Ejacularea precoce: ce inseamna, cauze si tratament

27-11-2020
de catre SAM Distribution
Ejacularea precoce: ce inseamna, cauze si tratament

Ce inseamna ejaculare precoce?

Ejacularea prematura este cea care apare mai devreme decât doresc partenerii. Această disfuncție provoacă anxietate, stres și frustrare. Ejacularea precoce poate fi congenitală sau dobândită. Cauzele ejaculării precoce pot fi mentale, tulburări ale concentrației de hormoni, neurotransmițători și mecanismul ejaculării în sine.

Cuprins
✓ Ejaculare prematura
✓ Ejaculare prematura - cauze
✓ Boli care provoaca ejaculare prematura
✓ Diagnosticul ejacularii precoce
✓ Ejaculare prematura - tratament
✓ Exercitii pentru intarzierea ejacularii
✓ Medicamente pentru ejaculare precoce

Ejacularea precoce

Primele semne ale ejacularii precoce apar atunci când ejacularea are loc mai devreme decât se așteaptă partenerii sexuali. O astfel de situație pentru un bărbat provoacă anxietate și frustrare. Poate provoca o stimă de sine scazuta. Ejacularea timpurie împiedică partenerii să se bucure de sex.

Probleme cu ejacularea pot apărea în timpul diferitelor forme de activitate sexuală - în timpul actului sexual vaginal, al sexului oral sau în timpul masturbării. Medicii clasifică în general ejacularea prematura ca fiind o problemă din naștere (congenitală) sau dobândită (secundară).

Ejacularea precoce congenitală poate fi caracterizată după cum urmează:

 • ejacularea are loc întotdeauna sau aproape întotdeauna în primele minute de penetrare vaginală,
 • incapacitatea de a întârzia ejacularea se manifesta pe durata întregului act sexual
 • duce la consecințe negative, anxietate, frustrare și evitarea actului sexual.

Ejacularea prematura dobândită poate fi caracterizată în mod similar congenitalului, cu o diferență majoră - ejacularea prematura secundară înseamnă că anterior cuplul a avut o relație sexuală de succes fără probleme de ejaculare.

Deși ejacularea prematura nu crește riscul de a dezvolta probleme grave de sănătate, aceasta vă poate afecta în mod negativ viața personală, provocând conflicte in relație. Există adesea o creștere a tensiunii între parteneri. Ejacularea precoce poate face în unele cazuri, dificilă sau imposibilă fertilizarea.

Ejaculare prematura - cauze

Toate cauzele ejacularii precoce nu sunt pe deplin înțelese. Se estimează că cele mai frecvente cauze ale acestei disfuncții sunt factorii psihici și fizici, inclusiv cei hormonali. Unii medici cred că cauza acestei disfuncții poate fi prima experiență sexuală pe care o persoană o are în viața sa. Motivul apariției ejaculării premature poate fi situațiile care i-au determinat pe parteneri să se grăbească în timpul actului sexual. Așadar, orice act sexual care a avut loc în perioadele de stres intens și tensiune, urmat de necesitatea de a obține un orgasm rapid, poate fi cauza ejacularii precoce.

Ceilalți factori care cauzează ejaculare prematură sunt în primul rând disfuncția erectilă. Bărbații care sunt preocupați de dezvoltarea și menținerea corectă a unei erecții în timpul actului sexual pot pune capăt inconștient actului sexual. Este greu să scapi de această teamă și de acest obicei. O problemă, în acest caz, disfuncția erectilă provoacă o alta formă de ejaculare prematură. Bărbații care suferă de ejaculare prematură au îngrijorări cu privire la propria performanță sexuală.

Relațiile anterioare pot provoca, de asemenea, ejaculare prematură. Dacă nu au existat probleme cu ejacularea prematura alaturi de partenerele sexuale anterioare, este foarte posibil ca relația cu partenera actuala să fie cauza. Acest lucru se reflectă în apariția tulburărilor sub formă de disfuncții sexuale.

Boli care provoacă ejaculare prematurăejaculare precoce

Mulți factori fiziologici și anatomici pot contribui la ejaculare precoce, inclusiv:

 • nivel anormal de hormoni, în special androgeni,
 • nivel anormal de neurotransmițători în creier 
 • tulburări ale mecanismului de ejaculare,
 • boală tiroidiană,
 • proceduri chirurgicale în zona genitală și pelvis,
 • inflamații și infecții ale prostatei,
 • boli uretrale,
 • leziuni ale sistemului nervos,
 • leziuni pelvine,
 • anumite medicamente.

Disfuncția erectilă este unul dintre factorii care cresc riscul de ejaculare precoce. Bărbații care au ocazional sau în mod constant probleme cu obținerea sau menținerea unei erecții prezintă un risc mai mare de a dezvolta ejaculare prematură. Teama de a vă pierde erecția vă poate face în mod conștient sau subconștient să vă grăbiți în timpul sexului.

Problemele generale de sănătate, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arterială pot fi, de asemenea, cauza acestei disfuncții. În mod similar, stresul și emoțiile excesive pot provoca ejaculare prematură, limitând capacitatea de relaxare și concentrarea asupra intimității cu partenera ta.

Administrarea de medicamente psihotrope (reglarea activității neurotransmițătorilor chimici) poate contribui la ejaculare prematură.

Diagnosticul ejacularii precoce

O vizita la medic va poate ajuta. Pe lângă întrebări detaliate despre viața sexuală, medicul va întreba despre tratamentele anterioare și bolile sistemice. Următoarea etapă este un examen medical general. De obicei, medicii de familie decid să trimită pacientul la un urolog sau sexolog.

Urologul examinează organele genitale - penisul și testiculele. În unele cazuri, el poate recomanda teste imagistice, de exemplu ultrasunete. Dacă aveți probleme cu ejacularea prematură și probleme cu obținerea și menținerea unei erecții în același timp, medicul dumneavoastră vă poate solicita analize de sânge pentru a măsura nivelurile de hormoni testosteron și hormoni tiroidieni.

Ejaculare prematura - tratament

În tratamentul pentru ejaculare precoce, se utilizează următoarele:

 • terapie sexuală,
 • tratament farmacologic
 • psihoterapie.

În multe cazuri, o combinație a acestor trei metode este cea mai eficientă metoda de tratament pentru ejacularea precoce. Terapia sexuală constă în exerciții simple, cum ar fi masturbarea prelungită înainte de actul sexual, pentru a întârzia reflexul ejaculator în timpul actului sexual. Medicul dumneavoastră vă poate sfătui, de asemenea, să vă abțineți de la actul sexual vaginal pentru o anumită perioadă de timp, pentru a vă concentra pe alte forme de activitate sexuală între timp, pentru a scăpa de tensiunea emoțională în timpul actului sexual.

Psihoterapia este tratament ejaculare precoce ce presupune să vorbești cu un psiholog despre relația și experiențele tale sexuale. Acesta își propune să scadă nivelul de anxietate asociat cu performanța sexuală și să găsească metode eficiente de gestionare a stresului și de rezolvare a problemelor. Psihoterapia este cea mai eficientă atunci când este utilizată alături de terapia farmacologică. Ejacularea prematură poate provoca multă tensiune și anxietate într-o relație, dar este vindecabilă.

Exercitii pentru intarzierea ejacularii

Există multe exerciții pentru intarzierea ejacularii recomandate bărbaților care au probleme. Unul dintre aceste exerciții este de a pune presiune pe penis pentru a întârzia ejacularea. Pentru ca exercițiul să fie efectuat corect, ar trebui:

 • stimulați penisul până când apar semne de ejaculare rapida,
 • apăsați penisul în locul în care glandul trece în arborele penisului și mențineți presiunea timp de câteva secunde până când nevoia de ejaculare este redusă (presiunea este făcută de partenera),
 • după eliberarea presiunii, ar trebui să așteptați câteva zeci de secunde și să reveniți la preludiu (presiunea aplicată poate duce la o reducere a gradului de erecție, dar după reluarea stimulării, penisul ar trebui să recâștige o erecție),
 • repetați exercițiul imediat ce reapar semnele de avertizare ale ejaculării.

Medicamente pentru ejaculare precoce

Antidepresivele și anestezicele locale sunt utilizate ca tratament pentru ejaculare precoce, deși niciunul dintre acești agenți nu este autorizat pentru acest scop specific. Poate fi necesar să încercați diferite medicamente și diferite doze pentru a găsi modalitatea corectă de a opri ejacularea.

Unul dintre efectele secundare ale antidepresivelor este întârzierea ejaculării. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie acest gen de medicament pentru a profita de acest efect secundar, pentru a va întârzia ejacularea. Alte efecte secundare ale acestor medicamente includ greață, gură uscată, somnolență și scăderea dorinței sexuale.

Anestezicele locale sunt utilizate pe scară largă. Acestea sunt creme care conțin licodaină sau prilocaină - anestezice utilizate ca tratament impotriva ejacularii precoce, în mod obișnuit în medicină care reduc sensibilitatea penisului și astfel întârzie ejacularea.  Aplicat cu puțin timp înainte de actul sexual, acesta reduce sensibilitatea penisului pentru a prelungi durata actului sexual. Unele prezervative de pe piață sunt impregnate cu anestezice locale. Prezervativele sunt etichetate ca fiind cele care prelungesc durata actuli sexual.

Unii bărbați care folosesc spray si creme care amorțesc glandul penisului au o plăcere sexuală scăzută datorită sensibilității reduse a penisului. Deși crema este îndepărtată înainte de actul sexual, unele femei raportează, de asemenea, sensibilitate redusă a organelor genitale și mai puțină plăcere in timpul actuli sexual. Ocazional, lidocaina și prilocaina folosite pentru ejacularea precoce pot provoca reacții alergice.

Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua