Top 5 pozitii sexuale care iti ofera placere in dormitor

24-11-2020
de catre . Admin
Top 5 pozitii sexuale care iti ofera placere in dormitor

Te invitam sa citesti articolul urmator pentru a afla cum sa o innebunesti in pat, cu ajutorul celor mai incitant si exotice pozitii sexuale, care ii vor oferi garantat un orgasm de zile mari.

Timpul petrecut în dormitor cu persoana iubită nu numai că te apropie și îți întărește legătura, dar îți poate îmbunătăți în mod semnificativ funcționarea întregului nostru corp. Este bine să știi că unele poziții sexuale sunt deosebit de sănătoase și te pot ajuta să te ferești de afecțiuni. Numeroase studii au confirmat deja că persoanele active sexual se îmbolnăvesc mai rar. Au o imunitate mai puternică, care le protejează corpul împotriva germenilor, virușilor și bacteriilor. Dar acesta nu este singurul avantaj al sexului! 

Poziția Capră

Fiind comoda pentru ambii parteneri, putem afirma faptul ca pozitia capra este dintre pozitiile cel mai des utilizate. Ce presupune? Pentru mai mult confort, femeia se poate sprijini in maini sau coate si se aseaza in genunchi. Barbatul o va penetra pe la spate, asezandu-se in genunchi. 
Aceasta pozitie mai este denumita si Doggy style, fiind perfecta pentru o stimulare suplimentara, precum a sanilor si a spatelui, cu toate ca femeia nu are o libertate de miscare la fel de mare ca cea a barbatului.

De asemenea, aceasta pozitie este ideala pentru barbatii predispusi la ejacularea precoce, acesta putand controla cu usurinta acest moment. Pozitia este ideala pentru stimularea sanilor si a spatelui, libertatea de miscare a femeii fiind mai mica, in comparatie cu cea a barbatului.

Poziția Lotus

Cu toate ca este o pozitie sexuala relativ incomoda, aceasta pozitie este extrem de excitanta si intima, care presupune flexarea indelungata a picioarelor barbatuui. Femeia se asseaza in poala barbatului, cu picioarele infasurate in jurul taliei sale, iar acesta se aseaza in pozitia lotus sau turceste. Mainile barbatului pot cuprinde talia sau soldurile femeii.

Rezultatul este un orgasm de lunga durata si intens, chiar daca pozitiile in care stau ambii parteneri sunt nefiresti. Stimularea suplimentară devine imposibilă, datorita lipsei de mobilitate

Poziția Ancoră

Poți încerca poziția ancoră, in cazul in care iti doresti sa ii oferi partenerei un orgasm nemaipomenit. Aceasta pozitie presupune aseazarea femeii cu o perna sub pelvis, pe spate, fiind considerata una dintre cele mai confortabile pozitii pentru ea. Barbatul, ii cuprinde piciorul stang, il aseaza pe umarul sau si se aseaza in genunchi in fata ei. Aceasta pozitie duce la stimularea totală a clitorisului oferindu-i femeii multa placere.

Pozitia este recomandata pentru un orgasm de lunga durata si intensitate.

Poziția 69

Aceasta pozitie este una dintre poziții sexuale care înnebunesc femeile, datorita faptului ca zonele genitale sunt stimulate continuu.
Uunul dintre parteneri e aseaza pe pat, iar celalalt invers. Unul dintre parteneri va trebui sa sustina picioarele celui care va sta in picioare, iar celalalt se va aseza invers.
Poziția 69 este recomandată persoanelor care doresc să elimine rutina din viața lor, dar și celor care doresc să încerce ceva nou. Cel mai mare avantaj al său este faptul că îndrăgostiții sunt implicați simultan si pot oferi plăcere celeilalte persoane.

Poziția Andromaca

Inspirata din mitologia greaca, aceasta pozitie este recomandata femeii careia ii place sa detina controlul in momentul orgasmului si al stimularii. 

Partenera va sta aseazat deasupra barbatului, care se va intinde in pat. Puteti incerca si varianta in care barbatul tine mainile pe soldul femeii pentru sustinere, iar femeia va sta cu intr-o parte sau cu spatele. Aceasta pozitie este perfecta deoarece ofera posibilitatea de stimulare a sanilor si ofera o stimulare vizuala deosebita.

Trebuie sa luati in calcul faptul ca este posibil sa nu obțineți rezultatele dorite din prima încercare, tinand cont de faptul ca o mare parte dintre aceste pozitii sexuale necesita putin exercitiu fizic.

Infertilitatea la femei si barbati: cauze, analize si tratament

24-11-2020
de catre . Admin
Infertilitatea la femei si barbati: cauze, analize si tratament

Ce este infertilitatea si care sunt cauzele?

Infertilitatea este definită cu incapacitatea de a rămâne însărcinată în timpul raportului sexual regulat, atunci cand nu se utilizează metode de reducere a fertilității. Regularitatea actului sexual înseamnă cel puțin 3-4 acte sexuale pe săptămână. Dacă o femeie are peste 35 de ani, ar trebui să se prezinte la medic, atunci când după șase luni de contacte sexuale regulate si neprotejate nu a reusit să rămână insărcinată. 

Poate fi considerata o boală, deoarece afectează atât bunăstarea fizică, cât și cea mentală a unei persoane. Aceasta este o problemă serioasă nu numai pentru tineri, ci și pentru persoanele mai in varsta, deoarece afectează aproximativ 20% din cupluri.

Infertilitatea este o problemă care are multe cauze atât la bărbați, cât și la femei. Pentru această afecțiune, se folosește în primul rând tratamentul cauzal, dar dacă acest lucru nu este posibil, există și alte soluții.

Perioada de fertilitate maximă a unei femei este in jurul vârstei de 20-25 ani, apoi scade încet. După vârsta de 37 de ani fertilitate începe să scadă semnificativ. Scăderea calității ovocitelor și modificările legate de îmbătrânirea biologică a organismului au un impact decisiv asupra capacității de reproducere.

Declinul fertilității în funcție de vârstă este multifactorial și depinde de modificările hipotalamusului, hipofizei, ovarului și uterului.

Uneori femeile uită că stilul de viață afectează șansele de a avea un copil sănătos. Obiceiuri aparent inofensive pot afecta negativ fertilitatea, așa că cele ale doamnelor care intenționează să își mărească familia ar trebui să arunce o privire mai atentă asupra obiceiurilor lor.

Factori de risc care pot favoriza aparitia infertilitatii:

Consumul de droguri si alcool 
Expunerea la substante chimice (ierbicide, pesticide, metale grele, solventi pot afecta atat fertilitatea la femei, cat si la barbati)
Varsta avansata
Tulburarile alimentare 
Antrenamentele fizice intense 
Obezitatea - la pseroanele cu indice de masa corporala peste 30, s-a constatat scaderea fertilitatii si lipsa ovulatiei in cazul femeilor.  
Regimul vegetarian sau vegan - (deficit de zinc, acid folic, fier sau vitamina B12)
Sedentarismul
Stresul psihic - (stresul poate afecta sperma la barbati si ovulatia la femei)
Bolile cu transmitere sexuala precum Chlamydia 

infertilitate

De ce apare infertilitatea?

Cauzele infertilitatii pot fi atribuite barbatului (30%), femeii (30%) sau ambilor parteneri, dar există și cazuri în care nu este posibil să se stabilească o cauza.  

Infertilitatea feminină, poate depinde de mai multe cauze :

 • modificări hormonale
 • modificări tubare
 • patologii uterine
 • vârsta pacientului
 • boli genetice.

Cele mai frecvente cauze ale infertilitatii feminine sunt:

Factor hormonal - vârsta fertilă a unei femei se caracterizează prin fluctuații hormonale periodice care reglează ciclul menstrual și în consecință, fertilitatea. De fapt, în fiecare lună trebuie verificate creșterea și selecția unui folicul ovarian, ovulația apărând între a 12-a și a 14-a zi indusă de niveluri hormonale adecvate. Sindromul ovarului polichistic sau tulburările tiroidiene pot provoca modificări ale ciclului menstrual.

Factorul tubar - anomalii ale morfologiei și funcției trompelor uterine. Pentru a permite întâlnirea dintre gametele feminine și masculine, este necesară permeabilitatea trompelor uterine, integritatea și funcționalitatea pentru a asigura activitatea contractilă.
Cele mai frecvente cauze de afectare a trompelor sunt infecțiile cu Clamydia, o bacterie cu transmitere sexuală. Alte cauze pot fi rezultatele intervențiilor chirurgicale abdominale, endometrioza, malformații ale uterului. 

Factorul uterin - modificări structurale ale uterului care interferează cu capacitatea procreativă. Malformațiile congenitale pot împiedica concepția sau pot fi responsabile de avorturi spontane, deoarece provoacă modificări ale cavității uterine.

Mucusul cervical - alterări morfologice sau funcționale (densitatea mucusului cervical, inflamație) care afectează colul uterin, care pot preveni sau împiedica ascensiunea spermatozoizilor în uter. În țesutul cervical există și celule plasmatice care produc anticorpi specifici, care în anumite condiții pot reduce fertilitatea prin interferența cu migrația și viabilitatea spermatozoizilor.

Boli si obiceiuri de viață - cauze hipotalamo-hipofizare (sindrom Kallmann, hiperprolactinemia, sindrom Cushing) diabet zaharat, tulburări tiroidiene, boli ale glandelor suprarenale, boli hepatice sau renale. Chiar și expunerea la substanțe toxice precum pesticidele agricole, solvenții prezenți în vopsele, expunerea la metale grele (mercur, arsenic, plumb, cadmiu etc.), radiații și temperaturi ridicate pot fi periculoase pentru fertilitate. Periculoase pentru fertilitate sunt chimioterapia, imunosupresoarele și antidepresivele. Un efect toxic asupra fertilității a fost inregistrat in urma fumatului, stresului, a consumului de droguri și alcool, a dietei inadecvate sau a kilogramelor in exces. 

Vârsta - capacitatea de reproducere a cuplului suferă o scădere odată cu înaintarea în vârstă. Vârsta feminină are o importanță deosebită, deoarece femeia se naște cu un patrimoniu folicular specific care este epuizat progresiv. Fertilitatea unei femei suferă un prim declin semnificativ în jurul vârstei de 32 de ani și un al doilea declin mai rapid după vârsta de 37 de ani. Pe de o parte, această caracteristică limitează timpul necesar procreației și  pe de altă parte, explică incidența crescută a avorturilor spontane în primul trimestru odată cu înaintarea în vârstă, deoarece scade și calitatea ovocitelor.

Indispensabil în evaluarea stării fertilității femeii este examenul ginecologic care asigură o examinare obiectivă generală atentă și a organelor genitale. Diagnosticul de infertilitate se bazeaza pe teste hormonale și pe investigații FSH, LH, estradiol în prima jumătate a ciclului, progesteron și prolactină în a doua jumătate a ciclului; Hormonul anti-Müllerian, TSH. Aceste teste au ca scop principal evaluarea rezervei ovariene, adică patrimoniul ovocit al femeii și prin urmare, potențialul ei de fertilitate.

Tratament fertilitate femei

Tratamentul infertilității feminine depinde de cauzele infertilității în sine. Din acest motiv, este necesar ca faza de diagnostic să se desfășoare cât mai exact și complet posibil.

2. Cauze masculine de infertilitate

În Romania, datele vorbesc despre 33% dintre bărbații cu risc de infertilitate, cauzele fiind multiple. Mai mult, 30% din cazurile de infertilitate masculină pot fi considerate idiopatice, deoarece nu este posibil să se identifice o cauză.

Printre principalele cauze ale infertilității masculine, pot fi evidențiate în primul rând cele legate de:

 • Cancer testicular
 • Interventii chirurgicale la nivelul testiculelor
 • Infectii testiculare
 • Temperatura crescuta in zona genitala 
 • Varicocel 
 • Disfunctii ejaculatorii 
 • Testicule necoborate 
 • Anomalii genetice 
 • Hipogonadism
 • Hipospadias 
 • Oreion
 • Fibroza chistica 
 • Anumite afectiuni cronice: Sindromul Cushing, boli tiroidiene, diabet zaharat 
 • Chimioterapia si radioterapia
 • Anumite medicamente: steroizii anabolizanti, sulfasalazine etc
 • Consumul de droguri
 • Consumul de alcool

cauzele infertilitat

Problemele legate de material seminal pot fi o cauză frecventă. De exemplu, vorbim de aspermie când lichidul seminal este absent sau de azoospermie când nu există spermatozoizi.

Care sunt simptomele infertilității masculine?

Afectiunile care duc la infertilitate masculină nu au în general, simptome specifice. Excepțiile sunt varicocelul care poate fi „tăcut” sau poate da senzație de disconfort sau greutate în scrot și stări inflamatorii ale canalelor uroseminale care deseori provoacă urgență urinară, arsuri urinare sau dureri la ejaculare.

Unele statistici realizate la nivel internațional afirmă că doar 56% dintre cuplurile cu probleme de infertilitate solicită ajutor unui specialist într-un timp scurt, iar din aceste cupluri doar 22% decid să întreprindă un tratament de fertilitate pentru rezolvarea problemei.

Analize pentru fertilitate barbati
Spermograma este principalul test (analiza) pentru evaluarea spermatozoizilor la barbati. Permite evaluarea volumului, pH-ului, concentrației, morfologiei, motilității, vâscozității, leucocitelor, celulelor spermatogene, absența zonelor de aglutinare, cauzate de prezența autoanticorpilor și infecțiile. 

De asemenea medicul specialist va mai poate recomanda serie de analize infertilitate:

 • Analiza profilului hormonal
 • Examen bacteriologic
 • Examen fizic 
 • Analize de sange pentru boli cu transmitere sexuala 
 • Ecografie prostatică-veziculară
 • Culturi uretrale si spermocultura

Cum se trateaza infertilitatea masculină?

În aproximativ 30% din cazurile de infertilitate masculină nu este posibilă identificarea cauzei infertilității și, prin urmare, nu este posibilă utilizarea unei terapii specifice. 

Numarul pacienților care au decis să depășească problemele de infertilitate recurgând la fertilizarea asistată cresc din ce în ce mai mult. Conform datelor în ultimii șase ani, numarul barbatilor care au ales să recurgă la tratamente de procreere asistată, cum ar fi FIV, au crescut cu aproape 20%.

Astăzi există numeroase tehnici de fertilizare asistată care permit depășirea problemelor de infertilitate și care vă permit să rămâneți gravidă chiar și în cazul problemelor de infertilitate masculină.

În cazul modificărilor hormonale, cum ar fi hipogonadismul (o afecțiune ereditară rară caracterizată prin deficiența unor hormoni) este posibil să se intervină cu o terapie medicală bazată pe hormoni pentru a încerca să restabilească echilibrul spermei.

S-a demonstrat că utilizarea de antioxidanți si vitamine pentru potenta (vitamina C, vitamina E, carnitină, acetilcarnitină, glutation, coenzima Q10; astaxantină) duc la o îmbunătățire a fertilitatii.

Absența spermatozoizilor din material seminal nu înseamnă neapărat că acestia nu sunt produsi deloc. Când spermatozoizii nu sunt prezenți în lichidul seminal, tehnicile de recuperare a spermei pot fi utilizate, pentru a-i colecta prin aspirarea din alte puncte ale sistemului reproductiv - testicul sau epididin. 

Ce este BDSM: Ghid pentru incepatori

16-11-2020
de catre . Admin
Ce este BDSM: Ghid pentru incepatori

BDSM este un tip de sex care se bazează pe o relație de dominație-supunere. Abrevierea din limba engleză „Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism” ineamna dominanță/subordonare, constrângere/sadomasochism. Termenul se referă la o serie de practici și jocuri erotice bazate pe durere, dezechilibru de putere și umilință între doi sau mai mulți parteneri.
 
Scopul BDSM-ului este reprezentat de bunăstarea persoanelor implicate, care nu coincide întotdeauna cu plăcerea sexuala. În unele cazuri, persoanele implicate vor sa obțina o satisfacție mentală intensă, mai mult decât orgasmul. Acestea se simt excitate provocând durere sau supunându-se dorințelor partenerului.

Deși este o practică scandaloasă și degradantă pentru foarte multe persoane, cuplurile care experimentează BDSM-ul il consideră extrem de atrăgător și chiar reușesc să-si îmbunătățească comunicarea în relație.

Ce inseamnă BDSM?

Asa cum am menționat mai sus, termenul defineste o serie de practici, în care o persoană joacă rolul dominant și cealaltă joacă rolul de supus. Cei care se angajează în relații BDSM, de fapt, sunt extrovertiți, deschiși la noi experiențe, conștienți de sine și mai puțin nevrotici. 

Termenii top, Bottom și Switch sunt folosiți pentru a descrie rolurile pe durata unui act uneori sexual, sau pot fi folosiți ca identitate psihologică, socială și sexuală, precum și pentru a indica preferința. 

 • Dominant sau Top (Partenerul dominant) - in BDSM, top poate însemna un partener dominant.
 • Submissive sau Bottom (Partenerul controlat sau sclavul) - înseamnă că o persoană adoptă rolul de supus, fiind si beneficiarul activității respective.
 • Switch (Cameleonul) - partenerul care se bucura de placere din ambele roluri si poate face schimb.

Relația dintre dominant si supus se bazează în primul rând pe responsabilitate, deoarece acțiunile persoanei dominante determină dacă persoana supusă este in siguranta. Este important să rețineți că, deși practicile BDSM pot implica durere sau jocuri cu rolului caracterizate prin dominare și supunere, acestea necesită, utilizarea unor măsuri de siguranță.

BDSM, consimțământ și cuvinte de siguranta

În plus față de practicile sexuale normale, BDSM-ul poate include negocieri înainte de sex, consimțământ și cuvinte de siguranță. Un cuvânt de siguranta este un cuvânt pe care o persoană îl poate folosi atunci când ajunge la un punct in care jocul erotic a luat o turnură nedorită.

Consimțământul dintre două persoane este cunoscut sub numele de SSC (Safe, Sane and Consensual - Sigur, Sănătos și Consensual) sau RACK (Risk-aware Consensual Kink - Risc asumat și consensual)

Este o practică obișnuită pentru persoanele care practica BDSM, să introducă un cuvânt de siguranta, care, atunci când este rostit, oprește imediat jocul erotic, dacă lucrurile încep să scape de sub control. Poate fi un cuvânt care nu are legătură cu sexul.

Sistemul semaforului:
Multe persoane aleg sa foloseasca sistemul semaforului. Acesta fiind si cel mai comun și ușor de utilizat. Fiecare culoare este folosită pentru a exprima ce simți și ce vrei. 

 • Roșu: înseamnă stop. Acest lucru însemna că vrei ca partenerul tău să oprească imediat. Ar trebui să fie folosit atunci când nu te simțiți confortabil.
 • Galben: Poate însemna, că ai atins limita sau că te confruntați cu disconfortul fizic.
 • Verde: Folosesti culoarea verde dacă iti place ceea ce face partenerul si te simțiți confortabil.

Sfaturi si trucuri

Lumea BDSM are propriile terminologii. Poate fi intimidant pentru începători, dar există câteva sfaturi și trucuri care vă pot ajuta.

Comunicarea este critică. Înainte să începeti, trebuie să vorbiti despre interesele și limitele voastre. Dacă vă implicați în ceva, trebuie să fie ceva despre care ati vorbit în prealabil.

Începeți încet - Jucurile sexy sau discuțiile murdare, vă pot ajuta să vă explorați fanteziile. Sunt un punct bun de plecare pentru a afla ce vă place și ce vă face sa va simțiți confortabil.

Alegeti un cuvant de siguranta si nu ezitati sa-l folositi. BDSM-ul ar trebui să fie distractiv pentru toți cei implicați - așa că, dacă ceva nu funcționează, sau este prea mult, ar trebui sa spuneți acest lucru și să încercați altceva.

Întrebări frecvente

Este ceva în neregulă cu mine (sau partenera mea) dacă suntem interesati de BDSM?
Nu. Interesul pentru BDSM este destul de raspandit. Mai mult, cineva care are un interes pentru BDSM poate fi perfect sănătos și dorința de a încerca activități perverse nu este o indicație a niciunei probleme de sănătate mintală sau de altă natură. 

BDSM-ul este periculos?
Unele activități care intră sub umbrela BDSM pot fi periculoase dacă nu sunt realizate corect. Acesta este motivul pentru care este atât de important să stabiliți limite.

Cum poți răni pe cineva pe care îl iubești?
Uneori oamenii se concentrează pe durerea fizică sau chiar pe elementele de umilire mentală. BDSM are loc într-un cadru consensual: ambii parteneri doresc și sunt de acord.

Maca - proprietati si beneficii pentru potenta

30-10-2020
de catre . Admin
Maca - proprietati si beneficii pentru potenta

Maca este o planta originară din Peru cu proprietati nutritionale incredibile si o multime de beneficii pentru sanatate. Radacina sa este capabila sa ne ofere nenumarate beneficii, de la cresterea fertilitatii la reducerea stresului. Sa aflam impreuna toate informatiile necesare despre planta denumata si "ginseng peruvian".

Maca este prescurtarea pentru Lepidium Meyenii, o planta perena cu o istorie foarte veche si interesanta. In prezent, este apreciata pentru capacitatea sa de a determina o stare de bunastare generala. La aceasta planta se utilizeaza doar radacina care este bogata in nutrienii si foarte saraca in grasimi. De fapt, ofera o cantitate buna de carbohidrati si minerale, precum si un continut important de iod si  vitamine (B1, B2, B12, C, E), fibre si aminoacizi esentiali.

Printre beneficiile recunoscute ale maca de a creste libidoul, aceasta ajuta concentrarea si memoria, reduce dimensiunea prostatei si creste masa musculara si forta.

Mai multe studii clinice au demonstrat utilitatea reală a maca în gestionarea disfuncției erectile și a tulburărilor din sfera sexuala.

Maca are beneficii nenumarate

Utilizarea unui supliment pe baza de maca, creste capacitatea organismului de a se adapta la stres, echilibreaza si stabilizeaza sistemul cardiovascular, sistemul muscular si limfatic. De asemenea, combate osteoporoza, intareste sistemul imunitar si sustine sistemul nervos, crescand concentrarea, claritatea mentala si memoria.

Maca este deosebit de utila in stari de oboseala constanta, caderea parului sau dorinta sexuala scazută. De asemenea, creste rezistenta fizica, combate foamea pe sistem nervos, previne caderea parului, mentine pielea tonifiata si hidratata, creste flexibilitatea oaselor, mareste masa musculara si tonifica muschii.

 • Maca creste dorinta sexuala

Radacina plantei este folosita in mod traditional ca afrodiziac. Si intr-adevar stiinta sustine aceasta afirmatie. Un studiu clinic din 2002 confirma faptul ca suplimentul de Maca este capabil sa creasca libidoul. Cercetătorii au analizat două grupuri de barbati timp de 8 saptămâni. Un grup a luat maca capsule, celalalt grup un placebo. Rezultatele au aratat o crestere a libidoului in cazul grupului care a folosit maca. 

O meta-analiza a patru studii pe acest subiect a confirmat faptul ca aceasta planta creste dorinta sexuala chiar si in cazul femeilor aflate la menopauza. 

Cele mai semnificative efecte au fost observate la barbatii cu dificultati de erectie. In urma studiilor efectuate de-a lungul anilor, specialistii au confirmat faptul ca maca poate ajuta la combaterea unor probleme grave, cum ar fi disfunctia erectila.

maca beneficii

 • Poate creste fertilitatea

Un studiu efectuat pe doua grupuri de barbati sanatosi a consemnat faptul ca radacina de maca ajuta la cresterea concentratiei de spermatozoizi. De asemenea molitatea s-a imbunatatit in comparatie cu grupul de barbati caruia i-a fost administrat un placebo. 

Un alt studiu a aratat ca, dupa 4 luni de la inceperea administrarii unui supliment de maca, motilitatea spermei si cantitatea acesteia au fost imbunatatite semnificativ. Numarul si calitatea spermatozoizilor s-a imbunatatit, de asemenea, insa fata a creste nivelul de testosteron. 

 • Disfunctii erectile

Nu putine sunt studiile in care s-a folosit maca pe un numar mare de pacienti, cu rezultate surprinzatoare in rezolvarea disfunctiilor erectile.

De exemplu, potrivit unui studiu care a fost realizat in 2009, administrarea a 2,4 grame de extract din radacina de maca, pentru o perioada de 3 luni a reusit sa imbunatateasca libidoul si starea generala de sanatatea a persoanelor care au participat la studiu.

Intr-un alt studiu, savantul Gustavo Gonzales de la Universitatea Peruană Cayetano Heredia, a administrat maca la 9 voluntari timp de trei luni. El a observat o crestere de 180-200% a libidoului si o dublare a productiei de sperma. „Maca creste considerabil dorinta sexuala”, a spus Gonzales. Aceeasi cercetare a aratat, de asemenea, ca Maca scade tensiunea arteriala.

 • Maca poate ameliora simptomele menopauzei

Cercetările in acest scop sunt, de asemenea, promitatoare. In unele studii pilot s-au observat imbunatatiri ale simptomelor in timpul menopauzei. De asemenea, cercetarile au aratat ca administrarea a 3,5 grame de maca in fiecare zi timp de sase saptamani reduce usor unele simptome precum anxietatea si schimbarile de dispozitie si imbunatateste dorinta seuala la femeile aflate în postmenopauza.  

Maca este o radacină cu proprietati antioxidante, precum si un excelent regulator hormonal care amelioreaza problemele menstruale. Datorita alcaloizilor si sterolilor, are si o actiune de echilibrare extraordinara asupra sistemului hormonal in ansamblu  fiind capabila sa creasca fertilitatea masculina cat si feminina.

 • Imbunatateste performanta sportiva 

Extractul de maca poate ajuta la imbunatatirea performantelor sportive si la cresterea nivelului de energie. Stimuleaza productia naturala de testosteron si ajuta la cresterea consecventa a fortei si a masei musculare. Maca este un supliment popular in randul culturistilor si al sportivilor. În plus, unele studii indică faptul ca maca este capabila sa imbunatateasca rezistenta fizica. 

Mai precis, arginina continuta in maca ar putea creste productia de oxid nitric de catre celulele. Acelasi oxid nitric ar actiona asupra celulelor musculare netede, inducand mai intai o relaxare si mai apoi o crestere a fluxului vascular. 

Tipuri de maca

Exista multe soiuri de maca, care se disting prin culoarea externa a radacinii. In functie de de conditiile meteo dar si zona in care creste, planta poate fi de mai multe tipuri: galbena, rosie ori neagra.

Profilul nutritional nu variaza prea mult de la un tip la altul, dar proprietatile biologice o fac. Este utilizata ca o componenta a suplimentelor atat pentru profilul sau nutrițional excelent, cat si pentru beneficiile sale nenumarate.

Galbena Mai multa energie, mai putina oboseala, o dispozitie mai buna, imbunatateste fertilitatea si creste libidoul. Reduce problemele asociate menopauzei
Rosie Contribuie la tratamentul hiperplaziei benigne de prostata, incetineste imbatranirea datorita proprietatilor antioxidante, previne osteoporoza si fracturile osoase
Neagra Creste productia de spermatozoizi (spermatogeneza), imbunatateste rezistenta fizica, ajuta la invatare si creste capacitatea de memorare. Ajută la normalizarea nivelului de zahar din sange la persoanele care sufera de diabet si imbunatateste sensibilitatea la insulina.


De ce are trebui sa folosesti maca? 

 • Creste molitatea spermatozoizilor si calitatea acestora radacina de maca
 • Are proprietati afrodisiace care cresc libidoul 
 • Excelenta in caz de stres, anxietate si depresie 
 • Combate dereglarile hormonale 
 • Intareste sistemul imunitar 
 • Are proprietati tonice si adaptogene 
 • Stimuleaza metabolismul 
 • Potrivita pentru sportivi 
 • Creste memoria si concentrarea 

Contraindicatii

Utilizarea alimentara a radacinii de maca proaspete nu are efecte secundare si este sigura atat gatita cat si cruda. Pe de altă parte, pentru administrarea de suplimente naturale care contin maca pot exista unele efecte secundare, cum ar fi cefaleea, aparitia acneei, greata, insomnie sau chiar o crestere a batailor inimii.

Un supliment cu astfel de proprietati marcante trebuie luat cu precautie. Poate fi eficient pentru potenta, dar poate duce la insomnie, agitatiei, tocmai pentru ca este un puternic tonic si stimulent. 

Nu se recomanda utilizarea in sarcina.

Radacina de maca este un supliment si ca atare, trebuie utilizata numai in momente de nevoie, nu trebuie sa devina un aliment zilnic decat in ​​concentratii foarte scazute.

Unde se gaseste maca?

Din pacate, in Romania planta proaspata nu se gaseste, prin urmare, pe piata exista doar capsule si tablete pentru a fi utilizate ca suplimente, sau sub forma de pudra uscata, care poate fi folosita si ca alimente. 
In cazul pulberii, consumul nu trebuie sa depaseasca niciodata 5-20g pe zi. 20g este pragul maxim in care puteti fi inca siguri ca nu supradozati.

Daca va plac produsele simple, constand intr-un singur ingredient, puteți, de exemplu sa folositi maca pudra pe care o puteti achizitiona de aici. Sportivii sau toti cei care au nevoi nutritionale putin mai mari decat in ​​mod normal, precum si persoanele care trec printr-o perioada deosebit de stresantă din punct de vedere psiho / fizic, pot utiliza amestecuri de maca sub forma de capsule, care se gasesc aici.

6 exercitii pentru cresterea potentei, care functioneaza

07-10-2020
de catre . Admin
6 exercitii pentru cresterea potentei, care functioneaza

Disfuncția erectilă, ejacularea prematură, lipsa libidoului sau a stimei de sine sunt cele mai mari probleme pentru barbati, insa pot fi contracarate prin aceste 6 exercitii pentru cresterea potentei masculine. De cele mai multe ori problemelele de potență sunt cauzate de mușchii slabi ai planșeului pelvian.  

Intr-un studiu realizat de cercetatorii de la Harvard, acestia au observat ca exercitiile pentru cresterea potentei, îmbunătățesc calitatea vieții sexuale și în același timp, sanatatea sistemului cardiovascular, care este direct legata de erecție.

De ce exercițiile fizice funcționează atât de bine pentru potenta?

Un factor decisiv în dezvoltarea disfuncției erectile este reducerea pe termen lung a aportului de oxigen către penis. Acest lucru duce la procesele de remodelare a țesutului penian, care pe termen lung duce la probleme de erecție. Exercitiile fizice susțin din nou alimentarea cu oxigen si totodata o îmbunătățesc in timp.

Oxigenul menține țesutul muscular în formă

În perioada în care bărbatul nu are parte de excitare sexuală, alimentarea cu oxigen a penisului este sever restricționată. Prin urmare, natura a pus în aplicare un mecanism prin care, in timpul somnului, fiecare bărbat are trei până la patru episoade erectile ce asigura un aport bun de oxigen către penis timp de aproximativ 1,5 până la 3 ore pe zi.

Această perioadă de timp este suficientă pentru a menține sanatatea organului reproducator masculin. La bărbații sănătoși, aceste faze erectile nocturne durează toata viața, dar frecvența și intensitatea lor scade odată cu înaintarea în vârstă.

Exercițiile fizice susțin aportul de oxigen

Prevenirea disfuncției erectile este posibilă prin intermediul antrenamentelor si exercitiilor special adaptate, care să ducă la o îmbunătățire a alimentării cu oxigen a penisului. Studiile recente au arătat că există o serie de exercitii pentru cresterea potentei care functioneaza daca sunt realizate in mod constant:

Exercitii pentru cresterea potentei
 
1. Inotul
Cercetătorii de la Universitatea Harvard au ajuns la concluzia că persoanele de peste 60 de ani care practică înotul au o viața sexuala similara cu a unei persoane de 40 de ani. Înotul construiește rezistenta, creste fluxul de sange, imbunatateste flexibilitatea si forta, reduce stresul și arde o mulțime de calorii, chiar si la barbatii obezi cu disfunctie erectila. 

2. Genuflexiunile 
Sunt unele printre cele mai bune exerciții pentru consolidarea muschilor picioarelor si ai feselor. Pe lângă îmbunătățirea aspectului acestor părți ale corpului, aceste exerciții, dacă sunt făcute în mod regulat, îmbunătățesc circulația și sporesc excitația în timpul sexului. Genuflexiunile tonifică corpul și îl pregătesc pentru a suporta anumite poziții mai mult timp.

3. Ridicarile de bazin
Ridicarile de bazin, fac fesele mai ferme si de asemenea lucreaza intens coapsele interioare și mușchii ischio-tibiali. Deoarece exercițiul se concentrează pe podeaua pelviană, efectuarea acestuia ajută la întărirea organelor sexuale, ceea ce duce la orgasme mai intense și controlate.

4. Exercitiile Kegel
Aceste exerciții au fost dezvoltate initial pentru tratamentul incontinenței urinare, deoarece întăresc mușchii planseului pelvian. Sunt utile bărbaților deoarece îmbunătățeste fluxul de sânge către penis, ceea ce înseamnă o erecție mai puternica. Totodata exercitiile Kegel previn ejacularea precoce si sunt utile pentru cresterea potentei la barbati.

5. Abdomenele
Atât antrenorii din salile de fitness, cât și experții în sănătate recunosc că mușchii abdominali sunt folosiți foarte mult în timpul activității sexuale. Din acest motiv, întărirea acestora ajută la o mai mare stabilitate in timpul actului sexual.

6. Exercitiile in plansa
Plansa sau poziția scândurii, este considerată una dintre cele mai bune activități pentru întărirea tuturor mușchilor din corp și pentru creșterea rezistenței. Deoarece necesită utilizarea partii superior, întărește spatele și îi îmbunătățește flexibilitatea.

Pe lângă îmbunătățirea performanțelor sexuale, datorită acestor exercitii pentru cresterea potentei veti avea parte si de o plăcere mai mare. Dacă aveți probleme de potenta, consultați întotdeauna mai întâi un specialist, astfel încât acesta să decida care este cea mai eficienta metoda de tratament in cazul dumneavoastră.

Top 10 alimente pentru potenta la barbati

29-09-2020
de catre . Admin
Top 10 alimente pentru potenta la barbati

Pot influenta alimentele potenta la barbati?

Problemele de potenta masculina pot avea diverse cauze. Una dintre ele ar putea fi o dietă neadecvata. Exista o legatura între un profil lipidic anormal și apariția disfuncției erectile. Ce fructe si alimente care cresc potenta la barbati ar trebui să consumi pentru a evita momentele stanjenitoare?

Disfuncțiile sexuale sunt mult mai frecvente la bărbați, care se luptă cu greutatea corporală excesivă, diabetul zaharat și hipertensiunea arterială. În acest grup de risc intra și persoanele care nu au o dietă adecvată. Ce să mănânci și ce să eviți în dieta zilnică?

Ce alimente cresc potenta la barbati?

Dieta este baza pentru tratamentul multor boli. Schimbarea dietei vă permite să vă mențineți sănătatea rinichilor, a ficatului, a tractului gastro-intestinal, a sistemului cardiovascular etc. Există alimente, in special fructe care sunt afrodisiace și vă ajută să mentineti sanatatea sistemului reproducator.

Dieta, care a fost concepută pentru a normaliza profilul lipidic și a opri metabolismul corect al hormonilor, se concentrează in mare pare pe legume si fructe care cresc potenta. Avantajul îl constituie alimentele care au și efect afrodiziac. Această dietă se bazeaza pe antioxidanți care inhibă procesele dăunătoare din organism și, în același timp, cresc potenta masculina. Antioxidanții favorizează circulația corectă a sângelui în toate organele, inclusiv în organele reproducatoare. 

Un alt compus care nu poate lipsi este beta-carotenul, care susține procesele regenerative ale celulelor și, în același timp, are capacitatea de a crea noi celule. Vitaminele C și E, numite si vitaminele tineretii, asigură în același timp buna funcționare a sistemului reproducator.

Vitamina B - una dintre cele mai importante vitamine, ce contribuie la funcționarea normală a sistemului genito-urinar, la creșterea potentei si a producției de hormoni sexuali. Vitamina B se gaseste in legume, ulei de pește, ficat si gălbenuș de ou.

Peștele și fructele de mare conțin cantități mari de vitamine, minerale și alți nutrienți. Fructele de mare contin zinc, nutrient ce afectează producția de hormoni sexuali. Lipsa de zinc afectează nu numai viața sexuală, ci și întregul corp în general.

Consumul de fructe de mare și pește este recomandat pentru combaterea rapidă a problemelor sexuale.

Citeste si 10 sfaturi pentru potenta, care functioneaza indiferent de varsta

Cele mai eficiente fructe si legume pentru potenta 

fructe care cresc potenta

Nu mai puțin importante pentru creșterea potenței sunt produsele de origine vegetala (fructele si legumele). 

Lista fructelor și legumelor considerate afrodisiace include vinete, usturoi, anghinare, ardei, roșii, țelină, sparanghel, avocado, piersici, pere, mere și struguri. Acește fructe care cresc potenta au un efect stimulator asupra circulației și fluxului sanguin în toate organele. În plus, îmbunătățesc digestia, stimulează sistemul nervos și în același timp, reglează toate tulburările circulatorii.

Organismul masculin reacționează cel mai bine la roșii, care conțin vitamina E, fiind considerate unele dintre cele mai eficiente alimente pentru potenta masculina. Un alt produs important este boiaua de ardei, care conține în cantități foarte mari un complex de vitamine antioxidante. Nu mai puțin importante sunt sparanghelul și țelina, doua alimente ideale pentru o viaţă sexuală sănătoasă.

Nuci, seminte si cereale integrale
Alte alimente recomandate pentru potenta la barbati sunt nucile si semințele. Nucile conțin o cantitate semnificativă de acid alfa-linolenic, la fel si migdalele, care mai conțin vitamina B, potasiu, magneziu, fier și zinc. Pe lângă nuci, merită si consumate si cereale integrale, care ajuta corpul să funcționeze corect. 
Așadar, merită să consumati pâine integrală, fulgi de ovăz, hrișcă, orez brun, etc.

Bananele
Bananele au o valoare energetică ridicată. Imbunătățesc starea de spirit, ajută la combaterea tulburărilor depresive si stimulează producția de hormoni sexuali.

Țelina
Țelina, spanacul, coriandrul și pătrunjelul sunt deosebit de utile pentru îmbunătățirea potenței. Sunt bogate în vitamina C, B1, B2, fier, calciu, magneziu, fosfor. Pătrunjelul conține apigenină, care inhibă acțiunea hormonului feminin estrogen, care afectează negativ potența.

Țelina este bogată în zinc, iar acest important oligoelement este responsabil si pentru sinteza testosteronului. Legumele trebuie consumate crude, deoarece în timpul tratamentului termic cantitatea de nutrienți scade.

Avocado este afrodiziac
Aavocado este un superaliment cu puteri afrodisiace. Moale, cremos și gustos, conține grăsimi bune (Omega 3), minerale, vitamine și antioxidanți, ce il fac benefic pentru sănătate și, de asemenea, pentru sex.

Ciocolata
Ciocolata, în special cea neagra și fără adaos de zahăr, este sinonima cu pasiunea. De fapt, conține feniletilamină, o substanță naturala capabilă să stimuleze zona plăcerii sexuale din creier și să crească nivelul de endorfine.

Usturoiul îmbunătățește performanța
Usturoiul este considerat  un stimulent natural excelent, cu proprietăți tonice și o capacitate incredibilă de a îmbunătăți circulația. Conține o sinergie de vitamine, aminoacizi, enzime, proteine ​​și minerale capabile să ofere un impuls energetic semnificativ.

Ardeiul iute favorizează erecția 
Printre condimentele cele mai legate de pasiunea erotică se numără ardeiul iute. Este un vasodilatator excelent care favorizează fluxul sanguin.

Scorțișoara crește excitația
Inca din Roma antică, scorțișoara era considerată un condiment afrodisiac. În secolul al XVI-lea, diverse tratate au inclus-o pe lista stimulentelelor sexuale și de atunci scorțișoara a mers mână în mână cu erosul. În medicina ayurvedică este chiar un remediu pentru impotență.

10 sfaturi pentru potenta, care functioneaza indiferent de varsta

11-09-2020
de catre . Admin
10 sfaturi pentru potenta, care functioneaza indiferent de varsta

Cele mai bune sfaturi pentru potenta

Deși este o credință larg răspândită că bărbații sunt obsedați de sex, aproximativ 20% dintre acestia nu au aproape niciun interes pentru sex și aproximativ 30% dintre femei spun că au mai multă dorință sexuală decât partenerul lor. Cauzele pot fi psihologice, fizice sau medicale, insa există mai multe moduri de a crește libidoul
In acest articol va prezentam cele mai utile sfaturi pentru potenta, indiferent de varsta.

În orice cuplu urcușurile și coborâșurile sunt la ordinea zilei. Chiar și în pat. Contrar gândirii obișnuite, care descrie bărbatul ca fiind întotdeauna pregătit pentru relații sexuale, scăderea dorinței sexuale la bărbați este mai frecventă decât crezi.
 
Motivele pot fi diferite și pot depinde de mai mulți factori. Pot fi legate de personalitate (anxietate, lipsă de stimă de sine), de factori socio-culturali (educație sexuală slabă, abuz în copilărie sau adolescență) sau fiziologice (nivel scăzut de testosteron, varsta de peste 50 de ani). 

Consumul excesiv de alcool și droguri poate afecta negativ dorința sexuală a bărbaților. În orice caz, indiferent de motivul care a determinat scăderea libidoului, nu disperați, există un remediu.

Sfaturi pentru o potenta buna care te vor ajuta sa sa iti maximizezi sanatatea sexuala!

1. Fă sport regulat. 
Exercițiile fizice declanșează producerea de testosteron. O concentrație scăzută a acestui hormon este cunoscută ca fiind o cauză majoră a libidoului redus.
Ridicarea greutăților, exercițiile compuse, flotarile si genuflexiunile sunt cele mai eficiente pentru eliberarea testosteronului. După o oră de antrenament, corpul începe să producă cortizol care neutralizează testosteronul. Din acest motiv, rutina dvs. de exerciții nu trebuie să depășească niciodată 60 de minute. 
Activitatea cardio nu numai că mărește nivelul de testosteron, dar ajută și la gestionarea anumitor afecțiuni care pot face o erecție dificilă din punct de vedere fiziologic, cum ar fi hipertensiunea, colesterolul ridicat și obezitatea.

2. Consuma alimente care ajută la creșterea libidoului. 
Stridiile, ciocolata, smochinele, ardeiul iute, roșiile, broccoli, sucul de rodie, avocado și ouăle sunt toate alimente care pot îmbunătăți dorinta sexuala. În schimb, există unele alimente despre care se crede că sunt dăunătoare si va pot afecta viata sexuala, cum ar fi alimentele procesate industrial.

3. Renunta la fumat si alcool
Evitați tutunul și alcoolul. Tigarile si alcoolul, pot reduce libidoul. Când consumati alcool, încercați să vă limitați la vinul roșu. Cercetările au arătat că consumul limitat al acestei băuturi crește excitația, probabil pentru că îmbunătățește circulația sângelui. 
Deși o băutură ocazională nu este o problemă, atunci când exagerați, dorința sexuală poate scădea. Încercați să înlocuiți băuturile alcoolice cu ceva mai sănătos, cum ar fi apa cu lămâie, ceaiurile si sucurile de fructe. Alcoolul afectează circulația sângelui, împiedicând excitarea.

4. Evita situatiile stresante
Stresul si anxietatea sunt doua cauze care pot reduce semnificativ libidoul si totodata favorizeaza aparitia problemelor erectile. 
Stresul este contraproductiv pentru funcția erectilă. Tensiunea fizică puternică determină eliberarea de adrenalină. Vasele de sange pot fi deteriorate pe termen lung și circulația sângelui perturbată. 

O mare parte a sexualității nu are loc în zona genitală asa cum ar crede multe persoane, ci în cap. Îngrijorările legate de performanța sexuală au adesea legătură cu teama de a nu dezamagi partenera. Apar adesea următoarele întrebări, care il macina pe bărbat:

 • Va fi erecția mea suficient de dură?sfaturi pentru potenta
 • Voi ejacula prea curând?
 • Voi avea un orgasm?
 • Partenera mea mă consideră suficient de atractiv?
 • Partenera mea va avea orgasm?
 • Este penisul meu suficient de mare?
 • Sunt tehnicile mele sexuale suficient de mature?
 • Ce se întâmplă dacă partenera meu nu este mulțumita?

Studiile au arătat că astfel de întrebări sunt în primul rând în mintea bărbaților care consumă frecvent filme și imagini pornografice. Deși este cunoscut faptul că scenele din filmele porno nu sunt deloc realiste, bărbații se compară atât cu actorii, cât și cu performanțele sexuale afișate într-un film. Acest lucru pune bărbații sub presiune si duce la o anumită stare de nervozitate. 

5. Masturbarea îmbunătățește potența
Masturbarea îmbunătățește fluxul sanguin către penis. Fie că sunteți singur sau într-o relație, masturbarea vă îmbunătățește potența. În primul rând, nivelul de testosteron este stimulat, ceea ce îmbunătățește fluxul sanguin către penis. Și în al doilea rând, în timp ce te masturbezi, îți poți stimula propriile gânduri considerabil. Folosește puterea imaginației tale! 

6. Urmăreste filme de acțiune
Filmele de acțiune cresc nivelul de testosteron și te fac să îți dorești să faci sex. Ești adeptul comediilor sau îți plac filmele de dragoste? Filmele de dragoste îți oferă o doză suplimentară de progesteron. În concentrații mari, acest hormon nu te va ajuta foarte mult.
Începeți cu un film de acțiune! Fie că este vorba de Rambo, Terminator sau The Expendables - filmele de acțiune, cresc nivelul de testosteron. 

7. Asculta muzica
Cu muzica potrivită, dorința crește. Muzica nu numai că creează o bună dispoziție la momentul potrivit. De asemenea, are un efect de stimulare. „Vindecarea sexuală” de Marvin Gaye este considerat de experți drept clasicul pentru creșterea plăcerii. Dar cu siguranță există și alte titluri care au un efect similar. Combina muzica cu mișcarea sau dansul. Acest lucru garantează efect dublu.

8. Foloseste suplimente pentru potenta
Suplimentele alimentare de calitate pot servi, de asemenea, ca un potențiator sexual natural și pot ajuta in caz de disfuncție erectilă. Producția de oxid nitric poate fi crescuta natural cu ajutorul radacinilor de Maca, Muira Puama, Catuaba și Ginseng care conferă energie și vitalitate. Arginina, citrulina, Ornitina și acidul aspartic care acționează pentru sinteza oxidului nitric, o substanță capabilă să faciliteze fenomenul de vasodilatație.

Alte ingrediente care stimulează libidoul masculin sunt ginsengul și zincul. Acesta din urmă este un mineral care ajută la excitare și se crede că ajuta la cresterea potenței sexuale datorită capacității sale de a regla testosteronul.

 • Fructe de goji: utilizate din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile lor de vindecare, acționează asupra stimulării dorinței prin îmbunătățirea circulației sanguine și creșterea nivelului de testosteron. Nu numai atât: combinația de aminoacizi, minerale, vitamine, antioxidanți și proteine, protejează pielea de îmbătrânirea prematură și combate inflamațiile.
 • Ginkgo Biloba: Ajută circulația sângelui, esențială pentru organele sexuale, facilitând vasodilatația. Totul datorită componentelor numite terpenoide și ginkgolide pe care le conține. 
 • Ginseng: numit și „rădăcina cerului”, este o plantă cunoscută și apreciată pentru proprietățile sale tonice și stimulatoare, un excelent aliat pentru contracararea oboselii, stresului, îmbătrânirii, impotenței și sterilității. Ginsengul este, de asemenea, un puternic afrodiziac, deoarece consumul său permite eliberarea de oxid nitric din celulele corpurilor cavernoase ale penisului, asigurând astfel o erecție mai bună.

Citeste si articolul "Cum sa ai o erectie puternica?"

Nu întâmplător suplimentele naturale pe baza de plante sunt cele mai recomandate celor care au probleme de impotență sexuală sau se confrunta cu o scădere a libidoului.

9. Monitorizează-ți greutatea
A fi supraponderal poate duce la multe probleme de sănătate, inclusiv diabet de tip 2, care poate provoca leziuni ale nervilor în tot corpul. Dacă diabetul afectează nervii aflați în interiorul penisului, acesta poate provoca probleme de erecție.

10. Ține testosteronul sub control
Chiar și la bărbații sănătoși, nivelul testosteronului începe adesea să scadă destul de brusc în jurul vârstei de 50 de ani. După vârsta de 40 de ani, in fiecare an, nivelul de testosteron al unui bărbat scade cu aproximativ 1,3%.

Acest articol are doar scop informativ, nu este menit sa vindece sau sa trateze, insa tine minte că indiferent de ce alegi sa implementezi in viata ta, oricare dintre cele 10 sfaturile pentru potenta, acestea iti vor aduce numai beneficii pe termen lung.

Vitamine si minerale pentru potenta

09-07-2020
de catre . Admin
Vitamine si minerale pentru potenta

Cel mai important rol în lupta împotriva problemelor de erecție îl joacă suplimentele cu vitamine pentru potenta. Impotența și scăderea libidoului nu îi preocupă doar pe bărbații peste 50 de ani, așa cum se crede în mod obișnuit, ci și pe cei mai tineri.

O serie de vitamine pentru potenta masculina vin în ajutor, susțin funcțiile naturale ale sistemului reproductiv, facilitează inducerea și menținerea unei erecții și cresc libidoul.

Ce sunt vitaminele si mineralele?

Vitaminele și mineralele sunt substanțe naturale și esențiale pentru buna funcționare a organismului. Ele permit echilibrul fluidelor celulare sau funcționarea corespunzătoare a celulelor sănătoase si ajuta la cresterea potentei. Cele mai bune vitamine pentru potenta sunt vitaminele B, vitamina C, vitamina E, vitamina A și Beta Karoten.

Vitaminele B
Vitaminele aparținând acestui grup au multe funcții cheie în corpul uman. Ele acționează ca un fel de fundament pentru buna funcționare a sistemului sexual atât la femei, cât și la bărbați. Acestea afectează semnificativ starea și echilibrul vaselor de sânge, pentru expansiunea corectă și pentru fluxul de sânge in întregul corp. Vitaminele B sunt, prin urmare, esențiale pentru buna funcționare a sistemului sexual. Vitamine si minerale pentru potenta

Vitamina C
Vitamina C, numită acid ascorbic, este un adevărat antioxidant care combate toate tipurile de defecțiuni, cum ar fi radicalii liberi. Datorită acestui fapt, vitamina C afectează calitatea spermei, dăunând materialului genetic anormal al spermei.

Utilizarea vitaminei C previne avortul la femei. Administrarea insuficientă de vitamina C poate duce la numeroase efecte negative, precum roșeața și sângerarea gingiilor, slăbirea imunității și anemiei.

Necesarul zilnic al acestei vitamine pentru potenta la barbati este de aproximativ 60 mg.

Vitamina E
Tocoferolul sau vitamina E este un antioxidant eficient în corpul uman, care combate radicalii liberi și protejează organismul de peroxizii lipidici. Funcționează cel mai eficient în combinație cu vitamina C și beta-caroten.

Vitamina E participă la producerea prostaglandinelor, care determină uterul să se contracte în timpul actului sexual. În plus, participă la procesele de reproducere și, prin urmare, previne infertilitatea. Deficiența acestuia determină o scădere a secreției de hormoni gonadotropi, care este rezultatul degenerarii spermatozoizilor la bărbați și tulburărilor care apar în timpul sarcinii. 

Vitamina A si beta-caroten
Atât vitamina A cât și beta-carotenul joacă un rol extrem de important în organismul uman. În primul rând, acestea sunt necesare pentru buna funcționare a organului vizual, a pielii și a sistemului reproducător al femeilor și bărbaților.

Vitamina A participă la aproape toate sintezele hormonilor sexuali. De asemenea, aceste vitamine pentru cresterea potentei previn efectele nocive ale estrogenului la femei, deoarece nivelul foarte scăzut al acestei vitamine reduce dorința sexuală la femei.

Tribulus terrestris – beneficii si proprietati

23-01-2020
de catre . Admin
Tribulus terrestris – beneficii si proprietati

Ce este Tribulus terrestris?

Tribulus terrestris sau “Coltii babei” este o plantă care aparține familiei Zygophyllaceae, ale căror fructe, frunze și rădăcini sunt folosite pentru produsele utilizate în medicină. Planta este răspândită în Europa, Asia, Africa și Australia, în zonele tropicale, cu tulpini acoperite de spini, frunze mici și flori galbene. 

Tribulus terrestris este o plantă folosită în fitoterapie pentru tratamentul anumitor afectiuni legate de sfera sexuală. Bogat în saponine, este eficient ca stimulent al producției de hormoni precum testosteronul și dihidrotestosterona, care reglează libidoul.

Timp de secole, aceasta planta a fost folosita în medicina tradițională chineză și indiană în diferite scopuri. Conform convingerilor locale, această plantă are o acțiune de reglare și purificare (acționează în disfuncții renale, hepatice și gastro-intestinale); ca atare, este utilizat pentru tratamentul impotenței, edemelor, inflamatiilor abdominale și bolilor cardiovasculare. 

Proprietățile și beneficiile Tribulus terrestris 

Cea mai importantă proprietate a a plantei coltii babei este legată de acțiune stimulatoare asupra producției de hormoni androgeni. Acești hormoni, tipici pentru bărbat, dar și foarte importanți pentru organismul feminin, reglează libidoul, caracteristicile sexuale și dezvoltarea mușchilor. Datorită acestor caracteristici, planta a fost utilizata timp de secole în diferite țări ca plantă afrodisiacă, capabilă să crească fertilitatea masculină și feminină, prin compensarea eventualelor deficiențe hormonale. Tribulus terrestris

Tribulus Terrestris ca supliment are urmatoarele beneficii:

 • Libidou scazut; 
 • Protejează ficatul, este un tonic hepatic excelent; 
 • Combate inflamația tractului urinar; 
 • Ajuta sportivii sa obțina mai multă energie și rezistență în activitatea fizică, deoarece promovează transformarea colesterolului și a grăsimilor în energie; 
 • Acționează ca un tonic general al organismului, indicat vârstnicilor; 
 • Stimulează diureza și protejează rinichii, datorită conținutului ridicat de potasiu; 

1. Creșterea libidoului – îmbunătățeste dorința sexuala.
2. Îmbunătățește energia – crește cantitatea de oxigen disponibila pentru celule.
3. Stabilizează starea de spirit – Tribulus este o plantă care poate influența pozitiv starea de spirit, stresul și anxietatea. Acest lucru poate fi util pentru persoanele care trebuie să jongleze mai multe responsabilități sau probleme. 
4. Protejează tractul urinar – Ca diuretic, poate imbunatatii fluxul de urină, ceea ce favorizează curățarea rinichilor, vezicii urinare, ficatului și uretrei. Eliminarea deșeurilor și acțiunea de curățare sunt atribuite unei creșteri a producției de urină și a suportului renal. În plus, eliberarea de lichide poate ajuta la eliminarea toxinelor, ceea ce poate avea un impact dramatic asupra dispoziției și a energiei. 
5. Candida – ingredientele active ale Tribulus au o acțiune antifungică care poate fi utilă în combaterea Candidei atât în ​​intestin, cât și în vagin. 

Beneficiile Tribulus Terrestris pentru bărbați

1. Îmbunătățirea performanței fizice – in medicina ayurvedică și chineză, Tribulus a fost folosit ca remediu pentru insuficiența renală, probleme de reproducere și oboseală. Pe baza acestui efect, a devenit un supliment popular pentru sportivi. Este încă utilizat pentru proprietățile sale, iar studiile recente au validat proprietățile sale tradiționale, identificând compușii activi care oferă beneficii pozitive pentru sănătatea bărbaților. Ca urmare, se obține o producție crescută de hormon luteinizant (LH), care la rândul său favorizează organismul, în special celulele Leydig din testicule, pentru a crea mai mult testosteron.

La mijlocul anilor 90, aceste proprietăți au fost susținute și sporite de un grup de sportivi olimpici din Europa de Est (în special de origine bulgară și rusă). Cele mai importante studii care evidențiază proprietățile stimulatoare hormonale ale acestei plante provin din aceste țări. Aceste efecte sunt atribuite unui grup de substanțe organice cu activitate hormonală numite saponine. 

