Oboseala si potenta masculina - Ce legatura exista, Cauze si solutii

05-12-2022
de catre SAM Distribution
Oboseala si potenta masculina - Ce legatura exista, Cauze si solutii

Cateva sute de mii de bărbați din Romania suferă de disfuncție erectilă. Cauzele impotenței masculine pot fi date de factori precum stresul, oboseala, dar pot fi și un semn al unor boli mai grave. Disfuncția erectilă poate afecta bărbații de toate vârstele. Dar care este legatura dintre oboseala și potența masculină?

1.Stres

Multe dintre bolile civilizației de astăzi rezultă din stresul cronic, epuizarea la locul de muncă și lipsa somnului. Impotența este o astfel de boală, care afectează în principal „bărbații de succes” suprasolicitați.

Pentru rezolvarea problemelor de erecție rezultate în urma oboselii cronice este nevoie de somn, odihna, evitarea stresului și a dozelor mari de alcool. Alcoolul, deși aduce un plus de curaj, poate provoca o scădere a tensiunii arteriale și somnolență.

2. Implicarea emoțională

La bărbații tineri, disfuncția erectilă este în principal psihologică. Prea multă implicare emoțională poate provoca ejaculare precoce sau lipsa erecției. Același efect poate fi rezultatul unei legături prea slabe cu un partener. Cu toate acestea, dacă simți că partenerul tău este alegerea potrivită, iar problema persistă mai mult de câteva săptămâni, ar trebui să viziteuzi si un urolog sau un sexolog.

3. Tulburări hormonale

Acum, probabil te intrebi ce legatura exista intre hormoni, oboseala și potența masculină!?

O scădere a nivelului „hormonului de luptă”, care este testosteronul, îi face pe bărbați să se simtă mai obosiți, somnoroși și mai nervoși. Le lipsește energie și inițiativa în viața profesională și privată. 

O scădere a nivelului de testosteron se poate manifesta în mușchi, atrofie, o activitate sexuală redusă sau prin creștere în greutate. Un nivel prea scăzut de testosteron poate favoriza infertilitatea. Citește mai multe despre testosteron si beneficiile sale.

La rândul său, un nivel prea mare de prolactină - un hormon responsabil de lactație - scade libidoul, provoacă disfuncție erectilă și infertilitate, precum și mărirea sânilor la bărbați și osteoporoza. Daca problemele de erecție se agravează ar trebui să verifici nivelul acestor hormoni în sânge.

4. Boli ale glandei tiroide

Excesul de greutate, oboseala, starea generală de rău, problemele cu erecția, căderea părului nu rezultă neapărat din surmenaj și stresul constant. Acestea pot fi simptome ale bolilor tiroidiene - o glandă a cărei funcționare afectează întregul organism și funcțiile de bază ale organismului, reglează tensiunea arterială, ritmul cardiac și metabolismul etc.

5. Diabet

Obezitatea și alimentația necorespunzătoare pot contribui la apariția diabetului, o boală în care metabolismul carbohidraților este perturbat. Boala poate fi asimptomatică mulți ani. 

Consecința diabetului netratat este deteriorarea vaselor de sânge, a rinichilor și a vederii. Boala poate afecta, de asemenea, potența și poate provoca probleme de erecție.

Oboseala si potenta masculina

6. Probleme de prostată

Cea mai frecventă boală a prostatei care poate afecta negativ activitatea sexuală a unui bărbat este hiperplazia benignă. Apare la 50% dintre bărbații cu vârsta peste 60 de ani și constă în creșterea celulelor glandulare la nivelul prostatei, care pun presiune asupra tractului urinar și duc la probleme cu urinarea. 

Cancerul de prostată este mai puțin frecvent. Din păcate, tratamentul prostatei marite duce adesea la probleme de erecție. 

7. Ateroscleroza

Ateroscleroza este o boală rezultată din depunerea de lipide în peretele vascular. Principala consecință a aterosclerozei este afectarea fluxului sanguin din vasele coronare, cerebrale și renale, în arterele care furnizează sânge catre membre și tractul gastrointestinal, precum și catre organul genital.

Un flux sanguin bun în vasele membrului determină menținerea unei erecții. Problemele cu erecția pot fi, prin urmare, un semnal de boală aterosclerotică, a cărei consecință poate fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Deci, dacă aveți probleme cu erecția, ar trebui să vizitați și un cardiolog, să verificați și nivelul colesterolului din sânge.

Condiția pentru încetinirea proceselor aterosclerotice este o alimentație bună și renunțarea la fumat.

8. Ciclism

Practicarea sportului îmbunătățește forma fizică, adaugă vigoare și ajută la menținerea unei greutăți corporale sănătoase. Dar mersul pe bicicleta mai multe ore, pe un teren neuniform și cu o șa nepotrivită, pot cauza deteriorarea uretrei. 

După o leziune uretrală, pot apărea probleme de potență, tulburări de ejaculare și incontinență urinară. În timpul vindecării, pot apărea cicatrici și îngustarea parțială a uretrei, ceea ce îi reduce circumferința.

Acest lucru este probabil legat de presiunea pe termen lung a șeii asupra vaselor și nervilor. Problema poate să nu devină evidentă decât după câțiva ani.

9. Probleme cu spatele

O erecție este rezultatul stimulării nervilor măduvei spinării concentrați în coloana lombară. Problemele cu coloana vertebrală nu numai că pot îngreuna actul sexual, ci pot provoca și probleme de erecție.

Leziunile și procedurile chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale inferioare prezintă riscul de deteriorare a nervilor care controlează activitatea organului genital.

10. Rezolvarea problemelor

Din fericire, medicina de astăzi cunoaște modalități de a trata problema în mod eficient. Afrodisiacele și pastilele pentru potenta masculină nu sunt doar basme. De exemplu, magiun afrodisiac, functioneaza foarte bine, daca problema nu este una grava, produsa de ateroscleroza sau diabet.

În primul rând, ar trebui să depășești rușinea și să mergi la un specialist pentru a localiza cauza problemelor. Medicul iti poate prescrie medicamente si alte tratamente specifice problemelor tale. De asemenea, este important să ai o conversație sinceră cu partenera ta.

Priapism: cauze, simptome, tratament

28-04-2022
de catre SAM Distribution
Priapism: cauze, simptome, tratament

Priapismul este o erecție de lungă durată, dureroasă și involuntară, care nu are legătură cu excitația sexuală sau cu stimulii sexuali și afectează doar corpurile erectile ale organului genital, în timp ce capul rămâne moale. Poate dura de la câteva ore până la câteva zile sau chiar săptămâni și apare ca urmare a incapacității de a drena sângele din penis.

Priapismul este o afecțiune urologică care necesita ajutor medical cât mai urgent, deoarece există riscul de deteriorare permanentă a țesutului erectil al penisului și poate duce la apariția disfuncției erectile.

✓ Cauzele priapismului
✓ Tipuri de priapism
✓ Simptomele priapismului
✓ Diagnostic
✓ Tratamentul Priapismului
✓ Concluzie

Cauzele priapismului

Priapismul apare ca urmare a administrarii anumitor medicamente sau din cauza anumitor afectiuni medicale, deși în multe cazuri este dificil de stabilit cauza exactă. În ultima vreme, utilizarea medicamentelor sau a injecțiilor administrate în organul genital, în scopul tratării disfuncției erectile pot duce adesea la priapism. În plus, administrarea de antidepresive, precum și consumul de alcool sau droguri pot duce la priapism.

Afecțiunile medicale care duc la priapism sunt:

 • inflamații, leziuni și traumatisme ale țesutului erectil al penisului;
 • afecțiuni de natură neurogenă (în primul rând leziuni ale sistemului nervos central, dar și tulburări neurogenice funcționale);
 • diabet;
 • boli care afecteaza circulaţia sângelui;
 • cauze locale, cum ar fi neoplasme sau cancere la nivelul organului genital;
 • abuz de droguri (marijuana, cocaină);
 • Mielom multiplu;
 • boli metabolice (amiloidoză sau gută);
 • leziuni la nivelul pelvisului sau perineului.

Mecanismului de producere al priapismului nu este pe deplin înțeleas, dar stim ca este o afecțiune complexă care implică sistemul vascular și nervos. În practica urologică, tumorile maligne sunt adesea văzute drept cauză. Acestea compromit circulația și duc la tromboza venelor de drenaj din zona genitală.

Tipuri de priapism

În medicina se disting două tipuri de priapism: 

 • ischemic
 • non-ischemic. 

Priapism ischemic

În priapismul de tip ischemic (venos, cu debit scăzut), care este mai frecvent, fluxul venos este obstructionat de trombi care încetinesc sau chiar blochează fluxul sanguin. Sângele pierde treptat oxigen și substanțe nutritive și în consecință, încep procese ireversibile de fibroză a corpilor cavernosi, care își pierd funcția de bază. Pot apărea, de asemenea, afectiuni precum fibroza și disfuncția erectilă sau chiar necroza și gangrena penisului. 

Există, de asemenea, o afecțiune cunoscută sub numele de priapism intermitent, care este în esență o formă recurentă de priapism ischemic în care există o reapariție a simptomelor datoria aplatizarii penisului.

În trecut, principalele cauze ale priapismului ischemic erau tromboza pelvină de diverse etiologii sau modificările tumorale, iar organele genitale erau afectate secundar. In ziua de astăzi medicamentele utilizate pentru tratamentul disfuncției erectile par sa fie principala cauza a priapismul. 

Deși sunt cazuri rar, există posibilitatea ca priapismul să apară la barbatii mai tineri, asociat cu boli ale sângelui, leucemie, limfom și anemie.

Priapism non-ischemic

Priapismul non-ischemic (arterial cu debit mare) apare după o leziune a penisului, adică a arterelor, care umplu incontrolabil organul genital cu sânge arterial. Priapismul non-ischemic este nedureros, dar ca și ischemia duce la modificări în corpurile erectile ale organului genital si chiar la disfuncție erectilă.

Citeste si: Prostatita - cauze, simptome si tratament.

Simptomele priapismuluipriap

Principalele simptome ale priapismului sunt erecțiile puternice ale organului genital. Acestea pot apărea brusc, cel mai adesea în timpul nopții si se manifesta prin dureri severe. Deoarece erecția nu trece, după un anumit timp (de la două până la patru ore), apar dureri genitale din cauza ischemiei și acidozei locale. 

În priapismul non-ischemic, durerea nu este prezentă și penisul poate fi parțial sau complet rigid. Durata priapismului poate fi variabilă de la câteva ore până la câteva săptămâni. 

Cu cât a durat mai mult priapismul, cu atât sunt mai mari modificările în structura sinusurilor cavernoase, si cu atat mai severa  impotența ulterioară. În unele cazuri, poate aparea o formă mai blândă, care să dispară spontan.

Diagnostic

Priapismul este o afecțiune urologică care trebuie tratată cât mai urgent posibil, pentru a evita deteriorarea permanentă a țesutului erectil.

La diagnosticarea priapismului, este important să se facă un examen fizic al organelor genitale pentru a exclude prezența leziunilor peniane și perineale. După, se recomandă efectuarea hemoleucogramei complete, analiza factorilor de coagulare și masurarea presiunii oxigenului din sângele aspirat din corpurile cavernoase, precum și ecografia Doppler a penisului.

Tratamentul priapismului este complex și adesea fără succes - chiar și atunci când cauza este cunoscută. Acest lucru depinde in mare parte de timpul scurs între apariția simptomelor și vizita la medic. Trebuie sa stiti că priapismul este o afecțiune urologică urgentă care necesita tratament inca din primele ore. Dacă acest lucru nu se întâmplă, există riscul de deteriorare permanentă a țesutului erectil al penisului, ceea de poate duce la dezvoltarea disfuncției erectile.

Tratamentul Priapismului

Tratamentul priapismului difera in functie de forma afecţiunii. Puncția organului genital reprezinta principala abordare in cazul acestei afectiuni, deoarece ajuta la evacuarea sângelui sau a cheagurilor de sânge și irigarea normala a zonei. 

Un alt tratament constă in injectarea intracavernoasă (adică injectarea directă în organul genital) a unor substante care atrofiază vasele de sânge si care pot da rezultate bune în tratamentul priapismului. Pe de altă parte, singurul tratament de succes al priapismului cu flux mare, cauzat de fistula arterio-venoasă este embolizarea fistulei.

Procedurile de mai sus nu reușesc dacă au trecut mai mult de 36 de ore de la debutul simptomelor, deoarece s-a dovedit că fibroza corpilor cavernoși cu disfuncție erectilă persistentă apare după acest timp. 

Procedurile ulterioare au drept scop în primul rând reducerea priapismului și a umflăturii genitale. În anemia falciformă, oxigenarea, alcalinizarea și eritroforeza sângelui trebuie efectuate pentru a reduce concentrația unui tip special de hemoglobină.

In cazul leucemiei trebuie tratată afectiune de bază. Priapismul neurogen rezultat din afecțiuni ale creierului, măduvei spinării sau traumatisme poate fi tratat cu anestezie caudală sau rahidiană.

Daca esti in cautarea unui produs natural pentru disfunctia erectila, viziteaza pagina tratament naturist disfunctie sexuala masculina, unde ti-am pregatit o selectie de produse pe baza de plante.

Concluzie

În concluzie, trebuie subliniat încă o dată că priapismul care se manifesta printr-o erecție prelungită și mai ales dureroasă, este o afecțiune care necesită tratament medical de urgentă. Tratamentul rapid este crucial pentru a preveni afectarea țesuturilor cu posibile consecințe pentru menținerea unei erecții, adică posibila apariție a disfuncției erectile.

În tratamentul priapismului, medicii au posibilitatea de a alege principiile conservatoare și chirurgicale de tratament, în funcție de cauza afecțiunii, iar succesul depinde de timpul scurs de la dezvoltarea bolii până la intervenția în sine.

Surse:

 1. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/priapism/symptoms-causes/syc-20352005
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2596691/
 3. https://my.clevelandclinic.org/health/articles/priapism
 4. https://www.nhs.uk/conditions/priapism-painful-erections/

Ce este erectia? Afla ce inseamna si cat poate dura

14-04-2022
de catre SAM Distribution
Ce este erectia? Afla ce inseamna si cat poate dura

Ce este erectia? 

Erecția, se refera la cresterea fluxului de sânge către corpurile cavernoase, ceea ce permite organului sexual masculin să se rigidizeze și să-și mărească dimensiunea. Obținerea unei erecții complete permite un act sexual satisfăcător si ajută la menținerea performanței sexuale. Deci, ce cauzează o erecție, cum apare o erecție? Ce este, ce înseamnă erectia? Care sunt factorii responsabil pentru o erecție masculină?

Ce înseamnă erecția? - Definitie

Erecția - reprezinta capacitatea de a obține și de a menține rigiditatea adecvată a organului sexual, necesară pentru inițierea și finalizarea cu succes a actului sexual. 

Mecanismul de erecție se bazează pe interacțiunea dintre sistemul nervos (periferic și central) și sistemul vascular. Erecția are loc ca urmare a stimulării neuronilor parasimpatici, care sunt localizați în segmentele sacrale laterale ale măduvei spinării. Acțiunea impulsurilor nervoase determină relaxarea vaselor de sange mici care furnizează sânge corpului spongios și corpurilor cavernosi ai penisului. Aceasta relaxare apare din cauza creșterii nivelului de oxid nitric. 

Este de remarcat faptul că acțiunea sistemului nervos simpatic declanșează și alte acțiuni, cum ar fi: contracția epididimului și a canalului deferent, precum și a veziculelor seminale și a glandei prostatice. Datorită acestor contracții, sperma este eliberată în uretră, ceea ce face posibilă ejacularea. Trebuie subliniat faptul că sistemele vascular, nervos și endocrin sunt responsabile de producerea unei erecții.

Cum arata o erectie la un barbat?

Potența și erecția sunt probleme extrem de importante care compun masculinitatea bărbaților. Deci, cum ar trebui să arate o erecție corectă, completă la un bărbat? 

Trebuie remarcat faptul că în timpul unei erecții complete, penisul crește în volum și lungime, este mai rigid și mai ridicat. Erecția corectă este un factor care permite contactul sexual și penetrarea vaginală. Erecția incompletă poate cauza probleme cu potența. Din acest motiv, dacă nu reușiți să obțineți o erecție completă a penisului, ar trebui să consultați un medic.

Cand apare prima erectie?

La barbati, prima erecție are loc foarte devreme. Se observă că erecțiile apar deja în uter, ceea ce înseamnă că acestea sunt prezente aproape din primele zile de viață. 

Erecția la băieți este perfect normală și permite creierului să controleze eficiența sistemului reproducător. Cu toate acestea, trebuie subliniat că, în timp ce erecția poate apărea în uter, erecția completă este de obicei obținută în adolescență. Această situație este direct legată de creșterea nivelului de testosteron, adică a hormonului sexual masculin care stimulează activitatea sexuală. 

Este de remarcat faptul că erecția băieților este o etapă în atingerea maturității sexuale.

Câte minute poate dura o erecție masculină?

Erecția la bărbați poate varia ușor ca durata, deoarece este influențată de nivelul de excitare și de modul in care se desfasoara actul sexual. O erecție durează de obicei între 7 și 13 minute. Cu toate acestea, stimulii senzoriali sunt propice pentru menținerea unei erecții lungi și complete. 

Erecția este o afecțiune care durează până când ejaculezi. Din acest motiv, este important să vă lucratii mușchii cu exercitiile Kegel, deoarece acest lucru vă permite să întârzieți apariția spermei și să prelungiți erecția.

ce este erectia

Fazele erectiei - Cum si cand se obtine o erectie?

Erecția penisului este un proces complex în care pot fi distinse diferite faze. Deci, cum se dezvoltă o erecție? 

De obicei, erecția apare atunci când esti influențat de stimuli vizuali sau senzoriali (masturbare sau contact fizic). Cu toate acestea, prima etapă a unei erecții este asociată cu un dezechilibru care apare între fluxul de sânge arterial și fluxul de sânge venos. Această etapă vă permite să ajungeți la următoarea fază de erecție, adică rigidizarea și creșterea volumului penisului. 

Această afecțiune este direct legată de creșterea cantității de sânge din penis. Următoarea fază este comprimarea venelor. Acest lucru reduce fluxul de sânge, ceea ce vă permite să obțineți o erecție completă. Ultima fază a unei erecții masculine este ejacularea. Când ejaculezi, ai un orgasm.

Pana la ce varsta are un barbat erectie?

Fertilitatea masculină durează toată viața, ceea ce înseamnă că procesul de producere a spermei nu se oprește. Cu toate acestea, indiferent de capacitatea de reproducere, activitatea sexuală este limitată. Merită subliniat faptul că este determinata de capacitatea de a obține o erecție. 

Odată cu vârsta, la bărbați apar probleme cu erecția. La bărbații în vârstă aceste probleme sunt de obicei asociate cu apariția bolilor cardiovasculare, aterosclerozei sau diabetului. 

Realizarea unei erecții la bărbați este posibilă până la vârsta de 60-70 de ani, în funcție de starea de sănătate și de condiția fizică. 

Cu toate acestea, merită subliniat că dezvoltarea medicinei face posibilă obținerea unei erecții chiar și la bătrânețe prin utilizarea terapiei hormonale adecvate sau prin utilizarea de pastile pentru potenta, care susțin performanța sexuală.

Menținerea performanței sexuale este strâns legată de posibilitatea de a obține o erecție completă. De obicei, disfuncția erectilă apare la bătrânețe. Acest lucru nu înseamnă însă că problemele cu potența nu pot apărea la tineri. 

Cu toate acestea, cauzele disfuncției erectile la o vârstă fragedă sunt de obicei de altă origine decât la bărbații în vârstă.

Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022

Prostatita (acuta, cronica): cauze, simptome si tratament

01-03-2022
de catre SAM Distribution
Prostatita (acuta, cronica): cauze, simptome si tratament

Prostatita se numara printre cele mai frecvente boli inflamatorii. Poate apărea la bărbați de toate vârstele (dar cel mai frecvent apare la bărbații cu vârsta cuprinsă între 40-50 de ani), afectând sistemul genito-urinar. In functie de manifestare, inflamația poate fi acută sau cronică. Dacă simptomele prostatitei apar brusc, atunci este o inflamație acută, în timp ce dacă se dezvoltă lent și persistă o perioadă lungă de timp, atunci se numeste prostatita cronică. Sunt utilizate diferite metode de tratament, în funcție de forma bolii. Care sunt principalele cauze și simptome ale prostatitei? Este prostatita vindecabilă? Veți găsi răspunsurile la aceste întrebări mai jos. De asemenea, verificati ce complicații pot apărea după o boală netratată.

Cuprins

 1. Ce este prostatita?
 2. Care sunt cele mai frecvente cauze ale prostatitei?
 3. Cum se manifestă inflamația prostatei si care sunt simptomele?
 4. Cum se pune diagnosticul de prostatita?
 5. Care este tratamentul prostatitei?
 6. Complicații după prostatita netratată.

Ce este prostatita?

Prostata, sau glanda prostatică, este un organ pe care il au bărbații. Sarcina sa principală este de a produce secrețiile care fac parte din spermatozoizi. Prostata este situată între vezică și rect, iar dimensiunea sa este comparabilă cu dimensiunea unei nuci. Când vine vorba de prostatită, aceasta mai este denumită „sindrom de durere pelvină” – cunoscută anterior ca prostatita non-bacteriană.

Inflamația prostatei la bărbați este o boală bacteriană sau non-bacteriană care se manifestă în primul rând prin dificultatea de a urina. Prin urmare, poate fi asociată cu o reducere a calității vieții și cu apariția unor probleme mentale în viitorul apropiat. În funcție de severitatea bolii, tratamentul poate fi limitat la produse farmaceutice sau poate fi necesară o intervenție chirurgicală. Tratamentul este de obicei necesar atunci când un pacient este diagnosticat cu prostatită. Medicamentele, însă, pot fi achiziționate doar pe bază de rețetă.

Care sunt cele mai frecvente cauze ale prostatitei?

Când vine vorba de prostatita acută, aceasta este cauzată de o infecție bacteriană, produsă de bacteriile din flora naturală a intestinului gros. Acestea ajung pe pielea din jurul anusului sau perineului și apoi intră în uretră. Odata ajunse acolo, se deplasează către vezică și prostată, provocând infecția și inflamația acută a prostatei. Cauzele acestei afectiuni pot fi și infecțiile virale, complicațiile după proceduri urologice sau prezenta unui cateter în uretră. La rândul lor, cauzele prostatitei cronice nu au fost încă pe deplin înțelese. Cele mai probabile cauze ale acestei afectiuni sunt stresul, precum și tulburări hormonale și emoționale. Prostatita cronică nu este de obicei cauzată de o infecție bacteriană.

Cum se manifestă inflamația prostatei si care sunt simptomele?

Prostatita are simptome destul de caracteristice care nu pot fi confundate cu simptomele altor boli. Un medic cu experiență nu ar trebui să aibă îndoieli în acest caz. Când vine vorba de prostatita acută, simptomele sunt legate în primul rând de durerea în perineu. 

Disconfortul în timpul urinării, polakiuria dureroasă, senzația de arsură și scurgerile purulente din uretra sunt alte simptome deranjante. Prostatita acută poate fi insotita de febră, frisoane, dureri în partea inferioară a spatelui și adesea, dureri în penis, anus, inghinal și uneori, chiar și partea sacră a coloanei vertebrale. În plus, se poate manifesta printr-o presiune crescută asupra vezicii urinare și un flux urinar slăbit.

Simptomele prostatitei cronice sunt mult mai puțin severe și apar periodic. În acest caz, cele mai frecvente simptome includ durerea în perineu, precum și durerea în organele genitale externe. Un bărbat se poate confrunta cu dureri la urinare sau ejaculare și poate experimenta, de asemenea, o senzație neplăcută de presiune asupra vezicii urinare. Poate aparea, de asemenea, o disfuncție erectilă și un disconfort la ejaculare. Prostatita cronica nu se manifesta prin febră si nici prin dureri musculare.

Prostatita cronica se poate manifesta prin dureri in urmatoarele zone:

 • scrot
 • abdomenul inferior central
 • intre scrot si anus
 • penis
 • partea inferioara a spatelui

Durerea in timpul sau dupa ejaculare este un alt simptom comun al prostatitei care se poate manifesta prin:

 • dureri la nivelul organului genital mai accentuate in timpul sau dupa urinare;
 • durere in uretra;
 • urinari frecvente (peste > 8 urinari pe zi);
 • urgenta la urinare (sensatie puternica de urinare);
 • flux urinar slab ca presiune sau intrerupt.

In cazul prostatitei, vezica urinara incepe sa se contracte chiar si atunci cand stocheaza cantitati mici de urina, ducand la urinari tot mai frecvente.

Citeste si: Beneficiile sexului asupra sanatatii.

Prostatita bacteriana acuta se poate manifesta prin simptome precum:

 • urinari frecvente;
 • urgenta de a urina;
 • frisoane;
 • febra;
 • senzatie de arsura si dureri in timpul urinarii;
 • dureri in zona inghinal sau genitala, in partea inferioara a spatelui sau abdomenul inferior;
 • greata si varsaturi
 • senzatie de urinare in timpul somnului;
 • retentie urinara, din cauza incapacitatii vezicii de a elimina toata urina;
 • flux urinar cu jet slab sau intrerupt;
 • probleme la pornirea urinarii;
 • blocaj urinar.

prostata normala vs Prostatita

Cum se pune diagnosticul de prostatita?

Când vine vorba de prostatita, diagnosticul bolii se bazează pe teste si analize recomandate de medic. Diagnosticul de prostatita se bazeaza pe istoricul medical al pacientului si pe simptomele resimtite de acesta. Abia apoi se realizează tuseul rectal prin masarea  prostatei timp de 2 - 3 minute, pana la recoltarea secreției prostatice. De asemenea, poate fi necesară o examinare generală și un test de urocultura pentru diagnosticarea infectiilor de tract urinar. De asemenea, se utilizează examenul cu ultrasunete și hemocultura. Examenul rectal digital poate fi, de asemenea, util în stabilirea unui diagnostic. Atunci când se pune un diagnostic de prostatita cronică, se efectuează aceleași teste ca și pentru prostatita acută.

Care este tratamentul prostatitei?

Pacienții cred că tratamentul prostatitei la domiciliu este o soluție bună. Este important să evitați consumul de alcool, alimente picante și băuturi cu cofeină. Cu toate acestea, nici vizita la medic nu trebuie amânată. Prostatita necesită tratament, deoarece poate fi periculoasă pentru pacienți dacă este lăsată netratată.

Pentru tratamentul prostatitei acute, medicul vă poate recomanda să beți multe lichide. De asemenea, puteți trata prostatita acută cu analgezice și antispastice. În cazul formei bacteriene, însă, cele mai eficiente sunt antibioticele care se administrează pe cale orală. 

Tratamentul prostatitei cronice este mult mai dificil. În acest caz, este posibil să aveți nevoie de un medicament pentru prostată prescris de medicul dumneavoastră. Printre medicamentele utilizate pentru tratamentul prostatitei cronice să numara medicamente antiinflamatoare, analgezice sau antibioticele, precum și medicamente a căror sarcină este de a relaxa mușchii netezi. Cu toate acestea, uneori acestea se pot dovedi a fi ineficiente.

Barbatii cu disfuncție erectilă produsa de prostatita, pot intampina probleme să obțină sau să mențină o erecție suficient de fermă pentru a face sex. In acest caz, vestea bună este că există multe suplimente care ii pot ajuta. Vezi oferta de pastile pentru potenta

Complicații după prostatita netratată

Scopul tratamentului asupra prostatei este acela de a ajuta la prevenirea posibilelor complicații. Prostatita netratată, în special prostatita acută, poate contribui la retenția de urină în organism, ceea ce poate duce la afectarea rinichilor pe termen scurt.

Inflamația poate provoca, de asemenea, abcese la nivelul prostatei sau se poate transforma în forma cronică a bolii. Abcesul trebuie îndepărtat imediat, deoarece este o sursă de infecție. Sepsisul, adică răspunsul incorect al organismului la o infecție cu microorganisme, reprezinta, de asemenea, o complicație gravă care amenință viața și sănătatea umană.

Surse:

 1. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions-prostatitis/symptoms-causes/syc-20355766
 2. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/prostatitis-diagnosis-treatment/drc-20355771
 3. https://www.webmd.com/men/guide/prostatitis

Beneficiile sexului asupra sanatatii

17-02-2022
de catre SAM Distribution
Beneficiile sexului asupra sanatatii

Beneficiile sexului regulat

Sexul este sănătate, la fel ca orice activitate fizică. Beneficiile sexului sunt mutiple, imbunătățește circulația, sanatatea pielii, starea de bine și susține pierderea în greutate. În plus, permite o apropiere emoțională între parteneri, ceea ce contribuie la durabilitatea relației. Iar o relație solidă este una dintre componentele fericirii în viață pentru mulți oameni. Care sunt toate beneficiile sexului?

Cuprins:

 1. Sexul este sănătos?
 2. Beneficiile sexului asupra starii de sanatate
 3. Avantajele sexului

Sexul este sănătos?

Deși multe boli pot fi transmise în timpul sexual, sexul sigur și bine facut este sănătos. În timpul actului sexual, se produc hormoni, care nu numai că reduc stresul, dar au și un efect benefic asupra frumuseții.

10 Beneficii al sexului asupra starii de sanatate

Beneficiile sexului sunt date în primul rând influența sa asupra stării corpului.

1. Reduce stresul

Sexul este sănătos și fără îndoială, are un impact major asupra psihicului uman. Ajută în multe stări emoționale. Nu degeaba se spune că sexul nu este doar sănătate fizică. Relațiile sexuale ajută la ameliorarea stresului și a tensiunii emoționale negative.

Odată cu reducerea stresului vine și o reducere a tensiunii arteriale, care la rândul său reduce riscul de dureri de cap sau alte afectiuni care rezultă din acesta.

De asemenea, este posibilă creșterea rezistenței la stres, deoarece conform cercetărilor științifice, persoanele active sexual se descurcă mai bine în situațiile stresante.

2. Ajută în procesul de slabire

Dieta și exercițiile fizice sunt o necesitate dacă vrem să slăbim eficient și sănătos, dar se pare că si sexul ajuta la slabit.

Sexul ajută la arderea caloriilor, mai ales când testăm noi poziții sexuale. Cu cât efortul fizic este mai mare, cu atât mai bine.

În medie, în timpul actului sexual în sine, poți arde câteva sute de calorii. Dacă adăugăm la acest calcul si preludiu sau sărutările, rezultatul te poate surprinde.

3. Întăreste imunitatea

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Wilkes-Barre din Pennsylvania a constatat că studenții care faceau sex de două ori pe săptămână, în medie, aveau nivelul de anticorpi în sânge cu 30% mai mari decât cei care se abțineau.

Acest lucru se datorează faptului că antigenele străine sunt injectate în corpul nostru în timpul actului sexual. In acest cazul imunoglobulinei A, organismul reacționează prin creșterea anticorpilor, pentru a lupta împotriva eventualelor boli venerice. Riscul de a le dezvolta adesea ne face să ne întrebăm dacă sexul este sănătos.

IgA - nu sunt anticorpi specifici, selectivi, împotriva bolilor sexuale, ei atacă toti antigenii si astfel ajută la recuperarea mai rapida chiar si in cazul racelii.

4. Ajuta in caz de insomniei

Nu toată lumea este conștientă de beneficiile sexului asupra organismului și de impactul său pozitiv asupra sănătății umane. Prolactina, secretată în timpul orgasmului, provoacă somnolență, oxitocina reduce nivelul de stres, iar sexul în sine poate fi obositor. Prin urmare, sexul are numai beneficii daca va confruntati cu insomnia.

beneficiile sexului regulat

Citeste si: Sfaturi pentru cresterea libidoului.

5. Efect analgezic

Endorfinele eliberate în timpul actului sexual ameliorează durerea. Prin aceasta afirmatie, știința a respins scuza stereotipă a femeilor, despre durerea de cap.

Beneficiile sexului regulat sunt nenumarate, deoarece are un efect pozitiv nu numai asupra stării mentale (îmbunătățeste starea de spirit, amelioreaza stresul și tensiunea), dar întărește și imunitatea. Asigura o mai bună oxigenare a organismului, face parul mai stralucitor si corpul mai ferm.

6. Sexul regulat intărește inima

Activitatea sexuală regulată, mai ales când se termină cu un orgasm, poate proteja sistemul cardiovascular de boli. Potrivit cercetării profesorului Shah Ebrahim de la Universitatea Bristol din Anglia, atunci cand facem sex de cel puțin trei ori pe săptămână, reducem riscul unui atac de cord la jumătate.

7. Sexul previne bolile mintale

Sexul mărește sentimentul de securitate și apropiere. Este important atât pentru prevenire, cât și pentru recuperare. Când facem sex, ne simțim atractivi pentru partenerul nostru, iar acest lucru ne întărește stima de sine. În plus, endorfinele au un efect pozitiv asupra bunăstării și astfel ne protejează împotriva bolilor mintale.

8. Sexul are efect benefic asupra pielii și părului

Hormonii eliberați în timpul actului sexual cresc circulația sângelui si îmbunătățesc astfel oxigenarea și nutriția celulelor. În acest fel, un corp sănătos merge mână în mână cu un aspect sănătos al părului și al pielii. Prin urmare, lipsa sexului la femei poate fi văzută în exterior.

9. Sexul reduce riscul de cancer de prostată

Dacă beneficiile menționate mai sus nu au interesat niciun bărbat până acum, atunci acest avantaj al sexului este special pentru ei. 

Cercetările dr. Jennifer Rider de la Universitatea din Boston au arătat o relație invers proporțională între numărul lunar de ejaculari și riscul de a dezvolta cancer de prostată. Potrivit cercetarilor, riscul de a dezvolta cancer de prostată este cu 21% mai mic in cazul bărbaților care au cel puțin 21 de ejaculari pe luna, in comparatie cu barbatii care au doar 4-7 pe lună.

In cazul in care esti barbat si ai nevoie de putin ajutor pentru a face lucrurile sa mearga asa cum trebuie, iti recomandam sa arunci o privire in categoria de pastile pentru potenta

10. Sexul asigura sănătatea femeii

Printre beneficiile sexului pentru femei se numără antrenamentul muscular pentru a evita problemele legate de incontinența urinară pe viitor. La rândul său, secreția de oxitocină și endorfine ameliorează simptomele PMS (sindromul premenstrual) prin îmbunătățirea stării de spirit.

Avantajele sexului

Sexul este sănătos din multe motive. Pe lângă beneficiile enumerate mai sus, sexul îți afectează și speranța de viață. În timpul actului sexual este eliberat hormonul longevității, așa-numitul DHEA. 

Avantajele sexului ar trebui să fie apreciate în special de doamne. Ajută la ameliorarea simptomelor din a doua etapă a ciclului menstrual (după ovulație), când nivelul de progesteron este în scădere. În plus, sexul face pielea mai elastică și părul mai strălucitor. Acest lucru se datorează lărgirii vaselor de sânge.

Când vine vorba de beneficiile sexului asupra sănătății, este de mentionat faptul ca ajuta la imbunatatirea imunitatii, care apare datorita cresterii numarului de limfocite T.

Când este practicat în mod regulat, influențează pozitiv întreaga funcționare a organismului. Lipsa sexului la femei poate duce la deteriorarea părului sau probleme de incontinență, în timp ce la bărbați crește riscul de cancer de prostată. De aceea, activitatea sexuală este foarte recomandată într-o relație.

Maraton Forte pareri - Tot ce trebuie sa stii

07-02-2022
de catre SAM Distribution
Maraton Forte pareri - Tot ce trebuie sa stii

Pareri despre pastilele Maraton forte. Pret, compozitie si dozaj. De unde să cumpăr, farmacie sau online? Cum funcționează și cine ar trebui să folosească produsul? Problemele de erectie afecteaza un număr tot mai mare de bărbați, iar datele statistice arată o crestere alarmanta. Poate Maraton forte să contribuie la menținerea sănătății sexuale?

Maraton forte pareri - pentru cine este bun și cum funcționează?

Conform datelor statistice, problemele de potenta afecteaza până la 1,7 milioane de romani. Cheltuim aproximativ 50 de milioane de ron pe an pe produse farmaceutice! Nu este întotdeauna necesar să utilizați Viagra sau derivații săi. 

O alternativă la medicamente sunt suplimentele pe bază de plante, vitamine și minerale necesare menținerii performanței sexuale.

O astfel de alternativa sanatoasa este Maraton Forte, un supliment conceput pentru bărbații care se luptă cu slăbiciune sau lipsa erecției. 

Lipsa potenței este asociată cu o scădere a producției de testosteron și o circulației sanguina slaba. Utilizarea regulată a Maraton forte reglează nivelul hormonilor si creste sinteza de oxid nitric. Primele efecte ale utilizării sunt de obicei vizibile după aproximativ 1- 2 ore de la administrare. Pentru ca tratamentul să fie eficient și să aducă efecte pe termen lung, trebuie să luați Maraton forte conform recomandărilor producătorului.

Vezi Maraton Forte prospect ca sa te convingi de efectele produslui!

Compoziția produsului Maraton forte

Secretul din spatele eficacității Maraton forte este amestecul brevetat care conține ingrediente cheie în concentrații suficient de mari pentru a restabili rapid o viață sexuală pe deplin satisfăcătoare.

Compoziţie:

 • Amestec patentat  - Suplimentul Maraton forte, are o compoziție unică bazata de substanțe active care afectează potența,
 • Ginseng - are un efect stimulator, susține producția de oxid nitric (NO), care joacă un rol cheie în procesul de erecție,
 • L-arginina - un aminoacid folosit de organism pentru a produce oxidul azotic (NO), menționat mai sus, influențează sinteza hormonului de creștere și este implicat în curățarea organismului de toxine
 • Tribulus  – din latină. Triblus Terrestris, folosit adesea în suplimente pentru sportivi, crește producția de testosteron, unul dintre cei mai importanți hormoni masculini.
 • Epimedium - Activator al testosteronului și al potenței la bărbați, creste puterea masculină și menține vitalitatea. Ajută la creșterea producției de testosteron propriu, a rezistenței și la reducerea oboselii fizice.

Maraton forte pareri pe forumuri

Cele mai multe dintre opiniile de pe forum pun Maraton forte într-o lumină bună. Mulți bărbați și-au rezolvat problemele de potenta datorită acestui supliment. Maraton forte este apreciat pentru eficacitatea sa, dar și pentru prețul său, care este foarte atractiv în comparație cu produsele concurente. In comparatie cu Upotent, care costa 250 ron si efectul se lasa asteptat, Maraton forte are un mare avantaj. Ambalajul cu 20 de capsule este doar 165 ron! O diferenta considerabila de pret!

Urmărind recenziile produsului si forumurile populare, puteți observa că Maraton Forte funcționează pentru majoritatea bărbaților. Acestia raportează o creștere a libidoului chiar și după doar o săptămână de utilizare. Prețul, eficacitatea și opiniile utilizatorilor ne-au permis să plasăm acest supliment în top printre cele mai bune pastile potenta in farmacii, fără prescripție medicală.

Eficacitate și efecte

Primele efecte sunt vizibile după 1-2 ore de la administrare. Pentru a beneficia de potențialului maxim al pastilelor Maraton, este necesar sa faceti o schimbare in stilul de viață. Dieta are un impact uriaș asupra performanței sexuale. 

Suplimentele precum Maraton completează ingredientele responsabile pentru buna funcționare a mecanismului de erecție. De asemenea, ar trebui să aveți grijă de activitatea fizică. Acest lucru se aplică în special persoanelor care lucrează la birou. 

Maraton forte este următorul pas către redobândirea unei erecții puternice.

Daca totusi nu esti hotarat sa incerci produsul, am scris pe blog un articol despre "Mai bun decat Maraton Forte". 

Dozare

Conform recomandărilor producătorului, ar trebui să luați 1-2 capsule pe zi, intr-o singura doza, cu suficienta apa. Opțional, capsulele pot fi luate chiar înainte de actul sexual planificat. Administrarea continuă vă permite să vă bucurați de sex în orice situație, fără a limita spontaneitatea.

De unde să cumpărați Maraton forte: farmacie sau online?

Puteți cumpăra Maraton forte direct din magazinul nostru sau din orice farmacie din tara.

Comanda maraton forte!

Producătorul a decis să folosească o holograma unica pe fiecare cutie, pentru a asigura originalitatea 100% a produsului. Când cumpărați online, fiți vigilenți, incercati sa achizitionati produse doar din magazine de incredere. Pe piata exista si produse contrafăcute cu prețuri atractive. 

Atunci cand cumparati de pe site-ul PastilePotentaSam.ro aveti garantia ca produsul este original si vine insotit de factura! 

Răspundem la cele mai frecvente întrebări!

1. Dupa cât timp începe să funcționeze Maraton forte?

Trebuie remarcat faptul că Maraton nu este un medicament, ci un supliment. 
Primele efecte ale administrarii suplimentului sunt vizibile după 1 ora de la utilizare. Utilizarea regulată aduce beneficii suplimentare asupra erectiei. 

2. Este Maraton forte eficient?

Eficacitatea preparatului a fost apreciată de mulți bărbați din întreaga lume. Eficacitatea produsului depinde în mare măsură de stilul de viață pe care îl ducem. 

3. Cum se administreaza suplimentul Maraton forte?

Doza optima recomandată in prospect este de 2 capsule pe zi. Nu depășiți cele 2 capsule pe zi!

4. Pot să beau alcool în timpul tratamentului?

Ingredientele din Maraton nu interacționează cu alcoolul. 

5. Este Maraton forte sigur? Ce efecte secundare pot aparea?

Suplimentul conține o compoziție bazată pe ingrediente naturale, astfel încât poate fi folosit în siguranță. În cazul bolilor cronice, consultați-vă medicul.

Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022

Ejaculare si orgasm. Ce sunt, prin ce difera?

01-02-2022
de catre SAM Distribution
Ejaculare si orgasm. Ce sunt, prin ce difera?

Orgasm, climax sau ejaculare toti sunt termeni adesea folosiți în viata de zi cu zi. Foarte multe persoane confunda orgasmul sau punctul culminant cu ejacularea. Ce este mai exact un orgasm și ce este ejacularea? Ce înseamnă lipsa ejaculării și lipsa orgasmului la un bărbat și care sunt cauzele? Cum este să ai un orgasm?

Ejaculare

Ejacularea este expulzarea spermatozoizilor prin canalele deferente și uretra atunci când esti excitat sexual, în timpul actului sexual sau masturbării. Ejacularea este un mecanism foarte complex, reglat de către creier și centrii motori, la care participă numeroși neurotransmițători, inclusiv serotonina și dopamina.

Mecanismul ejaculării

Înainte de apariția ejaculării, corpul barbatului trece printr-un proces complex care începe cu faza de excitare. Ca urmare a stimulării fizice a organelor genitale sau a stimulării anumitor zone ale creierului, un bărbat experimentează excitare, ceea ce implică o serie de procese chimice care duc la erecția penisului. 

Apoi, mișcările de frecare repetate în timpul actului sexual sau alte forme de stimulare a penisului (masturbare, sex oral etc.) duc la contracția mușchilor netezi ai organului genital. Această contracție face ca presiunea să crească și lichidul să circule de la epididim, prin canalele deferente, până la uretră. De aici, spermatozoizii sunt aruncați în afara penisului. Acest lucru este posibil datorită contracțiilor mușchilor bulbocavernoși. Tot acest proces se numeste ejaculare.

De asemenea barbatii se pot confrunta adesea cu o alta problema, ejacularea prea rapida care se mai numeste si ejaculare precoce.

Imposibilitatea de a ejacula la un bărbat

În limbajul obișnuit, ejacularea este uneori confundată sau asociată cu orgasmul, deoarece de cele mai multe ori ambele procese au loc simultan sau aproape simultan. Există situații în care, în momentul excitării foarte puternice, ejacularea are loc fără orgasm, sau când orgasmul nu este însoțit neaparat de ejaculare. 

Acesta din urmă poate fi atunci când bărbatul are un alt act sexual intr-o perioadă scurtă de timp sau s-a masturbat intens înainte, iar testiculele nu au ținut pasul cu producerea de sperma. De asemenea, poate exista un orgasm fără ejaculare atunci când bărbatul are o problemă cu permeabilitatea canalului deferent.

Imposibilitatea de a ejacula este, de asemenea, unul dintre simptomele unor boli grave, precum boala Parkinson sau diabetul. 
Este posibilă și ejacularea retrogradă, adică o situație în care întregul mecanism de ejaculare funcționează corect doar până la un anumit punct. Spermatozoizii nu sunt aruncați afară, ci din uretră înapoi în vezică.

Citește și: Cresterea libidoului la barbati - Cele mai eficiente metode.

Orgasm (climax)

După cum am spus, totuși, ejacularea și orgasmul apar de obicei aproape simultan. Ce este un orgasm ? Nu există o definiție precisă a acestui mecanism, cu atât mai mult cu cât orgasmul feminin este una, iar orgasmul masculin este altceva. 

Simplu spus, se poate presupune că orgasmul este punctul culminant, momentul de vârf al excitarii, momentul în care se simte cea mai mare plăcere sexuală.

Afla despre: Top leacuri populare pentru potenta.

Cum este să ai un orgasm?

A simți un orgasm puternic. De cele mai multe ori, orgasmul este perceput ca o stare de euforie, însoțit de frisoane foarte puternice, plăcute și contracții involuntare ale multor mușchi ai corpului. Orgasmul masculin se simte cel mai puternic nu prin penis, ci în zona anusului, prostatei și coloanei vertebrale. Plăcerea de a avea un orgasm se poate răspândi până la vârful degetelor și poate fi simțită chiar si în ceafă.

Puterea orgasmului este sporită de mișcarea spermatozoizilor în canalele deferente și uretra în timpul ejaculării care însoțește punctul culminant.

Te mai poti documenta cu: Lipsa apetitului sexual la barbati - cauze si tratament.

Lipsa orgasmului masculin

Lipsa orgasmului la un bărbat nu este la fel de comună ca în cazul femeilor, cu toate acestea, bărbații uneori pun capăt sexului fără a se bucura in totalitate de moment. 

Această situație poate fi intamplatoare sau cronică. În acest ultim caz, ar trebui să fie un motiv de îngrijorare, fiind probabil o mărturie a altor probleme decât problemele sexuale care afectează corpul sau psihicul.

Lipsa orgasmului unui bărbat poate fi cauzată de factori hormonali, cum ar fi scăderea nivelului de testosteron. Dar lipsa orgasmului la un bărbat poate fi, de asemenea, rezultatul unor tulburări neurologice și leziuni sau boli ale sistemului nervos.

Daca te confrunti cu probleme de potenta de natura emotionala, incearca sa folosesti suplimente potenta. De cele mai multe ori acestea cresc increderea barbatului si te pot ajuta sa treci pentru emotii.

Foarte numeroase sunt cazurile ce se produc din cauza factorilor psihologici și emoționali. 

Printre cauzele psihologice și emoționale se numara:

 • stări de anxietate, 
 • nevroze,
 • traume, 
 • prejudecăți, 
 • stima de sine scăzută etc.

Important de stiut ca lipsa orgasmului la un bărbat poate fi și rezultatul abuzului de alcool, droguri și țigări.

Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022

Cresterea libidoului la barbati

27-01-2022
de catre SAM Distribution
Cresterea libidoului la barbati

Scăderea libidoului este un motiv de îngrijorare? Nimic mai simplu! Din acest articol puteti afla care sunt cele mai eficiente metode si sfaturi pentru cresterea libidoului la barbati, in mod natural.

Relațiile sexuale sunt o nevoie fireasca atât a femeilor, cât și a bărbaților. Puterea acestei nevoi este determinată de libido, cunoscut și sub denumirea de dorință sexuală, care este diferit pentru fiecare bărbat in parte.

Cu toate acestea, scăderea libidoului este un motiv de îngrijorare pentru bărbații care adesea echivalează lipsa acestuia cu problemele de potență. Care sunt cauze frecvente ale problemelor sexuale și ce poti face pentru cresterea libidouluI?

Cele mai frecvente cauze ale problemelor de potență

Printre factorii care cauzează probleme de potență se numără atât factorii fiziologici, cât și cei psihologici. Una dintre cauzele frecvente ale scăderii dorinței sexuale se datorează procesului natural de îmbătrânire.

După vârsta de 40 de ani, în timpul andropauzei, în corpul masculin apar modificări hormonale. Acestea pot duce la o serie de afecțiuni, inclusiv probleme cu erecția și tulburări ale senzației de excitare.

Alcoolul si tutunul au o mare influență asupra potenței. Oamenii de știință au demonstrat că fumatul și consumul de alcool pot cauza probleme de erecție.

Dieta este la fel de importantă, zaharurile simple, cantitățile mari de sare și grăsimile animale consumate în mod exces pot afecta sănătatea unui bărbat și pot împiedica contactele sexuale cu o altă persoană.

Scăderea potenței poate fi psihologică. Potrivit specialiștilor, stresul pe termen lung, problemele la locul de muncă și o criză in relație, sunt cele mai frecvente cauze ale problemelor de erecție.

Cum să faci față unei scăderi a potenței?

Cheia pentru rezolvarea problemelor de potența o reprezinta diagnosticul corect. După cum am menționat, lipsa apetitului sexual este o problemă care poate avea cauze multiple, astfel încât tratamentul poate varia de la caz la caz. 

Pentru a vă asigura că scăderea potenței nu are legătură cu unele probleme de sănătate, precum hipertensiunea arterială, ateroscleroza sau neuropatia, este necesar sa faceti o vizită la un specialist în legătură cu problema dumneavaostră.

O scădere pe termen scurt a libidoului nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare, așa că puteți aștepta aproximativ 4 săptămâni pana sa faceti o vizita la cabinetul medicului după ce observați primele simptome.

Între timp, este foarte important sa faceti câteva schimbări în rutina zilnica, care ar putea avea un efect pozitiv asupra potenței. De asemenea puteti incerca si cateva leacuri populare pentru potenta, care pot sustine buna functionare a organismului.

Ce ajuta la cresterea libidoului la barbati?

1. Normalizează-ți stilul de viață de zi cu zi

Dacă starea dumneavoastră din ultima vreme este influentata de stres, încercați să faceti cateva schimbari pentru a reduce situațiile stresante. Câteva zile de concediu in care sa va relaxati si sa va odihniti, va pot face sa stimtiti din nou dorinta de sex.

2. Nu mai consum alcool si reunta la fumat

Dacă beți alcool frecvent sau sunteți un fumător înrăit, trebuie sa stiti ca aceste vicii dăunează potenței. Tutunul și alcoolul duc la probleme de potență și asigura un mediu propice pentru dezvoltarea bolilor de inimă care pot provoca impotență.

3. Fii activ fizic

Activitatea fizică este una dintre cele mai sănătoase modalități de crestere a potenței masculine. Mișcarea regulată crește imunitatea organismului, îmbunătățește circulația și reduce riscul de obezitate.

Sportul este asociat cu o mai bună dispozitie și o crestere a stimei de sine, ceea ce poate avea o importanță majora pentru calitatea vieții sexuale a unui bărbat.

4. Lucrează la comunicarea cu partenera ta

Lipsa libidoului poate fi cauzata de o problema in relatie. Dacă problemele tale de potenta au ca si cauza relația, incearca sa ai o conversație sinceră cu partenera.
Spune-i partenerei tale ce te deranjează, în ce situații te simți inconfortabil si lucrati impreuna pentru a remedia eventualele probleme.

5. Ai grija de alimentatie

Cresterea libidoului la barbati poate fi o sarcina usoara, daca problemele de potenta au ca si cauza alimentatia.

O alimentatie precara, poate avea urmari asupra potenței. Un meniu pentru problemele de potenta ar trebui sa fie compus din ingrediente care ajuta la cresterea productiei de testosteron, precum arginină, vitamina E și zinc.

Afla din acest articol mai multe despre testosteron si beneficiile sale TESTOSTERON.

Dieta pentru cresterea libidoului la barbati ar trebui să contina tărâțe, cereale integrale, semințe de in, nuci, fructe de mare, pește și carne slabă (pui sau curcan). 

De asemenea unele condimente precum piper negru, ghimbir, nucșoară, cuișoare sau scorțișoară pot fi de mare ajutor pentru cresterea dorintei sexuale.

6. Stimulente de potență pentru bărbați

O serie de stimulente pentru potenta disponibile fără prescripție medicală pot fi o modalitate eficienta de a creste libidoul la barbati.

Produsele de tipul Max Sensation, Up ultra Potenta sau Oto forte ajuta la cresterea dorintei sexuale. Aceste produse ajuta chiar la creșterea plăcerii resimțite în timpul actului sexual. 

Tot mai multe persoane care se luptă cu probleme de potenta, apelează la vitamine pentru cresterea libidoului la barbati, care au o compoziție naturala, bazata pe plante, precum Tribulus terrestris sau rădăcina de maca, dar și vitamine și minerale (seleniu și zinc). Acestea îmbunătățesc potența și ajuta la cresterea libidoului la barbati.

Vitamine pentru cresterea libidoului la barbati

Vitaminele B se regasesc in compozitia multor suplimente de potență si joacă un rol important în lupta împotriva problemelor de erecție. 
Vitamina B1 (tiamină), B2 (riboflavină), precum și vitamina B3 și PP (niacină) dilată vasele de sânge și afectează pozitiv starea acestora. Imbunătățesc alimentarea cu sânge a organismului. 

 • Este de remarcat faptul că vitamina B1 stimulează, de asemenea, producția de hormoni gonadotropin (sexuali), iar deficiența acesteia poate duce chiar la infertilitate și hipogonadism. Sursele de tiamină sunt cerealele integrale, carnea de porc, mazărea și fasolea, sparanghelul, nucile, peștele și ficatul. 
 • Vitamina B2, la rândul său, are un efect pozitiv asupra funcționării sistemului nervos și asupra transmiterii impulsurilor nervoase. Riboflavina se găsește în banane, migdale, cereale integrale, lapte, brânzeturi slabe și broccoli. 
 • Vitamina B3 îmbunătățește starea vaselor de sânge și sustine functionarea sistemului nervos. Niacina se găseste în cereale integrale, nuci și carne.

Cu toate acestea, pastilele nu ar trebui să inlocuiasca metodele naturale care cresc libidoul, inclusiv activitatea fizică. S-a dovedit că exercițiile fizice au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular și în plus reduc stresul.

Cresterea libidoului la barbati cu plante afrodiziace

Stimularea libidoului la bărbați este posibilă prin utilizarea de plante și ierburi care au un efect blând și sigur. Sexualitatea si libidoul la bărbați sunt influențate pozitiv de:

 • ginseng - acesta ajuta la creșterea sintezei de oxid nitric si la relaxare corpului cavernos;
 • rădăcina de maca - crește libidoul, numărul spermatozoizilor și motilitatea acestora;
 • damiana - reglează echilibrul hormonal al organismului si creste aportul de sânge catre organele genitale;
 • arginina - este o sursă de aminoacizi care intensifică apetitul sexual.

De asemenea, condimentele ar trebui incluse in dieta ta. Unele plante au un puternic efect afrodiziac si pot ajuta la cresterea libidoului la barbati: 

 • busuioc - imbunatateste simțurile;
 • usturoi - imbunatateste erecția;
 • sofran - creste dorinta sexuala;
 • scorțișoara și ghimbirul - îmbunătățesc circulația sângelui.

Libidoul este crescut și de țelină, avocado, căpșuni, migdale și sparanghel. Bărbații care doresc să-și crească apetitul sexual prin mijloace naturale ar trebui să includă in alimentatie și acizi grași omega-3.

Surse: 

1.Mayo Clinic (2017). Compulsive sexual behavior.

2.NHS – Loss of libido

Articol scris de dr.Cristian Goaie.

Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022

Pops pastile - Păreri și înlocuitor. De ce nu se găsesc în farmacie?

22-01-2022
de catre SAM Distribution
Pops pastile - Păreri și înlocuitor. De ce nu se găsesc în farmacie?

Ce-i cu Pops pastile și de unde au aparut? Când spui pastile pentru potență maximă, te gandesti la un produs bun, care sa te ajute in pat. Insa, cand vine vorba de acest produs, rezultatele se lasa asteptate!

In ultima perioada au aparut zeci de articole si reclame pentru pastile, unguente, suplimente menite să facă actul sexual să dureze 2 ore, să mărească dimensiunea penisului, rezistența sexuală sau libidoul. Unul dintre aceste produse este Pops

Pentru a intelege mai bine care-i treaba cu acest produs, o sa facem un exercitiu simplu: 

 • cauta pe google unul dintre produsele de potenta pe care le-ai incercat si a avut efectul dorit.  
 • acum incerca sa gasesti un articol in care Pops poate fi inlocuitor pentru acel produs.

Nu a fost greu, asa-i? Cu o strategie de marketing usor ciudata, se incearca denigrarea celorlalte produse de pe piata si promovarea unui produs cu efect indoielnic. Mai pe intelesul consumatorilor, bani aruncati pe fereastra. 

Deși afirmațiile din aceste articole pot fi tentante pentru unele persoane, ele nu sunt susținute de dovezi și chiar pot duce la efecte secundare nedorite. Am mai spus-o, foloseste doar pastile pentru potenta pe care le gasesti si in farmacii.

Nu avea incredere in suplimentele vandute pe site-uri obscure care promit sa faca minuni, pentru ca minunile nu exista in acest domeniu. Daca un produs NU se gaseste si in farmacii, ar trebui sa-ti pui cateva intrebare: 

 1. Este Pops avizat de Ministerul Sanatatii?
 2. De ce nu are recenzii pe alte site-uri si doar de aici aflu ca face minuni?
 3. Poate sa-mi provoace probleme de sanatate?

Pops – îți coboară sângele la cap! Aiureaaa...

Aceasta este Motto-ul produsului. Nu este rau, dar ar face bine sa-ti vina mintea la cap inainte sa constati ca ai aruncat banii pe fereastra. 

Un astfel de produs este posibil să aibă un efect placebo, care nu este nesemnificativ. Dar în ceea ce privește pretențiile de creștere a libidoului sau a rezistenței sexuale, acestea nu au fost dovedite. Dovada stau recenziile clientilor nemultumiti, care isi vor banii inapoi!

Păreri despre pastilele Pops de la consumatori!

Iată ce recenzii lasa clienții care au cumparat produsul Pops:

Horatiu 5 octombrie 2021 - Pastilele de potenta Pops sunt praf de stele .. Se incearca vanzarea unor produse care nu fac absolut nimic … pacaleala totala … va aduc inca o duzina de barbati la 50 de ani care vor spune la fel . Intrebare. De ce imi stergeti mereu recenziile? Eu recomand pro v si herbal v .. Acelasi pret, tot naturiste, dar net superioar
Cenac D.  5 Ianuarie 2022 - Salut, in cazul meu, nu au avut nici un efect, ba mai rau, migrene insuportabile a doua zi, de nervi am incercat si 2x pastile odata, din pacate rezultatul a fost acelasi, migrene
Enache A. 2 Ianuarie 2022 - Am incercat 2 pastile la diferenta de 48h si nimic.. De fiecare data o durere imensa de cap

Suplimentele de potenta folosite pentru CRESTEREA LIBIDOULUI sau pentru a combate disfunctia erectila pot face mai mult rău decât bine. Ingredientele pot declanșa reacții adverse și pot interacționa cu alte medicamente. Unele pot conține chiar impurități potențial periculoase sau cantități mici de medicamente farmaceutice ascunse care pot produce reacții periculoase.

Dacă nu esti adeptul pastilelor de potenta, dar ai dificultăți în a obține sau a menține o erecție pe care sa o consideri satisfăcătoare, ar trebui să optezi pentru leacuri populare pentru potenta, deoarece acestea sunt complet naturale, asa cum le-a lasat natura.

Ce produse de potenta poti folosi ca alternativa la Pops?

Dacă ai probleme cu potența, poți utiliza medicamentele si suplimentele disponibile în farmacii. Acestea sunt testate si chiar iti sustin performanța sexuală.  

Tianli - Produsul nr 1 de potenta!

tianli fioleTianli este un produs pentru potenta, destinat barbatilor de toate varstele, ce conține substanțe 100% naturale, care ajută la obținerea și menținerea erecției. Efectul apare la 30 de minute după administrarea unei fiole și te va ajuta să obții o erecție puternica. 

Printre clientii care au folosit anterior alte pastile pentru potenta, utilizarea acestui produs a devine forma preferată de tratament. Eficacitatea produsului Tianli este confirmată la zecile de mii de clienti multumiti!

Incearca si tu, ne vei mulțumi mai târziu.

Comanda aici Tianli fiole

Toot Up

Un alt produs pentru potenta pe care clientii il indragesc pentru efectul sau este Toot up. Produsul ajută la creșterea nivelului de testosteron, creste dorinta sexuala si îmbunătățește viața sexuală a bărbaților. Se comercializeaza in doua variante, sub forma de pastile sau fiole.

Toot up fiole - include un complex de substante necesare secretiei corecte a hormonilor masculini, printre care: Tribulus terrestris, extract de ginseng sau Ghimpe pentru sanatatea prostatei. 
Toot up pastile - are o compozitie asemanatoare si poate fi folosit chiar înainte de actul sexual pentru a îmbunătăți performanța sexuală și pentru a întări erecția. Este conceput pentru persoanele care preferă ingrediente naturale pentru a-și menține și crește forma fizică și sexuală.

Pro V pastile

O alta propunere de supliment care influenteaza vitalitatea sexuala a barbatilor este Pro V. Suplimentul contine o doza mare de epimedium si in plus are o compozitie 100% naturala, compusa din plante, precum Tribulus si Panax ginseng. 

Spre deosebire de majoritatea suplimentelor, Pro V pastile ajuta la eliminarea problemelor de erecție și sustine vitalitatea. Este un produs foarte lăudat de bărbați.

Produsul ajută la obținerea unei erecții complete numai in prezenta unui stimul sexual.

Comanda Pro V pastile

Daca aceste recomandari nu te-au convins, arunca o privire printre cele mai bune pastile pentru potenta, unde poti sa alegi produsul potrivit pentru tine si partenera ta!

Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022

Top leacuri populare pentru potenta cu efect garantat

22-01-2022
de catre SAM Distribution
Top leacuri populare pentru potenta cu efect garantat

Statisticile indica faptul că aproximativ 3 milioane de bărbați din tara noastra au probleme cu potența. Doar 15% dintre ei consultă un specialist în legătură cu această problemă, dar trec în medie 5 ani până se decid să meargă la medic. Afla din acest articol ce leacuri populare pentru potenta sunt recomandate pentru a-ti îmbunătăți apetitul sexual.

Dupa cum bine stii, o dietă echilibrată, bogată în vitamine si minerale obtinute din legume și fructe sta la baza sănătății noastre. Nu este nimic diferit in cazul potenței masculine! Alimentația unui bărbat îi afectează performanța sexuală intr-o mare măsură.

Disfuncția erectilă este din ce în ce mai des rezultatul unui stil de viață nesănătos, al obiceiurilor alimentare proaste și al creșterii în greutate. Sănătatea și potența sunt afectate negativ de:

 • dieta bazata pe mancare fast-food si bogata in grasimi;
 • expunerea la stres;
 • tulburări de somn sau lipsă de somn;
 • dependențe (alcool, tutun);
 • muncă obositoare;
 • lipsa de activitate fizică.

Scăderea libidoului și performanțele sexuale scăzute pot dura ani de zile, ducând la ejaculare precoce si probleme in menținerea erecției. Ca urmare, aceste probleme pot duce chiar la pierderea totala a potentei.

Deci, cum poti să-ti îmbunătățesti potența acasă? In primul rând trebuie sa respecti cateva reguli simple:

 • să te odihnesti suficient;
 • să ai grija de asa-zisa igiena a somnului, imbunatatindu-i calitatea si eficienta,
 • o dietă sănătoasă, echilibrată,
 • să ai o activitate fizică regulată, care în contextul performanței sexuale este menită să întărească sistemul cardiovascular și să îmbunătățească circulația; activitatea fizică îmbunătățește, de asemenea, silueta, care este de mare importanță pentru stima de sine și starea mentală;
 • să renunţi la tutun si alcool.

De-a lungul timpului s-a dovedit ca o serie de leacuri populare pentru potentă se pot dovedi suficiente pentru a combate problema, dacă aceasta nu este cauzată de o boală. 

Care sunt cele mai folosite leacuri populare pentru potenta sexuala?

1. Ginseng

Ginsengul este o sursa importanta de substanțe active cu proprietăți curative care afectează, printre altele prin memoria, inima sau  potenta. În cazul potenței, cea mai importantă substanță activă sunt ginsenozidele, care îmbunătățesc aportul de oxigen al organelor. 

Acest lucru îmbunătățeste capacitatea organismului de a reactiona la stimuli sexuali. De asemenea, merită subliniat faptul că eficacitatea ginsengului a fost dovedită științific în tulburările de potență de origine psihogenă și vasculară. Ginsengul se găsește în farmacii si magazine plafar, sub formă de extract.

Proprietățile Ginsengului pentru sanatate:

 • crește dorinta sexuală a bărbaților;
 • vitalizant în perioadele de efort fizic și psihic prelungit;
 • stimularea sistemului nervos central;
 • acțiune de reglare a producției de insulină;
 • o mai bună alimentare cu oxigen a organelor;
 • ajuta la reducerea colesterolului rau din sânge;
 • efect adaptogen, creșterea rezistenței la stres (ginenozidele sunt implicate în reacțiile modificărilor hormonale care reglează răspunsul organismului la stres)

Atentie la doza zilnica recomandata, deoarece consumul în cantități mari poate duce la diaree.

Un produs popular si foarte indragit de clienti este Panax ginseng fiole.

2. L-arginina - leac pentru potenta

L-arginina este o substanță chimică esențială pentru menținerea echilibrului organismului. 

Participă la multe procese fiziologice ale organismului, iar sarcina sa cea mai importantă este de a stimula producția de oxid nitric.

Din punct de vedere al potenței masculine, acest proces este extrem de important deoarece crește fluxul de sânge către vasele de sânge ale penisului. Circulația corectă a sângelui în această zonă este esențială pentru desfășurarea corectă a funcției erectile.

L-arginina este una dintre componentele proteinelor, dar organismul o produce doar în cantități limitate. Prin urmare, este denumit un aminoacid relativ exogen. 

Arginina este necesara pentru buna functionare a organismului, dar in unele situatii cantitatea de l-arginina produsa de organism se poate dovedi insuficienta. Pentru a preveni deficientele de l-arginina, se recomanda utilizarea unor suplimente alimentare naturale precum L arginina 1000mg de la Cosmopahrm.

Proprietățile L-arginina pentru sanatate:

 • crește potenta si cantitatea de sange;
 • crește producția de spermatozoizi și motilitatea acestora;
 • elimina amoniacul dăunător ca parte a așa-numitului ciclu al ureei,
 • ajuta la stimularea producției de hormon de creștere,
 • asigura creșterea masei musculare,
 • reduce riscului de cheaguri de sânge și accident vascular cerebral,
 • creșterea producției de oxid nitric.

3. Tribulus Terrestris

Este o plantă cunoscută de mii de ani ce se incadreaza perfect in aceasta categorie de leacuri populare pentru potenta. Are proprietati tonifiante si reduce oboseala. Tribulus terrestris intensifica eliberarea de oxid nitric din endoteliu, care provoacă vasodilatația corpului cavernos și creșterea fluxului sanguin. Acest mecanism de actiune duce la îmbunătățirea erecției.

Un fapt interesant este că la începutul anilor 1970, sportivii bulgari au început să-si suplimenteze dieta cu extract de Tribulus terrestris, fapt care a dus la cresterea producției de testosteron. Produsul aflat in topul preferintelor clientilor este L-arginina si Tribulus Terrestris, 150 capsule.

De asemenea, este folosit ca diuretic și ajută la tratarea infertilității. Mărește producția de hormon luteinizant, care crește nivelul de testosteron la bărbați. La femei, este responsabil pentru stimularea ovulației și sinteza progesteronului.

Proprietățile Tribulus terrestris pentru sanatate:

 • crește capacitatea sexuală a bărbaților;
 • are proprietăți antifungice și antibacteriene;
 • crește cantitatea și vitalitatea spermatozoizilor;
 • la femei, stimulează ovogeneza;
 • reduce inflamația prostatei;
 • are capacitatea de a crește nivelul de hormoni anabolizanți, ceea ce ajuta la creșterea masei musculare.

Daca vrei mai multe informatii despre aceasta planta, gasesti in articolul Tribulus terrestris – beneficii si proprietati.

4. Maca

Ai probleme cu dorinta sexuala? Radacina de maca poate fi o solutie eficienta pentru problemele de potență, care nu sunt cauzate de afectiuni.

O viață sexuală împlinită este unul dintre pilonii pe care se sprijină o relație fericită!

Rădăcina de Maca nu numai că ajuta erecția dar are un efect pozitiv asupra libidoului, fără a modifica nivelul hormonilor din sânge. În plus, crește producția de spermatozoizi și asigura mobilitatea spermatozoizilor, îmbunătățind astfel nu numai viața sexuala, ci și fertilitatea masculină. Extractul uscat de maca poate fi găsit în suplimentul Maca capsule de la Alevia.

Proprietățile maca pentru sanatate:

 • sustine potenta si spermatogeneza;
 • previne ateroscleroza și ajuta la scăderea tensiunii arteriale,
 • ajuta la reglarea echilibrului hormonal;
 • reduce stresul la toate nivelurile - mental, fizic și biologic,
 • îmbunătățeste rezistența la efort mare,
 • crește nivelul de oxigenare al sângelui;
 • îmbunătățeste funcțiile cognitive,
 • accelereaza regenerarea organismului.

5. Epimedium

Epimedium este o plantă folosită în medicina traditionala ca afrodisiac si poate fi mai eficientă decât celebra pilula albastra (Viagra).

Oamenii de știință italieni de la Universitatea din Milano au încercat să găsească un remediu pentru disfuncția erectilă. În acest scop, cercetatorii au testat în laborator mai multe plante considerate a fi leacuri populare pentru potenta.

S-a dovedit că epimedium conține o substanță care poate ajuta barbatii in cazul problemelor de erecție. Frunzele sale conțin un compus numit icariin, care are un efect asemănător sildenafilului, substanța activă din cel mai cunoscut medicament pentru problemele masculine - Viagra.

Proprietățile epimedium pentru sanatate:

 • eficient in caz de libido scăzut la bărbați și femei;
 • simptome legate de menopauză;
 • osteoporoza;
 • leziuni cerebrale;
 • febra fânului;
 • oboseală.

Iti doresti un produs care sa contina epimedium? Poti incerca pastilele Pro-V, care sunt foarte eficiente!

Fructe de goji - Lycium barbarum

Goji sunt fructe care provin din Orientul Îndepărtat si se numara printre cele mai eficiente leacuri populare pentru potenta.

Studiile arată că fructele de goji măresc cantitatea și molitatea spermatozoizilor, nivelul de testosteron și îmbunătățesc capacitatea sexuală. Cercetările sugerează că aceste fructe mici pot fi o alternativă la tratamentele pentru disfuncția erectilă.

Proprietățile fructelor de goji pentru sanatate:

 • îmbunătățesc potența;
 • încetinește procesul de îmbătrânire;
 • curăță sângele;
 • inhibă sinteza colesterolului – prevenind modificările grase la nivelul ficatului;
 • efect pozitiv asupra stării fizice generale;
 • proprietăți anticancerigene.

Daca este in cautarea unui produs care sa contina Lycium barbarum, iti recomandam suplimentul Toot up pastile.  

Suplimente pentru potenta care contin aceste substante

Remediile naturiste pentru potenta sexuala sunt o solutie buna pentru barbatii ale caror probleme rezulta dintr-un stil de viata nesanatos sau stres mental, si nu din boli cronice sau modificari legate de imbatranirea organismului.

Pentru problemele din sfera sexuala care nu pot fi ameliorate cu aceste leacuri populare, puteti incerca pastile de potenta. Produsele din aceasta categorie sunt suplimente alimentare de înaltă calitate pentru bărbați, menite să îmbunătățească calitatea erecțiilor și să stimuleze activitatea sexuală.

Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua