Cateva sute de mii de bărbați din Romania suferă de disfuncție erectilă. Cauzele impotenței masculine pot fi date de factori precum stresul, oboseala, dar pot fi și un semn al unor boli mai grave. Disfuncția erectilă poate afecta bărbații de toate vârstele. Dar care este legatura dintre oboseala și potența masculină?
Multe dintre bolile civilizației de astăzi rezultă din stresul cronic, epuizarea la locul de muncă și lipsa somnului. Impotența este o astfel de boală, care afectează în principal „bărbații de succes” suprasolicitați.
Pentru rezolvarea problemelor de erecție rezultate în urma oboselii cronice este nevoie de somn, odihna, evitarea stresului și a dozelor mari de alcool. Alcoolul, deși aduce un plus de curaj, poate provoca o scădere a tensiunii arteriale și somnolență.
La bărbații tineri, disfuncția erectilă este în principal psihologică. Prea multă implicare emoțională poate provoca ejaculare precoce sau lipsa erecției. Același efect poate fi rezultatul unei legături prea slabe cu un partener. Cu toate acestea, dacă simți că partenerul tău este alegerea potrivită, iar problema persistă mai mult de câteva săptămâni, ar trebui să viziteuzi si un urolog sau un sexolog.
Acum, probabil te intrebi ce legatura exista intre hormoni, oboseala și potența masculină!?
O scădere a nivelului „hormonului de luptă”, care este testosteronul, îi face pe bărbați să se simtă mai obosiți, somnoroși și mai nervoși. Le lipsește energie și inițiativa în viața profesională și privată.
O scădere a nivelului de testosteron se poate manifesta în mușchi, atrofie, o activitate sexuală redusă sau prin creștere în greutate. Un nivel prea scăzut de testosteron poate favoriza infertilitatea. Citește mai multe despre testosteron si beneficiile sale.
La rândul său, un nivel prea mare de prolactină - un hormon responsabil de lactație - scade libidoul, provoacă disfuncție erectilă și infertilitate, precum și mărirea sânilor la bărbați și osteoporoza. Daca problemele de erecție se agravează ar trebui să verifici nivelul acestor hormoni în sânge.
Excesul de greutate, oboseala, starea generală de rău, problemele cu erecția, căderea părului nu rezultă neapărat din surmenaj și stresul constant. Acestea pot fi simptome ale bolilor tiroidiene - o glandă a cărei funcționare afectează întregul organism și funcțiile de bază ale organismului, reglează tensiunea arterială, ritmul cardiac și metabolismul etc.
Obezitatea și alimentația necorespunzătoare pot contribui la apariția diabetului, o boală în care metabolismul carbohidraților este perturbat. Boala poate fi asimptomatică mulți ani.
Consecința diabetului netratat este deteriorarea vaselor de sânge, a rinichilor și a vederii. Boala poate afecta, de asemenea, potența și poate provoca probleme de erecție.
Cea mai frecventă boală a prostatei care poate afecta negativ activitatea sexuală a unui bărbat este hiperplazia benignă. Apare la 50% dintre bărbații cu vârsta peste 60 de ani și constă în creșterea celulelor glandulare la nivelul prostatei, care pun presiune asupra tractului urinar și duc la probleme cu urinarea.
Cancerul de prostată este mai puțin frecvent. Din păcate, tratamentul prostatei marite duce adesea la probleme de erecție.
Ateroscleroza este o boală rezultată din depunerea de lipide în peretele vascular. Principala consecință a aterosclerozei este afectarea fluxului sanguin din vasele coronare, cerebrale și renale, în arterele care furnizează sânge catre membre și tractul gastrointestinal, precum și catre organul genital.
Un flux sanguin bun în vasele membrului determină menținerea unei erecții. Problemele cu erecția pot fi, prin urmare, un semnal de boală aterosclerotică, a cărei consecință poate fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral.
Deci, dacă aveți probleme cu erecția, ar trebui să vizitați și un cardiolog, să verificați și nivelul colesterolului din sânge.
Condiția pentru încetinirea proceselor aterosclerotice este o alimentație bună și renunțarea la fumat.
Practicarea sportului îmbunătățește forma fizică, adaugă vigoare și ajută la menținerea unei greutăți corporale sănătoase. Dar mersul pe bicicleta mai multe ore, pe un teren neuniform și cu o șa nepotrivită, pot cauza deteriorarea uretrei.
După o leziune uretrală, pot apărea probleme de potență, tulburări de ejaculare și incontinență urinară. În timpul vindecării, pot apărea cicatrici și îngustarea parțială a uretrei, ceea ce îi reduce circumferința.
Acest lucru este probabil legat de presiunea pe termen lung a șeii asupra vaselor și nervilor. Problema poate să nu devină evidentă decât după câțiva ani.
O erecție este rezultatul stimulării nervilor măduvei spinării concentrați în coloana lombară. Problemele cu coloana vertebrală nu numai că pot îngreuna actul sexual, ci pot provoca și probleme de erecție.
Leziunile și procedurile chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale inferioare prezintă riscul de deteriorare a nervilor care controlează activitatea organului genital.
Din fericire, medicina de astăzi cunoaște modalități de a trata problema în mod eficient. Afrodisiacele și pastilele pentru potenta masculină nu sunt doar basme. De exemplu, magiun afrodisiac, functioneaza foarte bine, daca problema nu este una grava, produsa de ateroscleroza sau diabet.
În primul rând, ar trebui să depășești rușinea și să mergi la un specialist pentru a localiza cauza problemelor. Medicul iti poate prescrie medicamente si alte tratamente specifice problemelor tale. De asemenea, este important să ai o conversație sinceră cu partenera ta.
Sexul este sănătate, la fel ca orice activitate fizică. Beneficiile sexului sunt mutiple, imbunătățește circulația, sanatatea pielii, starea de bine și susține pierderea în greutate. În plus, permite o apropiere emoțională între parteneri, ceea ce contribuie la durabilitatea relației. Iar o relație solidă este una dintre componentele fericirii în viață pentru mulți oameni. Care sunt toate beneficiile sexului?
Cuprins:
Deși multe boli pot fi transmise în timpul sexual, sexul sigur și bine facut este sănătos. În timpul actului sexual, se produc hormoni, care nu numai că reduc stresul, dar au și un efect benefic asupra frumuseții.
Beneficiile sexului sunt date în primul rând influența sa asupra stării corpului.
Sexul este sănătos și fără îndoială, are un impact major asupra psihicului uman. Ajută în multe stări emoționale. Nu degeaba se spune că sexul nu este doar sănătate fizică. Relațiile sexuale ajută la ameliorarea stresului și a tensiunii emoționale negative.
Odată cu reducerea stresului vine și o reducere a tensiunii arteriale, care la rândul său reduce riscul de dureri de cap sau alte afectiuni care rezultă din acesta.
De asemenea, este posibilă creșterea rezistenței la stres, deoarece conform cercetărilor științifice, persoanele active sexual se descurcă mai bine în situațiile stresante.
Dieta și exercițiile fizice sunt o necesitate dacă vrem să slăbim eficient și sănătos, dar se pare că si sexul ajuta la slabit.
Sexul ajută la arderea caloriilor, mai ales când testăm noi poziții sexuale. Cu cât efortul fizic este mai mare, cu atât mai bine.
În medie, în timpul actului sexual în sine, poți arde câteva sute de calorii. Dacă adăugăm la acest calcul si preludiu sau sărutările, rezultatul te poate surprinde.
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Wilkes-Barre din Pennsylvania a constatat că studenții care faceau sex de două ori pe săptămână, în medie, aveau nivelul de anticorpi în sânge cu 30% mai mari decât cei care se abțineau.
Acest lucru se datorează faptului că antigenele străine sunt injectate în corpul nostru în timpul actului sexual. In acest cazul imunoglobulinei A, organismul reacționează prin creșterea anticorpilor, pentru a lupta împotriva eventualelor boli venerice. Riscul de a le dezvolta adesea ne face să ne întrebăm dacă sexul este sănătos.
IgA - nu sunt anticorpi specifici, selectivi, împotriva bolilor sexuale, ei atacă toti antigenii si astfel ajută la recuperarea mai rapida chiar si in cazul racelii.
Nu toată lumea este conștientă de beneficiile sexului asupra organismului și de impactul său pozitiv asupra sănătății umane. Prolactina, secretată în timpul orgasmului, provoacă somnolență, oxitocina reduce nivelul de stres, iar sexul în sine poate fi obositor. Prin urmare, sexul are numai beneficii daca va confruntati cu insomnia.
Citeste si: Sfaturi pentru cresterea libidoului.
Endorfinele eliberate în timpul actului sexual ameliorează durerea. Prin aceasta afirmatie, știința a respins scuza stereotipă a femeilor, despre durerea de cap.
Beneficiile sexului regulat sunt nenumarate, deoarece are un efect pozitiv nu numai asupra stării mentale (îmbunătățeste starea de spirit, amelioreaza stresul și tensiunea), dar întărește și imunitatea. Asigura o mai bună oxigenare a organismului, face parul mai stralucitor si corpul mai ferm.
Activitatea sexuală regulată, mai ales când se termină cu un orgasm, poate proteja sistemul cardiovascular de boli. Potrivit cercetării profesorului Shah Ebrahim de la Universitatea Bristol din Anglia, atunci cand facem sex de cel puțin trei ori pe săptămână, reducem riscul unui atac de cord la jumătate.
Sexul mărește sentimentul de securitate și apropiere. Este important atât pentru prevenire, cât și pentru recuperare. Când facem sex, ne simțim atractivi pentru partenerul nostru, iar acest lucru ne întărește stima de sine. În plus, endorfinele au un efect pozitiv asupra bunăstării și astfel ne protejează împotriva bolilor mintale.
Hormonii eliberați în timpul actului sexual cresc circulația sângelui si îmbunătățesc astfel oxigenarea și nutriția celulelor. În acest fel, un corp sănătos merge mână în mână cu un aspect sănătos al părului și al pielii. Prin urmare, lipsa sexului la femei poate fi văzută în exterior.
Dacă beneficiile menționate mai sus nu au interesat niciun bărbat până acum, atunci acest avantaj al sexului este special pentru ei.
Cercetările dr. Jennifer Rider de la Universitatea din Boston au arătat o relație invers proporțională între numărul lunar de ejaculari și riscul de a dezvolta cancer de prostată. Potrivit cercetarilor, riscul de a dezvolta cancer de prostată este cu 21% mai mic in cazul bărbaților care au cel puțin 21 de ejaculari pe luna, in comparatie cu barbatii care au doar 4-7 pe lună.
In cazul in care esti barbat si ai nevoie de putin ajutor pentru a face lucrurile sa mearga asa cum trebuie, iti recomandam sa arunci o privire in categoria de pastile pentru potenta.
Printre beneficiile sexului pentru femei se numără antrenamentul muscular pentru a evita problemele legate de incontinența urinară pe viitor. La rândul său, secreția de oxitocină și endorfine ameliorează simptomele PMS (sindromul premenstrual) prin îmbunătățirea stării de spirit.
Sexul este sănătos din multe motive. Pe lângă beneficiile enumerate mai sus, sexul îți afectează și speranța de viață. În timpul actului sexual este eliberat hormonul longevității, așa-numitul DHEA.
Avantajele sexului ar trebui să fie apreciate în special de doamne. Ajută la ameliorarea simptomelor din a doua etapă a ciclului menstrual (după ovulație), când nivelul de progesteron este în scădere. În plus, sexul face pielea mai elastică și părul mai strălucitor. Acest lucru se datorează lărgirii vaselor de sânge.
Când vine vorba de beneficiile sexului asupra sănătății, este de mentionat faptul ca ajuta la imbunatatirea imunitatii, care apare datorita cresterii numarului de limfocite T.
Când este practicat în mod regulat, influențează pozitiv întreaga funcționare a organismului. Lipsa sexului la femei poate duce la deteriorarea părului sau probleme de incontinență, în timp ce la bărbați crește riscul de cancer de prostată. De aceea, activitatea sexuală este foarte recomandată într-o relație.
Statisticile indica faptul că aproximativ 3 milioane de bărbați din tara noastra au probleme cu potența. Doar 15% dintre ei consultă un specialist în legătură cu această problemă, dar trec în medie 5 ani până se decid să meargă la medic. Afla din acest articol ce leacuri populare pentru potenta sunt recomandate pentru a-ti îmbunătăți apetitul sexual.
Dupa cum bine stii, o dietă echilibrată, bogată în vitamine si minerale obtinute din legume și fructe sta la baza sănătății noastre. Nu este nimic diferit in cazul potenței masculine! Alimentația unui bărbat îi afectează performanța sexuală intr-o mare măsură.
Disfuncția erectilă este din ce în ce mai des rezultatul unui stil de viață nesănătos, al obiceiurilor alimentare proaste și al creșterii în greutate. Sănătatea și potența sunt afectate negativ de:
Scăderea libidoului și performanțele sexuale scăzute pot dura ani de zile, ducând la ejaculare precoce si probleme in menținerea erecției. Ca urmare, aceste probleme pot duce chiar la pierderea totala a potentei.
Deci, cum poti să-ti îmbunătățesti potența acasă? In primul rând trebuie sa respecti cateva reguli simple:
De-a lungul timpului s-a dovedit ca o serie de leacuri populare pentru potentă se pot dovedi suficiente pentru a combate problema, dacă aceasta nu este cauzată de o boală.
Ginsengul este o sursa importanta de substanțe active cu proprietăți curative care afectează, printre altele prin memoria, inima sau potenta. În cazul potenței, cea mai importantă substanță activă sunt ginsenozidele, care îmbunătățesc aportul de oxigen al organelor.
Acest lucru îmbunătățeste capacitatea organismului de a reactiona la stimuli sexuali. De asemenea, merită subliniat faptul că eficacitatea ginsengului a fost dovedită științific în tulburările de potență de origine psihogenă și vasculară. Ginsengul se găsește în farmacii si magazine plafar, sub formă de extract.
Proprietățile Ginsengului pentru sanatate:
Atentie la doza zilnica recomandata, deoarece consumul în cantități mari poate duce la diaree.
Un produs popular si foarte indragit de clienti este Panax ginseng fiole.
L-arginina este o substanță chimică esențială pentru menținerea echilibrului organismului.
Participă la multe procese fiziologice ale organismului, iar sarcina sa cea mai importantă este de a stimula producția de oxid nitric.
Din punct de vedere al potenței masculine, acest proces este extrem de important deoarece crește fluxul de sânge către vasele de sânge ale penisului. Circulația corectă a sângelui în această zonă este esențială pentru desfășurarea corectă a funcției erectile.
L-arginina este una dintre componentele proteinelor, dar organismul o produce doar în cantități limitate. Prin urmare, este denumit un aminoacid relativ exogen.
Arginina este necesara pentru buna functionare a organismului, dar in unele situatii cantitatea de l-arginina produsa de organism se poate dovedi insuficienta. Pentru a preveni deficientele de l-arginina, se recomanda utilizarea unor suplimente alimentare naturale precum L arginina 1000mg de la Cosmopahrm.
Proprietățile L-arginina pentru sanatate:
Este o plantă cunoscută de mii de ani ce se incadreaza perfect in aceasta categorie de leacuri populare pentru potenta. Are proprietati tonifiante si reduce oboseala. Tribulus terrestris intensifica eliberarea de oxid nitric din endoteliu, care provoacă vasodilatația corpului cavernos și creșterea fluxului sanguin. Acest mecanism de actiune duce la îmbunătățirea erecției.
Un fapt interesant este că la începutul anilor 1970, sportivii bulgari au început să-si suplimenteze dieta cu extract de Tribulus terrestris, fapt care a dus la cresterea producției de testosteron. Produsul aflat in topul preferintelor clientilor este L-arginina si Tribulus Terrestris, 150 capsule.
De asemenea, este folosit ca diuretic și ajută la tratarea infertilității. Mărește producția de hormon luteinizant, care crește nivelul de testosteron la bărbați. La femei, este responsabil pentru stimularea ovulației și sinteza progesteronului.
Proprietățile Tribulus terrestris pentru sanatate:
Daca vrei mai multe informatii despre aceasta planta, gasesti in articolul Tribulus terrestris – beneficii si proprietati.
Ai probleme cu dorinta sexuala? Radacina de maca poate fi o solutie eficienta pentru problemele de potență, care nu sunt cauzate de afectiuni.
O viață sexuală împlinită este unul dintre pilonii pe care se sprijină o relație fericită!
Rădăcina de Maca nu numai că ajuta erecția dar are un efect pozitiv asupra libidoului, fără a modifica nivelul hormonilor din sânge. În plus, crește producția de spermatozoizi și asigura mobilitatea spermatozoizilor, îmbunătățind astfel nu numai viața sexuala, ci și fertilitatea masculină. Extractul uscat de maca poate fi găsit în suplimentul Maca capsule de la Alevia.
Proprietățile maca pentru sanatate:
Epimedium este o plantă folosită în medicina traditionala ca afrodisiac si poate fi mai eficientă decât celebra pilula albastra (Viagra).
Oamenii de știință italieni de la Universitatea din Milano au încercat să găsească un remediu pentru disfuncția erectilă. În acest scop, cercetatorii au testat în laborator mai multe plante considerate a fi leacuri populare pentru potenta.
S-a dovedit că epimedium conține o substanță care poate ajuta barbatii in cazul problemelor de erecție. Frunzele sale conțin un compus numit icariin, care are un efect asemănător sildenafilului, substanța activă din cel mai cunoscut medicament pentru problemele masculine - Viagra.
Proprietățile epimedium pentru sanatate:
Iti doresti un produs care sa contina epimedium? Poti incerca pastilele Pro-V, care sunt foarte eficiente!
Goji sunt fructe care provin din Orientul Îndepărtat si se numara printre cele mai eficiente leacuri populare pentru potenta.
Studiile arată că fructele de goji măresc cantitatea și molitatea spermatozoizilor, nivelul de testosteron și îmbunătățesc capacitatea sexuală. Cercetările sugerează că aceste fructe mici pot fi o alternativă la tratamentele pentru disfuncția erectilă.
Proprietățile fructelor de goji pentru sanatate:
Daca este in cautarea unui produs care sa contina Lycium barbarum, iti recomandam suplimentul Toot up pastile.
Remediile naturiste pentru potenta sexuala sunt o solutie buna pentru barbatii ale caror probleme rezulta dintr-un stil de viata nesanatos sau stres mental, si nu din boli cronice sau modificari legate de imbatranirea organismului.
Pentru problemele din sfera sexuala care nu pot fi ameliorate cu aceste leacuri populare, puteti incerca pastile de potenta. Produsele din aceasta categorie sunt suplimente alimentare de înaltă calitate pentru bărbați, menite să îmbunătățească calitatea erecțiilor și să stimuleze activitatea sexuală.
Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022
Până la 40% dintre femeile din tara noastra și peste jumătate dintre bărbați se confruntă cu o scădere a libidoului. Care sunt motivele? Cum putem influența apetitul sexual și ce suplimente ne pot ajuta?
1. Ce este libidoul?
2. Modificări ale libidoului la bărbați și femei - care sunt cauzele?
3. Scăderea libidoului – cauze
4. Libidou scăzut – simptome
5. Cum să faci față scăderii libidoului?
6. Dieta pentru cresterea libidoului
7. Suplimente alimentare și medicamente pentru creșterea libidoului
Libidoul (din latină libido) este cunoscut și sub numele de dorință sexuală. Poate fi descris ca dorința sau impulsul necesar pentru a ne angaja în activitati sexuale. Dorința sexuala se reflectă nu numai în sfera emoțională, ci și în sfera fizică. Libidoul crescut la bărbați și femei este asociat cu o creștere a aportului de sânge la nivelul organelor genitale și o sensibilitate crescută la atingeri. Femeile pot experimenta, de asemenea, o producție crescută a secrețiilor vaginale și o lubrifierea a pereților vaginali.
Dorinta sexuala a fiecarei persoane este diferita. Mai mult, se schimbă de-a lungul zilei, lunii și a multor altor factori. Vorbim despre o scadere a libidoului atunci când frecvența unor astfel de fantezii și dorința de sex s-a schimbat semnificativ la o persoană.
Libidoul este o caracteristică individuală. Ceea ce pentru o persoana poate reprezenta o scădere semnificativă a apetitului sexual, pentru alta poate fi complet normal și nu este un simptom al vreunei probleme. O scădere a libidoului este, de asemenea, normală pentru bărbați și femei în diferite etape ale vieții, de exemplu după naștere sau în cazul unei afectiuni.
Activitatea sexuală duce la satisfacerea diferitelor nevoi. Pe de o parte, își propune să elibereze tensiunea sexuală și să creasca plăcerea. Pe de altă parte, o relație bună îți oferă un sentiment de siguranță, acceptare și fericire. Tulburările de dorință sunt cel mai adesea asociate cu disfuncții în alte sfere ale vieții. Acest lucru se aplică, de exemplu, problemelor legate de starea de sănătate.
Dorința sexuală se schimbă în mod natural datorită modificărilor hormonale care apar în corpul unei femei. În timpul menstruației, femeile s-ar putea să nu aibă chef de sex. Nivelurile scăzute de progesteron și estrogen au o influenta majora. De asemenea poate apare oboseala și o serie de alte afecțiuni fizice.
În următoarea fază a ciclului, după menstruație, nivelul de estrogen crește, ceea ce afectează libidoul și starea de spirit. De obicei femeile simt cea mai puternică dorință sexuală în timpul ovulației, când există si posibilitatea unei sarcini.
Modificările hormonale care apar după ovulație duc la scăderea libidoului. Femeile încă mai au apetit sexual, dar nu mai este la fel de puternic ca atunci când sunt la ovulatie. Libidoul la femei poate scădea și în timpul sarcinii, mai ales în stadiul final.
Cu toate acestea, o scădere a activității sexuale după naștere apare mult mai des, mai ales dacă nașterea a avut loc în mod natural.
Libidoul se schimbă de-a lungul vieții. Nevoile sexuale sunt resimțite cel mai mult la femei în jurul vârstei de 30 de ani. Declinul lor este observat doar in timpul menopauzei, când nivelul hormonilor scade. Dorința de a face sex este în scădere. În plus, apare uscăciunea vaginală și o frecvență crescută a infecțiilor urogenitale.
Perioada de menopauză este foarte importanta in vieța unei femei si se manifestă prin numeroase modificări ale organismului. Afectează și sfera sexuală, ceea ce se traduce printr-o scădere a libidoului.
Echivalentul masculin al menopauzei este andropauza. Aceasta se manifesta printr-o scadere a nivelul de testosteron la bărbați și o diminuare a senzației de satisfacție in timpul actului sexual. În această perioadă, bărbații se pot confrunta și cu o serie de afecțiuni neplăcute, cum ar fi probleme de somn, oboseală crescută, dispoziție scăzută și creștere în greutate. Indirect, acești factori, pot reduce dorința de sex.
Scăderea libidoului duce la scăderea activității sexuale si se poate datora mai multor motive. Cele mai frecvente sunt:
Stilul de viață are un impact major asupra performanțelor sexuale!
Stresul cronic și oboseala afectează tot mai mulți oameni. Adesea apar probleme cu somnul și o percepție negativă a propriei atractivități. Fumatul și consumul frecvent de alcool nu au nici ele un efect pozitiv asupra libidoului.
Toți acești factori pot duce la disfuncții erectile in randul bărbaților, precum și la o scădere a libidoului la reprezentanții ambelor sexe. De asemenea, este importantă relația cu partenerul. Este firesc să simți o dorință puternică în prima perioadă a unei relații și să apară declinul ei treptat odată cu trecerea timpului.
O scădere a apetitului sexual poate fi cauzată și de tulburări hormonale ale glandei tiroide, scăderea nivelului de testosteron și estrogen, precum și de diabet, depresie și alte tulburări mentale, boli cardiovasculare și cancer.
Trebuie remarcat faptul că povara bolilor cronice precum diabetul și consecințele acestora, au un impact negativ asupra stimei de sine a pacienților. Ca urmare, pacienții se pot plânge de tulburări ale libidoului, dificultăți in a obține și menține o erecție sau dureri în timpul actului sexual și dificultăți in a ajunge la orgasm.
Mai multe informații despre scaderea libidoului găsiți în articolul: Libidou scazut - cauze si simptome.
Alte cauze biologice ale scăderii apetitului sexual includ:
Medicamentele utilizate în tratamentul hiperplaziei benigne de prostată pot, de asemenea, să scadă libidoul. La fel și medicamentele contraceptive. Prin scăderea nivelului de testosteron, la multe femei are loc o reducere a dorinței pentru sex.
Scăderea sau lipsa apetitului sexual la femei și bărbați se poate manifesta prin:
După cum am menționat la începutul articolului, nivelul libidoului difera atat de mult de la o persoana la alta, încât nu există criterii clare care să determine frecvența dorinței sexuale. Unii oameni au un libido ridicat și o nevoie mai frecventă de a intretine relații sexuale, iar unii pot simți dorința doar de câteva ori pe lună. Vorbim de o tulburare atunci când o persoană observă schimbări în acest aspect sau simte disconfort.
O altă dificultate într-o relație poate fi adaptarea partenerilor la nevoile sexuale.
O altă situație este atunci când simți o dorință care nu este îndreptată către partenerul tău actual. Cu toate acestea, acesta nu este un simptom al tulburărilor de libido, ci mai degraba se referă la relația în sine.
În primul rând, trebuie identificată cauzata care a dus la scăderea libidoului. Poate că are legătură cu o situație stresantă sau cu un eveniment important? Care este relația cu partenerul si ce stil de viață urmezi?
După naștere, există o scădere naturală temporară a dorinței, care poate dura săptămâni sau luni. Nu este un simptom al unei tulburări de libidou și trece de la sine după un timp.
Libidoul este strâns legat de stilul de viață și de sănătatea generală. Stresul, oboseala cronică și privarea de somn reprezinta o povară pentru organism, care se traduce printr-o scădere a libidoului.
Prin urmare, este important să vă analizați obiceiurile zilnice și ritmul de viață pentru a identifica factorii care vă pot afecta libidoul.
Calitatea relației cu partenerul este la fel de importantă. Monotonia într-o relație și lipsa apropierii pot duce la scăderea dorinței dintre parteneri. Dacă schimbările în relația de zi cu zi nu aduc rezultatele așteptate, puteti să apelați la un specialist pentru ajutor.
Un sexolog cu experiență vă va ajuta să găsiți cauza scăderii libidoului și va poate recomanda cele mai bune metode de creștere a libidoului.
Dacă aveți probleme persistente cu libidoul, discutați cu medicul dumneavoastră despre ele. Cauza poate fi o boală cronică sau medicamentele utilizate.
Tulburări hormonale poate duce la apariția diferitelor dificultăți în sfera sexuală. Problemele endocrine nu numai că pot scădea nivelul libidoului, dar pot provoca și disfuncție erectilă.
Mai mult, acestea pot fi primele semne ale secreției inadecvate de hormoni de către organism!
Tratamentul bolii de bază poate rezolva sau cel puțin reduce problema libidoului scăzut. Când medicamentele sunt cauza disfuncției sexuale, la unii pacienți este posibilă înlocuirea cu altele care nu ar trebui să provoace astfel de efecte secundare.
Potrivit estimărilor, 1 din 4 disfuncții erectile se datorează medicamentelor. Prin urmare, nu amânati vizita la medic după epuizarea celorlalte opțiuni descrise anterior!
Dieta are un impact major asupra performanței fizice, mentale și sexuale. Consumul frecvent de alimente grele si grase nu este tocmai indicat daca aveti probleme cu dorinta sexuala.
Consumul crescut de alcool și țigări afectează negativ atât libidoul masculin, cât și pe cel feminin. Pentru imbunatatirea dorintei sexuale, se recomandă utilizarea de afrodisiace naturale.
Adăugați în alimentație fructe de mare, sparanghel, țelină, ghimbir, șofran, avocado și somon pentru cresterea libodoului. Ciocolata neagră și bananele au, de asemenea, un efect benefic asupra apetitului sexual. Folositi ulei de măsline la mese și consumati nuci ca gustări.
Remediile din plante pentru creșterea libidoului includ ginseng, rădăcină de maca și ginkgo. Au un efect pozitiv asupra hormonilor, si ajuta la cresterea dorintei pentru sex. De asemenea, cresc activitatea sexuală și imbunatatesc starea fizică.
Puteti să consumați afrodisiace naturale la mesele voastre zilnice pentru a intensifica acest efect.
Cresterea libidoului se bazeaza in principal pe modificarea stilului de viață, dar puteti apela cu succes si la pastile pentru potenta, fără prescripție medicală.
Suplimentele care conțin arginină au un efect benefic. Acest aminoacid important, sustine producția de oxid nitric. Este un compus care ajuta vasodilatația, ceea ce îmbunătățește fluxul sanguin si astfel se obtine mai ușor o erecție puternica. Printre suplimentele care contin arginina se regasesc pastilele Maraton, care sunt foarte usor de administrat sau L-arginina capsule.
Rădăcina de Maca este, de asemenea, o alegere buna pentru stimularea libidoului. Se crede că Maca crește libidoul in cazul ambelor sexe. De asemenea, facilitează obținerea unei erecții la sexul masculin. Are un efect general de întărire a organismului, reduce efectele stresului și ajuta la reglarea ciclului menstrual.
Suplimentele pentru libidou conțin și ginseng. Compușii activi conținuti în extractele de rădăcină de ginseng măresc sinteza oxidului nitric, în mod similar cu arginina. Ginsengul este folosit pentru a combate disfuncția erectilă. Îmbunătățește eficiența mentală și fizică a corpului. De asemenea, influențează funcționarea glandelor care produc hormoni. Extractul de ginseng poate fi găsit, printre altele în capsulele Pro V, alături de scortisoara și extractul de Tribulus Terrestris.
Tribulusul are, de asemenea, un efect pozitiv asupra hormonilor legați de apetitul sexual. Ajuta la obtinerea unei erecții. Această plantă poate îmbunătăți experiențele sexuale. De asemenea, influenteaza hormonii responsabili de dorinta pentru sex. In primul rand, afecteaza testosteronul, crescand nivelul acestuia in sange.
La unii pacienți, problemele legate de apetitul sexual sunt asociate cu disfuncția erectilă.
Disfuncția erectilă este definită ca dificultatea de a avea un act sexual satisfăcător, ce rezultată din incapacitatea unui barbat de a avea sau de a menține o erecție. Dacă acest lucru se întâmplă ocazional, puteți lua suplimente fără prescripție medicală precum produsul Herbal V.
Daca suferiti de boli cardiace severe, accident vascular cerebral sau utilizati anumite medicamente, este recomandat sa consultați farmacistul sau medicul, inainte de a incepe administrarea oricarui supliment!
Când luați suplimente pentru potentă, trebuie sa stiti ca acestea facilitează obținerea unei erecții numai în condițiile stimulării sexuale.
Scăderea libidoului este un fenomen normal care apare la persoane de toate vârstele. Cu toate acestea, există nenumarate moduri de a face față unei apetit sexual scăzut!
Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022
Dacă esti în căutarea unei modalități sigure și eficiente de a rezolva problemele legate potenta, Maraton Forte este un produs care merită recomandat. Dar daca ai ajuns aici, cu siguranta cauti ceva mai bun decat Maraton Forte!
În zilele noastre, mulți bărbați se luptă cu probleme legate de disfuncția erectilă, dar le este rușine să vorbească despre asta si aleg sa foloseasca produse precum Maraton Forte, Natural Potent, Tianli.
Contrar articolelor platite, care incearca sa promoveze diverse suplimente obscure si fara efect, Maraton Forte este in continuare un produs foarte popular in randul barbatilor, un remediu pentru problemele de erectie, care are la baza ingrediente naturale si bine testate. Vezi toate avantajele Maraton Forte!
Cu o formula avansată și ingrediente selectate corespunzător, Maraton Forte este mult mai bun decat Pops sau Argon Potent. Compozitia produsului este mult mai complexa, efectul mult mai bun si trebuie sa tii cont ca acesta este disponibil in farmaciile din toata tara, in comparatie cu cele 2 produse, care nu se gasesc decat pe site-ul producatorului.
Intr-adevăr cei de la Parapharm au schimbat rețeta la Maraton Forte si nu mai are efectul de acum 8 ani, dar chiar si asa, ramane in continuare un produs foarte bun.
Daca totusi iti doresti un produs mai bun decât Maraton Forte, iti propunem trei alternative sanatoase, care pot ajuta la creșterea eficienta a apetitul sexual.
Pe piața romaneasca se gasesc foarte multe suplimente si pastile potenta, insa foarte putine au si efectul dorit. Un supliment alimentar care a câștigat rapid popularitate printre bărbații din întreaga lume este Tianli.
Acesta datorează această popularitate eficacității sale incredibile. Tianli funcționează bine în situații neașteptate, deoarece devine activ după aproximativ 30-60 de minute și funcționează până la 24 de ore.
Ținând cont de compoziția și dozele de substanțe individuale, poate fi folosit de majoritatea bărbaților fără teama de efecte secundare. Produsul se bazează pe ingrediente naturale, așa că este puțin probabil să provoace efecte secundare. Cu toate acestea, trebuie administrat cu grija de catre:
Tianli este alegerea perfecta daca iti doresti ceva mai bun decat Maraton Forte. Un supliment pentru potenta foarte popular, așa că este ușor să găsesți multe păreri despre el. Recenziile indică clar că este in topul preferintelor, deși există si persoane care ii contesca efectele, din dorinta de a-si promova produsele.
Toot Up este unul dintre cele mai recomandate suplimente pentru problemele de potenta. Este recomandat tuturor barbatilor care au probleme in obtinerea unei erecții suficient de puternice.
Toot Up ajuta la obtinerea unor erectii puternice, in doar 45 de minute de la administrare. Ingredientele conținute în tablete Toot Up au un efect benefic asupra potenței, crescând apetitul sexual și duritatea erecției.
Produsul poate fi achiziționat din orice farmacie, fără prescripție medicală la pretul de 50 - 60 lei. Reprezinta o alternativă pentru Maraton forte.
Daca niciun înlocuitor pentru Maraton Forte, dintre cele enumerate nu sunt pe placul tau, incearca Maxro!
Maxro este un produs natural a cărui sarcină este de a crește libidoul, precum și de a menține nivelul adecvat de testosteron.
Ingredientele sale precum: Ginko, radacina de Panax, Goji sau scortisoara, vor ajuta la stimularea spermatozoizilor și la îmbunătățirea calității sexului. Cu Maxro vei ajunge sa ai o dorinta sexuală crescuta, iar pentru mai multa placere poti incerca sa diversifici cu aceste pozitii sexuale!
Produsul funcționează pe trei planuri:
Pentru mai multe produse de genul, viziteaza categoria cele mai bune pastile pentru potenta. Acolo gasesti doar produse pentru potenta avizate si cu efect garantat!
L-arginina este unul dintre ingredientele de bază al suplimentelor alimentare utilizate pentru problemele de potență. Cum afectează arginina erecția? Cum trebuie dozată L-arginina pentru potență? Ce alimente conțin cele mai mari cantități din acesta?
L-arginina sau acidul 2-amino-5-guanidinovaleric este un compus chimic care aparține grupului de aminoacizi proteici derivați din plante. Este relativ endogen, adică apare în mod natural în corpul uman, dar pentru a asigura un nivel adecvat, este necesar să-l obtinem din produse alimentare și suplimente alimentare.
L-arginina are o serie de beneficii pentru organism, cum ar fi:
Unele dintre beneficiile l-argininei menționate mai sus sunt apreciate de persoanele care merg la sală, iar altele proprietati sunt utilizate în prevenirea bolilor cardiace. Din punctul de vedere al sexualității masculine, ultimele două puncte sunt cele mai importante. L-arginina contribuie la creșterea fertilității și prin stimularea sintezei de oxid nitric, îmbunătățește calitatea erecției.
Potența - reprezinta capacitatea de a simți și de a experimenta reacții sexuale, inclusiv o erecție constând în rigidizarea și mărirea a organului sexual. Este rezultatul a numeroși factori și procese care au loc în corpul masculin la nivel vascular, hormonal, nervos și emoțional.
Unul dintre compușii chimici cheie într-o serie de reacții este oxidul nitric menționat mai sus. Este produs în terminațiile nervoase autonome ale corpurilor cavernoase ca urmare a eliminării grupei amino (-NH2) din moleculele de arginină. Apoi, NO se leagă de receptorii enzimei guanilat ciclază, stimulând-o să sintetizeze așa-numita monofosfat ciclic de guanozină (cGMP). Este o substanță care relaxează mușchii vaselor de sânge și permite un flux sanguin crescut către corpurile cavernoase ale organului masculin.
Rezultatul final este o erecție puternica. Cantități crescute de L-arginină in organism, cresc eficacitatea mecanismelor care duc la erecție, motiv pentru care această substanță este inclusă în compozitia suplimentelor alimentare pentru erecție precum Maraton Forte. Persoanelor cu disfuncție sexuală li se recomandă, de asemenea, să obtina cantități mai mari de L-arginina din alimente.
L-arginina este una dintre componentele de bază (în plus față de extractele de plante din Tribulus terrestris și din rădăcina de ginseng) a multor suplimente alimentare fără prescripție medicală, inclusiv a celor care sunt cunoscute precum Toot up sau Pro v pastile.
Unele dintre ele trebuie luate în mod regulat timp de cel puțin câteva săptămâni, în timp ce altele au un efect mai imediat. Cum ar trebui să luați L-arginină pentru o erecție?
Doza zilnica de L-arginină pentru potență a fost specificata în mod diferit de producătorii de suplimente. Iată recomandările de administrare pentru mai multe pastile de potenta cunoscute care conțin L-arginină:
Producătorii amintesc că suplimentele alimentare care conțin L-arginină nu ar trebui să înlocuiască produsele alimentare care sunt o sursă naturală a acestui aminoacid, ci doar să completeze deficientele acolo unde este cazul.
Pe de altă parte, trebuie amintit și faptul că nu este recomandat nici un exces al acestei substanțe, deoarece poate duce la consecințe grave asupra sănătății. În primul rând, administrarea excesiva crește nivelul glicemiei, ceea ce reprezintă o amenințare pentru persoanele care suferă de diabet.
Notă: Cerința zilnică de L-arginină a organismului este estimată la 3 până la 6 grame.
În fiecare zi, obtinem arginina din alimente în mod mai natural. Lista de alimente care contin arginina, cuprinde:
Conținut | 100 grame de produs |
carne de vită | 1,36 g |
susan | 2,47 g |
nuci | 2,43 g |
floarea-soarelui | 2,34 g |
linte | 2,26 g |
migdale | 2,15 g |
alune | 2,07 g |
arahide | 1,93 g |
hrișcă | 1,77 g |
somon | 1,15 g |
ouă | 0,77 g |
fulgi de ovăz | 0,72 g |
spanac | 0,18 g |
lapte | 0,11 g |
L- arginina are un efect benefic asupra potenței masculine insa trebuie consumata conform indrumarilor de pe prospect!
Te invitam sa citesti articolul urmator pentru a afla cum se manifesta libidoul scazut la barbati si la femei, care sunt cauzele dar si simptomele frecvente.
Libidoul sau dorinta sexuala este un proces extrem de complex. Se poate modifica zilnic, deoarece este direct legat de echilibrul hormonal, iar o scadere pe termen scurt este un fenomen fiziologic normal. O scadere a libidoului pentru o lungă perioadă de timp ar trebui să vă îngrijoreze, mai ales atunci când afecțiunea nu este legată de administrarea de medicamente. Aflați care sunt cele mai frecvente cauze ale libidoului scăzut și cum puteți crește dorința de sex?
Dorința sexuală (libidou) este un sentiment natural al fiecărei ființe umane si este o nevoie fireasca. Poate fi definit ca o stare de activitate sexuală, motivație și interes pentru persoana care face obiectul dorinței.
Libidoul se schimbă în diferite perioade ale vieții unei persoane. La bărbați, este cel mai crescut în timpul adolescenței când se dezvoltă interesul pentru sex și rămâne ridicat până în jurul vârstei de 35 de ani, înainte de a scădea treptat. Libidoul la femei atinge apogeul în jurul vârstei de 30 de ani si rămâne constant până in jurul vârstei de 45 de ani, dupa care scade în perioada menopauzei.
Hormonii sunt responsabili de dorința sexuală și reglează nivelul libidoului, care se schimbă aproape zilnic. La femei, dorința de sex este crescută de estrogenul secretat în special în prima fază a ovulației, iar după ovulație, progesteronul reduce dorința de sex. Libidoul la bărbați este în principal asociat cu nivelul ridicat de testosteron.
Libidou scazut = Reducerea dorinței de a face sex. Nu este o afectiune in sine și poate fi asociat cu mulți factori, cum ar fi răceala, stresul sau starea emoțională. De obicei, trece de la sine, dar dacă scăderea libidoului persistă mult timp și este asociată cu probleme de erecție, ar trebui să căutați cauza problemei.
Următarele cauze sunt cel mai adesea responsabile de scaderea libidoului la barbati si femei:
Există multe metode eficiente pentru cresterea libidoului la femei si barbati. Dacă scăderea dorintei sexuale nu este asociată cu modificări hormonale, boli sau administrarea de medicamente, puteți încerca remedii naturiste pentru cresterea libidoului. În caz contrar, va fi necesară o vizita la medic.
Pentru a vă crește libidoul in mod natural, trebuie să aveți grijă de dietă și sa faceti exerciții fizice. Acestea sunt două elemente cheie pentru a vă bucura de performanțe sexuale. Libidoul este influențat pozitiv de: magneziu, zinc, seleniu, mangan, vitamina E, vitaminele din grupul B, fitoestrogeni, arginină și acid linoleic. Le gasiti pe toate în legume, fructe și nuci. Daca scopul dumneavoastră este acela de a va creste libidoul, merită să acordati o atentie sporita condimentelor precum busuioc, ghimbir, chili, scorțișoară, vanilie sau curcuma. Produsele considerate afrodisiace naturale sunt, țelina, feniculul, ananasul, smochinele, căpșunile, rodia, perele, stridiile, ciocolata și caviarul.
Vă recomandăm cele mai bune pastile potenta care conțin ingrediente naturale, în special rădăcină de maca, extract de ginseng, ginkgo biloba și vitamine și minerale.
Rutina și plictiseala din dormitor reduc, de asemenea, dorința de sex. Uneori, cel mai bun mod de a creste libidoul este să iesi din rutina, să experimentezi noi pozitii sexuale, să te joci cu afrodisiace și cu lenjerie sexy. Redescoperiți-vă și libidoul isi va reveni rapid la normal.
Cum sa rezisti mai mult in pat? Sute de barbați caută răspunsuri la această întrebare în fiecare zi. Specialistii sunt de parere ca ejacularea precoce nu este o raritate! Statistic, această problemă afectează fiecare al treilea bărbat și vârsta nu joacă un rol semnificativ. In acest articol sunt prezentate cele mai eficiente metode de a rezista mai mult in pat și cum sa ejaculezi mai greu.
Ejacularea precoce este o disfuncție sexuală. Afecteaza milioane de barbati si apare atunci când actul sexual nu poate fi dus pana la capat, deoarece ejacularea are loc mai devreme decât ar vrea barbatul. Rezultatul este o relație care nu satisface niciuna dintre părți.
Se pare că medicii disting până la 3 tipuri de tulburări de ejaculare:
Merită menționat de la început că actul sexual normal nu este ceea ce știm din filmele porno. Deși puteți și este bine să prelungiți mângâierile, actul sexual al unui bărbat sănătos durează doar câteva minute. Problema apare atunci când ejacularea apare imediat.
