Beneficiile sexului asupra sanatatii

17-02-2022
de catre SAM Distribution
Beneficiile sexului asupra sanatatii

Beneficiile sexului regulat

Sexul este sănătate, la fel ca orice activitate fizică. Beneficiile sexului sunt mutiple, imbunătățește circulația, sanatatea pielii, starea de bine și susține pierderea în greutate. În plus, permite o apropiere emoțională între parteneri, ceea ce contribuie la durabilitatea relației. Iar o relație solidă este una dintre componentele fericirii în viață pentru mulți oameni. Care sunt toate beneficiile sexului?

Cuprins:

  1. Sexul este sănătos?
  2. Beneficiile sexului asupra starii de sanatate
  3. Avantajele sexului

Sexul este sănătos?

Deși multe boli pot fi transmise în timpul sexual, sexul sigur și bine facut este sănătos. În timpul actului sexual, se produc hormoni, care nu numai că reduc stresul, dar au și un efect benefic asupra frumuseții.

10 Beneficii al sexului asupra starii de sanatate

Beneficiile sexului sunt date în primul rând influența sa asupra stării corpului.

1. Reduce stresul

Sexul este sănătos și fără îndoială, are un impact major asupra psihicului uman. Ajută în multe stări emoționale. Nu degeaba se spune că sexul nu este doar sănătate fizică. Relațiile sexuale ajută la ameliorarea stresului și a tensiunii emoționale negative.

Odată cu reducerea stresului vine și o reducere a tensiunii arteriale, care la rândul său reduce riscul de dureri de cap sau alte afectiuni care rezultă din acesta.

De asemenea, este posibilă creșterea rezistenței la stres, deoarece conform cercetărilor științifice, persoanele active sexual se descurcă mai bine în situațiile stresante.

2. Ajută în procesul de slabire

Dieta și exercițiile fizice sunt o necesitate dacă vrem să slăbim eficient și sănătos, dar se pare că si sexul ajuta la slabit.

Sexul ajută la arderea caloriilor, mai ales când testăm noi poziții sexuale. Cu cât efortul fizic este mai mare, cu atât mai bine.

În medie, în timpul actului sexual în sine, poți arde câteva sute de calorii. Dacă adăugăm la acest calcul si preludiu sau sărutările, rezultatul te poate surprinde.

3. Întăreste imunitatea

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Wilkes-Barre din Pennsylvania a constatat că studenții care faceau sex de două ori pe săptămână, în medie, aveau nivelul de anticorpi în sânge cu 30% mai mari decât cei care se abțineau.

Acest lucru se datorează faptului că antigenele străine sunt injectate în corpul nostru în timpul actului sexual. In acest cazul imunoglobulinei A, organismul reacționează prin creșterea anticorpilor, pentru a lupta împotriva eventualelor boli venerice. Riscul de a le dezvolta adesea ne face să ne întrebăm dacă sexul este sănătos.

IgA - nu sunt anticorpi specifici, selectivi, împotriva bolilor sexuale, ei atacă toti antigenii si astfel ajută la recuperarea mai rapida chiar si in cazul racelii.

4. Ajuta in caz de insomniei

Nu toată lumea este conștientă de beneficiile sexului asupra organismului și de impactul său pozitiv asupra sănătății umane. Prolactina, secretată în timpul orgasmului, provoacă somnolență, oxitocina reduce nivelul de stres, iar sexul în sine poate fi obositor. Prin urmare, sexul are numai beneficii daca va confruntati cu insomnia.

beneficiile sexului regulat

Citeste si: Sfaturi pentru cresterea libidoului.

5. Efect analgezic

Endorfinele eliberate în timpul actului sexual ameliorează durerea. Prin aceasta afirmatie, știința a respins scuza stereotipă a femeilor, despre durerea de cap.

Beneficiile sexului regulat sunt nenumarate, deoarece are un efect pozitiv nu numai asupra stării mentale (îmbunătățeste starea de spirit, amelioreaza stresul și tensiunea), dar întărește și imunitatea. Asigura o mai bună oxigenare a organismului, face parul mai stralucitor si corpul mai ferm.

6. Sexul regulat intărește inima

Activitatea sexuală regulată, mai ales când se termină cu un orgasm, poate proteja sistemul cardiovascular de boli. Potrivit cercetării profesorului Shah Ebrahim de la Universitatea Bristol din Anglia, atunci cand facem sex de cel puțin trei ori pe săptămână, reducem riscul unui atac de cord la jumătate.

7. Sexul previne bolile mintale

Sexul mărește sentimentul de securitate și apropiere. Este important atât pentru prevenire, cât și pentru recuperare. Când facem sex, ne simțim atractivi pentru partenerul nostru, iar acest lucru ne întărește stima de sine. În plus, endorfinele au un efect pozitiv asupra bunăstării și astfel ne protejează împotriva bolilor mintale.

8. Sexul are efect benefic asupra pielii și părului

Hormonii eliberați în timpul actului sexual cresc circulația sângelui si îmbunătățesc astfel oxigenarea și nutriția celulelor. În acest fel, un corp sănătos merge mână în mână cu un aspect sănătos al părului și al pielii. Prin urmare, lipsa sexului la femei poate fi văzută în exterior.

9. Sexul reduce riscul de cancer de prostată

Dacă beneficiile menționate mai sus nu au interesat niciun bărbat până acum, atunci acest avantaj al sexului este special pentru ei. 

Cercetările dr. Jennifer Rider de la Universitatea din Boston au arătat o relație invers proporțională între numărul lunar de ejaculari și riscul de a dezvolta cancer de prostată. Potrivit cercetarilor, riscul de a dezvolta cancer de prostată este cu 21% mai mic in cazul bărbaților care au cel puțin 21 de ejaculari pe luna, in comparatie cu barbatii care au doar 4-7 pe lună.

In cazul in care esti barbat si ai nevoie de putin ajutor pentru a face lucrurile sa mearga asa cum trebuie, iti recomandam sa arunci o privire in categoria de pastile pentru potenta

10. Sexul asigura sănătatea femeii

Printre beneficiile sexului pentru femei se numără antrenamentul muscular pentru a evita problemele legate de incontinența urinară pe viitor. La rândul său, secreția de oxitocină și endorfine ameliorează simptomele PMS (sindromul premenstrual) prin îmbunătățirea stării de spirit.

Avantajele sexului

Sexul este sănătos din multe motive. Pe lângă beneficiile enumerate mai sus, sexul îți afectează și speranța de viață. În timpul actului sexual este eliberat hormonul longevității, așa-numitul DHEA. 

Avantajele sexului ar trebui să fie apreciate în special de doamne. Ajută la ameliorarea simptomelor din a doua etapă a ciclului menstrual (după ovulație), când nivelul de progesteron este în scădere. În plus, sexul face pielea mai elastică și părul mai strălucitor. Acest lucru se datorează lărgirii vaselor de sânge.

Când vine vorba de beneficiile sexului asupra sănătății, este de mentionat faptul ca ajuta la imbunatatirea imunitatii, care apare datorita cresterii numarului de limfocite T.

Când este practicat în mod regulat, influențează pozitiv întreaga funcționare a organismului. Lipsa sexului la femei poate duce la deteriorarea părului sau probleme de incontinență, în timp ce la bărbați crește riscul de cancer de prostată. De aceea, activitatea sexuală este foarte recomandată într-o relație.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua