Ce este libidoul si cum poate fi crescut?

17-01-2022
de catre SAM Distribution
Ce este libidoul si cum poate fi crescut?

Până la 40% dintre femeile din tara noastra și peste jumătate dintre bărbați se confruntă cu o scădere a libidoului. Care sunt motivele? Cum putem influența apetitul sexual și ce suplimente ne pot ajuta?

1. Ce este libidoul?

2. Modificări ale libidoului la bărbați și femei - care sunt cauzele?

3. Scăderea libidoului – cauze

4. Libidou scăzut – simptome

5. Cum să faci față scăderii libidoului?

6. Dieta pentru cresterea libidoului

7. Suplimente alimentare și medicamente pentru creșterea libidoului

Ce este libidoul?

Libidoul (din latină libido) este cunoscut și sub numele de dorință sexuală. Poate fi descris ca dorința sau impulsul necesar pentru a ne angaja în activitati sexuale. Dorința sexuala se reflectă nu numai în sfera emoțională, ci și în sfera fizică. Libidoul crescut la bărbați și femei este asociat cu o creștere a aportului de sânge la nivelul organelor genitale și o sensibilitate crescută la atingeri. Femeile pot experimenta, de asemenea, o producție crescută a secrețiilor vaginale și o lubrifierea a pereților vaginali.

Dorinta sexuala a fiecarei persoane este diferita. Mai mult, se schimbă de-a lungul zilei, lunii și a multor altor factori. Vorbim despre o scadere a libidoului atunci când frecvența unor astfel de fantezii și dorința de sex s-a schimbat semnificativ la o persoană. 

Libidoul este o caracteristică individuală. Ceea ce pentru o persoana poate reprezenta o scădere semnificativă a apetitului sexual, pentru alta poate fi complet normal și nu este un simptom al vreunei probleme. O scădere a libidoului este, de asemenea, normală pentru bărbați și femei în diferite etape ale vieții, de exemplu după naștere sau în cazul unei afectiuni.

Activitatea sexuală duce la satisfacerea diferitelor nevoi. Pe de o parte, își propune să elibereze tensiunea sexuală și să creasca plăcerea. Pe de altă parte, o relație bună îți oferă un sentiment de siguranță, acceptare și fericire. Tulburările de dorință sunt cel mai adesea asociate cu disfuncții în alte sfere ale vieții. Acest lucru se aplică, de exemplu, problemelor legate de starea de sănătate.

Modificări ale libidoului la bărbați și femei - care sunt cauzele?

Dorința sexuală se schimbă în mod natural datorită modificărilor hormonale care apar în corpul unei femei. În timpul menstruației, femeile s-ar putea să nu aibă chef de sex. Nivelurile scăzute de progesteron și estrogen au o influenta majora. De asemenea poate apare oboseala și o serie de alte afecțiuni fizice. 

În următoarea fază a ciclului, după menstruație, nivelul de estrogen crește, ceea ce afectează libidoul și starea de spirit. De obicei femeile simt cea mai puternică dorință sexuală în timpul ovulației, când există si posibilitatea unei sarcini.

Modificările hormonale care apar după ovulație duc la scăderea libidoului. Femeile încă mai au apetit sexual, dar nu mai este la fel de puternic ca atunci când sunt la ovulatie. Libidoul la femei poate scădea și în timpul sarcinii, mai ales în stadiul final.

Cu toate acestea, o scădere a activității sexuale după naștere apare mult mai des, mai ales dacă nașterea a avut loc în mod natural.

Libidoul se schimbă de-a lungul vieții. Nevoile sexuale sunt resimțite cel mai mult la femei în jurul vârstei de 30 de ani. Declinul lor este observat doar in timpul menopauzei, când nivelul hormonilor scade. Dorința de a face sex este în scădere. În plus, apare uscăciunea vaginală și o frecvență crescută a infecțiilor urogenitale.

Perioada de menopauză este foarte importanta in vieța unei femei si se manifestă prin numeroase modificări ale organismului. Afectează și sfera sexuală, ceea ce se traduce printr-o scădere a libidoului. 

Echivalentul masculin al menopauzei este andropauza. Aceasta se manifesta printr-o scadere a nivelul de testosteron la bărbați și o diminuare a senzației de satisfacție in timpul actului sexual. În această perioadă, bărbații se pot confrunta și cu o serie de afecțiuni neplăcute, cum ar fi probleme de somn, oboseală crescută, dispoziție scăzută și creștere în greutate. Indirect, acești factori, pot reduce dorința de sex.

Scăderea libidoului - cauze

Scăderea libidoului duce la scăderea activității sexuale si se poate datora mai multor motive. Cele mai frecvente sunt:

  •     factori psihologici - de exemplu probleme emoționale sau dificultăți în relație;
  •     factori biologici - de exemplu din tulburări hormonale;
  •     boli cronice sau medicamente;
  •     stilul de viață.

Stilul de viață are un impact major asupra performanțelor sexuale!

Stresul cronic și oboseala afectează tot mai mulți oameni. Adesea apar probleme cu somnul și o percepție negativă a propriei atractivități. Fumatul și consumul frecvent de alcool nu au nici ele un efect pozitiv asupra libidoului. 

Toți acești factori pot duce la disfuncții erectile in randul bărbaților, precum și la o scădere a libidoului la reprezentanții ambelor sexe. De asemenea, este importantă relația cu partenerul. Este firesc să simți o dorință puternică în prima perioadă a unei relații și să apară declinul ei treptat odată cu trecerea timpului.

O scădere a apetitului sexual poate fi cauzată și de tulburări hormonale ale glandei tiroide, scăderea nivelului de testosteron și estrogen, precum și de diabet, depresie și alte tulburări mentale, boli cardiovasculare și cancer. 

Trebuie remarcat faptul că povara bolilor cronice precum diabetul și consecințele acestora, au un impact negativ asupra stimei de sine a pacienților. Ca urmare, pacienții se pot plânge de tulburări ale libidoului, dificultăți in a obține și menține o erecție sau dureri în timpul actului sexual și dificultăți in a ajunge la orgasm. 

Mai multe informații despre scaderea libidoului găsiți în articolul: Libidou scazut - cauze si simptome.

Alte cauze biologice ale scăderii apetitului sexual includ:

  • hipertensiunea arterială
  • boala coronariană, 
  • ateroscleroza 
  • sindromul Cushing. 

Medicamentele utilizate în tratamentul hiperplaziei benigne de prostată pot, de asemenea, să scadă libidoul. La fel și medicamentele contraceptive. Prin scăderea nivelului de testosteron, la multe femei are loc o reducere a dorinței pentru sex.

Libidou scăzut - simptome

Scăderea sau lipsa apetitului sexual la femei și bărbați se poate manifesta prin:

  • frecvență mai scăzută a fanteziei sexuale;
  • pierderea sau scaderea interesului pentru sex;
  • absența simptomelor fizice ale dorinței, cum ar fi lubrifierea vaginală și erectia.

După cum am menționat la începutul articolului, nivelul libidoului difera atat de mult de la o persoana la alta, încât nu există criterii clare care să determine frecvența dorinței sexuale. Unii oameni au un libido ridicat și o nevoie mai frecventă de a intretine relații sexuale, iar unii pot simți dorința doar de câteva ori pe lună. Vorbim de o tulburare atunci când o persoană observă schimbări în acest aspect sau simte disconfort.

O altă dificultate într-o relație poate fi adaptarea partenerilor la nevoile sexuale.

O altă situație este atunci când simți o dorință care nu este îndreptată către partenerul tău actual. Cu toate acestea, acesta nu este un simptom al tulburărilor de libido, ci mai degraba se referă la relația în sine.

Cum să faci față scăderii libidoului?

În primul rând, trebuie identificată cauzata care a dus la scăderea libidoului. Poate că are legătură cu o situație stresantă sau cu un eveniment important? Care este relația cu partenerul si ce stil de viață urmezi? 

După naștere, există o scădere naturală temporară a dorinței, care poate dura săptămâni sau luni. Nu este un simptom al unei tulburări de libidou și trece de la sine după un timp. 

Libidoul este strâns legat de stilul de viață și de sănătatea generală. Stresul, oboseala cronică și privarea de somn reprezinta o povară pentru organism, care se traduce printr-o scădere a libidoului. 

Prin urmare, este important să vă analizați obiceiurile zilnice și ritmul de viață pentru a identifica factorii care vă pot afecta libidoul. 

Calitatea relației cu partenerul este la fel de importantă. Monotonia într-o relație și lipsa apropierii pot duce la scăderea dorinței dintre parteneri. Dacă schimbările în relația de zi cu zi nu aduc rezultatele așteptate, puteti să apelați la un specialist pentru ajutor. 

Un sexolog cu experiență vă va ajuta să găsiți cauza scăderii libidoului și va poate recomanda cele mai bune metode de creștere a libidoului.

Dacă aveți probleme persistente cu libidoul, discutați cu medicul dumneavoastră despre ele. Cauza poate fi o boală cronică sau medicamentele utilizate. 

Tulburări hormonale poate duce la apariția diferitelor dificultăți în sfera sexuală. Problemele endocrine nu numai că pot scădea nivelul libidoului, dar pot provoca și disfuncție erectilă. 

Mai mult, acestea pot fi primele semne ale secreției inadecvate de hormoni de către organism! 

Tratamentul bolii de bază poate rezolva sau cel puțin reduce problema libidoului scăzut. Când medicamentele sunt cauza disfuncției sexuale, la unii pacienți este posibilă înlocuirea cu altele care nu ar trebui să provoace astfel de efecte secundare.

Potrivit estimărilor, 1 din 4 disfuncții erectile se datorează medicamentelor. Prin urmare, nu amânati vizita la medic după epuizarea celorlalte opțiuni descrise anterior!

Dieta pentru cresterea libidoului

Dieta are un impact major asupra performanței fizice, mentale și sexuale. Consumul frecvent de alimente grele si grase nu este tocmai indicat daca aveti probleme cu dorinta sexuala. 

Consumul crescut de alcool și țigări afectează negativ atât libidoul masculin, cât și pe cel feminin. Pentru imbunatatirea dorintei sexuale, se recomandă utilizarea de afrodisiace naturale. 

Adăugați în alimentație fructe de mare, sparanghel, țelină, ghimbir, șofran, avocado și somon pentru cresterea libodoului. Ciocolata neagră și bananele au, de asemenea, un efect benefic asupra apetitului sexual. Folositi ulei de măsline la mese și consumati nuci ca gustări.

Remediile din plante pentru creșterea libidoului includ ginseng, rădăcină de maca și ginkgo. Au un efect pozitiv asupra hormonilor, si ajuta la cresterea dorintei pentru sex. De asemenea, cresc activitatea sexuală și imbunatatesc starea fizică. 

Puteti să consumați afrodisiace naturale la mesele voastre zilnice pentru a intensifica acest efect.

Suplimente alimentare și medicamente pentru creșterea libidoului

Cresterea libidoului se bazeaza in principal pe modificarea stilului de viață, dar puteti apela cu succes si la pastile pentru potenta, fără prescripție medicală. 

Suplimentele care conțin arginină au un efect benefic. Acest aminoacid important, sustine producția de oxid nitric. Este un compus care ajuta vasodilatația, ceea ce îmbunătățește fluxul sanguin si astfel se obtine mai ușor o erecție puternica. Printre suplimentele care contin arginina se regasesc pastilele Maraton, care sunt foarte usor de administrat sau L-arginina capsule

Rădăcina de Maca este, de asemenea, o alegere buna pentru stimularea libidoului. Se crede că Maca crește libidoul in cazul ambelor sexe. De asemenea, facilitează obținerea unei erecții la sexul masculin. Are un efect general de întărire a organismului, reduce efectele stresului și ajuta la reglarea ciclului menstrual.

Suplimentele pentru libidou conțin și ginseng. Compușii activi conținuti în extractele de rădăcină de ginseng măresc sinteza oxidului nitric, în mod similar cu arginina. Ginsengul este folosit pentru a combate disfuncția erectilă. Îmbunătățește eficiența mentală și fizică a corpului. De asemenea, influențează funcționarea glandelor care produc hormoni. Extractul de ginseng poate fi găsit, printre altele în capsulele Pro V, alături de scortisoara și extractul de Tribulus Terrestris. 

Tribulusul are, de asemenea, un efect pozitiv asupra hormonilor legați de apetitul sexual. Ajuta la obtinerea unei erecții. Această plantă poate îmbunătăți experiențele sexuale. De asemenea, influenteaza hormonii responsabili de dorinta pentru sex. In primul rand, afecteaza testosteronul, crescand nivelul acestuia in sange.

La unii pacienți, problemele legate de apetitul sexual sunt asociate cu disfuncția erectilă

Disfuncția erectilă este definită ca dificultatea de a avea un act sexual satisfăcător, ce rezultată din incapacitatea unui barbat de a avea sau de a menține o erecție. Dacă acest lucru se întâmplă ocazional, puteți lua suplimente fără prescripție medicală precum produsul Herbal V

Daca suferiti de boli cardiace severe, accident vascular cerebral sau utilizati anumite medicamente, este recomandat sa consultați farmacistul sau medicul, inainte de a incepe administrarea oricarui supliment!

Când luați suplimente pentru potentă, trebuie sa stiti ca acestea facilitează obținerea unei erecții numai în condițiile stimulării sexuale.

Scăderea libidoului este un fenomen normal care apare la persoane de toate vârstele. Cu toate acestea, există nenumarate moduri de a face față unei apetit sexual scăzut!

Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022

Ce este un plasture contraceptiv? Este o metoda sigura?

07-01-2022
de catre SAM Distribution
Ce este un plasture contraceptiv? Este o metoda sigura?

Când căutați metoda perfectă de contracepție, va puteti orienta catre un plasture contraceptiv, care este considerat a fi una dintre cele mai eficiente metode de contracepție.

Plasturii contraceptivi sunt o metodă de contracepție pentru femeile care doresc să-și protejeze ficatul de actiunea medicamentelor. Acest lucru se datorează faptului că hormonii intră direct în fluxul sanguin, prin piele. Plasturii contraceptivi conțin aceeași hormoni ca și pilula contraceptivă orală combinată.

Plasturele contraceptiv reprezinta una dintre metodele hormonale de contracepție. Este o alternativa in cazul persoanelor care nu doresc sa ia pastile. 

Acesti plasturi contraceptivi funcționează mai bine decât pilulele contraceptive. In plus, hormonii conținuti în plasture ocolesc sistemul digestiv și sunt mult mai siguri pentru femeile cu probleme hepatice.

Metoda se numeste transdermica si consta in aplicarea pe piele a unui plasture contraceptiv care contine hormoni feminini sintetici, care sunt echivalentii hormonilor sexuali feminini naturali. Hormonii pătrund în piele, prevenind sarcina.

Cum funcționează plasturii contraceptivi?

Plasturele contraceptiv lipit de piele eliberează în mod constant hormoni care intră în sânge și previn ovulația - ovulul nu este eliberat din ovar, deci nu poate fi fertilizat.

Cum se folosesc plasturii contraceptivi?

Primul plasture se aplică pe piele în prima zi a ciclului. După o săptămână, este înlocuit cu unul nou. Este mai bine să alegeți un loc diferit de fiecare dată pentru a nu provoca iritații ale pielii. După 3 săptămâni, există o pauză de o săptămână pentru menstruație. Sunt recomandate urmatoarele zone pentru aplicare:

  • umeri,
  • spate,
  • fese
  • zona bikinilor.

Nu aplicati pe sâni. De asemenea, este recomandat să evitați locurile care pot fi frecate de haine.

Pielea trebuie să fie sănătoasă, fără zgârieturi, arsuri solare, semne sau negi.

Procesul de lipire a plasturelui în sine este extrem de simplu. Cel mai bine este să faceți acest lucru conform instrucțiunilor producătorului incluse în pachet. Un plasture aplicat corespunzător funcționează până la o săptămână și este un contraceptiv eficient. 

Cercetările arată clar că aceasta este una dintre cele mai eficiente si sigure metode contraceptive, iar lipsa necesității înlocuirii constante reprezinta un avantaj. Cu toate acestea in unele cazuri poate fi necesar sa optati pentru o alta metoda contraceptiva.

Avantajele plasturilor contraceptivi

  • Plasturele nu afecteaza ficatul, asa cum se intampla in cazul pastilelor, deoarece hormonii pătrund direct în piele. 
  • Chiar dacă se desprinde complet, există încă 24 de ore de siguranță contraceptivă relativă. Același lucru este valabil dacă uitați să înlocuiți plasturele cu unul nou.
  • Daca folositi contraceptive pot aparea tulburari de tranzit intestinal (diaree, constipatie), dar acest lucru nu se va intampla in cazul plasturilor.
  • Plasturii contraceptivi conțin aceeași hormoni ca și pilulele contraceptive. Singura diferență este felul în care pătrund în corp.

Dezavantajele plasturilor contraceptivi

  • Plasturii pot provoca iritații ale pielii și se pot dezlipi fara sa observati acest lucru;
  • Plasturii nu combat durerile menstruale, asa cum se intampla in cazul contraceptivelor;
  • Eficacitate scazuta in cazul persoanelor care cântăresc mai mult de 90 kg.

Plasturii contraceptivi pot provoca efecte secundare cum ar fi:

  • dureri abdominale;
  • varsaturi;
  • dureri de cap;
  • insomnie;
  • simptome asemanatoare racelii;
  • sangerare usoara;
  • greata.

Eficacitatea plasturilor contraceptivi

In cazul utilizarii unui plasture contraceptiv, indicele Pearl este unul ridicat de 0,5–1,6, ceea ce inseamna ca este o metoda contraceptiva sigura. Nu este nevoie să folosiți protecție suplimentară, de exemplu prezervative.

Eficacitatea fiecărei metode de contracepție este măsurată de Pearl Index, care arată câte din 100 de femei rămân însărcinate în timp ce folosesc acea metodă de contracepție. Când plasturii sunt utilizați corect, eficacitatea lor este între 0,5 și 1,6 pe baza indicelui menționat mai sus. În practică, înseamnă că maximum 1 femeie din 100 poate ramane insarcinata.

Sursa articol - mayoclinic.org.

Viagra: Ce este si cat dureaza efectul la barbati?

21-12-2021
de catre SAM Distribution
Viagra: Ce este si cat dureaza efectul la barbati?

Ce este Viagra?

VIAGRA sau pastila albastră, asa cum mai este cunoscuta în întreaga lume, a apărut pe piață în 1990. A fost dezvoltată de Pfizer și a atras rapid atenția la nivel mondial. Datorită acestei pastile, bărbații au reușit să facă față mai usor problemelor de erecție.

Pastila Viagra conține substanța activă sildenafil, un inhibitor al fosfodiesterazei de tip 5. Ajută la relaxarea vaselor de sânge, permițând sângelui să curgă către penis. Viagra pentru barbati, are efect numai dacă exista un stimul sexual.

Viagra este un tratament pentru bărbații adulți cu disfuncție erectilă!

Această afectiune apare atunci când un bărbat nu reușește să obțină sau să mențină o erecție suficient de tare pentru actul sexual.

Folosită în doza adecvată, Viagra ii poate ajuta pe bărbații de toate vârstele afectați de disfunctia erectila, să obțină și să mențină o erecție, îmbunătățind astfel performanța sexuală.

Deși Viagra pare un comutator pornit/oprit pentru penisul tău, modul în care funcționează medicamentul este destul de complex. Mai jos, am explicat cum funcționează Viagra pentru a trata disfuncția erectilă, precum și procesul prin care trece corpul tău pentru a obține și menține o erecție în timpul activității sexuale.

Care este mecanismul de obtinere a erecției?

Înainte de a intra în detalii despre modul în care funcționează Viagra pentru a vă ajuta să obțineți o erecție, este important să intelegeti cum funcționează de fapt erecția.

În timp ce erecțiile îți afectează fizic penisul, ele fac de fapt parte dintr-un proces biologic lung care începe în creier. Procesul implică totul, de la creier la coloana vertebrală, vene, plămâni și țesutul erectil al penisului.

Pe scurt, obtinerea unei erectii, este cel puțin din punct de vedere biologic, mult mai complicată decât cred mulți bărbați.

Totul începe din creier. Când ești stimulat sexual, nucleul paraventricular - un nucleu din hipotalamus - trimite un semnal nervilor din penis. Acest semnal se deplasează rapid în măduva spinării, ducând la începutul unei reacții fizice rapide și complicate. 

După ce nervii din penis primesc acest semnal, ei eliberează oxid nitric. Această substanță chimică relaxează țesutul moale al corpurilor cavernosi. 

Cei doi corpi cavernoși nu sunt altceva decat cavități vasculare, asemănătoare unor bureti, care se umplu cu sânge pentru a vă oferi o erecție.

Sângele începe să curgă în corpurile cavernoase. Pe măsură ce tot mai mult sânge ajunge în țesut, penisul începe să devină mai ferm. Penisul tău conține de aproximativ opt ori mai mult sânge atunci când este erect decât atunci când este flasc. 

  • Când este complet erect, stocheaza aproximativ 130 ml de sânge!

După ce corpurile cavernoase sunt umplute cu sânge, un înveliș fibros numit tunica albuginea se strânge în jurul țesutului erectil. Acest lucru ajută la menținerea sângelui în penis și determină creșterea nivelului de presiune, ducând la o erecție.

  • Acest proces continuă atâta timp cât exista stimulare sexuala.

Vezi din acest articol care sunt cauzele pentru lipsa apetitului sexual.

După orgasm și ejaculare, corpul tău începe să inverseze acest proces. Corpul tau elibereaza o cantitate crescuta de noradrenalina, un hormon de stres. Acest lucru face ca arterele care furnizează sânge penisului tău să se contracte, încetinind fluxul de sânge în corpurile cavernoase.

În același timp, tunica albuginea care controlează fluxul de sânge din penis se relaxează, lăsând sângele să curgă înapoi din penis.

Acest proces depinde de mai multe părți diferite ale corpului, de la creier, la o inimă sănătoasă și un sistem cardiovascular functional. Dacă o parte a procesului nu funcționează corect, acest lucru vă poate împiedica să obțineți și să mențineți o erecție chiar si in prezenta stimulilor sexuali.

Cum funcționează Viagra pastile?

Viagra funcționează prin inhibarea enzimei care este responsabilă de curgerea sângelui din penis atunci când sunteți excitat sexual. Mai exact, Viagra inhibă enzima fosfodiesteraza de tip 5.

Înainte de a intra în acest lucru mai detaliat, este important să explicăm cum se întâmplă disfuncția erectilă și rolul pe care îl joacă fosfodiesteraza de tip 5 în acest proces.

Disfuncția erectilă, apare atunci când aceasta enzima oprește o cantitate suficientă de sânge să curgă în corpurile cavernoase atunci când sunteți excitat.

Pentru bărbații fără disfuncție erectilă, enzima joacă un rol normal. Cu toate acestea, la bărbații cu disfuncție erectilă, aceasta enzima face ca obținerea și menținerea erecției în timpul actului sexual să fie dificilă sau imposibilă.

Disfunctia erectila poate varia ca severitate. S-ar putea să-ți fie dificil să obții o erecție completă atunci când ești excitat sexual, dar totuși să obții o erecție moderată. Dacă disfunctia erectila este severă, penisul poate rămâne complet flasc chiar și atunci când ești excitat, făcând penetrarea imposibilă.
 
Prin inhibarea acestei enzime, Viagra ușurează curgerea sângelui în penis si iti permite să obtii si să rămâi in erectie. De asemenea, reduce riscul ca sângele să curgă înapoi din penis în timpul sexului, ceea ce înseamnă că este mai puțin probabil să-ți pierzi erecția.

Acest lucru face ca Viagra (precum și medicamente similare, cum ar fi Cialis și Levitra, alți inhibitori populari de enzima fosfodiesteraza) sa fie o solutie extrem de eficientă pentru disfuncția erectilă la majoritatea bărbaților.

Chiar daca enzima fosfodiesteraza poate juca un rol important in obținerea unei erecție, acesta nu este singurul factor care poate contribui la disfuncția erectilă. De asemenea, s-ar putea să vă fie greu să obțineți și să mentineti o erectie dacă aveți:

Probleme hormonale. 

Problemele hormonale, cum ar fi testosteronul scăzut, vă pot afecta interesul pentru sexual. În unele cazuri, acest lucru ar putea agrava disfunctia erectila. Dacă disfuncția erectilă este rezultatul unui nivel scăzut de testosteron sau al altor probleme hormonale, este posibil ca Viagra să nu fie pe deplin eficienta.

Ghidul nostru despre testosteron, acoperă această problemă mai detaliat.

Tensiune arterială crescută. 

Hipertensiunea arterială se numara printre cele mai frecvente cauze ale disfuncției erectile. Dacă aveți hipertensiune arterială, poate deveni mai dificil pentru arterele care furnizează sânge penisului să se dilate în mod corespunzător.

Boli de inima. 

Anumite afecțiuni cardiace pot afecta alimentarea cu sânge a penisului și pot face mai dificilă obținerea unei erecții. De exemplu, ateroscleroza (întărirea arterelor) poate reduce fluxul de sânge și poate face medicamente precum Viagra mai puțin eficiente.

Cauze psihologice.

Unele cazuri de disfuncție erectilă sunt cauzate de factori precum depresia și anxietatea. Acești factori nu au legătură cu enzima, ceea ce înseamnă că Viagra și alte medicamente ar putea să nu fie eficiente ca opțiuni de tratament.

Consumul de filme porno. 

Credeți sau nu, vizionarea de filme porno ar putea contribui la disfuncția erectilă. Aceasta se numește disfuncție erectilă indusă de filme porno si afecteaza in principal barbatii tineri.

În cele din urmă, disfuncția erectilă poate apărea și întâmplător dacă te simți obosit, stresat sau pur și simplu nu ai chef de sex. 

Aflați mai multe despre Viagra

Sildenafilul, ingredientul activ din Viagra, este un tratament eficient pentru disfuncția erectilă. Acționează rapid și eficient, ajutând bărbații de toate vârstele să se bucure de performanțe sexuale îmbunătățite.

In categoria pastile pentru potenta, gasesti alternative naturale la Viagra.

Cât durează până când Viagra își face efectul?

În general, Viagra necesită 30-60 de minute pentru a-si face efect. Prin urmare luați pastila de Viagra cu cel puțin o oră înainte să faceți sex. 

Cu toate acestea, timpul necesar pentru ca Viagra sa-si faca efectul poate fi influentat de stimularea sexuală, alimente sau consumul de alcool.

Cat dureaza efectul Viagra?

În general, efectul Viagra durează aproximativ 4 ore, in prezenta excitarii sexuale. Prin urmare, nu luați Viagra dimineața dacă vă așteptați să faceți sex seara, deoarece până atunci efectul va dispărea.

Fără stimulare sexuală, Viagra nu va produce niciun rezultat!

Scris de Alexandru Manaila. Ultima actualizare 21/12/2021

Lipsa apetitului sexual la barbati - cauze si tratament

20-12-2021
de catre SAM Distribution
Lipsa apetitului sexual la barbati - cauze si tratament

Lipsa apetitului sexual este o problemă frustrantă care poate avea un impact negativ atât asupra bunăstării bărbatului, cât și asupra relației cu partenera sa.

Aceasta problema poate fi rezolvată prin modificări ale stilului de viață, diagnostic și tratament adecvat al bolii de bază și medicamente pentru erecție.

Scaderea apetitului sexual - De ce esti fara pofta de sex?

Scaderea apetitului sexual este o problemă din ce în ce mai frecventă care afectează chiar și bărbații mai tineri. Amploarea fenomenului este greu de estimat deoarece mulți bărbați nu recunosc că au probleme cu apetitul sexual. Ce factori contribuie la dezvoltarea acestui tip de problema?

Una dintre cele mai frecvente cauze pentru lipsa apetitului sexual, este un stil de viață nesănătos. Lipsa activitatii fizice, fumatul, consumul de alcool, alimentația nesănătoasă, somnul insuficient și stresul cronic, sunt factori la care bărbații sunt foarte des expuși. Din pacate numărul barbatilor care au probleme cu libidoul este în continua creștere.

Lipsa apetitului sexual la bărbați poate fi, de asemenea, unul dintre simptomele mai puțin evidente ale diferitelor boli cronice, inclusiv:

  • Diabet
  • boli cardiovasculare,
  • epilepsie
  • boli cronice degenerative și demență,
  • depresie.

Lipsa apetitului sexual poate fi cauzat și de infecții ale sistemului nervos central, accident vascular cerebral, precum și tulburări hormonale, în special scăderea nivelului de testosteron. Aceasta din urma este o cauza frecventă.

Lipsa de apetit sexual apare și în cazul utilizării anumitor medicamente. Printre acestea se numără, în primul rând, cele cu proprietăți sedative, psihotrope și cele utilizate în tratamentul hipertensiunii.

În unele cazuri, disfuncția erectilă este cauzată de factori de natură psihologică. Cauzele pot fi legate, de o situație dificilă din relație sau de o stimă de sine scăzută.

Ce schimbări trebuie sa faci daca te confrunti cu lipsa apetitului sexual?

Lipsa apetitului sexual la bărbați este adesea cauzată de un stil de viață nesănătos. Prin urmare, dacă excludem influența bolilor, a medicamentelor și a factorilor psihologici, trebui sa vedem ce schimbari trebuie sa aducem stilului de viață pentru a crește libidoul.

O dietă sănătoasă este foarte importantă pentru menținerea unui apetit sexual sănătoas. În primul rând, aceasta trebuie să fie echilibrată pentru a putea menține o greutate corporală sănătoasă. De asemenea miscarea si exercitiile fizice, practicare cu regularitate, joaca un rol cheie in eliminarea acestei probleme. 

Lipsa activitatii fizice duce la supraponderalitate și obezitate!

Dieta care are un efect pozitiv asupra libidoului trebuie să includă produse precum:

  • legume și fructe proaspete (în special cele cu un conținut ridicat de vitamina C și carotenoide, inclusiv caise, piersici, citrice, căpșuni, zmeură, coacăze, măceșe, dovleac, morcovi, ardei, kale, roșii),
  • seminte de leguminoase,
  • produse din cereale integrale,
  • nuci și semințe (de exemplu, nuci bogate în acizi omega-3, semințe de chia, semințe de in, semințe de dovleac, semințe de floarea soarelui),
  • pește de mare bogat in omega 3 (de exemplu, sardine, macrou, somon, hering),
  • uleiuri vegetale nerafinate, presate la rece (de exemplu, ulei de in).

La rândul lor, produsele care au un efect negativ asupra apetitului sexual sunt cele cu un grad ridicat de procesare, bogate în grăsimi trans și zahăr adăugat (de exemplu, gustări sărate, fast-food, dulciuri și produse de patiserie).

Când vorbim despre un stil de viață sănătos, trebuie amintit că pe lângă o dietă echilibrată și o activitate fizică regulată, este foarte important sa renuntati la țigări si alcool. De asemenea, reducerea stresului poate duce la cresterea apetitului sexual.

Cum sa combati lipsa apetitului sexual?

Vrei sa stii cum poti sa-ti cresti libidoul, daca niciuna dintre metodele de mai sus nu are rezultatele așteptate?

Apeleaza la produse pentru potenta! 

Produsule care susțin funcția sexuală, fac parte din categoria de pastile potenta si conțin ingrediente cheie, care ajută la relaxarea mușchilor netezi din corpurile cavernoase și cresc fluxul de sânge către penis. Aceste produse facilitează obținerea unei erecții puternice și menținerea acesteia în timpul stimulării sexuale. Unul dintre suplimentele fără prescripție medicală, de care clientii sunt foarte multumiti este Maraton Forte. Despre alte opțiuni, am vorbit in articolul Ceva mai bun decat Maraton Forte.

Înainte de a lua acest supliment sau orice alte produse pentru funcția sexuală, citiți cu atenție prospectul și cel mai bine este să consultați un specialist.

Cauti ceva mai bun decat Maraton Forte? Vezi recomandarile noastre

16-12-2021
de catre SAM Distribution
Cauti ceva mai bun decat Maraton Forte? Vezi recomandarile noastre

Dacă esti în căutarea unei modalități sigure și eficiente de a rezolva problemele legate potenta, Maraton Forte este un produs care merită recomandat. Dar daca ai ajuns aici, cu siguranta cauti ceva mai bun decat Maraton Forte!

În zilele noastre, mulți bărbați se luptă cu probleme legate de disfuncția erectilă, dar le este rușine să vorbească despre asta si aleg sa foloseasca produse precum Maraton Forte, Natural Potent, Tianli. 

Contrar articolelor platite, care incearca sa promoveze diverse suplimente obscure si fara efect, Maraton Forte este in continuare un produs foarte popular in randul barbatilor, un remediu pentru problemele de erectie, care are la baza ingrediente naturale si bine testate. Vezi toate avantajele Maraton Forte!

Cu o formula avansată și ingrediente selectate corespunzător, Maraton Forte este mult mai bun decat Pops sau Argon Potent. Compozitia produsului este mult mai complexa, efectul mult mai bun si trebuie sa tii cont ca acesta este disponibil in farmaciile din toata tara, in comparatie cu cele 2 produse, care nu se gasesc decat pe site-ul producatorului.
 
Intr-adevăr cei de la Parapharm au schimbat rețeta la Maraton Forte si nu mai are efectul de acum 8 ani, dar chiar si asa, ramane in continuare un produs foarte bun.

Daca totusi iti doresti un produs mai bun decât Maraton Forte, iti propunem trei alternative sanatoase, care pot ajuta la creșterea eficienta a apetitul sexual.

Vezi ce optiuni ai sa alegi ceva mai bun decât Maraton Forte!

Pe piața romaneasca se gasesc foarte multe suplimente si pastile potenta, insa foarte putine au si efectul dorit. Un supliment alimentar care a câștigat rapid popularitate printre bărbații din întreaga lume este Tianli.

Acesta datorează această popularitate eficacității sale incredibile. Tianli funcționează bine în situații neașteptate, deoarece devine activ după aproximativ 30-60 de minute și funcționează până la 24 de ore.

Ținând cont de compoziția și dozele de substanțe individuale, poate fi folosit de majoritatea bărbaților fără teama de efecte secundare. Produsul se bazează pe ingrediente naturale, așa că este puțin probabil să provoace efecte secundare. Cu toate acestea, trebuie administrat cu grija de catre:

  • persoanele cu hipertensiune arterială sau probleme cu sistemul circulator;
  • barbatii peste 65 de ani.

Tianli este alegerea perfecta daca iti doresti ceva mai bun decat Maraton Forte. Un supliment pentru potenta foarte popular, așa că este ușor să găsesți multe păreri despre el. Recenziile indică clar că este in topul preferintelor, deși există si persoane care ii contesca efectele, din dorinta de a-si promova produsele.

Un alt produs mai bun decat Maraton Forte este Toot Up!

Toot Up este unul dintre cele mai recomandate suplimente pentru problemele de potenta. Este recomandat tuturor barbatilor care au probleme in obtinerea unei erecții suficient de puternice.

Toot Up ajuta la obtinerea unor erectii puternice, in doar 45 de minute de la administrare. Ingredientele conținute în tablete Toot Up au un efect benefic asupra potenței, crescând apetitul sexual și duritatea erecției.

Produsul poate fi achiziționat din orice farmacie, fără prescripție medicală la pretul de 50 - 60 lei. Reprezinta o alternativă pentru Maraton forte.

Dintre principalele beneficii ale produslui:

  • îmbunătățeste fluxului sanguin, iar organul genital al bărbatului este mult mai bine alimentat cu sânge,
  • creste tensiunea în penis, ceea ce duce la o erecție și mai intensă,
  • reduce senzația de oboseală, pentru acte sexuale mai lungi 
  • intensifica efectul excitării sexuale.

Daca niciun înlocuitor pentru Maraton Forte, dintre cele enumerate nu sunt pe placul tau, incearca Maxro!

Este Maxro mai bun decat Maraton Forte?

Maxro este un produs natural a cărui sarcină este de a crește libidoul, precum și de a menține nivelul adecvat de testosteron.