Înainte de a începe să cautati raspunsuri la intrebarea, cum sa rezisti mai mult in timpul actului sexual, este o idee bună să descoperiti mai intai cauzele. Ejacularea precoce poate avea cauze psihologice, cauze biologice din cauza problemelor de sanatate, dar si relația cu partenera poate fi o cauza.
Vă recomandăm: Ejacularea precoce: ce inseamna, cauze si tratament
In cazul ejaculării precoce cauzele pof fi multiple:
Exercițiile impotriva ejacularii precoce ar trebui să vă ajute sau sa amelioreze aceste simptome. Situatia este mult mai complicată, în cazul in care o afectiune reprezinta factorul declansator. In acest caz va statuim să mergeti la doctor.
Bolile responsabile de ejaculrea precoce:
Ejacularea prematura poate aparea și ocazional, fara motive de ingrijorare, în situații în care partenera este foarte atractivă.
Există câteva sfaturi importante de care trebuie sa tineti conte pentru a avea o relație sexuală de succes. În primul rând, inainte de a afla ce trebuie sa faci sa nu te termini repede, nu uita să excluzi orice boala care poate cauza probleme de erecție și care necesită tratament. Dacă acest lucru nu se aplică în cazul tau, esti un caz fericit si ai la dispozitie mai multe trucuri si metode de a rezista mai mult in pat.
Stresul este un factor declansator al problemelor de ejaculare, dar și al tuturor celorlalte disfuncții erectile. Stresul excesiv asupra sistemului nervos va afecta cu siguranță calitatea actului sexual. Pentru a gestiona cu succes aceasta problema, trebuie sa va odihniti și să aveți un timp de recuperare suficient. Încercați să nu munciti peste program și să vă relaxati.
Alcoolul are o influență mare asupra sexului. Deși mulți bărbați cred că alcoolul îi va ajuta să fie mai îndrăzneți în pat, această teorie este una gresita. Pe lângă alcool, trebuie mentionat ca si tutunul poate avea efecte negative.
Ejacularea precoce poate rezulta din relații sexuale intermitente (prea rare). Cu ajutorul partenerei, puteți îmbunătăți semnificativ situația sau puteți scăpa complet de problemă.
Pentru a vă bucura de sex mai lung, trebuie sa faceți mișcare. 30 de minute de sport zilnic, va pot ajuta să recâștigați controlul asupra ejaculării precoce în 4 săptămâni.
Problema ejaculării precoce nu trebuie sa va afecteze viața. În majoritatea cazurilor, aceasta problema are rezolvare, trebuie să vă apropiați mai mult unul de altul și mai presus de toate, să vă acordați timp, astfel tu o sa poti sa rezisti mai mult in pat.
Sexologii sugerează, că o alta metoda de a rezista mai mult in pat, este aceea de a reduce la minim stimulii vizuali. Acest lucru se realizează prin pozitii sexuale care vă permit să vă priviți în ochii, astfel incat formele ei sa fie ascuse ochiului.
Există si cazuri în care este necesar să folositi un tratament medicamentos. Cu toate acestea, pastilele pentru potenta luate sub supravegherea unui medic ar trebui sa va ajute.
Daca vrei sa ejaculezi mai greu, exercițiile de ejaculare sunt pur și simplu tehnici dovedite pentru a putea sa rezisti mai mult in timpul actului sexual. În absența bolilor, toate aceste metode de a rezista mai mult in pat, vor deveni eficiente in timp.
Nu este nimic nou. Tehnica de compresie perineală este cunoscută în China de peste 5.000 de ani și este foarte populară datorită eficacității sale. Se crede că depășește orice metodă de întârziere a ejaculării. Ca tu sa nu te termini repede, trebuie să vă acordați ceva timp.
Care este tehnica celor 3 degete? Pe măsură ce ejacularea se apropie, femeia ar trebui să apese punctul din centrul perineului masculin, între testicule și anus. După ce ati așteptat putin ca entuziasmul să scadă, punctul culminant al actului sexual ar trebui să vină câteva minute mai târziu.
Deși este cunoscut ca exercițiu pentru femei, antrenamentul Kegel poate îmbunătăți semnificativ și calitatea vieții bărbaților. Este recomandat să efectuați în mod regulat 30 de serii de contracții rapide și relaxare a mușchilor pelvisului și mai multe serii de contracții de aproximativ 10 secunde.
Pentru un efect optim, exercitiile trebuie repetate dimineața și seara. Se pare că exercitiile Kegel permit un control mai bun al reacției de ejaculare.
Există multe modalități metode de a rezista mai mult in pat, unele dintre ele sunt foarte simple. Aceasta este tehnica Stop and Go, care presupune oprirea penetrării chiar înainte ca bărbatul să ajungă la orgasm. În acest timp, își poate mângâia partenera. Odată ce tensiunea s-a potolit, puteți reveni la actul sexual. Este de două ori plăcut, mai ales pentru o femeie.
Atunci când cauti un mod ca tu sa rezisti mai mult in pat, incepe prin a vorbi sincer cu femeia ta. Este foarte important ca amândoi să fiți conștienți de așteptările și îndoielile voastre. Relațiile bune se bazează pe încredere și respect deplin, astfel încât veți putea conta pe sprijin și ajutor în combaterea ejaculării precoce.
Cel mai important lucru este să nu ignori sau să-ți fie rușine de problema ejaculării precoce. Cu cât reacționați mai repede, cu atât scăpați mai repede de probleme și puteti rezista mai mult in pat, astfel incat să profitați la maximum de viață. Sexul este o plăcere și trebuie sa fie de cea mai bună calitate.
Zonele erogene la barbati se refera la locuri sensibile la mângâieri si sarutari. Stimularea acestor zone prin atingere sau mângâiere ajuta la cresterea dorinței sexuale. Cunoașterea unor astfel de puncte pe corpul partenerului dumneavoastra, vă ajută să aveti o relație de succes. Deci, care sunt zonele erogene de pe corpul unui barbat?
Identificarea zonelor erogene la un barbat este mult mai dificilă decât la o femeie. Femeile au multe puncte pe corp care sunt ușor de stârnit, insa la bărbați, zonele erogene ocupă doar 3% din suprafața corpului. Acestea se găsesc în principal în zona genitală, dar pot fi localizate și în alte zone ale corpului. La femei, harta zonelor erogene reprezintă aproape 15% din suprafața corpului. Cu toate acestea, preferințele sexuale sunt individuale și merită să experimentați pentru a găsi cele mai sensibile locuri la un bărbat.
Zonele erogene, atât la barbati, cât și la femei, sunt locuri pe corp extrem de sensibile la atingere. Stimularea corpului în aceste zone specifice crește dorința și face sexul și mai plăcut. De unde vin aceste reacții și creșterea bruscă a dorintei sexuale? Acest lucru se întâmplă ca urmare a stimularii terminațiilor nervoase care se află pe corpul fiecărei ființe umane. Medicii subliniază că există aproximativ 1500 de receptori senzoriali pe 1 cm² din corp.
Zonele erogene masculine pot fi împărțite în două tipuri:
Citeste si Top 5 pozitii sexuale care iti ofera placere in dormitor
Mulți oameni cred că pielea bărbaților nu este cu adevărat sensibilă la atingere, iar această calitate este adesea atribuită doar femeilor. Aceasta este o observație foarte falsă. Un bărbat este cel mai încântat să vadă o femeie goală, dar are nevoie și de atingere și mângâiere pentru a fi pe deplin entuziasmat. Simpla stimulare a zonelor erogene ale unui barbat duce adesea la erecție și orgasm.
Cunoașterea zonelor erogene ale barbatilor este cea mai bună parte a preludiului și a plăcerii reciproce a partenerilor. Fiecare bărbat are nevoie de mângâiere și stimulare suplimentară pentru a obține o erecție. Prin urmare, merită ca ambele părți să se îngrijească reciproc în timpul actului sexual. O femeie poate trezi foarte rapid un bărbat mângâind și atingând cele mai erogene puncte ale corpului său.
O hartă a punctelor sensibile de pe corpul unui bărbat ar trebui să fie familiară pentru fiecare femeie. Și foarte des aceste puncte variază de la partener la partener. Unii oameni sunt entuziasmați de o mângâiere pe spate, în timp ce alții dacă sunt sărutați pe ureche. Pentru o placere mai mare, trebuie să experimentați și să descoperiți noi zone. De foarte multe ori, un bărbat poate ajuta o femeie îndrumând-o către anumite acțiuni.
Pentru ca sexul să fie o plăcere deplină, trebuie să vă relaxați mental și fizic. Stresul este un factor foarte daunator.
Unele femei cred că zonele erogene la bărbați se refera doar zona genitală. Dar nu este așa. Harta punctelor sensibile de pe corpul unui bărbat este destul de extinsă. Aflati care sunt aceste zone pentru a-l excita mai mult și a-l stimula să fie mai activ sexual.
Poti continua sa citesti: 10 sfaturi pentru potenta, care functioneaza indiferent de varsta
Cel mai erogen loc al unui barbat il reprezinta organe genitale. Cel mai sensibil punct erogen este penisul cu o mulțime de zone care sunt sensibile la atingere și mângâiere. Una dintre cele mai sensibile părți ale penisului este glandul, care este capul penisului. Este un loc foarte delicat, așa că atingerile ar trebui sa fie blânde. Glandul este acoperit de preput și în timpul unei erecții, alunecă în jos. Acesta este un alt loc foarte sensibil la atingere și stimulare. Atingerea acestei părți, sărutul sau chiar linsul creează o senzație erotică foarte puternică. Multor bărbați le place să li se maseze scrotul. Scrotul necesită atingeri tandre, deoarece este foarte sensibil la durere.
Partenerii ar trebui să-si descopere reciproc zonele erogene si sa profite de ele, pentru o viață sexuală de succes și interesantă, insa este nevoie de timp.
A fi supraponderal, atât la bărbați cât și la femei, afectează negativ calitatea vieții sexuale. Greutatea corporală excesivă reduce dorința de a face sex, provoacă probleme de erecție la bărbați și disfuncția organelor de reproducere la femei (uscăciune vaginală, durere în timpul actului sexual). Problemele sunt agravate de boli precum diabetul sau hipertensiunea.
Cuprins
✓ Lipsa dorinței pentru sex - supraponderalitatea determină o scădere a libidoului?
✓ Greutate corporală excesivă și probleme de erecție la bărbați
✓ Cum afectează obezitatea funcția sexuală feminină?
Excesul de greutate sau obezitatea afecteaza viata sexuala intr-un mod negativ. De obicei, în contextul kilogramelor în plus, se spune că există un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare, dar problemele legate de sfera sexuală devin vizibile mult mai devreme. Se pare că excesul de grăsime corporală afectează negativ libidoul. Persoanele care sunt supraponderale au o dorință semnificativ redusă pentru sex în comparație cu persoanele cu greutate normală. Acest lucru se datorează mai multor factori.
În multe cazuri, disconfortul în situații intime este asociat cu probleme de acceptare de sine, complexe și stima de sine scăzută. Problemele de greutate pot contribui chiar la depresie, care afectează negativ relațiile interumane, în special cu sexul opus. Nu lipsită de semnificație este și lentoarea tipică pentru persoanele obeze, slăbiciunea fizică și nivelul scazut de energie. În cazul obezității avansate, dificultățile în relațiile sexuale pot, de asemenea, descuraja.
Tulburările hormonale sunt o cauză mult mai gravă a libidoului scăzut la persoanele plinuțe. Hormonii joacă un rol foarte important în menținerea dorinței sexuale, a poftei și a entuziasmului. La obezitate, în special la obezitate abdominală, scade nivelul testosteronului, principalul hormon responsabil de menținerea dorinței sexuale normale. O altă problemă este reprezentata de tulburările metabolice asociate cu dinamica modificată a secreției de insulină. Acest lucru duce la dezvoltarea diabetului care afectează negativ vasele de sânge și nervii periferici. La bărbați provoacă problemele de erecție menționate mai sus, în timp ce la femei apar tulburări de lubrifiere - apare uscăciunea vaginală, care favorizează apariția durerii în timpul actului sexual. Toate acestea duc la evitarea sexului.
Disfuncția erectilă este asociată cu incapacitatea de a obține sau menține o erecție dură a penisului necesară activității sexuale. Realizarea unei erecții necesită interacțiunea adecvată a unui număr de mecanisme - neurologice, psihologice, hormonale și vasculare. Excesul de greutate corporală duce la probleme de erecție. Acestea sunt cauzele care contribuie:
Pentru problemele cu erecția la bărbații obezi acestia sunt, de asemenea, afectati de tulburări psihologice asociate cu complexe și lipsa de acceptare a aspectului lor, ducând adesea la depresie.
În cazul femeilor obeze, factorii psihologici și emoționali sunt mult mai importanți decât la bărbați. Percepția de sine negativă și sentimentul de neatractivitate au un efect mai puternic asupra scăderii dispoziției, iar complexele și nemulțumirea față de aspect duc la o scădere a dorinței sexuale și chiar la o pierdere completă a interesului pentru sex. Problema este des intalnita la fete in adolescență, când acceptarea de sine și necesitatea aprobării sexului opus sunt deosebit de importante.
Excesul de greutate la femei este, de asemenea, asociat cu probleme de sănătate care afectează calitatea vieții sexuale. Pierderea libidoului este influențată de tulburările hormonale tipice femeilor obeze, în special deficitul de estrogen, care este transformat în testosteron. Simptomul excesului de hormoni masculini la femei se manifesta prin hirsutism. La fel ca acneea, care este mai frecvent intalnita la femeile adulte obeze. Femeile supraponderale sunt adesea diagnosticate cu sindromul ovarului polichistic, iar problemele de fertilitate sunt mai frecvente.
Mai mult, greutatea corporală excesivă la femei, ca și la bărbați, este asociată cu riscul de diabet. Boala crește tendința de infecții ale tractului urinar și infecții intime. Uscăciunea vaginului, însoțită și de durerea în timpul actului sexual, fac ca femeile să renunțe la contactul sexual. Lipsa de lubrifiere vaginală adecvată care duce la scăderea satisfacției sexuale apare și la femeile care suferă de hipertensiune arterială. Femeile cu exces de greutate corporală sunt expuse la aceasta afectiune. Un factor suplimentar care influențează răceala sexuală la femeile cu probleme de greutate, sunt medicamentele utilizate în tratamentul acestor boli.
Faptul că greutatea corporală excesivă împiedică utilizarea contraceptivelor poate reduce și calitatea vieții sexuale la femeile supraponderale. Femeile obeze sunt, de asemenea, mai susceptibile de a suferi de efectele secundare ale contracepției hormonale, în special a trombozei, care este mai probabil să se dezvolte la persoanele supraponderale.
Surse: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6047250/
Nici o postare găsită