Libidou scazut - cum se manifesta? Cauze, simptome

01-02-2021
de catre SAM Distribution
Libidou scazut - cum se manifesta? Cauze, simptome

Te invitam sa citesti articolul urmator pentru a afla cum se manifesta libidoul scazut la barbati si la femei, care sunt cauzele dar si simptomele frecvente. 

Libidoul sau dorinta sexuala este un proces extrem de complex. Se poate modifica zilnic, deoarece este direct legat de echilibrul hormonal, iar o scadere pe termen scurt este un fenomen fiziologic normal. O scadere a libidoului pentru o lungă perioadă de timp ar trebui să vă îngrijoreze, mai ales atunci când afecțiunea nu este legată de administrarea de medicamente. Aflați care sunt cele mai frecvente cauze ale libidoului scăzut și cum puteți crește dorința de sex?

Ce este libidoul și ce factori il influenteaza?

Dorința sexuală (libidou) este un sentiment natural al fiecărei ființe umane si este o nevoie fireasca. Poate fi definit ca o stare de activitate sexuală, motivație și interes pentru persoana care face obiectul dorinței.

Libidoul se schimbă în diferite perioade ale vieții unei persoane. La bărbați, este cel mai crescut în timpul adolescenței când se dezvoltă interesul pentru sex și rămâne ridicat până în jurul vârstei de 35 de ani, înainte de a scădea treptat. Libidoul la femei atinge apogeul în jurul vârstei de 30 de ani si rămâne constant până in jurul vârstei de 45 de ani, dupa care scade în perioada menopauzei.

Hormonii sunt responsabili de dorința sexuală și reglează nivelul libidoului, care se schimbă aproape zilnic. La femei, dorința de sex este crescută de estrogenul secretat în special în prima fază a ovulației, iar după ovulație, progesteronul reduce dorința de sex. Libidoul la bărbați este în principal asociat cu nivelul ridicat de testosteron.

Scaderea libidoului - ce înseamnă și care pot fi cauzele?

Libidou scazut = Reducerea dorinței de a face sex. Nu este o afectiune in sine și poate fi asociat cu mulți factori, cum ar fi răceala, stresul sau starea emoțională. De obicei, trece de la sine, dar dacă scăderea libidoului persistă mult timp și este asociată cu probleme de erecție, ar trebui să căutați cauza problemei.

Următarele cauze sunt cel mai adesea responsabile de scaderea libidoului la barbati si femei: 

  • Tulburări hormonale - tulburările hormonale sunt un factor frecvent și din păcate, cel mai greu de inversat, ducând la scăderea libidoului și la infertilitate. Problemele de sanatate cu hormonii sexuali și hormonii tiroidieni, precum și cu neurotransmițătorii pot provoca f. Mai mult, tulburările hormonale la femei pot rezulta din utilizarea contraceptivelor hormonale nepotrivite sau pot fi rezultatul unor boli.
  • Medicamente - unele medicamente pot reduce libidoul și performanța sexuală. Acestea includ, în special, medicamente antihipertensive, medicamente psihotrope și antidepresive. Problema trebuie raportată medicului, care vă poate recomanda un alt medicament care să nu vă afecteze calitatea vieții sexuale. 
  • Alcool si tutun - scaderea libidoului la barbati poate fi cauzată de tutun sau de abuzul de alcool. Acestea afectează negativ performanța sexuală și libidoul.
  • Stresul, oboseala, problemele in relație - Factorii emoționali, cum ar fi stresul la locul de muncă, problemele in relație, traumele, etc., pot reduce dorița sexuala. Stresul se numara printre cele mai frecvente cauze ale disfuncției erectile la bărbați.
  • Boli - fiecare boală este o povară pentru organism. Libidoul scăzut poate avea drept cauza, chiar si o răceală, insa dupa o perioada acesta isi va reveni la normal. Scăderea pe termen lung a libidoului poate fi cauzată de boli cronice, în special: diabet, anemie, obezitate, probleme cardiovasculare, hipertensiune, boli tiroidiene și cancer.
  • Dietă neadecvată sau deficiențe de vitamine și minerale - dieta este crucială pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Dacă doriți să vă bucurați de performanțe sexuale ridicate, aveți grijă de ceea ce mancati. Lipsa fructelor si a legumelor, alimentele grase sau sărace în vitamine și minerale vă pot face să nu aveti chef de sex. O alimentatie neadecvata și libidoul scazut merg mână în mână.
  • Lipsa exercitiilor fizice sau excesul - lipsa activității fizice contribuie la dezvoltarea multor boli. Mișcarea eliberează endorfine, care ne fac mai fericiți și mai dispuși să facem sex. Cu toate acestea, prea mult efort fizic nu este benefic. 

Cum se îmbunatateste libidoul? Mode dovedite

Există multe metode eficiente pentru cresterea libidoului la femei si barbati. Dacă scăderea dorintei sexuale nu este asociată cu modificări hormonale, boli sau administrarea de medicamente, puteți încerca remedii naturiste pentru cresterea libidoului. În caz contrar, va fi necesară o vizita la medic.

Pentru a vă crește libidoul in mod natural, trebuie să aveți grijă de dietă și sa faceti exerciții fizice. Acestea sunt două elemente cheie pentru a vă bucura de performanțe sexuale. Libidoul este influențat pozitiv de: magneziu, zinc, seleniu, mangan, vitamina E, vitaminele din grupul B, fitoestrogeni, arginină și acid linoleic. Le gasiti pe toate în legume, fructe și nuci. Daca scopul dumneavoastră este acela de a va creste libidoul, merită să acordati o atentie sporita condimentelor precum busuioc, ghimbir, chili, scorțișoară, vanilie sau curcuma. Produsele considerate afrodisiace naturale sunt, țelina, feniculul, ananasul, smochinele, căpșunile, rodia, perele, stridiile, ciocolata și caviarul.

Vă recomandăm cele mai bune pastile potenta care conțin ingrediente naturale, în special rădăcină de maca, extract de ginseng, ginkgo biloba și vitamine și minerale.

Rutina și plictiseala din dormitor reduc, de asemenea, dorința de sex. Uneori, cel mai bun mod de a creste libidoul este să iesi din rutina, să experimentezi noi pozitii sexuale, să te joci cu afrodisiace și cu lenjerie sexy. Redescoperiți-vă și libidoul isi va reveni rapid la normal.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua

Produse

Reducere
10%
89,00 lei 80,00 lei
Reducere
12%
95,00 lei 84,00 lei
Reducere
7%
148,00 lei 138,00 lei