Tribulus terrestris – beneficii si proprietati

23-01-2020
de catre SAM Distribution
Tribulus terrestris – beneficii si proprietati

Ce este Tribulus terrestris?

Tribulus terrestris sau “Coltii babei” este o plantă care aparține familiei Zygophyllaceae, ale căror fructe, frunze și rădăcini sunt folosite pentru produsele utilizate în medicină. Planta este răspândită în Europa, Asia, Africa și Australia, în zonele tropicale, cu tulpini acoperite de spini, frunze mici și flori galbene. 

Tribulus terrestris este o plantă folosită în fitoterapie pentru tratamentul anumitor afectiuni legate de sfera sexuală. Bogat în saponine, este eficient ca stimulent al producției de hormoni precum testosteronul și dihidrotestosterona, care reglează libidoul.

Timp de secole, aceasta planta a fost folosita în medicina tradițională chineză și indiană în diferite scopuri. Conform convingerilor locale, această plantă are o acțiune de reglare și purificare (acționează în disfuncții renale, hepatice și gastro-intestinale); ca atare, este utilizat pentru tratamentul impotenței, edemelor, inflamatiilor abdominale și bolilor cardiovasculare. 

Proprietățile și beneficiile Tribulus terrestris 

Cea mai importantă proprietate a a plantei coltii babei este legată de acțiune stimulatoare asupra producției de hormoni androgeni. Acești hormoni, tipici pentru bărbat, dar și foarte importanți pentru organismul feminin, reglează libidoul, caracteristicile sexuale și dezvoltarea mușchilor. Datorită acestor caracteristici, planta a fost utilizata timp de secole în diferite țări ca plantă afrodisiacă, capabilă să crească fertilitatea masculină și feminină, prin compensarea eventualelor deficiențe hormonale. Tribulus terrestris

Tribulus Terrestris ca supliment are urmatoarele beneficii:

  • Libidou scazut; 
  • Protejează ficatul, este un tonic hepatic excelent; 
  • Combate inflamația tractului urinar; 
  • Ajuta sportivii sa obțina mai multă energie și rezistență în activitatea fizică, deoarece promovează transformarea colesterolului și a grăsimilor în energie; 
  • Acționează ca un tonic general al organismului, indicat vârstnicilor; 
  • Stimulează diureza și protejează rinichii, datorită conținutului ridicat de potasiu; 

1. Creșterea libidoului – îmbunătățeste dorința sexuala.
2. Îmbunătățește energia – crește cantitatea de oxigen disponibila pentru celule.
3. Stabilizează starea de spirit – Tribulus este o plantă care poate influența pozitiv starea de spirit, stresul și anxietatea. Acest lucru poate fi util pentru persoanele care trebuie să jongleze mai multe responsabilități sau probleme. 
4. Protejează tractul urinar – Ca diuretic, poate imbunatatii fluxul de urină, ceea ce favorizează curățarea rinichilor, vezicii urinare, ficatului și uretrei. Eliminarea deșeurilor și acțiunea de curățare sunt atribuite unei creșteri a producției de urină și a suportului renal. În plus, eliberarea de lichide poate ajuta la eliminarea toxinelor, ceea ce poate avea un impact dramatic asupra dispoziției și a energiei. 
5. Candida – ingredientele active ale Tribulus au o acțiune antifungică care poate fi utilă în combaterea Candidei atât în ​​intestin, cât și în vagin. 

Beneficiile Tribulus Terrestris pentru bărbați

1. Îmbunătățirea performanței fizice – in medicina ayurvedică și chineză, Tribulus a fost folosit ca remediu pentru insuficiența renală, probleme de reproducere și oboseală. Pe baza acestui efect, a devenit un supliment popular pentru sportivi. Este încă utilizat pentru proprietățile sale, iar studiile recente au validat proprietățile sale tradiționale, identificând compușii activi care oferă beneficii pozitive pentru sănătatea bărbaților. Ca urmare, se obține o producție crescută de hormon luteinizant (LH), care la rândul său favorizează organismul, în special celulele Leydig din testicule, pentru a crea mai mult testosteron.

La mijlocul anilor 90, aceste proprietăți au fost susținute și sporite de un grup de sportivi olimpici din Europa de Est (în special de origine bulgară și rusă). Cele mai importante studii care evidențiază proprietățile stimulatoare hormonale ale acestei plante provin din aceste țări. Aceste efecte sunt atribuite unui grup de substanțe organice cu activitate hormonală numite saponine. 

2. Rezolvă tulburările sexuale – Tribulus are efect afrodiziac, promovează fertilitatea masculină, răspunsul sexual, funcția tractului urinar și libidoul. Un nivel optim de testosteron contribuie la un libido crescut, la sănătatea prostatei, la fertilitate și la o funcție sexuală mai bună. Un studiu foarte recent a arătat că este util și pentru rezolvarea disfuncției erectile la bărbați.

3. Crește mușchii și favorizează pierderea excesului de greutate – de asemenea, un nivel optim de testosteron poate favoriza, de asemenea, dezvoltarea mușchilor, contribuind la pierderea în greutate. De asemenea, ajută la menținerea nivelului de energie si la reglarea somnului. 

tribulus terrestris pentru sportivi

Ingrediente active 

Semințele de tribulus terrestris sunt, de fapt, bogate în protodioscină, o saponină steroidică care ar acționa prin creșterea producției  de testosteron, dihidrotestosteron, hormon luteinizant, dehidroepiandrosterona DHEA, dehidroepiandrosterona sulfat (DHEA-S), cu consecință in creșterea libidoului. 

Inițial, produsele erau destinate în special practicantilor de culturism. Astăzi extractele acestei plante sunt folosite la prepararea suplimentelor ce ajuta la cresterea dorinței și energiei sexuale. 

Remediile naturale bazate pe Tribulus cresc numărul de spermatozoizi și producția de testosteron la bărbați și cresc concentrația de estradiol la femei, cu reactivarea ovarelor. 

Este o plantă cu acțiune benefică atât pentru ficat (acționează ca un tonic), cât și pentru sistemul imunitar (stimulează acțiunea acestuia). 

În plus, utilizarea sa este recomandată în cazul unei activități sportive intense, deoarece crește rezistența și transformă grăsimile și colesterolul în energie. Această plantă este, de asemenea, un remediu excelent împotriva bolilor renale, a inflamațiilor și infecțiilor tractului urinar. 

Tribulus terrestris pulbereCum se utilizeaza Tribulus terrestris 

Tribulus terrestris poate fi luat sub formă de suplimente care pot fi achiziționate fără rețetă. 

Contraindicații – este în general bine tolerat, însă este contraindicat în sarcină și alăptare . În plus, pacienții imunosupresați (sistem imunitar cu o capacitate scăzută de reacție) ar trebui să evite administrarea.

Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua

Produse