Cateva sute de mii de bărbați din Romania suferă de disfuncție erectilă. Cauzele impotenței masculine pot fi date de factori precum stresul, oboseala, dar pot fi și un semn al unor boli mai grave. Disfuncția erectilă poate afecta bărbații de toate vârstele. Dar care este legatura dintre oboseala și potența masculină?
Multe dintre bolile civilizației de astăzi rezultă din stresul cronic, epuizarea la locul de muncă și lipsa somnului. Impotența este o astfel de boală, care afectează în principal „bărbații de succes” suprasolicitați.
Pentru rezolvarea problemelor de erecție rezultate în urma oboselii cronice este nevoie de somn, odihna, evitarea stresului și a dozelor mari de alcool. Alcoolul, deși aduce un plus de curaj, poate provoca o scădere a tensiunii arteriale și somnolență.
La bărbații tineri, disfuncția erectilă este în principal psihologică. Prea multă implicare emoțională poate provoca ejaculare precoce sau lipsa erecției. Același efect poate fi rezultatul unei legături prea slabe cu un partener. Cu toate acestea, dacă simți că partenerul tău este alegerea potrivită, iar problema persistă mai mult de câteva săptămâni, ar trebui să viziteuzi si un urolog sau un sexolog.
Acum, probabil te intrebi ce legatura exista intre hormoni, oboseala și potența masculină!?
O scădere a nivelului „hormonului de luptă”, care este testosteronul, îi face pe bărbați să se simtă mai obosiți, somnoroși și mai nervoși. Le lipsește energie și inițiativa în viața profesională și privată.
O scădere a nivelului de testosteron se poate manifesta în mușchi, atrofie, o activitate sexuală redusă sau prin creștere în greutate. Un nivel prea scăzut de testosteron poate favoriza infertilitatea. Citește mai multe despre testosteron si beneficiile sale.
La rândul său, un nivel prea mare de prolactină - un hormon responsabil de lactație - scade libidoul, provoacă disfuncție erectilă și infertilitate, precum și mărirea sânilor la bărbați și osteoporoza. Daca problemele de erecție se agravează ar trebui să verifici nivelul acestor hormoni în sânge.
Excesul de greutate, oboseala, starea generală de rău, problemele cu erecția, căderea părului nu rezultă neapărat din surmenaj și stresul constant. Acestea pot fi simptome ale bolilor tiroidiene - o glandă a cărei funcționare afectează întregul organism și funcțiile de bază ale organismului, reglează tensiunea arterială, ritmul cardiac și metabolismul etc.
Obezitatea și alimentația necorespunzătoare pot contribui la apariția diabetului, o boală în care metabolismul carbohidraților este perturbat. Boala poate fi asimptomatică mulți ani.
Consecința diabetului netratat este deteriorarea vaselor de sânge, a rinichilor și a vederii. Boala poate afecta, de asemenea, potența și poate provoca probleme de erecție.
Cea mai frecventă boală a prostatei care poate afecta negativ activitatea sexuală a unui bărbat este hiperplazia benignă. Apare la 50% dintre bărbații cu vârsta peste 60 de ani și constă în creșterea celulelor glandulare la nivelul prostatei, care pun presiune asupra tractului urinar și duc la probleme cu urinarea.
Cancerul de prostată este mai puțin frecvent. Din păcate, tratamentul prostatei marite duce adesea la probleme de erecție.
Ateroscleroza este o boală rezultată din depunerea de lipide în peretele vascular. Principala consecință a aterosclerozei este afectarea fluxului sanguin din vasele coronare, cerebrale și renale, în arterele care furnizează sânge catre membre și tractul gastrointestinal, precum și catre organul genital.
Un flux sanguin bun în vasele membrului determină menținerea unei erecții. Problemele cu erecția pot fi, prin urmare, un semnal de boală aterosclerotică, a cărei consecință poate fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral.
Deci, dacă aveți probleme cu erecția, ar trebui să vizitați și un cardiolog, să verificați și nivelul colesterolului din sânge.
Condiția pentru încetinirea proceselor aterosclerotice este o alimentație bună și renunțarea la fumat.
Practicarea sportului îmbunătățește forma fizică, adaugă vigoare și ajută la menținerea unei greutăți corporale sănătoase. Dar mersul pe bicicleta mai multe ore, pe un teren neuniform și cu o șa nepotrivită, pot cauza deteriorarea uretrei.
După o leziune uretrală, pot apărea probleme de potență, tulburări de ejaculare și incontinență urinară. În timpul vindecării, pot apărea cicatrici și îngustarea parțială a uretrei, ceea ce îi reduce circumferința.
Acest lucru este probabil legat de presiunea pe termen lung a șeii asupra vaselor și nervilor. Problema poate să nu devină evidentă decât după câțiva ani.
O erecție este rezultatul stimulării nervilor măduvei spinării concentrați în coloana lombară. Problemele cu coloana vertebrală nu numai că pot îngreuna actul sexual, ci pot provoca și probleme de erecție.
Leziunile și procedurile chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale inferioare prezintă riscul de deteriorare a nervilor care controlează activitatea organului genital.
Din fericire, medicina de astăzi cunoaște modalități de a trata problema în mod eficient. Afrodisiacele și pastilele pentru potenta masculină nu sunt doar basme. De exemplu, magiun afrodisiac, functioneaza foarte bine, daca problema nu este una grava, produsa de ateroscleroza sau diabet.
În primul rând, ar trebui să depășești rușinea și să mergi la un specialist pentru a localiza cauza problemelor. Medicul iti poate prescrie medicamente si alte tratamente specifice problemelor tale. De asemenea, este important să ai o conversație sinceră cu partenera ta.
Nici o postare găsită