Disfuncția erectilă este incapacitatea de a obține sau de a menține o erecție ferma, suficientă pentru a avea relații sexuale. Este, de asemenea, uneori numita si impotență.
Disfuncția erectilă nu este o afectiune neobișnuita. Mulți oameni o experimentează în momente de stres. Disfuncția erectilă poate fi un semn al problemelor de sănătate ce au nevoie de tratament. Acesta poate fi, de asemenea, un semn al dificultăți emoționale.
Nu toate problemele sexuale masculine sunt cauzate de disfuncția erectilă. Alte tipuri de disfuncții sexuale la bărbați includ:
Este posibil să aveți disfuncție erectilă dacă aveți în mod regulat:
Alte tulburări sexuale:
Trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți oricare dintre aceste simptome, mai ales dacă acestea au durat două sau mai multe luni. Medicul dvs. poate determina dacă tulburarea sexuală este cauzată de o afecțiune care necesită tratament.
Ce cauzează disfunctia erectila?
Există multe cauze posibile pentru disfunctia erectila și pot include atât afecțiuni emoționale, cât și fizice. Unele cauze comune sunt:
Disfunctia erectila poate fi cauzată de un singur sau de mai mulți factori. De aceea este important să lucrați cu medicul dumneavoastră pentru a putea exclude sau trata orice afecțiune medicală.
Erecția este rezultatul creșterii fluxului sanguin în penis. Fluxul de sange este de obicei stimulat fie prin ganduri sexuale, fie prin contact direct cu penisul.
Când un bărbat devine excitat sexual, mușchii din penis se relaxează. Această relaxare permite creșterea fluxului sanguin prin arterele penisului. Acest sânge umple două camere din interiorul penisului, denumite corporal cavernosa. Pe măsură ce camerele se umple de sânge, penisul crește rigid. Erecția se termină atunci când contractul de mușchi și sângele acumulat pot curge prin venele penisului.
Disfunctia erectila poate apărea din cauza unor probleme în orice etapă a procesului de erecție. De exemplu, arterele penisului pot fi prea deteriorate pentru a se deschide corect și pentru a permite sângelui
Prevalența disfunctiei erectile crește odată cu vârsta. Disfunctia erectila afectează:
Deși riscul de disfunctie erectila crește odată cu vârsta, difunctia erectila nu este inevitabilă pe măsură ce îmbătrâniți. Poate fi mai dificil să obțineți o erecție pe măsură ce îmbătrâniți, dar asta nu înseamnă neapărat că veți dezvolta disfunctie erectila. În general, cu cât sunteți mai sănătoși, cu atât mai bună este funcția sexuală.
Medicul va va pune intrebari despre simptomele si istoricul sanatatii. El poate face teste pentru a determina dacă simptomele dvs. sunt cauzate de o afecțiune care stă la baza.
Trebuie să vă așteptați la un examen fizic în care medicul dumneavoastră vă va asculta inima și plămânii, va verifica tensiunea arterială și vă va examina testiculele și penisul. De asemenea, acestea pot recomanda un examen rectal pentru a vă verifica prostata. În plus, este posibil să aveți nevoie de teste de sânge sau urină pentru a exclude alte condiții.
Tratamentul pentru disfunctia erectila depinde de cauzele care stau la baza. Este posibil să fie necesar să utilizați o combinație de tratamente, inclusiv medicație, modificări ale stilului de viață sau terapie.
Medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente pentru a vă ajuta să vă combateti simptomele disfunctiei erectile.
Este posibil să trebuiască să încercați mai multe medicamente înainte de a găsi unul care funcționează. Aceste medicamente pot avea efecte secundare. Dacă întâmpinați efecte secundare neplacute, discutați cu medicul dumneavoastră, el poate recomanda un alt medicament.
Pentru unii bărbați, remediile naturale pot ajuta la tratamentul disfunctiei erectile. Discutați cu medicul înainte de a încerca un nou supliment sau plante medicinale.
Următoarele suplimente s-au dovedit a avea succes pentru tratamentul disfunctiei erectile:
Următoarele suplimente s-au dovedit a avea succes pentru tratamentul disfunctiei erectile:
Modurile de viață sănătoasă pot împiedica disfunctia erectila și, în anumite situații, inversează starea:
Disfunctia erectila este adesea legată de o problemele a fluxulului sanguin, astfel încât menținerea sănătății vaselor de sânge prin exerciții fizice și o dietă sănătoasă poate contribui la reducerea riscului de aparitie.
Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022
Nici o postare găsită