2. Rezolvă tulburările sexuale – Tribulus are efect afrodiziac, promovează fertilitatea masculină, răspunsul sexual, funcția tractului urinar și libidoul. Un nivel optim de testosteron contribuie la un libido crescut, la sănătatea prostatei, la fertilitate și la o funcție sexuală mai bună. Un studiu foarte recent a arătat că este util și pentru rezolvarea disfuncției erectile la bărbați.

3. Crește mușchii și favorizează pierderea excesului de greutate – de asemenea, un nivel optim de testosteron poate favoriza, de asemenea, dezvoltarea mușchilor, contribuind la pierderea în greutate. De asemenea, ajută la menținerea nivelului de energie si la reglarea somnului. 

tribulus terrestris pentru sportivi

Ingrediente active 

Semințele de tribulus terrestris sunt, de fapt, bogate în protodioscină, o saponină steroidică care ar acționa prin creșterea producției  de testosteron, dihidrotestosteron, hormon luteinizant, dehidroepiandrosterona DHEA, dehidroepiandrosterona sulfat (DHEA-S), cu consecință in creșterea libidoului. 

Inițial, produsele erau destinate în special practicantilor de culturism. Astăzi extractele acestei plante sunt folosite la prepararea suplimentelor ce ajuta la cresterea dorinței și energiei sexuale. 

Remediile naturale bazate pe Tribulus cresc numărul de spermatozoizi și producția de testosteron la bărbați și cresc concentrația de estradiol la femei, cu reactivarea ovarelor. 

Este o plantă cu acțiune benefică atât pentru ficat (acționează ca un tonic), cât și pentru sistemul imunitar (stimulează acțiunea acestuia). 

În plus, utilizarea sa este recomandată în cazul unei activități sportive intense, deoarece crește rezistența și transformă grăsimile și colesterolul în energie. Această plantă este, de asemenea, un remediu excelent împotriva bolilor renale, a inflamațiilor și infecțiilor  tractului urinar. 

Tribulus terrestris pulbereCum se utilizeaza Tribulus terrestris 

Tribulus terrestris poate fi luat sub formă de suplimente care pot fi achiziționate fără rețetă. 

Contraindicații – este în general bine tolerat, însă este contraindicat în sarcină și alăptare . În plus, pacienții imunosupresați (sistem imunitar cu o capacitate scăzută de reacție) ar trebui să evite administrarea.

Exercitiile Kegel au beneficii multiple pentru barbati

10-12-2019
de catre . Admin
Exercitiile Kegel au beneficii multiple pentru barbati

Ce sunt exercitiile Kegel?

Așa numitele exercitii Kegel sunt contracții voluntare simple, ale muschilor planseului pelvin care sustin uterul, uretra, vezica urinara si rectul. Aceste exerciții își datorează numele ginecologului american A. Kegel, care le-a conceput și promovat după descoperirea utilității surprinzătoare. Principalul obiectiv al exercițiilor Kegel este îmbunătățirea tonusului muscular prin întărirea mușchilor podelei pelvine.

Pentru a înțelege ...
Podea pelviană: podeaua pelviană este un set de ligamente și mușchi așezați la baza cavității abdominale / pelvine, esențiale pentru susținerea uretrei, vezicii urinare, intestinului și la femei, a uterului.

De ce să le aplici in viata de zi cu zi?

Unii factori pot slăbi mușchii pelvini: principalii inculpați fiind sarcina, obezitatea, ridicarea greutăților și menopauza. Slăbirea podelei pelvine poate provoca disconfort, care afectează atât sfera fizică, cât și pe cea sexuală.
Practicarea constantă a exercițiilor Kegel te poate ajuta sa-ti îmbunătățesti tonicitatea și rezistența podelei pelvine.

Exercitiile Kegel isi găsesc utilitatea si in alte probleme precum:

 • Incontinența urinarăCe sunt exercitiile Kegel?
 • Prolaps uterin
 • Ejacularea prematură
 • Disfuncție erectilă
 • Incapacitate de a ajunge la orgasm
 • Hiperplazie benignă de prostată (pentru tratamentul durerii și inflamatiei prostatei).

Exercițiile Kegel, pot fi efectuate oriunde și în orice moment al zilei: stând, în picioare, culcat sau în timp ce faceți baie.

Pentru a le efectua aveți nevoie de mișcări simple controlate:

 • Golirea completă a vezicii urinare: efectuarea exercițiilor Kegel cu o vezică plina poate slăbi mușchiul pubococic și poate provoca dificultăți ulterioare în golirea completă a vezicii.
 • Contractați mușchii podelei pelvine timp de 5-10 secunde
 • Eliberați încet mușchii menționați pentru aceeași perioadă de timp
 • Nu mișcați picioarele, fesele sau mușchii abdominali în timpul exercițiilor Kegel
 • Repetați seria de 10 ori, de 2-3 ori pe zi.

Inițial, poate fi dificil să contractați mușchii pelvini timp de 10 secunde: dacă este cazul, este recomandabil să începeți treptat, contractând mușchii timp de 4-5 secunde, apoi creșteți treptat timpul de contracție până la 10 secunde.
Unele persoane au probleme sa recunoasca și sa identifice acest mușchi, astfel ca este recomandat să opriți fluxul de urină pentru câteva secunde în timpul urinării, pentru a intelege mai bine unde este localizat acesta. 

Exercițiile Kegel și incontinența urinară

Incontinența urinară la stres nu necesită tratament medical specific: în situații similare, exercițiile Kegel sunt foarte utile pentru întărirea muschilor pelvini și a mușchilor vezicii urinare. Pacienții care suferă de incontinență urinară trebuie să efectueze exercițiile Kegel imaginându-și ca opresc fluxul de urină, contractând și eliberând mușchiul pelvian. Trebuie alternate contracțiile cu relaxarea  de mai multe ori, astfel se intareste atât sfincterul urinar, cât și mușchii planșeului pelvin, reducându-se pierderile urinare necontrolate.
Exercitiile Kegel sunt, de asemenea, un remediu eficient pentru femeile care au avut o naștere naturală si la care este posibil să se observe o pierdere considerabilă a tonusului mușchilor vaginali sau relaxarea excesivă a acestora: în circumstanțe similare, gimnastica lui Kegel garantează, în cele mai multe cazuri, recuperarea totală a tonicității mușchiul pelvain.

Exercițiile Kegel și sarcina

Exercițiile Kegel sunt deosebit de eficiente pentru femeile însărcinate, pentru a „antrena” podeaua pelviană care va fi supusa la stres în ultimele faze ale nașterii.
Femeile care practică regulat exercițiile Kegel au o naștere mai ușor: de fapt, această simplă gimnastică ajută la dezvoltarea capacității de a controla mușchii în timpul travaliului și nașterii. Mai mult, se pare că aceste exercitii sunt utile si în timpul sarcinii, ajutand la prevenirea hemoroizilor.

Exerciții Kegel pentru barbati:

Efectul exercitiilor Kegel în sfera sexuală este extraordinar: atât bărbatii cât și femeile pot obține capacitatea de a controla orgasmul.
Avantajele exercițiilor sexuale Kegel sunt:

Controlul ejaculării (exercițiile Kegel sunt incluse în lista remediilor pentru ejacularea prematură): in cazul barbatilor, gestionarea impulsurilor duce la amânarea orgasmului. Facand exercitii Kegel pentru barbati, puteti obtine controlul ejacularii si veti putea avea o viata sexuala mai buna.
Menținerea erecției: dacă sunt practicate în mod regulat, exercițiile Kegel sunt un remediu eficient pentru disfuncția erectilă. 
Creșterea sensibilității și plăcerii sexuale la femei in timpul actului sexual
Realizarea mai ușoară a orgasmului în special pentru femei: întărirea mușchilor pelvini poate produce orgasme multiple
Amplificarea plăcerii partenerului în timpul actului sexual
În concluzie, exercitiile sunt foarte utile pentru întărirea muschilor: prin antrenament zilnic, chiar și de mai multe ori pe zi, este posibil să se obțină rezultate concrete în doar câteva săptămâni. Unele persoane observă însă primele îmbunătățiri în viata sexuală abia după 3-4 luni.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua