Excesul de greutate afecteaza libidoul si potenta?

28-11-2020
de catre SAM Distribution
Excesul de greutate afecteaza libidoul si potenta?

A fi supraponderal, atât la bărbați cât și la femei, afectează negativ calitatea vieții sexuale. Greutatea corporală excesivă reduce dorința de a face sex, provoacă probleme de erecție la bărbați și disfuncția organelor de reproducere la femei (uscăciune vaginală, durere în timpul actului sexual). Problemele sunt agravate de boli precum diabetul sau hipertensiunea.

Cuprins
 Lipsa dorinței pentru sex - supraponderalitatea determină o scădere a libidoului?
✓ Greutate corporală excesivă și probleme de erecție la bărbați
✓ Cum afectează obezitatea funcția sexuală feminină?

Lipsa dorinței pentru sex - supraponderalitatea determină o scădere a libidoului?

Excesul de greutate sau obezitatea afecteaza viata sexuala intr-un mod negativ. De obicei, în contextul kilogramelor în plus, se spune că există un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare, dar problemele legate de sfera sexuală devin vizibile mult mai devreme. Se pare că excesul de grăsime corporală afectează negativ libidoul. Persoanele care sunt supraponderale au o dorință semnificativ redusă pentru sex în comparație cu persoanele cu greutate normală. Acest lucru se datorează mai multor factori.

În multe cazuri, disconfortul în situații intime este asociat cu probleme de acceptare de sine, complexe și stima de sine scăzută. Problemele de greutate pot contribui chiar la depresie, care afectează negativ relațiile interumane, în special cu sexul opus. Nu lipsită de semnificație este și lentoarea tipică pentru persoanele obeze, slăbiciunea fizică și nivelul scazut de energie. În cazul obezității avansate, dificultățile în relațiile sexuale pot, de asemenea, descuraja.

Tulburările hormonale sunt o cauză mult mai gravă a libidoului scăzut la persoanele plinuțe. Hormonii joacă un rol foarte important în menținerea dorinței sexuale, a poftei și a entuziasmului. La obezitate, în special la obezitate abdominală, scade nivelul testosteronului, principalul hormon responsabil de menținerea dorinței sexuale normale. O altă problemă este reprezentata de tulburările metabolice asociate cu dinamica modificată a secreției de insulină. Acest lucru duce la dezvoltarea diabetului care afectează negativ vasele de sânge și nervii periferici. La bărbați provoacă problemele de erecție menționate mai sus, în timp ce la femei apar tulburări de lubrifiere - apare uscăciunea vaginală, care favorizează apariția durerii în timpul actului sexual. Toate acestea duc la evitarea sexului.

Greutate corporală excesivă și probleme de erecție la bărbați

Disfuncția erectilă este asociată cu incapacitatea de a obține sau menține o erecție dură a penisului necesară activității sexuale. Realizarea unei erecții necesită interacțiunea adecvată a unui număr de mecanisme - neurologice, psihologice, hormonale și vasculare. Excesul de greutate corporală duce la probleme de erecție. Acestea sunt cauzele care contribuie:

  • tulburări hormonale - odată cu creșterea greutății la bărbați, concentrația hormonului sexual testosteron scade, ceea ce are un impact uriaș asupra dorinței sexuale, excitației sexuale și funcției sexuale. Multe mecanisme afectează scăderea nivelului de testosteron la bărbații supraponderali. Unii androgeni sunt transformați în estrogeni sub influența enzimei aromatază. 
  • Ateroscleroza - are un impact negativ asupra stării vaselor de sânge, inclusiv a celor care ajung în penis. Când vasele de sânge sunt deteriorate, penisul nu primește suficient sânge pentru a menține o erecție.
  • Boli a căror dezvoltare este strict epidemiologic legată de supraponderalitate - hipertensiune arterială, diabet de tip 2, tulburări ale metabolismului lipidelor. Hipertensiunea modifică structura vaselor de sânge din penis, ceea ce reduce fluxul sanguin arterial. În plus, unele grupuri de medicamente utilizate în tratamentul tensiunii arteriale crescute (în special beta-blocante, diuretice și medicamente cu acțiune centrală) pot agrava problema. Diabetul provoacă disfuncție erectilă la aproximativ 50% din bolnavi. Accelerează semnificativ dezvoltarea aterosclerozei și de asemenea, duce la dezvoltarea neuropatiei diabetice,  care perturbă procesul fiziologic care duce la erecție.

Pentru problemele cu erecția la bărbații obezi acestia sunt, de asemenea, afectati de tulburări psihologice asociate cu complexe și lipsa de acceptare a aspectului lor, ducând adesea la depresie. 

obezitatea afecteaza viata sexuala

Cum afectează obezitatea funcția sexuală feminină?

În cazul femeilor obeze, factorii psihologici și emoționali sunt mult mai importanți decât la bărbați. Percepția de sine negativă și sentimentul de neatractivitate au un efect mai puternic asupra scăderii dispoziției, iar complexele și nemulțumirea față de aspect duc la o scădere a dorinței sexuale și chiar la o pierdere completă a interesului pentru sex. Problema este des intalnita la fete in adolescență, când acceptarea de sine și necesitatea aprobării sexului opus sunt deosebit de importante.

Excesul de greutate la femei este, de asemenea, asociat cu probleme de sănătate care afectează calitatea vieții sexuale. Pierderea libidoului este influențată de tulburările hormonale tipice femeilor obeze, în special deficitul de estrogen, care este transformat în testosteron. Simptomul excesului de hormoni masculini la femei se manifesta prin hirsutism. La fel ca acneea, care este mai frecvent intalnita la femeile adulte obeze. Femeile supraponderale sunt adesea diagnosticate cu sindromul ovarului polichistic, iar problemele de fertilitate sunt mai frecvente.

Mai mult, greutatea corporală excesivă la femei, ca și la bărbați, este asociată cu riscul de diabet. Boala crește tendința de infecții ale tractului urinar și infecții intime. Uscăciunea vaginului, însoțită și de durerea în timpul actului sexual, fac ca femeile să renunțe la contactul sexual. Lipsa de lubrifiere vaginală adecvată care duce la scăderea satisfacției sexuale apare și la femeile care suferă de hipertensiune arterială. Femeile cu exces de greutate corporală sunt expuse la aceasta afectiune. Un factor suplimentar care influențează răceala sexuală la femeile cu probleme de greutate, sunt medicamentele utilizate în tratamentul acestor boli.

Faptul că greutatea corporală excesivă împiedică utilizarea contraceptivelor poate reduce și calitatea vieții sexuale la femeile supraponderale. Femeile obeze sunt, de asemenea, mai susceptibile de a suferi de efectele secundare ale contracepției hormonale, în special a trombozei, care este mai probabil să se dezvolte la persoanele supraponderale.

Surse: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6047250/

Testosteron: ce este si care sunt beneficiile acestuia?

28-11-2020
de catre SAM Distribution
Testosteron: ce este si care sunt beneficiile acestuia?

Ce este testosteronul?

Testosteronul cel mai important hormon masculin, secretat la bărbați de testicule și glandele suprarenale, la femei de către ovare și glandele suprarenale.

La bărbați testosteronul este important pentru: dezvoltarea testiculelor și a penisului, apariția părului pubian și a părului facial, creșterea masei musculare, rezistența osoasă, dorința sexuală normală, producția de spermă. La femei, testosteronul este responsabil pentru buna funcționare a ovarelor și a dorinței sexuale, afectează și rezistența osoasă.

Nivelul scazut de testosteron (hormonul sexual masculin) poate provoca disfuncție erectilă și poate reduce interesul pentru sex. Concentrația acestui hormon scade odată cu inaintarea în vârstă. Cu toate acestea, scăderea testosteronului nu este singura cauză a problemelor masculine. Disfuncția erectilă și interesul mai mic pentru sex sunt adesea rezultatul unor boli, stresului, consumului de droguri și medicamente.

Cuprins
Care sunt cauzele și simptomele testosteronului scăzut?
Nivelul de testosteron și scăderea libidoului
Nivel scăzut de testosteron și disfuncție erectilă
Cum crestem nivelul de testosteron?

Care sunt cauzele și simptomele testosteronului scăzut?

Puterea sexuală și performanța sexuală a unui bărbat depind în mare măsură de nivelul hormonului testosteron (produs în principal în testicule) și dehidroepiandrosteron.

Acesta din urmă, cunoscut sub numele de prasteron și prescurtat ca DHEA, este produs în glandele suprarenale. În timpul numeroaselor modificări chimice, acesta se transformă în testosteron - hormonul care este important pentru obținerea funcțiilor sexuale.

Nivelul de testosteron, este afectat de procesul de îmbătrânire fiziologică al corpului si poate provoca o scădere a libidoului. Dorința sexuală depinde de vârstă, de sănătatea fizică și mentală.

Primele semne ale deficitului de testosteron se observă după vârsta de 40 de ani. Pentru fiecare bărbat, pragul la care pot apărea primele probleme in viata sexuala este diferit. Cele mai frecvente simptome ale nivelului scazut de testosteron sunt scăderea dorinței sexuale și disfuncția erectilă. Acest lucru conduce la o scădere semnificativă a satisfacției in viața sexuală.

Trebuie menționat faptul că problemele de erecție și scăderea libidoului nu sunt singurele simptome ale scăderii hormonilor masculini. Foarte des bărbații observă, de asemenea:

  • schimbări de dispoziție și iritabilitate,
  • scăderea energiei și a concentrației,
  • reducerea forței musculare.

Nivelul de testosteron și scăderea libidoului

Mecanismul în care funcționează testosteronul scăzut asupra libidoului nu a fost pe deplin înțeles. Nivelul testosteronului la barbati este cel mai ridicat intre 20 - 30 de ani. O scădere lentă și treptată a dorinței sexuale masculine are loc dupa varsta de 20 de ani, când atinge cel mai înalt nivel. Dorința sexuale este o trăsătură individuală. Ceea ce un bărbat considera ca fiind un nivel sexual scăzut, pentru altul poate fi satisfăcător.

Nivelul testosteronului este influențat de:

  • stres,
  • cantitatea și calitatea somnului,
  • frecvența actului sexual.

Atât la bărbați, cât și la femei, testarea testosteronului se efectuează pentru a vedea daca este vorba despre infertilitate.

Valorile normale ale testosteronului sunt urmatoarele:  

  • la femei de la 17 la 18 ani nivelul este 20-75 ng/dl iar la barbati 300-1200 ng/dl;
  • peste > 19 ani la femei 8-60 ng/dl iar la barbati 240-950 ng/dl

Important: nivel normal al testosteronului depinde in functie de sexul si varsta pacientului.

Potrivit expertilor valorile normale ale testosteronului total la barbatii adulti cu varsta 19 - 49 de ani sunt de 249 - 836 ng/dl. 
Incepand cu varsta de 50 de ani nivelul variaza intre 193 - 740 ng/dl.

Scăderea nivelului de testosteron nu se manifestă întotdeauna prin scăderea dorinței sexuale. Unii bărbați cu un nivel relativ scăzut al acestui hormon au o dorință sexuală normala. Pe de altă parte, sunt barbati care au nivel normal de testosteron si un libidou scăzut. 

Pe lângă fluctuațiile hormonale caracteristice fiecarei vârste, cele mai frecvente cauze ale deficitului de testosteron, interesului redus pentru sex și al problemelor legate de realizarea și menținerea unei erecții în timpul actului sexual sunt stresul, insomnia, abuzul de alcool și fumatul, utilizarea unor medicamente și prezenta unori afectiuni tratate necorespunzător, precum diabet, hipertensiune sau depresie.

Nivelul scazut de testosteron poate duce la:

  • Libido scazut
  • Rezistenta la insulina (care favorizeaza diabetul)
  • Crestere in greutate
  • Disfunctie erectila
  • Ginecomastie (dezvoltarea sanilor)
  • Grasime abdominala
  • Lipsa parului pe corp
  • Testicule moi 
  • Voce subtiata
  • Slabiciune musculara
  • Alopecie (chelie)
  • Dureri articulare
  • Oase fragile
  • Oboseala
  • Osteoporoza

testosteron

Cauzele testosteronului in exces pot fi:

  • Tumori ale glandelor suprarenale sau ale testiculelor 
  • Administrarea de steroizi anabolizanti
  • Hiperplazie congenitala a glandelor suprarenale

Excesul de testosteron la barbati duce la cresterea in exces a parului facial, linia maxilarului puternic definita, umeri lati, pierderea parului si marul lui Adam marit.

Excesul de testosteron la femei duce la hirsutism (păr excesiv pe tot corpul), în diagnosticul acestei afecțiuni este tesat nivelul de testosteron. Testosteronul este, de asemenea, măsurat în diagnosticul tumorilor testiculare.

Valorile de referință ale testului de testosteron:

În funcție de tipul de testosteron testat:

testosteron liber:

  • bărbați: 174-902 pmol / l,
  • femei: 10,4-45,1 pmol / l,

testosteron total:

  • bărbați: 12-40 nmol / l,
  • femei: 1-2,5 nmol / l.

Interpretarea rezultatului testosteronului:
 
O scădere a nivelului de testosteron la bărbați poate fi asociată cu:

  • sindromul feminizării testiculare,
  • Sindromul Klineferter,
  • hipopituitarism,
  • insuficiență testiculară
  • stare după excizia testiculelor,
  • terapia cu estrogeni.

Creșterea nivelului de testosteron poate fi asociată cu:

  • tumori virilizante ale glandelor suprarenale,
  • hiperplazie suprarenală congenitală,
  • hirsutism la femei,
  • sindromul ovarului polichistic la femei.

Nivel scăzut de testosteron și disfuncție erectilă

Unul din trei bărbați cu probleme de erecție are, in acelasi timp si un nivel scăzut de testosteron. Acest hormon este responsabil pentru producerea de oxid nitric, care determină posibilitatea realizării unei erecții.

Testosteronul scăzut reduce sinteza acestui compus și prin urmare, poate cauza probleme de erecție. Foarte des se întâmplă ca disfuncția erectilă să fie rezultatul mai multor cauze:

  • scăderea nivelului de hormoni masculini,
  • ateroscleroza,
  • diabet
  • hipertensiune,
  • colesterol ridicat,
  • obezitate,
  • utilizarea stimulentelor,
  • stres.

Problemele de erecție sunt adesea rezultatul aterosclerozei. Vasele de sânge deteriorate și subțiri care alimentează penisul cu sânge nu se dilată suficient, reducând fluxul de sânge necesar pentru a realiza o erecție completă.

Cum crestem nivelul de testosteron?

Mulți bărbați experimentează o creștere a dorinței sexuale și a satisfacției sexuale datorită terapiei de substitutie cu testosteron. Cu toate acestea, riscurile acestei terapii cu testosteron sunt mutiple: reducerea dimensiunii testiculelor, acnee, cresterea prostatei.

Tratamentul pentru corectarea deficitului de testosteron se poate dovedi eficient prin suplimentarea cu dehidroepiandrosteron. După cum sa menționat deja, DHEA, care este produs în mod natural în glandele suprarenale, este transformat în testosteron în cursul numeroaselor modificări chimice din organism.

Tratamentul cu prasteron este recomandat numai după vârsta de 40 de ani. Acest preparat se gaseste sub forma de supliment și este disponibil în farmacii fără prescripție medicală. 

Terapia trebuie efectuată în mod regulat timp de câteva luni, astfel încât concentrația de prasteron să poată crește treptat și să rămână constantă.

Remedii naturale

Stimularea secretiei de testosteron in mod natural: 

  • puteți crește nivelul de testosteron în mod natural prin reducerea greutății corporale și exerciții fizice regulate. 
  • anumite minerale au efect asupra productie de testosteron: Potasiu – se gaseste in sfecla rosie, spanac sau banane. Zinc – se gaseste in fructe de mare si cereale integrale.

Surse:

www.healthline.com/health/low-testosterone/do-testosterone-supplements-work
https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/15603-low-testosterone-male-hypogonadism
WebMD - https://www.webmd.com/a-to-z-guides/testosterone-test#2-5

Afla mai multe despre: 

Excesul de greutate afecteaza libidoul si potenta?

Dispareunie - durere in timpul actului sexual

Top 3 suplimente nutritive pentru barbati

27-11-2020
de catre SAM Distribution
Top 3 suplimente nutritive pentru barbati

Suplimente nutitive pentru barbati 

Pe langa dietă, bărbații care au un stil de viață activ, au nevoie si de suplimente nutitive care să le completeze nevoile zilnice. Comparativ cu un stil de viață sedentar, un stil de viață activ necesită o rutină zilnică ușor diferită din cauza cerințelor mai mari impuse corpului. În special pentru bărbații activi fizic, există câțiva nutrienți care le pot crește performanța, longevitate și energia in viața de zi cu zi.

Este important să recunoaștem că bărbații au nevoi ușor diferite în comparație cu femeile, din cauza diferențelor fizice, biologice și fiziologice și de aceea regimul alimentar al unui bărbat va arăta, în general, diferit de cel al unei femei. În acest articol, discutam de trei suplimente nutritive pe care bărbații activi le pot lua în beneficiul sănătătii lor.

Este important să amintim că suplimentele trebuie utilizate impreuna cu o dietă sănătoasă si echilibrată, care este compusa din alimente cat mai naturale. Suplimentele nu trebuie luate pentru a înlocui alimentele sănătoase sau folosite pentru a acoperi o anumita parte lipsă din dietă.

Cele mai eficiente suplimente nutritive pentru sportivi 

Toate suplimentele de mai jos au fost selectate din câteva motive particulare. În primul rând, aceste trei suplimente au beneficii dovedite prin cercetări. Vor exista întotdeauna unele discrepanțe în cercetare, cu toate acestea, suplimentele de mai jos au destul de putine contraindicatii în raport cu beneficiile propuse.

Al doilea motiv pentru care următoarele suplimente fac parte din această listă, este reprezentat de beneficiile pe care le pot avea pentru bărbați în special. De exemplu, pot sustine sănătatea mentală, pot creste masa musculară sau producția naturală de testosteron.

Ultimul motiv pentru care aceste suplimente si vitamine fac parte din lista noastra, se datorează usurintei cu care pot fi adaugate in rutina zilnica. Suplimentele de mai jos sunt sigure, atunci când sunt luate cu regularitate și nu necesită prea multă planificare pentru a le încorpora în regimul alimentar deja existent.

1. Proteina

Pudra proteica, face parte din lista noastra de suplimente utile pentru bărbați. Toate tipurile de proteine ​​pot fi utile pentru bărbați, în special pentru cei care au un stil de viață activ. Când vine vorba de suplimentele de proteina ​​și biodisponibilitatea lor, în general, un  izolat de zer va avea rezultate mai bune. Daca discutam de vegani și alte persoane cu restricții in dieta, o pudra proteica vegetala se potrivește mai bine nevoilor lor. 

Beneficiile proteinei

✓ Aminoacizi esențiali - Unul dintre principalele beneficii care rezulta din utilizarea unei pulberi de proteine, este faptul că majoritatea acestora includ toți aminoacizii esențiali. Acestia fiind cheia pentru construirea și repararea mușchilor după antrenamente intense. Unele alimente care conțin proteine ​​nu conțin toți aminoacizii. Deci un supliment vă poate asigura necesarul zilnic de nutrienti.

Cei nouă aminoacizi esențiali includ histidina, izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul și valina.

Fie că este consumata dupa un antrenament intens sau doar ca o gustare, pudra proteica furnizeaza organismului aminoacizii de care are nevoie.

Proteina ajuta la recuperarea de după antrenament - Pudra de proteine ​​este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru recuperarea post-antrenament. Pentru bărbații activi care caută în mod constant îmbunătățirea condiției fizice, a aspectului corpului și a sănătății, proteinele sunt un instrument ușor de stimulare a recuperării după perioadele de activitate.

În urma unui antrenament, corpul va fi mai capabil sa realizeze sinteza proteinelor. Sinteza proteinelor este procesul de utilizare a proteinelor pentru a repara mușchii. Consumul unei pulberi de proteine ​​după un antrenament este o modalitate buna de a vă asigura că organismul începe procesul de recuperare.

✓ Excelenta pentru satietate - Pudra de proteine este excelentă pentru a vă ajuta să vă simți satul pentru perioade mai lungi de timp. Aceasta ​​poate fi amestecata cu apa sau cu cereale si fructe, astfel incat sa puteti obtine o gustare excelentă, mai ales atunci când urmati o dietă stricta.

beneficiile proteinelor

2. Creatina

Dintre toate suplimentele de pe piață orientate spre susținerea performanței antrenamentului, puține suplimente au la fel de multe recenzii pozitive ca și creatina. Creatina este un compus organic care joacă un rol important în reciclarea adenozin trifosfatului (ATP), care este o monedă energetică utilizată de celulele din mușchi și creier.

Acest supliment este fantastic pentru bărbații activi, din mai multe motive pe care le vom enumara mai jos și este ușor de integrat în orice regim alimentar.

Beneficiile creatinei

✓ Capacitate aerobă mărită - antrenamentul poate lua mai multe forme, iar pentru cei care iubesc activitățile precum ciclismul, alergatul, canotajul și antrenamentele de intensitate ridicată in general, creatina joaca un rol esential în creșterea capacității aerobice datorită capacității sale de a crește producția de energie.

Într-un studiu publicat în 2003 în Jurnalul Internațional de Nutriție Sportivă și Metabolismul Exercițiului, autorii au sugerat că creatina a contribuit la îmbunătățirea performanței canotorilor de elită în timpul antrenamentelor lor de rezistență.  

✓ Îmbunătățeste forța musculară și timpul de recuperare - Pentru bărbații activi cărora le place să se antreneze intens și să depășească limitele, creatina este un supliment indicat pentru susținerea atât a recuperării, cât și a producției de energie. Cercetările sugerează că creatina face acest lucru prin valorificarea și maximizarea sistemului energetic fosfocreatinic în mușchiul scheletic. Astfel, dacă sistemele energetice sunt maximizate, atunci există șanse mai mari de creștere a performanței.

✓ Creatina imbunătățeste funcția cognitivă - Pe lângă beneficiile enumerat mai sus, creatina are și beneficii cognitive mentale. În cercetări s-a sugerat că creatina poate juca un rol în stimularea memoriei și a raționamentului prin îmbunătățirea neuroprotecției și a surselor de energie. Un studiu publicat în 2018 în Gerontology Experimental a sugerat că creatina a jucat un rol pozitiv în memorie și raționament la persoanele tinere sănătoase.

creatina beneficii

3. Magneziu

În lumea suplimentelor, magneziu ar putea fi considerat un erou necunoscut. În fiecare zi, magneziul lucrează din greu si are un rol esential în aproximativ 600 de reacții chimice din organism. De fapt, magneziul este important pentru producerea de energie, reglarea sistemului nervos, menținerea genelor, formarea proteinelor, iar lista continuă.

Inutil să spun că magneziul este incredibil de important, mai ales pentru bărbații care nu au un aport suficient al acestui nutrient prin dieta zilnică.

Beneficiile magneziului 

✓ Îmbunătățește starea de spirit si sanatatea creierului - Magneziul joacă un rol critic în starea de spirit si sanatatea creierului. Persoanele cu deficit de magneziu ar putea fi mai predispuse la depresie. Un studiu publicat în 2015 în Journal of the American Board of Family Medicine a sugerat că adulții cu un nivel scazut de magneziu ar putea fi mai predispuși la depresie. Deficitul de magneziu poate face mai dificil ca o persoana afectata sa-si poata menține motivația pentru un stil de viață activ.

✓ Poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale - Magneziul a fost mentionat în câteva studii pentru capacitatea de a sustine fluxul sanguin și de a reduce tensiunea arterială. Cercetările recente sugereaza faptul că magneziul contribuie la reducerea tensiunii arteriale.

Suplimente pentru sănătatea bărbaților

Suplimentele pentru barbati de mai sus sunt doar trei exemple pe care acestia le pot include în regimul lor. Alte suplimente utile pentru bărbați includ, uleiul de pește omega 3, vitamina D și zincul.

Consultati intotdeauna medicul înainte de a integra orice supliment nou în rutina zilnica.

Surse:

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2780977/
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6358922/

Dispareunie - durere in timpul actului sexual - cauze, tratament

27-11-2020
de catre SAM Distribution
Dispareunie - durere in timpul actului sexual - cauze, tratament

Durerea în timpul actului sexual poate avea cauze diferite. Dispareunia poate fi rezultatul uscăciunii vaginale, a unei infecții intime, a unor defecte anatomice sau are origini psihologice Mai poate fi cauzată de frica de sex. Multe femei suferă dureri în timpul actului sexual la un moment dat în viața lor, inclusiv în sarcina, după naștere și foarte des la menopauză. Durerea poate apărea înainte de actul sexual, precum și în timpul sau imediat după penetrare.

Cuprins
 Durere in timpul actului sexual - cand apare?
✓ Uscaciunea vaginala - cauza durerii in timpul actului sexual
✓ Dispareunie - care sunt cauzele?
 Durere in timpul actului sexual si frica de sex
 Durere in timpul sexului cu penetrare profunda
 Dispareunie - ce teste ar trebui sa fac?
✓ Dispareunie - tratamentul durerii
 Durere in timpul actului sexual si a sexului

Durere in timpul actului sexual - cand apare?

Durerea în timpul actului sexual este denumită medical dispareunie. Acest termen este definit ca sentimentul durerii continue sau recurente în zona genitală înainte, în timpul sau după actul sexual. Durerea experimentată în timpul actului sexual poate avea diverse cauze - poate fi legată de boli subiacente sau de afecțiuni psihice.

Un procent mare de femei raportează dureri în timpul actului sexual la un moment dat în viața lor. Dacă apar astfel de dureri, merită să consultați un specialist. Tratamentul se bazează pe luarea măsurilor adecvate în funcție de tipul de cauză și vizează reducerea sau eliminarea simptomelor.

Durerile din zona genitală (vagin, vulvă, în interiorul organelor de reproducere) se pot manifesta în moduri diferite și în circumstanțe diferite, cum ar fi:

  • durerea vaginală resimțită numai atunci când penisul este pătruns sau introdus în vagin;
  • durerea resimțită numai cu anumiți parteneri sau în anumite circumstanțe;
  • durere în timpul sexului ca urmare a mișcărilor de frecare prea bruste și profunde;
  • durere care este descrisă ca arsură.

Debutul durerii poate fi brusc, chiar și după actul sexual anterior nedureros. Determinarea naturii și a calendarului său este de o importanță cheie în stabilirea unui diagnostic.

Uscaciunea vaginala - cauza durerii in timpul actului sexual

Una dintre cele mai frecvente cauze de disconfort vaginal sau arsuri este hidratarea inadecvată, adică uscăciunea vaginală. Durerea de penetrare poate apărea în diferite etape ale vieții și în diferite etape ale ciclului. Nu este doar o problemă a confortului actului sexual, ci și un risc mai mare de microtraumatisme și prin urmare, de infecții intime. Motivul este reprezentat de fluctuațiile nivelului de hormoni - estrogeni.

Uscăciunea vaginală poate apărea cu câteva zile înainte de menstruație. Acest simptom însoțește, de asemenea, femeile însărcinate și după naștere. Consecințele mult mai grave sunt lipsa unei hidratări adecvate în timpul menopauzei. Acest lucru ar putea însemna ceea ce este cunoscut sub numele de atrofie vaginală. Ca urmare a scăderii concentrației de estrogeni, progesteron și androgeni (proces natural odata cu inaintarea in vârstă) apar modificări atrofice în mucoasa vaginală. Rezultatul este un nivel scăzut de hidratare, lipsa de fermitate și un aport mai scăzut de sânge. Mai puțină mucozitate în vagin și apariția modificărilor atrofice pot determina scăderea libidoului la femei și dispareunie - simptomele includ dureri vaginale în timpul actului sexual, precum și mâncărimi ale zonei intime și arsuri vaginale și o modificare a aspectului secretiei vaginale.

Dispareunie - care sunt cauzele?

În majoritatea cazurilor, disconfortul în timpul actului sexual este rezultatul unui preludiu prea scurt. Sexul rapid nu duce întotdeauna la o lubrifiere vaginală naturală adecvată. Poate exista durere la începutul actului sexual atunci când se încearcă penetrarea. De asemenea, se întâmplă ca un cuplu care a avut deja o astfel de experiență să folosească un lubrifiant greșit, care provoacă iritații locale și arsuri ale vaginului.

dureri in timpul actului sexual

Cele mai importante cauze ale durerii în timpul sexului sunt:

  • uscăciunea vaginală deja menționată în timpul menopauzei, 
  • lubrifiere vaginală inadecvată ca urmare a tratamentului (după medicamente folosite ca metode contraceptive precum pilulele anticoncepționale),
  • afecțiuni după proceduri ginecologice (de exemplu, după o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea ovarelor, uterului),
  • inflamație în zona pelviană,
  • infecții intime,
  • teama de sex și de alți factori psihologici (de exemplu, traume după violența anterioară),
  • defecte anatomice ale organelor genitale,
  • vulvodinia (durere la nivelul vulvei și organelor genitale externe).

Durerea în timpul actului sexual în timpul sarcinii necesită o atenție specială. Dispareunia poate fi rezultatul unei infecții. Acestea pot fi cauzate de astfel de modificări ale tractului genital, cum ar fi vaginoza bacteriană, vulvita, infecția vaginală cu drojdie și eroziuni cervicale.

Durerea vaginală în timpul sarcinii sau la scurt timp după actul sexual este cel mai adesea un simptom inofensiv al schimbărilor care au loc în corpul și psihicul viitoarei mame. Membranele mucoase care acoperă vaginul și vulva sunt mai predispuse la deteriorarea actului sexual și mai sensibile la stimulii senzoriali în acest moment. Semnalul de alarmă trebuie să fie întotdeauna o sângerare vaginală concomitentă. Acest lucru necesită întotdeauna o intervenție medicală promptă. Durerea în timpul actului sexual după naștere poate fi cauzată de faptul că părinții au început relațiile sexuale prea devreme și sistemul endocrin nu a revenit în starea în care era înainte de sarcină.

Durere in timpul actului sexual si frica de sex

Rolul important al factorilor emoționali în calitatea vieții sexuale nu trebuie subestimat. Acești factori includ probleme mentale - orice stare de anxietate, depresie, auto-complexitate, frică de intimitate sau probleme în relațiile cu un partener, pot contribui la reducerea excitării sexuale și în consecință, pot provoca disconfort sau durere. Conceptul de vaginism merită de asemenea menționat aici. Este tensiunea necontrolată a mușchilor vaginali ca urmare a anxietății legate de activitatea sexuală.

Stresul poate fi, de asemenea, de vină. Ca urmare a tensiunii mentale crescute, mușchii pelvisului se strâng, provocând durere în timpul actului sexual. Un alt grup de cauze pot fi amintirile proaste și traumele psihologice. Uneori este dificil de spus dacă durerea din vagin este psihologică. Inițial, un ușor disconfort se poate transforma într-o teamă de alte planuri, care vă vor împiedica să vă relaxați și să agraveze și mai mult durerea.

Durere în timpul sexului cu penetrare profunda

Cauzele fizice ale actului sexual dureros variază în funcție de durere pe măsură ce penisul intră în vagin sau prin penetrare profundă. Factorii emoționali pot provoca, de asemenea, multe tipuri de durere legate de activitatea sexuală.

Durerea în timpul penetrării poate rezulta din uscaciunea vaginala sau hidratarea insuficientă. Poate fi cauzată și de scăderea nivelului de estrogen după menopauză, după naștere sau în timpul alăptării. Există, de asemenea, medicamente care vă scad libidoul și excitația sexuală, ceea ce reduce lubrifierea vaginală și provoacă durere în timpul actului sexual. Aceste medicamente includ: antidepresive, medicamente antihipertensive, tranchilizante și pilule contraceptive.

O altă cauză a durerii la introducerea unui penis în vagin poate fi rănirea și iritarea în zonele intime. Acestea pot fi rezultatul unui accident, unei intervenții chirurgicale, a unei epiziotomii sau a unor defecte congenitale. În mod similar, orice infecții ale tractului genital și urinar pot provoca durere în timpul actului sexual.

Cauza durerii în timpul actului sexual poate fi, de asemenea, vaginismul. Aceasta este o disfuncție care determină contractarea involuntară a mușchilor din jurul deschiderii vaginale, care poate provoca dureri severe atunci când penisul este introdus în vagin.

Durerea de penetrare profundă este resimțită ca urmare a penetrării profunde a penisului și poate crește în unele poziții. Dispareunia mai poate di cauzată de boli precum:

  • endometrioză ,
  • inflamațiea organelor pelvine,
  • prolaps uterin
  • retroversia uterului,
  • fibroame uterine,
  • inflamația vezicii urinare
  • sindromul intestinului iritabil,
  • hemoroizi,
  • chist ovarian.

Durerea în timpul actului sexual poate fi, de asemenea, o consecință a procedurilor chirurgicale anterioare. Cicatrizarea țesuturilor după o intervenție chirurgicală pelviană, cum ar fi o histerectomie, poate provoca uneori dureri în timpul actului sexual. În mod similar, tratamentul cancerului, cum ar fi radioterapia sau chimioterapia, poate provoca leziuni dureroase în timpul actului sexual.

Dispareunie - ce teste ar trebui să fac?

Un element important în diagnosticul dispareuniei este istoricul medical detaliat. Medicul va întreba când apare durerea, unde se simte și cum, dacă apare cu fiecare partener sexual și în fiecare poziție. De asemenea, va întreba despre experiențele sexuale anterioare, operațiile și experiențele de naștere, dacă femeia a născut. Doar o conversație sinceră cu un specialist va pune un diagnostic corect.

Un element important este examenul ginecologic, examinarea cu ultrasunete și examinarea organelor pelvine. În timpul examinării, medicul va evalua prezența infecțiilor și inflamației. De asemenea, poate încerca să identifice localizarea durerii prin aplicarea ușoară a presiunii asupra organelor și mușchilor pelvini. De asemenea, ginecologul poate efectua un examen ginecologic care examinează pereții vaginali și colul uterin, utilizând un dispozitiv numit speculum. Femeile care suferă de dispareunie pot prezenta disconfort în timpul examinării.

Dispareunie - tratamentul durerii

Durerea în timpul actului sexual trebuie consultată cu un medic pentru a exclude în primul rând cauzele somatice (în funcție de alte boli). Tratamentul dispareuniei poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții sexuale, aprofunda implicarea emoțională dintre parteneri, crește stima de sine și dorința de sex. În timpul vizitei la ginecolog, acesta pun adesea întrebări de rutină despre activitatea sexuală și viața intimă. Înainte de a vă întâlni cu un specialist, merită să scrieți numele tuturor medicamentelor luate și să luați cu dvs. rezultatele testelor recente, inclusiv testele imagistice.

Întrebările pe care le poate pune medicul se pot referi la momentul simptomelor, când și unde se simte durerea, dacă este însoțită de alte afecțiuni, dacă durerea apare în timpul fiecărui act sexual, dacă bolile ginecologice au fost diagnosticate sau tratate. Alte întrebări pot fi legate de afecțiuni care coexistă cu durerea, cum ar fi scurgerile vaginale, arsurile sau mâncărimea zonelor intime.

Ceea ce ar trebui să faceți va depinde de cauza principală a durerii vaginale. Dacă cauza este o infecție a zonei intime, tratarea acesteia poate reduce disconfortul și chiar se poate întrerupe tratamentul. Schimbarea medicamentelor care cauzează probleme cu lubrifierea vaginală poate ajuta, de asemenea. La multe femei aflate în postmenopauză, dispareunia este cauzată de o lubrifiere vaginală insuficientă, datorită reducerii nivelului de estrogen. Acest lucru poate fi contracarat prin utilizarea gelurilor sau tabletelor speciale, precum și a inelelor vaginale hormonale care eliberează cantități mici de estrogeni. De asemenea, ginecologul poate decide să înceapă terapia de substituție hormonală. 

În tratamentul dispareunilor și următoarea terapie este utilizată pentru a reduce intensitatea simptomelor datorită tehnicilor de relaxare a mușchilor vaginali, ceea ce reduce senzația de durere. Terapeutul dvs. vă poate recomanda, de asemenea, exercitii Kegel pentru a vă consolida mușchii pelvieni sau alte tehnici pentru ameliorarea durerii în timpul actului sexual.

Dacă durerea din timpul actului sexual a existat de mult timp, pot apărea răspunsuri emoționale negative la stimularea sexuală chiar și după vindecarea durerii. Dacă un cuplu a evitat actul sexual din cauza actului sexual dureros, poate fi necesară stabilirea comunicării și restabilirea echilibrului sexual în relație prin psihoterapie de cuplu sau terapie sexuală. 

Durere in timpul actului sexual si a sexului 

Puteți încerca să eliminați riscul durerii neplăcute introducând anumite modificări în comportamentul sexual obișnuit. Una dintre ele este schimbarea pozițiilor sexuale. Merită să încercați acele pozitii sexuale în care partenerul se află sub partenera. De obicei, în această poziție, femeia are mai mult control asupra mișcărilor pe care le face, ceea ce permite controlarea adâncimii de penetrare.

Este important să ajungeți la un acord cu partenerul dvs. Atunci când afecțiunile devin o problemă serioasă și afectează calitatea vieții dintre parteneri, merită să vă exprimați cu sinceritate preocupările și nevoile. Un partener sensibil în timpul actului sexual va limita numărul de mișcări sau va reduce adâncimea de penetrare, ceea ce va ușura durerea atunci când introduceți penisul în vagin.

Ar trebui să aveti preludiu mai lung, datorită căruia vaginul sa fie mai bine hidratat. Disconfortul resimțit anterior poate fi redus prin întârzierea pătrunderii până la atingerea nivelului adecvat de excitare și astfel se realizează hidratarea. Unele cupluri aleg să folosească lubrifiant pentru a hidrata vaginul.

Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022

Ejacularea precoce: ce inseamna, cauze si tratament

27-11-2020
de catre SAM Distribution
Ejacularea precoce: ce inseamna, cauze si tratament

Ce inseamna ejaculare precoce?

Ejacularea prematura este cea care apare mai devreme decât doresc partenerii. Această disfuncție provoacă anxietate, stres și frustrare. Ejacularea precoce poate fi congenitală sau dobândită. Cauzele ejaculării precoce pot fi mentale, tulburări ale concentrației de hormoni, neurotransmițători și mecanismul ejaculării în sine.

Cuprins
✓ Ejaculare prematura
✓ Ejaculare prematura - cauze
✓ Boli care provoaca ejaculare prematura
✓ Diagnosticul ejacularii precoce
✓ Ejaculare prematura - tratament
✓ Exercitii pentru intarzierea ejacularii
✓ Medicamente pentru ejaculare precoce

Ejacularea precoce

Primele semne ale ejacularii precoce apar atunci când ejacularea are loc mai devreme decât se așteaptă partenerii sexuali. O astfel de situație pentru un bărbat provoacă anxietate și frustrare. Poate provoca o stimă de sine scazuta. Ejacularea timpurie împiedică partenerii să se bucure de sex.

Probleme cu ejacularea pot apărea în timpul diferitelor forme de activitate sexuală - în timpul actului sexual vaginal, al sexului oral sau în timpul masturbării. Medicii clasifică în general ejacularea prematura ca fiind o problemă din naștere (congenitală) sau dobândită (secundară).

Ejacularea precoce congenitală poate fi caracterizată după cum urmează:

  • ejacularea are loc întotdeauna sau aproape întotdeauna în primele minute de penetrare vaginală,
  • incapacitatea de a întârzia ejacularea se manifesta pe durata întregului act sexual
  • duce la consecințe negative, anxietate, frustrare și evitarea actului sexual.

Ejacularea prematura dobândită poate fi caracterizată în mod similar congenitalului, cu o diferență majoră - ejacularea prematura secundară înseamnă că anterior cuplul a avut o relație sexuală de succes fără probleme de ejaculare.

Deși ejacularea prematura nu crește riscul de a dezvolta probleme grave de sănătate, aceasta vă poate afecta în mod negativ viața personală, provocând conflicte in relație. Există adesea o creștere a tensiunii între parteneri. Ejacularea precoce poate face în unele cazuri, dificilă sau imposibilă fertilizarea.

Ejaculare prematura - cauze

Toate cauzele ejacularii precoce nu sunt pe deplin înțelese. Se estimează că cele mai frecvente cauze ale acestei disfuncții sunt factorii psihici și fizici, inclusiv cei hormonali. Unii medici cred că cauza acestei disfuncții poate fi prima experiență sexuală pe care o persoană o are în viața sa. Motivul apariției ejaculării premature poate fi situațiile care i-au determinat pe parteneri să se grăbească în timpul actului sexual. Așadar, orice act sexual care a avut loc în perioadele de stres intens și tensiune, urmat de necesitatea de a obține un orgasm rapid, poate fi cauza ejacularii precoce.

Ceilalți factori care cauzează ejaculare prematură sunt în primul rând disfuncția erectilă. Bărbații care sunt preocupați de dezvoltarea și menținerea corectă a unei erecții în timpul actului sexual pot pune capăt inconștient actului sexual. Este greu să scapi de această teamă și de acest obicei. O problemă, în acest caz, disfuncția erectilă provoacă o alta formă de ejaculare prematură. Bărbații care suferă de ejaculare prematură au îngrijorări cu privire la propria performanță sexuală.

Relațiile anterioare pot provoca, de asemenea, ejaculare prematură. Dacă nu au existat probleme cu ejacularea prematura alaturi de partenerele sexuale anterioare, este foarte posibil ca relația cu partenera actuala să fie cauza. Acest lucru se reflectă în apariția tulburărilor sub formă de disfuncții sexuale.

Boli care provoacă ejaculare prematurăejaculare precoce

Mulți factori fiziologici și anatomici pot contribui la ejaculare precoce, inclusiv:

  • nivel anormal de hormoni, în special androgeni,
  • nivel anormal de neurotransmițători în creier 
  • tulburări ale mecanismului de ejaculare,
  • boală tiroidiană,
  • proceduri chirurgicale în zona genitală și pelvis,
  • inflamații și infecții ale prostatei,
  • boli uretrale,
  • leziuni ale sistemului nervos,
  • leziuni pelvine,
  • anumite medicamente.

Disfuncția erectilă este unul dintre factorii care cresc riscul de ejaculare precoce. Bărbații care au ocazional sau în mod constant probleme cu obținerea sau menținerea unei erecții prezintă un risc mai mare de a dezvolta ejaculare prematură. Teama de a vă pierde erecția vă poate face în mod conștient sau subconștient să vă grăbiți în timpul sexului.

Problemele generale de sănătate, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arterială pot fi, de asemenea, cauza acestei disfuncții. În mod similar, stresul și emoțiile excesive pot provoca ejaculare prematură, limitând capacitatea de relaxare și concentrarea asupra intimității cu partenera ta.

Administrarea de medicamente psihotrope (reglarea activității neurotransmițătorilor chimici) poate contribui la ejaculare prematură.

Diagnosticul ejacularii precoce

O vizita la medic va poate ajuta. Pe lângă întrebări detaliate despre viața sexuală, medicul va întreba despre tratamentele anterioare și bolile sistemice. Următoarea etapă este un examen medical general. De obicei, medicii de familie decid să trimită pacientul la un urolog sau sexolog.

Urologul examinează organele genitale - penisul și testiculele. În unele cazuri, el poate recomanda teste imagistice, de exemplu ultrasunete. Dacă aveți probleme cu ejacularea prematură și probleme cu obținerea și menținerea unei erecții în același timp, medicul dumneavoastră vă poate solicita analize de sânge pentru a măsura nivelurile de hormoni testosteron și hormoni tiroidieni.

Ejaculare prematura - tratament

În tratamentul pentru ejaculare precoce, se utilizează următoarele:

  • terapie sexuală,
  • tratament farmacologic
  • psihoterapie.

În multe cazuri, o combinație a acestor trei metode este cea mai eficientă metoda de tratament pentru ejacularea precoce. Terapia sexuală constă în exerciții simple, cum ar fi masturbarea prelungită înainte de actul sexual, pentru a întârzia reflexul ejaculator în timpul actului sexual. Medicul dumneavoastră vă poate sfătui, de asemenea, să vă abțineți de la actul sexual vaginal pentru o anumită perioadă de timp, pentru a vă concentra pe alte forme de activitate sexuală între timp, pentru a scăpa de tensiunea emoțională în timpul actului sexual.

Psihoterapia este tratament ejaculare precoce ce presupune să vorbești cu un psiholog despre relația și experiențele tale sexuale. Acesta își propune să scadă nivelul de anxietate asociat cu performanța sexuală și să găsească metode eficiente de gestionare a stresului și de rezolvare a problemelor. Psihoterapia este cea mai eficientă atunci când este utilizată alături de terapia farmacologică. Ejacularea prematură poate provoca multă tensiune și anxietate într-o relație, dar este vindecabilă.

Exercitii pentru intarzierea ejacularii

Există multe exerciții pentru intarzierea ejacularii recomandate bărbaților care au probleme. Unul dintre aceste exerciții este de a pune presiune pe penis pentru a întârzia ejacularea. Pentru ca exercițiul să fie efectuat corect, ar trebui:

  • stimulați penisul până când apar semne de ejaculare rapida,
  • apăsați penisul în locul în care glandul trece în arborele penisului și mențineți presiunea timp de câteva secunde până când nevoia de ejaculare este redusă (presiunea este făcută de partenera),
  • după eliberarea presiunii, ar trebui să așteptați câteva zeci de secunde și să reveniți la preludiu (presiunea aplicată poate duce la o reducere a gradului de erecție, dar după reluarea stimulării, penisul ar trebui să recâștige o erecție),
  • repetați exercițiul imediat ce reapar semnele de avertizare ale ejaculării.

Medicamente pentru ejaculare precoce

Antidepresivele și anestezicele locale sunt utilizate ca tratament pentru ejaculare precoce, deși niciunul dintre acești agenți nu este autorizat pentru acest scop specific. Poate fi necesar să încercați diferite medicamente și diferite doze pentru a găsi modalitatea corectă de a opri ejacularea.

Unul dintre efectele secundare ale antidepresivelor este întârzierea ejaculării. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie acest gen de medicament pentru a profita de acest efect secundar, pentru a va întârzia ejacularea. Alte efecte secundare ale acestor medicamente includ greață, gură uscată, somnolență și scăderea dorinței sexuale.

Anestezicele locale sunt utilizate pe scară largă. Acestea sunt creme care conțin licodaină sau prilocaină - anestezice utilizate ca tratament impotriva ejacularii precoce, în mod obișnuit în medicină care reduc sensibilitatea penisului și astfel întârzie ejacularea.  Aplicat cu puțin timp înainte de actul sexual, acesta reduce sensibilitatea penisului pentru a prelungi durata actului sexual. Unele prezervative de pe piață sunt impregnate cu anestezice locale. Prezervativele sunt etichetate ca fiind cele care prelungesc durata actuli sexual.

Unii bărbați care folosesc spray si creme care amorțesc glandul penisului au o plăcere sexuală scăzută datorită sensibilității reduse a penisului. Deși crema este îndepărtată înainte de actul sexual, unele femei raportează, de asemenea, sensibilitate redusă a organelor genitale și mai puțină plăcere in timpul actuli sexual. Ocazional, lidocaina și prilocaina folosite pentru ejacularea precoce pot provoca reacții alergice.

Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022

Top 5 pozitii sexuale care iti ofera placere in dormitor

24-11-2020
de catre SAM Distribution
Top 5 pozitii sexuale care iti ofera placere in dormitor

Te invitam sa citesti articolul urmator pentru a afla cum sa o innebunesti in pat, cu ajutorul celor mai incitant si exotice pozitii sexuale, care ii vor oferi garantat un orgasm de zile mari.

Timpul petrecut în dormitor cu persoana iubită nu numai că te apropie și îți întărește legătura, dar îți poate îmbunătăți în mod semnificativ funcționarea întregului nostru corp. Este bine să știi că unele poziții sexuale sunt deosebit de sănătoase și te pot ajuta să te ferești de afecțiuni. Numeroase studii au confirmat deja că persoanele active sexual se îmbolnăvesc mai rar. Au o imunitate mai puternică, care le protejează corpul împotriva germenilor, virușilor și bacteriilor. Dar acesta nu este singurul avantaj al sexului! 

Poziția Capră

Fiind comoda pentru ambii parteneri, putem afirma faptul ca pozitia capra este dintre pozitiile cel mai des utilizate. Ce presupune? Pentru mai mult confort, femeia se poate sprijini in maini sau coate si se aseaza in genunchi. Barbatul o va penetra pe la spate, asezandu-se in genunchi. 
Aceasta pozitie mai este denumita si Doggy style, fiind perfecta pentru o stimulare suplimentara, precum a sanilor si a spatelui, cu toate ca femeia nu are o libertate de miscare la fel de mare ca cea a barbatului.

De asemenea, aceasta pozitie este ideala pentru barbatii predispusi la ejacularea precoce, acesta putand controla cu usurinta acest moment. Pozitia este ideala pentru stimularea sanilor si a spatelui, libertatea de miscare a femeii fiind mai mica, in comparatie cu cea a barbatului.

Poziția Lotus

Cu toate ca este o pozitie sexuala relativ incomoda, aceasta pozitie este extrem de excitanta si intima, care presupune flexarea indelungata a picioarelor barbatuui. Femeia se asseaza in poala barbatului, cu picioarele infasurate in jurul taliei sale, iar acesta se aseaza in pozitia lotus sau turceste. Mainile barbatului pot cuprinde talia sau soldurile femeii.

Rezultatul este un orgasm de lunga durata si intens, chiar daca pozitiile in care stau ambii parteneri sunt nefiresti. Stimularea suplimentară devine imposibilă, datorita lipsei de mobilitate

Poziția Ancoră

Poți încerca poziția ancoră, in cazul in care iti doresti sa ii oferi partenerei un orgasm nemaipomenit. Aceasta pozitie presupune aseazarea femeii cu o perna sub pelvis, pe spate, fiind considerata una dintre cele mai confortabile pozitii pentru ea. Barbatul, ii cuprinde piciorul stang, il aseaza pe umarul sau si se aseaza in genunchi in fata ei. Aceasta pozitie duce la stimularea totală a clitorisului oferindu-i femeii multa placere.

Pozitia este recomandata pentru un orgasm de lunga durata si intensitate.

Poziția 69

Aceasta pozitie este una dintre poziții sexuale care înnebunesc femeile, datorita faptului ca zonele genitale sunt stimulate continuu.
Uunul dintre parteneri e aseaza pe pat, iar celalalt invers. Unul dintre parteneri va trebui sa sustina picioarele celui care va sta in picioare, iar celalalt se va aseza invers.
Poziția 69 este recomandată persoanelor care doresc să elimine rutina din viața lor, dar și celor care doresc să încerce ceva nou. Cel mai mare avantaj al său este faptul că îndrăgostiții sunt implicați simultan si pot oferi plăcere celeilalte persoane.

Poziția Andromaca

Inspirata din mitologia greaca, aceasta pozitie este recomandata femeii careia ii place sa detina controlul in momentul orgasmului si al stimularii. 

Partenera va sta aseazat deasupra barbatului, care se va intinde in pat. Puteti incerca si varianta in care barbatul tine mainile pe soldul femeii pentru sustinere, iar femeia va sta cu intr-o parte sau cu spatele. Aceasta pozitie este perfecta deoarece ofera posibilitatea de stimulare a sanilor si ofera o stimulare vizuala deosebita.

Trebuie sa luati in calcul faptul ca este posibil sa nu obțineți rezultatele dorite din prima încercare, tinand cont de faptul ca o mare parte dintre aceste pozitii sexuale necesita putin exercitiu fizic.

Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022

Infertilitate la femei si barbati: cauze, analize si tratament

24-11-2020
de catre SAM Distribution
Infertilitate la femei si barbati: cauze, analize si tratament

Ce este infertilitatea si care sunt cauzele?

Infertilitatea este definită cu incapacitatea de a rămâne însărcinată în timpul raportului sexual regulat, atunci cand nu se utilizează metode de reducere a fertilității. Regularitatea actului sexual înseamnă cel puțin 3-4 acte sexuale pe săptămână. Dacă o femeie are peste 35 de ani, ar trebui să se prezinte la medic, atunci când după șase luni de contacte sexuale regulate si neprotejate nu a reusit să rămână insărcinată. 

Poate fi considerata o boală, deoarece afectează atât bunăstarea fizică, cât și cea mentală a unei persoane. Aceasta este o problemă serioasă nu numai pentru tineri, ci și pentru persoanele mai in varsta, deoarece afectează aproximativ 20% din cupluri.

Infertilitatea este o problemă care are multe cauze atât la bărbați, cât și la femei. Pentru această afecțiune, se folosește în primul rând tratamentul cauzal, dar dacă acest lucru nu este posibil, există și alte soluții.

Perioada de fertilitate maximă a unei femei este in jurul vârstei de 20-25 ani, apoi scade încet. După vârsta de 37 de ani fertilitate începe să scadă semnificativ. Scăderea calității ovocitelor și modificările legate de îmbătrânirea biologică a organismului au un impact decisiv asupra capacității de reproducere.

Declinul fertilității în funcție de vârstă este multifactorial și depinde de modificările hipotalamusului, hipofizei, ovarului și uterului.

Uneori femeile uită că stilul de viață afectează șansele de a avea un copil sănătos. Obiceiuri aparent inofensive pot afecta negativ fertilitatea, așa că cele ale doamnelor care intenționează să își mărească familia ar trebui să arunce o privire mai atentă asupra obiceiurilor lor.

Factori de risc care pot favoriza aparitia infertilitatii:

Consumul de droguri si alcool 
Expunerea la substante chimice (ierbicide, pesticide, metale grele, solventi pot afecta atat fertilitatea la femei, cat si la barbati)
Varsta avansata
Tulburarile alimentare 
Antrenamentele fizice intense 
Obezitatea - la pseroanele cu indice de masa corporala peste 30, s-a constatat scaderea fertilitatii si lipsa ovulatiei in cazul femeilor.  
Regimul vegetarian sau vegan - (deficit de zinc, acid folic, fier sau vitamina B12)
Sedentarismul
Stresul psihic - (stresul poate afecta sperma la barbati si ovulatia la femei)
Bolile cu transmitere sexuala precum Chlamydia 

infertilitate

De ce apare infertilitatea?

Cauzele infertilitatii pot fi atribuite barbatului (30%), femeii (30%) sau ambilor parteneri, dar există și cazuri în care nu este posibil să se stabilească o cauza.  

Infertilitatea feminină, poate depinde de mai multe cauze :

  • modificări hormonale
  • modificări tubare
  • patologii uterine
  • vârsta pacientului
  • boli genetice.

Cele mai frecvente cauze ale infertilitatii feminine sunt:

Factor hormonal - vârsta fertilă a unei femei se caracterizează prin fluctuații hormonale periodice care reglează ciclul menstrual și în consecință, fertilitatea. De fapt, în fiecare lună trebuie verificate creșterea și selecția unui folicul ovarian, ovulația apărând între a 12-a și a 14-a zi indusă de niveluri hormonale adecvate. Sindromul ovarului polichistic sau tulburările tiroidiene pot provoca modificări ale ciclului menstrual.

Factorul tubar - anomalii ale morfologiei și funcției trompelor uterine. Pentru a permite întâlnirea dintre gametele feminine și masculine, este necesară permeabilitatea trompelor uterine, integritatea și funcționalitatea pentru a asigura activitatea contractilă.
Cele mai frecvente cauze de afectare a trompelor sunt infecțiile cu Clamydia, o bacterie cu transmitere sexuală. Alte cauze pot fi rezultatele intervențiilor chirurgicale abdominale, endometrioza, malformații ale uterului. 

Factorul uterin - modificări structurale ale uterului care interferează cu capacitatea procreativă. Malformațiile congenitale pot împiedica concepția sau pot fi responsabile de avorturi spontane, deoarece provoacă modificări ale cavității uterine.

Mucusul cervical - alterări morfologice sau funcționale (densitatea mucusului cervical, inflamație) care afectează colul uterin, care pot preveni sau împiedica ascensiunea spermatozoizilor în uter. În țesutul cervical există și celule plasmatice care produc anticorpi specifici, care în anumite condiții pot reduce fertilitatea prin interferența cu migrația și viabilitatea spermatozoizilor.

Boli si obiceiuri de viață - cauze hipotalamo-hipofizare (sindrom Kallmann, hiperprolactinemia, sindrom Cushing) diabet zaharat, tulburări tiroidiene, boli ale glandelor suprarenale, boli hepatice sau renale. Chiar și expunerea la substanțe toxice precum pesticidele agricole, solvenții prezenți în vopsele, expunerea la metale grele (mercur, arsenic, plumb, cadmiu etc.), radiații și temperaturi ridicate pot fi periculoase pentru fertilitate. Periculoase pentru fertilitate sunt chimioterapia, imunosupresoarele și antidepresivele. Un efect toxic asupra fertilității a fost inregistrat in urma fumatului, stresului, a consumului de droguri și alcool, a dietei inadecvate sau a kilogramelor in exces. 

Vârsta - capacitatea de reproducere a cuplului suferă o scădere odată cu înaintarea în vârstă. Vârsta feminină are o importanță deosebită, deoarece femeia se naște cu un patrimoniu folicular specific care este epuizat progresiv. Fertilitatea unei femei suferă un prim declin semnificativ în jurul vârstei de 32 de ani și un al doilea declin mai rapid după vârsta de 37 de ani. Pe de o parte, această caracteristică limitează timpul necesar procreației și  pe de altă parte, explică incidența crescută a avorturilor spontane în primul trimestru odată cu înaintarea în vârstă, deoarece scade și calitatea ovocitelor.

Indispensabil în evaluarea stării fertilității femeii este examenul ginecologic care asigură o examinare obiectivă generală atentă și a organelor genitale. Diagnosticul de infertilitate se bazeaza pe teste hormonale și pe investigații FSH, LH, estradiol în prima jumătate a ciclului, progesteron și prolactină în a doua jumătate a ciclului; Hormonul anti-Müllerian, TSH. Aceste teste au ca scop principal evaluarea rezervei ovariene, adică patrimoniul ovocit al femeii și prin urmare, potențialul ei de fertilitate.

Tratament fertilitate femei

Tratamentul infertilității feminine depinde de cauzele infertilității în sine. Din acest motiv, este necesar ca faza de diagnostic să se desfășoare cât mai exact și complet posibil.

2. Cauze masculine de infertilitate

În Romania, datele vorbesc despre 33% dintre bărbații cu risc de infertilitate, cauzele fiind multiple. Mai mult, 30% din cazurile de infertilitate masculină pot fi considerate idiopatice, deoarece nu este posibil să se identifice o cauză.

Printre principalele cauze ale infertilității masculine, pot fi evidențiate în primul rând cele legate de:

  • Cancer testicular
  • Interventii chirurgicale la nivelul testiculelor
  • Infectii testiculare
  • Temperatura crescuta in zona genitala 
  • Varicocel 
  • Disfunctii ejaculatorii 
  • Testicule necoborate 
  • Anomalii genetice 
  • Hipogonadism
  • Hipospadias 
  • Oreion
  • Fibroza chistica 
  • Anumite afectiuni cronice: Sindromul Cushing, boli tiroidiene, diabet zaharat 
  • Chimioterapia si radioterapia
  • Anumite medicamente: steroizii anabolizanti, sulfasalazine etc
  • Consumul de droguri
  • Consumul de alcool

cauzele infertilitat

Problemele legate de material seminal pot fi o cauză frecventă. De exemplu, vorbim de aspermie când lichidul seminal este absent sau de azoospermie când nu există spermatozoizi.

Care sunt simptomele infertilității masculine?

Afectiunile care duc la infertilitate masculină nu au în general, simptome specifice. Excepțiile sunt varicocelul care poate fi „tăcut” sau poate da senzație de disconfort sau greutate în scrot și stări inflamatorii ale canalelor uroseminale care deseori provoacă urgență urinară, arsuri urinare sau dureri la ejaculare.

Unele statistici realizate la nivel internațional afirmă că doar 56% dintre cuplurile cu probleme de infertilitate solicită ajutor unui specialist într-un timp scurt, iar din aceste cupluri doar 22% decid să întreprindă un tratament de fertilitate pentru rezolvarea problemei.

Analize pentru fertilitate barbati
Spermograma este principalul test (analiza) pentru evaluarea spermatozoizilor la barbati. Permite evaluarea volumului, pH-ului, concentrației, morfologiei, motilității, vâscozității, leucocitelor, celulelor spermatogene, absența zonelor de aglutinare, cauzate de prezența autoanticorpilor și infecțiile. 

De asemenea medicul specialist va mai poate recomanda serie de analize infertilitate:

  • Analiza profilului hormonal
  • Examen bacteriologic
  • Examen fizic 
  • Analize de sange pentru boli cu transmitere sexuala 
  • Ecografie prostatică-veziculară
  • Culturi uretrale si spermocultura

Cum se trateaza infertilitatea masculină?

În aproximativ 30% din cazurile de infertilitate masculină nu este posibilă identificarea cauzei infertilității și, prin urmare, nu este posibilă utilizarea unei terapii specifice. 

Numarul pacienților care au decis să depășească problemele de infertilitate recurgând la fertilizarea asistată cresc din ce în ce mai mult. Conform datelor în ultimii șase ani, numarul barbatilor care au ales să recurgă la tratamente de procreere asistată, cum ar fi FIV, au crescut cu aproape 20%.

Astăzi există numeroase tehnici de fertilizare asistată care permit depășirea problemelor de infertilitate și care vă permit să rămâneți gravidă chiar și în cazul problemelor de infertilitate masculină.

În cazul modificărilor hormonale, cum ar fi hipogonadismul (o afecțiune ereditară rară caracterizată prin deficiența unor hormoni) este posibil să se intervină cu o terapie medicală bazată pe hormoni pentru a încerca să restabilească echilibrul spermei.

S-a demonstrat că utilizarea de antioxidanți si vitamine pentru potenta (vitamina C, vitamina E, carnitină, acetilcarnitină, glutation, coenzima Q10; astaxantină) duc la o îmbunătățire a fertilitatii.

Absența spermatozoizilor din material seminal nu înseamnă neapărat că acestia nu sunt produsi deloc. Când spermatozoizii nu sunt prezenți în lichidul seminal, tehnicile de recuperare a spermei pot fi utilizate, pentru a-i colecta prin aspirarea din alte puncte ale sistemului reproductiv - testicul sau epididin.

Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022

Ce este BDSM: Ghid pentru incepatori

16-11-2020
de catre SAM Distribution
Ce este BDSM: Ghid pentru incepatori

BDSM este un tip de sex care se bazează pe o relație de dominație-supunere. Abrevierea din limba engleză „Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism” ineamna dominanță/subordonare, constrângere/sadomasochism. Termenul se referă la o serie de practici și jocuri erotice bazate pe durere, dezechilibru de putere și umilință între doi sau mai mulți parteneri.
 
Scopul BDSM-ului este reprezentat de bunăstarea persoanelor implicate, care nu coincide întotdeauna cu plăcerea sexuala. În unele cazuri, persoanele implicate vor sa obțina o satisfacție mentală intensă, mai mult decât orgasmul. Acestea se simt excitate provocând durere sau supunându-se dorințelor partenerului.

Deși este o practică scandaloasă și degradantă pentru foarte multe persoane, cuplurile care experimentează BDSM-ul il consideră extrem de atrăgător și chiar reușesc să-si îmbunătățească comunicarea în relație.

Ce inseamnă BDSM?

Asa cum am menționat mai sus, termenul defineste o serie de practici, în care o persoană joacă rolul dominant și cealaltă joacă rolul de supus. Cei care se angajează în relații BDSM, de fapt, sunt extrovertiți, deschiși la noi experiențe, conștienți de sine și mai puțin nevrotici. 

Termenii top, Bottom și Switch sunt folosiți pentru a descrie rolurile pe durata unui act uneori sexual, sau pot fi folosiți ca identitate psihologică, socială și sexuală, precum și pentru a indica preferința. 

  • Dominant sau Top (Partenerul dominant) - in BDSM, top poate însemna un partener dominant.
  • Submissive sau Bottom (Partenerul controlat sau sclavul) - înseamnă că o persoană adoptă rolul de supus, fiind si beneficiarul activității respective.
  • Switch (Cameleonul) - partenerul care se bucura de placere din ambele roluri si poate face schimb.

Relația dintre dominant si supus se bazează în primul rând pe responsabilitate, deoarece acțiunile persoanei dominante determină dacă persoana supusă este in siguranta. Este important să rețineți că, deși practicile BDSM pot implica durere sau jocuri cu rolului caracterizate prin dominare și supunere, acestea necesită, utilizarea unor măsuri de siguranță.

BDSM, consimțământ și cuvinte de siguranta

În plus față de practicile sexuale normale, BDSM-ul poate include negocieri înainte de sex, consimțământ și cuvinte de siguranță. Un cuvânt de siguranta este un cuvânt pe care o persoană îl poate folosi atunci când ajunge la un punct in care jocul erotic a luat o turnură nedorită.

Consimțământul dintre două persoane este cunoscut sub numele de SSC (Safe, Sane and Consensual - Sigur, Sănătos și Consensual) sau RACK (Risk-aware Consensual Kink - Risc asumat și consensual)

Este o practică obișnuită pentru persoanele care practica BDSM, să introducă un cuvânt de siguranta, care, atunci când este rostit, oprește imediat jocul erotic, dacă lucrurile încep să scape de sub control. Poate fi un cuvânt care nu are legătură cu sexul.

Sistemul semaforului:
Multe persoane aleg sa foloseasca sistemul semaforului. Acesta fiind si cel mai comun și ușor de utilizat. Fiecare culoare este folosită pentru a exprima ce simți și ce vrei. 

  • Roșu: înseamnă stop. Acest lucru însemna că vrei ca partenerul tău să oprească imediat. Ar trebui să fie folosit atunci când nu te simțiți confortabil.
  • Galben: Poate însemna, că ai atins limita sau că te confruntați cu disconfortul fizic.
  • Verde: Folosesti culoarea verde dacă iti place ceea ce face partenerul si te simțiți confortabil.

Citeste si articolul: Zone erogene la barbati - harta punctelor sensibile

Sfaturi si trucuri

Lumea BDSM are propriile terminologii. Poate fi intimidant pentru începători, dar există câteva sfaturi și trucuri care vă pot ajuta.

Comunicarea este critică. Înainte să începeti, trebuie să vorbiti despre interesele și limitele voastre. Dacă vă implicați în ceva, trebuie să fie ceva despre care ati vorbit în prealabil.

Începeți încet - Jucurile sexy sau discuțiile murdare, vă pot ajuta să vă explorați fanteziile. Sunt un punct bun de plecare pentru a afla ce vă place și ce vă face sa va simțiți confortabil.

Alegeti un cuvant de siguranta si nu ezitati sa-l folositi. BDSM-ul ar trebui să fie distractiv pentru toți cei implicați - așa că, dacă ceva nu funcționează, sau este prea mult, ar trebui sa spuneți acest lucru și să încercați altceva.

Întrebări frecvente

Este ceva în neregulă cu mine (sau partenera mea) dacă suntem interesati de BDSM?
Nu. Interesul pentru BDSM este destul de raspandit. Mai mult, cineva care are un interes pentru BDSM poate fi perfect sănătos și dorința de a încerca activități perverse nu este o indicație a niciunei probleme de sănătate mintală sau de altă natură. 

BDSM-ul este periculos?
Unele activități care intră sub umbrela BDSM pot fi periculoase dacă nu sunt realizate corect. Acesta este motivul pentru care este atât de important să stabiliți limite.

Cum poți răni pe cineva pe care îl iubești?
Uneori oamenii se concentrează pe durerea fizică sau chiar pe elementele de umilire mentală. BDSM are loc într-un cadru consensual: ambii parteneri doresc și sunt de acord.

Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022

Maca - proprietati si beneficii pentru potenta

30-10-2020
de catre SAM Distribution
Maca - proprietati si beneficii pentru potenta

Maca este o planta originară din Peru cu proprietati nutritionale incredibile si o multime de beneficii pentru sanatate. Radacina sa este capabila sa ne ofere nenumarate beneficii, de la cresterea fertilitatii la reducerea stresului. Sa aflam impreuna toate informatiile necesare despre planta denumata si "ginseng peruvian".

Maca este prescurtarea pentru Lepidium Meyenii, o planta perena cu o istorie foarte veche si interesanta. In prezent, este apreciata pentru capacitatea sa de a determina o stare de bunastare generala. La aceasta planta se utilizeaza doar radacina care este bogata in nutrienii si foarte saraca in grasimi. De fapt, ofera o cantitate buna de carbohidrati si minerale, precum si un continut important de iod si  vitamine (B1, B2, B12, C, E), fibre si aminoacizi esentiali.

Printre beneficiile recunoscute ale maca de a creste libidoul, aceasta ajuta concentrarea si memoria, reduce dimensiunea prostatei si creste masa musculara si forta.

Mai multe studii clinice au demonstrat utilitatea reală a maca în gestionarea disfuncției erectile și a tulburărilor din sfera sexuala.

Maca are beneficii nenumarate

Utilizarea unui supliment pe baza de maca, creste capacitatea organismului de a se adapta la stres, echilibreaza si stabilizeaza sistemul cardiovascular, sistemul muscular si limfatic. De asemenea, combate osteoporoza, intareste sistemul imunitar si sustine sistemul nervos, crescand concentrarea, claritatea mentala si memoria.

Maca este deosebit de utila in stari de oboseala constanta, caderea parului sau dorinta sexuala scazută. De asemenea, creste rezistenta fizica, combate foamea pe sistem nervos, previne caderea parului, mentine pielea tonifiata si hidratata, creste flexibilitatea oaselor, mareste masa musculara si tonifica muschii.

  • Maca creste dorinta sexuala

Radacina plantei este folosita in mod traditional ca afrodiziac. Si intr-adevar stiinta sustine aceasta afirmatie. Un studiu clinic din 2002 confirma faptul ca suplimentul de Maca este capabil sa creasca libidoul. Cercetătorii au analizat două grupuri de barbati timp de 8 saptămâni. Un grup a luat maca capsule, celalalt grup un placebo. Rezultatele au aratat o crestere a libidoului in cazul grupului care a folosit maca. 

O meta-analiza a patru studii pe acest subiect a confirmat faptul ca aceasta planta creste dorinta sexuala chiar si in cazul femeilor aflate la menopauza. 

Cele mai semnificative efecte au fost observate la barbatii cu dificultati de erectie. In urma studiilor efectuate de-a lungul anilor, specialistii au confirmat faptul ca maca poate ajuta la combaterea unor probleme grave, cum ar fi disfunctia erectila.

maca beneficii

  • Poate creste fertilitatea

Un studiu efectuat pe doua grupuri de barbati sanatosi a consemnat faptul ca radacina de maca ajuta la cresterea concentratiei de spermatozoizi. De asemenea molitatea s-a imbunatatit in comparatie cu grupul de barbati caruia i-a fost administrat un placebo. 

Un alt studiu a aratat ca, dupa 4 luni de la inceperea administrarii unui supliment de maca, motilitatea spermei si cantitatea acesteia au fost imbunatatite semnificativ. Numarul si calitatea spermatozoizilor s-a imbunatatit, de asemenea, insa fata a creste nivelul de testosteron. 

  • Disfunctii erectile

Nu putine sunt studiile in care s-a folosit maca pe un numar mare de pacienti, cu rezultate surprinzatoare in rezolvarea disfunctiilor erectile.

De exemplu, potrivit unui studiu care a fost realizat in 2009, administrarea a 2,4 grame de extract din radacina de maca, pentru o perioada de 3 luni a reusit sa imbunatateasca libidoul si starea generala de sanatatea a persoanelor care au participat la studiu.

Intr-un alt studiu, savantul Gustavo Gonzales de la Universitatea Peruană Cayetano Heredia, a administrat maca la 9 voluntari timp de trei luni. El a observat o crestere de 180-200% a libidoului si o dublare a productiei de sperma. „Maca creste considerabil dorinta sexuala”, a spus Gonzales. Aceeasi cercetare a aratat, de asemenea, ca Maca scade tensiunea arteriala.

  • Maca poate ameliora simptomele menopauzei

Cercetările in acest scop sunt, de asemenea, promitatoare. In unele studii pilot s-au observat imbunatatiri ale simptomelor in timpul menopauzei. De asemenea, cercetarile au aratat ca administrarea a 3,5 grame de maca in fiecare zi timp de sase saptamani reduce usor unele simptome precum anxietatea si schimbarile de dispozitie si imbunatateste dorinta seuala la femeile aflate în postmenopauza.  

Maca este o radacină cu proprietati antioxidante, precum si un excelent regulator hormonal care amelioreaza problemele menstruale. Datorita alcaloizilor si sterolilor, are si o actiune de echilibrare extraordinara asupra sistemului hormonal in ansamblu  fiind capabila sa creasca fertilitatea masculina cat si feminina.

  • Imbunatateste performanta sportiva 

Extractul de maca poate ajuta la imbunatatirea performantelor sportive si la cresterea nivelului de energie. Stimuleaza productia naturala de testosteron si ajuta la cresterea consecventa a fortei si a masei musculare. Maca este un supliment popular in randul culturistilor si al sportivilor. În plus, unele studii indică faptul ca maca este capabila sa imbunatateasca rezistenta fizica. 

Mai precis, arginina continuta in maca ar putea creste productia de oxid nitric de catre celulele. Acelasi oxid nitric ar actiona asupra celulelor musculare netede, inducand mai intai o relaxare si mai apoi o crestere a fluxului vascular. 

Tipuri de maca

Exista multe soiuri de maca, care se disting prin culoarea externa a radacinii. In functie de de conditiile meteo dar si zona in care creste, planta poate fi de mai multe tipuri: galbena, rosie ori neagra.

Profilul nutritional nu variaza prea mult de la un tip la altul, dar proprietatile biologice o fac. Este utilizata ca o componenta a suplimentelor atat pentru profilul sau nutrițional excelent, cat si pentru beneficiile sale nenumarate.

Galbena Mai multa energie, mai putina oboseala, o dispozitie mai buna, imbunatateste fertilitatea si creste libidoul. Reduce problemele asociate menopauzei
Rosie Contribuie la tratamentul hiperplaziei benigne de prostata, incetineste imbatranirea datorita proprietatilor antioxidante, previne osteoporoza si fracturile osoase
Neagra Creste productia de spermatozoizi (spermatogeneza), imbunatateste rezistenta fizica, ajuta la invatare si creste capacitatea de memorare. Ajută la normalizarea nivelului de zahar din sange la persoanele care sufera de diabet si imbunatateste sensibilitatea la insulina.


De ce are trebui sa folosesti maca? 

  • Creste molitatea spermatozoizilor si calitatea acestora radacina de maca
  • Are proprietati afrodisiace care cresc libidoul 
  • Excelenta in caz de stres, anxietate si depresie 
  • Combate dereglarile hormonale 
  • Intareste sistemul imunitar 
  • Are proprietati tonice si adaptogene 
  • Stimuleaza metabolismul 
  • Potrivita pentru sportivi 
  • Creste memoria si concentrarea 

Contraindicatii

Utilizarea alimentara a radacinii de maca proaspete nu are efecte secundare si este sigura atat gatita cat si cruda. Pe de altă parte, pentru administrarea de suplimente naturale care contin maca pot exista unele efecte secundare, cum ar fi cefaleea, aparitia acneei, greata, insomnie sau chiar o crestere a batailor inimii.

Un supliment cu astfel de proprietati marcante trebuie luat cu precautie. Poate fi eficient pentru potenta, dar poate duce la insomnie, agitatiei, tocmai pentru ca este un puternic tonic si stimulent. 

Nu se recomanda utilizarea in sarcina.

Radacina de maca este un supliment si ca atare, trebuie utilizata numai in momente de nevoie, nu trebuie sa devina un aliment zilnic decat in ​​concentratii foarte scazute.

Unde se gaseste maca?

Din pacate, in Romania planta proaspata nu se gaseste, prin urmare, pe piata exista doar capsule si tablete pentru a fi utilizate ca suplimente, sau sub forma de pudra uscata, care poate fi folosita si ca alimente. 
In cazul pulberii, consumul nu trebuie sa depaseasca niciodata 5-20g pe zi. 20g este pragul maxim in care puteti fi inca siguri ca nu supradozati.

Daca va plac produsele simple, constand intr-un singur ingredient, puteți, de exemplu sa folositi maca pudra pe care o puteti achizitiona de aici. Sportivii sau toti cei care au nevoi nutritionale putin mai mari decat in ​​mod normal, precum si persoanele care trec printr-o perioada deosebit de stresantă din punct de vedere psiho / fizic, pot utiliza amestecuri de maca sub forma de capsule, care se gasesc aici.

Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022

6 exercitii pentru cresterea potentei, care functioneaza

07-10-2020
de catre SAM Distribution
6 exercitii pentru cresterea potentei, care functioneaza

Disfuncția erectilă, ejacularea prematură, lipsa libidoului sau a stimei de sine sunt cele mai mari probleme pentru barbati, insa pot fi contracarate prin aceste 6 exercitii pentru cresterea potentei masculine. De cele mai multe ori problemelele de potență sunt cauzate de mușchii slabi ai planșeului pelvian.  

Intr-un studiu realizat de cercetatorii de la Harvard, acestia au observat ca exercitiile pentru cresterea potentei, îmbunătățesc calitatea vieții sexuale și în același timp, sanatatea sistemului cardiovascular, care este direct legata de erecție.

De ce exercițiile fizice funcționează atât de bine pentru potenta?

Un factor decisiv în dezvoltarea disfuncției erectile este reducerea pe termen lung a aportului de oxigen către penis. Acest lucru duce la procesele de remodelare a țesutului penian, care pe termen lung duce la probleme de erecție. Exercitiile fizice susțin din nou alimentarea cu oxigen si totodata o îmbunătățesc in timp.

Oxigenul menține țesutul muscular în formă

În perioada în care bărbatul nu are parte de excitare sexuală, alimentarea cu oxigen a penisului este sever restricționată. Prin urmare, natura a pus în aplicare un mecanism prin care, in timpul somnului, fiecare bărbat are trei până la patru episoade erectile ce asigura un aport bun de oxigen către penis timp de aproximativ 1,5 până la 3 ore pe zi.

Această perioadă de timp este suficientă pentru a menține sanatatea organului reproducator masculin. La bărbații sănătoși, aceste faze erectile nocturne durează toata viața, dar frecvența și intensitatea lor scade odată cu înaintarea în vârstă.

Exercițiile fizice susțin aportul de oxigen

Prevenirea disfuncției erectile este posibilă prin intermediul antrenamentelor si exercitiilor special adaptate, care să ducă la o îmbunătățire a alimentării cu oxigen a penisului. Studiile recente au arătat că există o serie de exercitii pentru cresterea potentei care functioneaza daca sunt realizate in mod constant:

Exercitii pentru cresterea potentei
 
1. Inotul
Cercetătorii de la Universitatea Harvard au ajuns la concluzia că persoanele de peste 60 de ani care practică înotul au o viața sexuala similara cu a unei persoane de 40 de ani. Înotul construiește rezistenta, creste fluxul de sange, imbunatateste flexibilitatea si forta, reduce stresul și arde o mulțime de calorii, chiar si la barbatii obezi cu disfunctie erectila. 

2. Genuflexiunile 
Sunt unele printre cele mai bune exerciții pentru consolidarea muschilor picioarelor si ai feselor. Pe lângă îmbunătățirea aspectului acestor părți ale corpului, aceste exerciții, dacă sunt făcute în mod regulat, îmbunătățesc circulația și sporesc excitația în timpul sexului. Genuflexiunile tonifică corpul și îl pregătesc pentru a suporta anumite poziții mai mult timp.

3. Ridicarile de bazin
Ridicarile de bazin, fac fesele mai ferme si de asemenea lucreaza intens coapsele interioare și mușchii ischio-tibiali. Deoarece exercițiul se concentrează pe podeaua pelviană, efectuarea acestuia ajută la întărirea organelor sexuale, ceea ce duce la orgasme mai intense și controlate.

4. Exercitiile Kegel
Aceste exerciții au fost dezvoltate initial pentru tratamentul incontinenței urinare, deoarece întăresc mușchii planseului pelvian. Sunt utile bărbaților deoarece îmbunătățeste fluxul de sânge către penis, ceea ce înseamnă o erecție mai puternica. Totodata exercitiile Kegel previn ejacularea precoce si sunt utile pentru cresterea potentei la barbati.

5. Abdomenele
Atât antrenorii din salile de fitness, cât și experții în sănătate recunosc că mușchii abdominali sunt folosiți foarte mult în timpul activității sexuale. Din acest motiv, întărirea acestora ajută la o mai mare stabilitate in timpul actului sexual.

6. Exercitiile in plansa
Plansa sau poziția scândurii, este considerată una dintre cele mai bune activități pentru întărirea tuturor mușchilor din corp și pentru creșterea rezistenței. Deoarece necesită utilizarea partii superior, întărește spatele și îi îmbunătățește flexibilitatea.

Pe lângă îmbunătățirea performanțelor sexuale, datorită acestor exercitii pentru cresterea potentei veti avea parte si de o plăcere mai mare. Dacă aveți probleme de potenta, consultați întotdeauna mai întâi un specialist, astfel încât acesta să decida care este cea mai eficienta metoda de tratament in cazul dumneavoastră.

Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua