L-arginina si potenta: doza si efectul asupra erectiei

26-02-2021
de catre SAM Distribution
L-arginina si potenta: doza si efectul asupra erectiei

L-arginina este unul dintre ingredientele de bază al suplimentelor alimentare utilizate pentru problemele de potență. Cum afectează arginina erecția? Cum trebuie dozată L-arginina pentru potență? Ce alimente conțin cele mai mari cantități din acesta?

Ce este L-arginina?

L-arginina sau acidul 2-amino-5-guanidinovaleric este un compus chimic care aparține grupului de aminoacizi proteici derivați din plante. Este relativ endogen, adică apare în mod natural în corpul uman, dar pentru a asigura un nivel adecvat, este necesar să-l obtinem din produse alimentare și suplimente alimentare. 

L-arginina are o serie de beneficii pentru organism, cum ar fi:

  • îndepărtarea amoniacului dăunător (ciclul ureei),
  • stimularea producției de hormon de creștere,
  • creșterea masei musculare,
  • reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge și accident vascular cerebral,
  • creșterea producției de spermă, precum și a motilității spermei,
  • creșterea producției de oxid nitric (NO).

Unele dintre beneficiile l-argininei menționate mai sus sunt apreciate de persoanele care merg la sală, iar altele proprietati sunt utilizate în prevenirea bolilor cardiace. Din punctul de vedere al sexualității masculine, ultimele două puncte sunt cele mai importante. L-arginina contribuie la creșterea fertilității și prin stimularea sintezei de oxid nitric, îmbunătățește calitatea erecției.

L-arginina are beneficii pentru potența

Potența - reprezinta capacitatea de a simți și de a experimenta reacții sexuale, inclusiv o erecție constând în rigidizarea și mărirea a organului sexual. Este rezultatul a numeroși factori și procese care au loc în corpul masculin la nivel vascular, hormonal, nervos și emoțional.

Unul dintre compușii chimici cheie într-o serie de reacții este oxidul nitric menționat mai sus. Este produs în terminațiile nervoase autonome ale corpurilor cavernoase ca urmare a eliminării grupei amino (-NH2) din moleculele de arginină. Apoi, NO se leagă de receptorii enzimei guanilat ciclază, stimulând-o să sintetizeze așa-numita monofosfat ciclic de guanozină (cGMP). Este o substanță care relaxează mușchii vaselor de sânge și permite un flux sanguin crescut către corpurile cavernoase ale organului masculin.

Rezultatul final este o erecție puternica. Cantități crescute de L-arginină in organism, cresc eficacitatea mecanismelor care duc la erecție, motiv pentru care această substanță este inclusă în compozitia suplimentelor alimentare pentru erecție precum Maraton Forte. Persoanelor cu disfuncție sexuală li se recomandă, de asemenea, să obtina cantități mai mari de L-arginina din alimente.

L-arginină pentru erecție

L-arginina este una dintre componentele de bază (în plus față de extractele de plante din Tribulus terrestris și din rădăcina de ginseng) a multor suplimente alimentare fără prescripție medicală, inclusiv a celor care sunt cunoscute precum Toot up sau Pro v pastile.

Unele dintre ele trebuie luate în mod regulat timp de cel puțin câteva săptămâni, în timp ce altele au un efect mai imediat. Cum ar trebui să luați L-arginină pentru o erecție?

Doza zilnica de L-arginină pentru potență

Doza zilnica de L-arginină pentru potență a fost specificata în mod diferit de producătorii de suplimente. Iată recomandările de administrare pentru mai multe pastile de potenta cunoscute care conțin L-arginină:

  • 1-2 comprimate pe zi după masă. Pentru a obține efecte pozitive, utilizați cel puțin 6-8 săptămâni,
  • 3 comprimate cu cel puțin 1 oră înainte de actul sexual, 

Producătorii amintesc că suplimentele alimentare care conțin L-arginină nu ar trebui să înlocuiască produsele alimentare care sunt o sursă naturală a acestui aminoacid, ci doar să completeze deficientele acolo unde este cazul.

Pe de altă parte, trebuie amintit și faptul că nu este recomandat nici un exces al acestei substanțe, deoarece poate duce la consecințe grave asupra sănătății. În primul rând, administrarea excesiva crește nivelul glicemiei, ceea ce reprezintă o amenințare pentru persoanele care suferă de diabet.

Notă: Cerința zilnică de L-arginină a organismului este estimată la 3 până la 6 grame.

Alimente care contin Arginină 

În fiecare zi, obtinem arginina din alimente în mod mai natural. Lista de alimente care contin arginina, cuprinde: 

Conținut 100 grame de produs
carne de vită 1,36 g
susan 2,47 g
nuci  2,43 g
floarea-soarelui 2,34 g
linte  2,26 g
migdale  2,15 g
alune 2,07 g
arahide   1,93 g
hrișcă  1,77 g
somon  1,15 g
ouă  0,77 g
fulgi de ovăz  0,72 g
spanac  0,18 g
lapte  0,11 g

L- arginina are un efect benefic asupra potenței masculine insa trebuie consumata conform indrumarilor de pe prospect! 

Produse

Reducere
10%
78,00 lei 70,00 lei
Reducere
2%
44,00 lei 43,00 lei
Nu a fost gasit niciun produs cu optiunile selectate