Ingredientele sale precum: Ginko, radacina de Panax, Goji sau scortisoara, vor ajuta la stimularea spermatozoizilor și la îmbunătățirea calității sexului. Cu Maxro vei ajunge sa ai o dorinta sexuală crescuta, iar pentru mai multa placere poti incerca sa diversifici cu aceste pozitii sexuale!

Produsul funcționează pe trei planuri:

  • ajuta la imbunatatirea proceselor chimice care sunt importante pentru excitarea sexuală a penisului. 
  • asigura mentinerea indelungate a dorintei 
  • asigura revigorarea organismului pentru un sex de calitate.

Pentru mai multe produse de genul, viziteaza categoria cele mai bune pastile pentru potenta. Acolo gasesti doar produse pentru potenta avizate si cu efect garantat!

L-arginina si potenta: doza si efectul asupra erectiei

26-02-2021
de catre SAM Distribution
L-arginina si potenta: doza si efectul asupra erectiei

L-arginina este unul dintre ingredientele de bază al suplimentelor alimentare utilizate pentru problemele de potență. Cum afectează arginina erecția? Cum trebuie dozată L-arginina pentru potență? Ce alimente conțin cele mai mari cantități din acesta?

Ce este L-arginina?

L-arginina sau acidul 2-amino-5-guanidinovaleric este un compus chimic care aparține grupului de aminoacizi proteici derivați din plante. Este relativ endogen, adică apare în mod natural în corpul uman, dar pentru a asigura un nivel adecvat, este necesar să-l obtinem din produse alimentare și suplimente alimentare. 

L-arginina are o serie de beneficii pentru organism, cum ar fi:

  • îndepărtarea amoniacului dăunător (ciclul ureei),
  • stimularea producției de hormon de creștere,
  • creșterea masei musculare,
  • reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge și accident vascular cerebral,
  • creșterea producției de spermă, precum și a motilității spermei,
  • creșterea producției de oxid nitric (NO).

Unele dintre beneficiile l-argininei menționate mai sus sunt apreciate de persoanele care merg la sală, iar altele proprietati sunt utilizate în prevenirea bolilor cardiace. Din punctul de vedere al sexualității masculine, ultimele două puncte sunt cele mai importante. L-arginina contribuie la creșterea fertilității și prin stimularea sintezei de oxid nitric, îmbunătățește calitatea erecției.

L-arginina are beneficii pentru potența

Potența - reprezinta capacitatea de a simți și de a experimenta reacții sexuale, inclusiv o erecție constând în rigidizarea și mărirea a organului sexual. Este rezultatul a numeroși factori și procese care au loc în corpul masculin la nivel vascular, hormonal, nervos și emoțional.

Unul dintre compușii chimici cheie într-o serie de reacții este oxidul nitric menționat mai sus. Este produs în terminațiile nervoase autonome ale corpurilor cavernoase ca urmare a eliminării grupei amino (-NH2) din moleculele de arginină. Apoi, NO se leagă de receptorii enzimei guanilat ciclază, stimulând-o să sintetizeze așa-numita monofosfat ciclic de guanozină (cGMP). Este o substanță care relaxează mușchii vaselor de sânge și permite un flux sanguin crescut către corpurile cavernoase ale organului masculin.

Rezultatul final este o erecție puternica. Cantități crescute de L-arginină in organism, cresc eficacitatea mecanismelor care duc la erecție, motiv pentru care această substanță este inclusă în compozitia suplimentelor alimentare pentru erecție precum Maraton Forte. Persoanelor cu disfuncție sexuală li se recomandă, de asemenea, să obtina cantități mai mari de L-arginina din alimente.

L-arginină pentru erecție

L-arginina este una dintre componentele de bază (în plus față de extractele de plante din Tribulus terrestris și din rădăcina de ginseng) a multor suplimente alimentare fără prescripție medicală, inclusiv a celor care sunt cunoscute precum Toot up sau Pro v pastile.

Unele dintre ele trebuie luate în mod regulat timp de cel puțin câteva săptămâni, în timp ce altele au un efect mai imediat. Cum ar trebui să luați L-arginină pentru o erecție?

Doza zilnica de L-arginină pentru potență

Doza zilnica de L-arginină pentru potență a fost specificata în mod diferit de producătorii de suplimente. Iată recomandările de administrare pentru mai multe pastile de potenta cunoscute care conțin L-arginină:

  • 1-2 comprimate pe zi după masă. Pentru a obține efecte pozitive, utilizați cel puțin 6-8 săptămâni,
  • 3 comprimate cu cel puțin 1 oră înainte de actul sexual, 

Producătorii amintesc că suplimentele alimentare care conțin L-arginină nu ar trebui să înlocuiască produsele alimentare care sunt o sursă naturală a acestui aminoacid, ci doar să completeze deficientele acolo unde este cazul.

Pe de altă parte, trebuie amintit și faptul că nu este recomandat nici un exces al acestei substanțe, deoarece poate duce la consecințe grave asupra sănătății. În primul rând, administrarea excesiva crește nivelul glicemiei, ceea ce reprezintă o amenințare pentru persoanele care suferă de diabet.

Notă: Cerința zilnică de L-arginină a organismului este estimată la 3 până la 6 grame.

Alimente care contin Arginină 

În fiecare zi, obtinem arginina din alimente în mod mai natural. Lista de alimente care contin arginina, cuprinde: 

Conținut 100 grame de produs
carne de vită 1,36 g
susan 2,47 g
nuci  2,43 g
floarea-soarelui 2,34 g
linte  2,26 g
migdale  2,15 g
alune 2,07 g
arahide   1,93 g
hrișcă  1,77 g
somon  1,15 g
ouă  0,77 g
fulgi de ovăz  0,72 g
spanac  0,18 g
lapte  0,11 g

L- arginina are un efect benefic asupra potenței masculine insa trebuie consumata conform indrumarilor de pe prospect! 

Libidou scazut - cum se manifesta? Cauze, simptome

01-02-2021
de catre SAM Distribution
Libidou scazut - cum se manifesta? Cauze, simptome

Te invitam sa citesti articolul urmator pentru a afla cum se manifesta libidoul scazut la barbati si la femei, care sunt cauzele dar si simptomele frecvente. 

Libidoul sau dorinta sexuala este un proces extrem de complex. Se poate modifica zilnic, deoarece este direct legat de echilibrul hormonal, iar o scadere pe termen scurt este un fenomen fiziologic normal. O scadere a libidoului pentru o lungă perioadă de timp ar trebui să vă îngrijoreze, mai ales atunci când afecțiunea nu este legată de administrarea de medicamente. Aflați care sunt cele mai frecvente cauze ale libidoului scăzut și cum puteți crește dorința de sex?

Ce este libidoul și ce factori il influenteaza?

Dorința sexuală (libidou) este un sentiment natural al fiecărei ființe umane si este o nevoie fireasca. Poate fi definit ca o stare de activitate sexuală, motivație și interes pentru persoana care face obiectul dorinței.

Libidoul se schimbă în diferite perioade ale vieții unei persoane. La bărbați, este cel mai crescut în timpul adolescenței când se dezvoltă interesul pentru sex și rămâne ridicat până în jurul vârstei de 35 de ani, înainte de a scădea treptat. Libidoul la femei atinge apogeul în jurul vârstei de 30 de ani si rămâne constant până in jurul vârstei de 45 de ani, dupa care scade în perioada menopauzei.

Hormonii sunt responsabili de dorința sexuală și reglează nivelul libidoului, care se schimbă aproape zilnic. La femei, dorința de sex este crescută de estrogenul secretat în special în prima fază a ovulației, iar după ovulație, progesteronul reduce dorința de sex. Libidoul la bărbați este în principal asociat cu nivelul ridicat de testosteron.

Scaderea libidoului - ce înseamnă și care pot fi cauzele?

Libidou scazut = Reducerea dorinței de a face sex. Nu este o afectiune in sine și poate fi asociat cu mulți factori, cum ar fi răceala, stresul sau starea emoțională. De obicei, trece de la sine, dar dacă scăderea libidoului persistă mult timp și este asociată cu probleme de erecție, ar trebui să căutați cauza problemei.

Următarele cauze sunt cel mai adesea responsabile de scaderea libidoului la barbati si femei: 

  • Tulburări hormonale - tulburările hormonale sunt un factor frecvent și din păcate, cel mai greu de inversat, ducând la scăderea libidoului și la infertilitate. Problemele de sanatate cu hormonii sexuali și hormonii tiroidieni, precum și cu neurotransmițătorii pot provoca f. Mai mult, tulburările hormonale la femei pot rezulta din utilizarea contraceptivelor hormonale nepotrivite sau pot fi rezultatul unor boli.
  • Medicamente - unele medicamente pot reduce libidoul și performanța sexuală. Acestea includ, în special, medicamente antihipertensive, medicamente psihotrope și antidepresive. Problema trebuie raportată medicului, care vă poate recomanda un alt medicament care să nu vă afecteze calitatea vieții sexuale. 
  • Alcool si tutun - scaderea libidoului la barbati poate fi cauzată de tutun sau de abuzul de alcool. Acestea afectează negativ performanța sexuală și libidoul.
  • Stresul, oboseala, problemele in relație - Factorii emoționali, cum ar fi stresul la locul de muncă, problemele in relație, traumele, etc., pot reduce dorița sexuala. Stresul se numara printre cele mai frecvente cauze ale disfuncției erectile la bărbați.
  • Boli - fiecare boală este o povară pentru organism. Libidoul scăzut poate avea drept cauza, chiar si o răceală, insa dupa o perioada acesta isi va reveni la normal. Scăderea pe termen lung a libidoului poate fi cauzată de boli cronice, în special: diabet, anemie, obezitate, probleme cardiovasculare, hipertensiune, boli tiroidiene și cancer.
  • Dietă neadecvată sau deficiențe de vitamine și minerale - dieta este crucială pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Dacă doriți să vă bucurați de performanțe sexuale ridicate, aveți grijă de ceea ce mancati. Lipsa fructelor si a legumelor, alimentele grase sau sărace în vitamine și minerale vă pot face să nu aveti chef de sex. O alimentatie neadecvata și libidoul scazut merg mână în mână.
  • Lipsa exercitiilor fizice sau excesul - lipsa activității fizice contribuie la dezvoltarea multor boli. Mișcarea eliberează endorfine, care ne fac mai fericiți și mai dispuși să facem sex. Cu toate acestea, prea mult efort fizic nu este benefic. 

Cum se îmbunatateste libidoul? Mode dovedite

Există multe metode eficiente pentru cresterea libidoului la femei si barbati. Dacă scăderea dorintei sexuale nu este asociată cu modificări hormonale, boli sau administrarea de medicamente, puteți încerca remedii naturiste pentru cresterea libidoului. În caz contrar, va fi necesară o vizita la medic.

Pentru a vă crește libidoul in mod natural, trebuie să aveți grijă de dietă și sa faceti exerciții fizice. Acestea sunt două elemente cheie pentru a vă bucura de performanțe sexuale. Libidoul este influențat pozitiv de: magneziu, zinc, seleniu, mangan, vitamina E, vitaminele din grupul B, fitoestrogeni, arginină și acid linoleic. Le gasiti pe toate în legume, fructe și nuci. Daca scopul dumneavoastră este acela de a va creste libidoul, merită să acordati o atentie sporita condimentelor precum busuioc, ghimbir, chili, scorțișoară, vanilie sau curcuma. Produsele considerate afrodisiace naturale sunt, țelina, feniculul, ananasul, smochinele, căpșunile, rodia, perele, stridiile, ciocolata și caviarul.

Vă recomandăm cele mai bune pastile potenta care conțin ingrediente naturale, în special rădăcină de maca, extract de ginseng, ginkgo biloba și vitamine și minerale.

Rutina și plictiseala din dormitor reduc, de asemenea, dorința de sex. Uneori, cel mai bun mod de a creste libidoul este să iesi din rutina, să experimentezi noi pozitii sexuale, să te joci cu afrodisiace și cu lenjerie sexy. Redescoperiți-vă și libidoul isi va reveni rapid la normal.

Cum sa rezisti mai mult in pat in timpul actului sexual - metode eficiente

26-01-2021
de catre SAM Distribution
Cum sa rezisti mai mult in pat in timpul actului sexual - metode eficiente

Cum sa rezisti mai mult in pat? Sute de barbați caută răspunsuri la această întrebare în fiecare zi. Specialistii sunt de parere ca ejacularea precoce nu este o raritate! Statistic, această problemă afectează fiecare al treilea bărbat și vârsta nu joacă un rol semnificativ. In acest articol sunt prezentate cele mai eficiente metode de a rezista mai mult in pat și cum sa ejaculezi mai greu.

Ejaculare precoce - ce inseamna?

Ejacularea precoce este o disfuncție sexuală. Afecteaza milioane de barbati si apare atunci când actul sexual nu poate fi dus pana la capat, deoarece ejacularea are loc mai devreme decât ar vrea barbatul. Rezultatul este o relație care nu satisface niciuna dintre părți.

Se pare că medicii disting până la 3 tipuri de tulburări de ejaculare:

  • ejacularea care apare chiar în stadiul de mângâieri.
  • ejacularea precoce care are loc înainte de actul sexual sau când penisul este introdus în vagin
  • ejacularea care apare imediat după începerea actului sexual sau prea devreme pentru ca persoanele implicate sa se bucure de acutul sexual.

Cât ar trebui să dureze actul sexual?

Merită menționat de la început că actul sexual normal nu este ceea ce știm din filmele porno. Deși puteți și este bine să prelungiți mângâierile, actul sexual al unui bărbat sănătos durează doar câteva minute. Problema apare atunci când ejacularea apare imediat. 

Cauzele ejaculării precoce

Înainte de a începe să cautati raspunsuri la intrebarea, cum sa rezisti mai mult in timpul actului sexual, este o idee bună să descoperiti mai intai cauzele. Ejacularea precoce poate avea cauze psihologice, cauze biologice din cauza problemelor de sanatate, dar si relația cu partenera poate fi o cauza.

Vă recomandăm: Ejacularea precoce: ce inseamna, cauze si tratament

In cazul ejaculării precoce cauzele pof fi multiple: 

  • relația cu partenera  
  • experiențe sexuale traumatice din trecut
  • frica de sarcină
  • raporturi sexuale rare sau neregulate
  • lipsa de experiență în sex (pentru bărbații care încep actul sexual)
  • tulburări de dispoziție, inclusiv depresie
  • anxietate
  • dependențe, de exemplu droguri, alcoolism.

Exercițiile impotriva ejacularii precoce ar trebui să vă ajute sau sa amelioreze aceste simptome. Situatia este mult mai complicată, în cazul in care o afectiune reprezinta factorul declansator. In acest caz va statuim să mergeti la doctor.

Bolile responsabile de ejaculrea precoce:

  • Diabet,
  • probleme cu sistemul genito-urinar (de exemplu, mărirea prostatei),
  • Hipotiroidism,
  • unele boli neurologice,
  • disfuncție erectilă.

Ejacularea prematura poate aparea și ocazional, fara motive de ingrijorare, în situații în care partenera este foarte atractivă. 

cum sa rezisti in pat

Cum sa rezisti mai mult in timpul actului sexual?

Există câteva sfaturi importante de care trebuie sa tineti conte pentru a avea o relație sexuală de succes. În primul rând, inainte de a afla ce trebuie sa faci sa nu te termini repede, nu uita să excluzi orice boala care poate cauza probleme de erecție și care necesită tratament. Dacă acest lucru nu se aplică în cazul tau, esti un caz fericit si ai la dispozitie mai multe trucuri si metode de a rezista mai mult in pat. 

Limitați situațiile stresante

Stresul este un factor declansator al problemelor de ejaculare, dar și al tuturor celorlalte disfuncții erectile. Stresul excesiv asupra sistemului nervos va afecta cu siguranță calitatea actului sexual. Pentru a gestiona cu succes aceasta problema, trebuie sa va odihniti și să aveți un timp de recuperare suficient. Încercați să nu munciti peste program și să vă relaxati.

Renunțați la alcool înainte de actul sexual

Alcoolul are o influență mare asupra sexului. Deși mulți bărbați cred că alcoolul îi va ajuta să fie mai îndrăzneți în pat, această teorie este una gresita. Pe lângă alcool, trebuie mentionat ca si tutunul poate avea efecte negative. 

Încearcă să faci sex cât mai des posibil

Ejacularea precoce poate rezulta din relații sexuale intermitente (prea rare). Cu ajutorul partenerei, puteți îmbunătăți semnificativ situația sau puteți scăpa complet de problemă.

Faceți sport si exerciții pentru ejaculare prematură

Pentru a vă bucura de sex mai lung, trebuie sa faceți mișcare. 30 de minute de sport zilnic, va pot ajuta să recâștigați controlul asupra ejaculării precoce în 4 săptămâni.

Metode de a rezista mai mult in pat

Problema ejaculării precoce nu trebuie sa va afecteze viața. În majoritatea cazurilor, aceasta problema are rezolvare, trebuie să vă apropiați mai mult unul de altul și mai presus de toate, să vă acordați timp, astfel tu o sa poti sa rezisti mai mult in pat. 

Sexologii sugerează, că o alta metoda de a rezista mai mult in pat, este aceea de a reduce la minim stimulii vizuali. Acest lucru se realizează prin pozitii sexuale care vă permit să vă priviți în ochii, astfel incat formele ei sa fie ascuse ochiului.

Există si cazuri în care este necesar să folositi un tratament medicamentos. Cu toate acestea, pastilele pentru potenta luate sub supravegherea unui medic ar trebui sa va ajute.

Cum sa ejaculezi mai greu?

Daca vrei sa ejaculezi mai greu, exercițiile de ejaculare sunt pur și simplu tehnici dovedite pentru a putea sa rezisti mai mult in timpul actului sexual. În absența bolilor, toate aceste metode de a rezista mai mult in pat, vor deveni eficiente in timp.

Tehnica celor 3 degete

Nu este nimic nou. Tehnica de compresie perineală este cunoscută în China de peste 5.000 de ani și este foarte populară datorită eficacității sale. Se crede că depășește orice metodă de întârziere a ejaculării. Ca tu sa nu te termini repede, trebuie să vă acordați ceva timp.

Care este tehnica celor 3 degete? Pe măsură ce ejacularea se apropie, femeia ar trebui să apese punctul din centrul perineului masculin, între testicule și anus. După ce ati așteptat putin ca entuziasmul să scadă, punctul culminant al actului sexual ar trebui să vină câteva minute mai târziu.

Antrenament Kegel

Deși este cunoscut ca exercițiu pentru femei, antrenamentul Kegel poate îmbunătăți semnificativ și calitatea vieții bărbaților. Este recomandat să efectuați în mod regulat 30 de serii de contracții rapide și relaxare a mușchilor pelvisului și mai multe serii de contracții de aproximativ 10 secunde.

Pentru un efect optim, exercitiile trebuie repetate dimineața și seara. Se pare că exercitiile Kegel permit un control mai bun al reacției de ejaculare. 

Tehnica Stop and Go

Există multe modalități metode de a rezista mai mult in pat, unele dintre ele sunt foarte simple. Aceasta este tehnica Stop and Go, care presupune oprirea penetrării chiar înainte ca bărbatul să ajungă la orgasm. În acest timp, își poate mângâia partenera. Odată ce tensiunea s-a potolit, puteți reveni la actul sexual. Este de două ori plăcut, mai ales pentru o femeie.

Atunci când cauti un mod ca tu sa rezisti mai mult in pat, incepe prin a vorbi sincer cu femeia ta. Este foarte important ca amândoi să fiți conștienți de așteptările și îndoielile voastre. Relațiile bune se bazează pe încredere și respect deplin, astfel încât veți putea conta pe sprijin și ajutor în combaterea ejaculării precoce.

Cel mai important lucru este să nu ignori sau să-ți fie rușine de problema ejaculării precoce. Cu cât reacționați mai repede, cu atât scăpați mai repede de probleme și puteti rezista mai mult in pat, astfel incat să profitați la maximum de viață. Sexul este o plăcere și trebuie sa fie de cea mai bună calitate.

Zone erogene la barbati - harta punctelor sensibile

20-01-2021
de catre SAM Distribution
Zone erogene la barbati - harta punctelor sensibile

Zonele erogene la barbati se refera la locuri sensibile la mângâieri si sarutari. Stimularea acestor zone prin atingere sau mângâiere ajuta la cresterea dorinței sexuale. Cunoașterea unor astfel de puncte pe corpul partenerului dumneavoastra, vă ajută să aveti o relație de succes. Deci, care sunt zonele erogene de pe corpul unui barbat?

Identificarea zonelor erogene la un barbat este mult mai dificilă decât la o femeie. Femeile au multe puncte pe corp care sunt ușor de stârnit, insa la bărbați, zonele erogene ocupă doar 3% din suprafața corpului. Acestea se găsesc în principal în zona genitală, dar pot fi localizate și în alte zone ale corpului. La femei, harta zonelor erogene reprezintă aproape 15% din suprafața corpului. Cu toate acestea, preferințele sexuale sunt individuale și merită să experimentați pentru a găsi cele mai sensibile locuri la un bărbat. 

Zone erogene

Zonele erogene, atât la barbati, cât și la femei, sunt locuri pe corp extrem de sensibile la atingere. Stimularea corpului în aceste zone specifice crește dorința și face sexul și mai plăcut. De unde vin aceste reacții și creșterea bruscă a dorintei sexuale? Acest lucru se întâmplă ca urmare a stimularii terminațiilor nervoase care se află pe corpul fiecărei ființe umane. Medicii subliniază că există aproximativ 1500 de receptori senzoriali pe 1 cm² din corp.

Zonele erogene masculine pot fi împărțite în două tipuri:

  • zone erogene specifice - aceste locuri de pe corpul barbatului sunt caracterizate printr-un număr nu prea mare de terminații nervoase. Stimularea lor poate fi interesantă, dar aceste puncte difera la fiecare persoană. Pentru unii bărbați vor fi urechile, pentru alții vor fi brațele sau spatele.
  • zone erogene nespecifice - aceste zone ale corpului masculin se caracterizează prin numeroase terminații nervoase și prin urmare o sensibilitate mult mai mare la stimulare. Atingerea și stârnirea unor astfel de zone erogene la barbati duce întotdeauna la o emoție maximă. Cele mai sensibile zone sunt în primul rând organele genitale masculine. 

Citeste si Top 5 pozitii sexuale care iti ofera placere in dormitor

Mulți oameni cred că pielea bărbaților nu este cu adevărat sensibilă la atingere, iar această calitate este adesea atribuită doar femeilor. Aceasta este o observație foarte falsă. Un bărbat este cel mai încântat să vadă o femeie goală, dar are nevoie și de atingere și mângâiere pentru a fi pe deplin entuziasmat. Simpla stimulare a zonelor erogene ale unui barbat duce adesea la erecție și orgasm. 

Zone erogene la barbati 

Cunoașterea zonelor erogene ale barbatilor este cea mai bună parte a preludiului și a plăcerii reciproce a partenerilor. Fiecare bărbat are nevoie de mângâiere și stimulare suplimentară pentru a obține o erecție. Prin urmare, merită ca ambele părți să se îngrijească reciproc în timpul actului sexual. O femeie poate trezi foarte rapid un bărbat mângâind și atingând cele mai erogene puncte ale corpului său. 

O hartă a punctelor sensibile de pe corpul unui bărbat ar trebui să fie familiară pentru fiecare femeie. Și foarte des aceste puncte variază de la partener la partener. Unii oameni sunt entuziasmați de o mângâiere pe spate, în timp ce alții dacă sunt sărutați pe ureche. Pentru o placere mai mare, trebuie să experimentați și să descoperiți noi zone. De foarte multe ori, un bărbat poate ajuta o femeie îndrumând-o către anumite acțiuni. 

Pentru ca sexul să fie o plăcere deplină, trebuie să vă relaxați mental și fizic. Stresul este un factor foarte daunator.  

Unele femei cred că zonele erogene la bărbați se refera doar zona genitală. Dar nu este așa. Harta punctelor sensibile de pe corpul unui bărbat este destul de extinsă. Aflati care sunt aceste zone pentru a-l excita mai mult și a-l stimula să fie mai activ sexual. 

Iată cele mai populare zone erogene la barbati: zone-erogene-femei-si-barbati

  • urechile - sunt foarte sensibile la atingere. Unii bărbați adora aceasta zona. Emoția poate fi cauzată de un sărut pe ureche sau de senzația de respirație a partenerului; 
  • fața - aceasta este partea corpului pe care există multe zone erogene. Desigur, cel mai faimos loc este gura, iar felul în care o săruți poate duce la multă emoție. 
  • perineul - acesta este cel mai important punct erogen al omului. Este bine să stimulați perineul la sfârșitul preludiului, deoarece excitarea acestui loc înseamnă că bărbatul este gata sa mearga mai departe. Toate zonele din jurul penisului sunt foarte sensibile, chiar și la cea mai mică mângâiere.
  • gâtul - acesta este un punct erogen foarte puternic. Este într-adevăr o zonă foarte sensibilă, mai ales între maxilarul inferior și mărul lui Adam.
  • spatele - acesta este un punct erogen foarte important, iar pentru unii bărbați este chiar unul dintre cele mai importante. Barbatilor le place să fie sărutați pe spate, zgâriați sau mângâiați.
  • mameloane - multi cred că mameloanele sunt erogene doar la femei. Și totuși nu. Sunt bărbați cărora le place să-și mângâie sfarcurile, să le atingă, sărute sau chiar să le muște ușor. Uneori, prea multă mângâiere a acestei părți a corpului masculin poate fi dureroasă. De aceea, se recomandă precautie și creșterea treptata a intensitatii. 
  • fesele - sunt realizate din țesut adipos, astfel încât să le puteți atinge în diferite moduri și să le mângâiți sau chiar să le sărutați. Cu cât va apropiati de de anus, cu atât zona este mai sensibila la stimuli. Prin urmare, stimularea acestui loc îi excită foarte mult pe barbati. 
  • picioarele - acesta este un loc destul de sensibil. Mângâierile acestei părți ale corpului sunt atribuite în principal femeilor. Dar bărbaților le place, de asemenea, să fie stimulați, masați sau sărutați.
  • anusul - multe cupluri evită să mângâie anusul. Și unii chiar cred că acest loc este un punct erogen doar pentru cuplurile gay. Anusul, totuși, este o zonă foarte sensibilă la atingere și acolo se află punctul G masculin (6-7 cm adâncime). Stimularea rectală duce cel mai adesea la un orgasm rapid. 

Poti continua sa citesti: 10 sfaturi pentru potenta, care functioneaza indiferent de varsta

Cel mai erogen loc al unui barbat

Cel mai erogen loc al unui barbat il reprezinta organe genitale. Cel mai sensibil punct erogen este penisul cu o mulțime de zone care sunt sensibile la atingere și mângâiere. Una dintre cele mai sensibile părți ale penisului este glandul, care este capul penisului. Este un loc foarte delicat, așa că atingerile ar trebui sa fie blânde. Glandul este acoperit de preput și în timpul unei erecții, alunecă în jos. Acesta este un alt loc foarte sensibil la atingere și stimulare. Atingerea acestei părți, sărutul sau chiar linsul creează o senzație erotică foarte puternică. Multor bărbați le place să li se maseze scrotul. Scrotul necesită atingeri tandre, deoarece este foarte sensibil la durere. 

Partenerii ar trebui să-si descopere reciproc zonele erogene si sa profite de ele, pentru o viață sexuală de succes și interesantă, insa este nevoie de timp.

Gonoreea: simptome la femei si barbati, tratament

07-01-2021
de catre SAM Distribution
Gonoreea: simptome la femei si barbati, tratament

Gonoreea este una dintre cele mai frecvente boli venerice. Bacteria responsabilă de infecție este Neisseria Gonorrhoeae. Este o boala infecțioasă cu transmitere sexuală care apare prin contactul intim cu persoana care este purtatoare. În majoritatea cazurilor, boala este asimptomatică. Tratamentul gonoreei implică utilizarea de antibiotice. 

Infecția cu bacteria care cauzează gonoreea este cel mai adesea rezultatul unui contact sexual neprotejat. Femeile și bărbații prezintă un risc egal de infecție, dar boala apare mai rapid la bărbați. Gonoreea este deosebit de periculoasă în timpul sarcinii, deoarece infecția poate fi transmisă copilului.

Ce este gonoreea?

Gonoreea este o boală venerică cauzată de infecția cu gonoree (Neisseria gonorrhoeae), cunoscută și sub numele de gonococ, o bacterie care se transmite sexual. Transmiterea agenților patogeni de la o persoană bolnavă la o persoană sănătoasă poate avea loc și în timpul actului sexual anal și oral. Din această cauză, infecția se poate dezvolta în sistemul genito-urinar, gât sau anus. 

Multe persoane infectate nu știu de existenta infectiei, deoarece majoritatea sunt asimptomatice. Se întâmplă frecvent ca primele simptome ale bolii să fie subestimate sau diagnosticate incorect. Diagnosticul precoce și tratamentul gonoreei ajută la evitarea complicațiilor periculoase pentru sănătate.

Infecția apare exclusiv prin contact sexual, deoarece mucoasa organului urogenital este cel mai potrivit mediu pentru germeni. La bărbați, gonoreea este localizată în uretra, iar la femei, în mucoasa uretrei sau a colului uterin. Mucoasa anusului și cavitatea bucală sunt, de asemenea, uneori infectate.

Forma simptomatică a gonoreei este cea mai contagioasă, deși purtătorii și persoanele la care simptomele au disparut, dar nu au fost încă vindecate, pot fi reinfectate.

Cum se poate transmite gonoreea?

Infecția cu bacteria care provoacă gonoreea apare cel mai adesea ca urmare a actului sexual (vaginal, anal, oral) cu o persoană infectată. Microorganismele intră în organism prin membranele mucoase ale colului uterin, ale tractului urinar, ale gâtului și ale tesutului conjunctiv. Factorii de risc sunt: ​​vârsta, schimbările frecvente ale partenerilor sexuali și homosexualitatea.

gonoreea analize

Gonoreea este foarte sensibilă la mediile uscate, dar poate supraviețui 24 de ore în afara organismului viu într-un mediu întunecat și umed. Specialistii considera ca transmiterea acestei bacterii se poate face si prin utilizarea comuna unor obiecte pentru igienă intimă (bureți, prosoape).

O persoană bolnavă este contagioasă, chiar dacă nu prezintă simptome ale bolii.

Diagnosticul bolii constă în efectuarea unui test de gonoree, adică prelevarea unei probe din zona infectată cu ajutorul unui tampon și evaluarea microbiologică a acesteia. De asemenea, puteți efectua un test care detectează prezența materialului genetic bacterian în materialul evaluat (testul PCR).

Infecțiile cu transmitere sexuală apar și la fete înainte de pubertate. Mucoasa vaginului, care este sensibilă în această perioadă, poate fi atacată de germenii de pe așternuturi sau de pe accesoriile de toaletă (bureți, prosoape) utilizate de adulți. Transmiterea bolilor se poate face și prin mâinile nespălate sau prin atingerea obiectelor contaminate, acoperite de secreții. 

La cât timp apar semnele si simptomele gonoreei?

Primele simptome ale gonoreei la bărbați apar în decurs de 5 zile de la actul sexual, în timp ce la femei acest timp se prelungește de obicei la 2 săptămâni. Se întâmplă ca simptomele să fie subestimate sau identificate greșit. La multe persoane, boala este asimptomatică, dar există riscul de a transmite infecția.

Gonoreea - simptome la femei

În mai mult de jumătate din cazurile raportate, boala la femei este asimptomatică, prin urmare apar diverse complicații, în special modificări ale organelor interne, abcese și inflamații ale organelor reproducatoare, care pot provoca infertilitate. Gonoreea afectează în principal vaginul, colul uterin și uretra.

Simptomele gonoreei la femei includ:

  • durere la nivelul abdomenului inferior,
  • senzație de arsură și mâncărime în vagin,
  • descărcare purulentă,
  • sângerare din tractul genital,
  • tulburări ale ciclului menstrual,
  • perioade foarte dureroase și prelungite,
  • relații sexuale dureroase,
  • durere și arsură la urinare,
  • umflarea uretrei si roșeață.

Boala se manifesta diferit la fiecare femeie si poate avea simptome diferite. Este adesea confundata cu cistita sau cu infecția intimă.

Gonoreea - simptome la bărbați

Simptomele gonoreei la bărbați apar la câteva zile după contactul sexual cu o persoană bolnavă. Locul infecției este deschiderea uretrei. La aproximativ 10% din barbati, infecția se manifesta fără simptome, insa pot aparea următoarelor simptome:

  • durere în timpul actului sexual
  • inflamație în jurul uretrei,
  • senzație de arsură la urinare,
  • descărcare purulentă din uretra (alb-galben sau verde),
  • durere în uretra,
  • sensibilitate și inflamatia epididimului,
  • durere în timpul erecției
  • inflamația glandului. 

Simptomele gonoreei în alte organe

Gonoreea se poate manifesta in alte organe (gât, anus și conjunctivă):

  • faringita gonococică - se manifestă prin roșeață și inflamatie în gât, precum și descărcare purulentă asupra amigdalelor;
  • proctita gonococică - manifestată prin mâncărime și arsură în jurul anusului, tulburări de defecare și mucus,
  • uretrita gonococică - o persoană bolnavă simte o senzație de arsură și durere în timp ce urină, zona uretrei este umflată și are o scurgere purulentă,
  • conjunctivită gonococică - apare la sugari și este cauzată de infecția care a avut în timpul nașterii naturale. Se manifestată prin umflarea pleoapelor și descărcare purulentă.

Simptomele cutanate ale gonoreei apar doar în 3% din cazuri. Aceasta formă se manifesta prin cosuri umplute cu puroi, situate pe mâini și picioare. 

Gonoreea anusului și a gâtului - simptome

Ca urmare a actului sexual oral, gonoreea pătrunde în membranele mucoase ale gâtului, se înmulțește acolo și dezvoltă inflamație. Afecțiunile care apar de obicei sunt:

  • durere în gât,
  • Inflamatia mucoasei,
  • scurgere purulentă a amigdalelor,
  • dificultati la inghitire.

În majoritatea cazurilor (peste 90%), gonoreea orală este asimptomatică. Pentru a pune un diagnostic corect, trebuie prelevată o probă din gât și supusă unui examen microbiologic.

Infecția cu bacteria Gonoreea apare și în timpul contactului anal, în special la bărbații homosexuali. Se manifesta prin mâncărime severă și arsură în zona anusului, mucus, durere și dificultăți de defecare.

Simptomele gonoreei la copiigonoreea la copii

Gonoreea în timpul sarcinii este deosebit de periculoasă, deoarece infecția poate fi transmisă sugarului în timpul nașterii naturale. Simptomele bolii la copii afectează în principal vederea. Se manifeta prin umflături severe ale pleoapelor și descărcare purulentă din tesutul conjunctiv. Infecția poate afecta corneea, nervului optic și vederea. În prezent, gonoreea la copii este foarte rara, deoarece  femeile însărcinate sunt testate pentru gonoree, iar după naștere, nou-născuții sunt tratați profilactic. Tratamentul include picături de ochi cu o soluție de azotat de argint cu o concentratie de 1%. 

Tratamentul gonoreei

Tratamentul gonoreei implică utilizarea de antibiotice: azitromicină și ceftriaxonă. Medicamentele precum penicilina nu sunt eficiente, deoarece tot mai multe bacterii sunt rezistente la acesta. Partenerii sexuali, ar trebui, de asemenea, să fie supuși tratamentului, chiar dacă nu prezintă simptome de infecție, deoarece boala poate reapărea. 

Prevenirea gonoreei joacă un rol important, ar trebui să evitați sexul ocazional și schimbul frecvent al partenerilor sexuali, să folosiți prezervative în timpul actului sexual și să aveți grijă de igiena corespunzătoare a sistemului genito-urinar. Cea mai eficienta medoda de prevenire a bolilor cu transmitere sexuala, o reprezinta utilizarea prezervativului.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua