Ejaculare si orgasm. Ce sunt, prin ce difera?

01-02-2022
de catre SAM Distribution
Ejaculare si orgasm. Ce sunt, prin ce difera?

Orgasm, climax sau ejaculare toti sunt termeni adesea folosiți în viata de zi cu zi. Foarte multe persoane confunda orgasmul sau punctul culminant cu ejacularea. Ce este mai exact un orgasm și ce este ejacularea? Ce înseamnă lipsa ejaculării și lipsa orgasmului la un bărbat și care sunt cauzele? Cum este să ai un orgasm?

Ejaculare

Ejacularea este expulzarea spermatozoizilor prin canalele deferente și uretra atunci când esti excitat sexual, în timpul actului sexual sau masturbării. Ejacularea este un mecanism foarte complex, reglat de către creier și centrii motori, la care participă numeroși neurotransmițători, inclusiv serotonina și dopamina.

Mecanismul ejaculării

Înainte de apariția ejaculării, corpul barbatului trece printr-un proces complex care începe cu faza de excitare. Ca urmare a stimulării fizice a organelor genitale sau a stimulării anumitor zone ale creierului, un bărbat experimentează excitare, ceea ce implică o serie de procese chimice care duc la erecția penisului. 

Apoi, mișcările de frecare repetate în timpul actului sexual sau alte forme de stimulare a penisului (masturbare, sex oral etc.) duc la contracția mușchilor netezi ai organului genital. Această contracție face ca presiunea să crească și lichidul să circule de la epididim, prin canalele deferente, până la uretră. De aici, spermatozoizii sunt aruncați în afara penisului. Acest lucru este posibil datorită contracțiilor mușchilor bulbocavernoși. Tot acest proces se numeste ejaculare.

De asemenea barbatii se pot confrunta adesea cu o alta problema, ejacularea prea rapida care se mai numeste si ejaculare precoce.

Imposibilitatea de a ejacula la un bărbat

În limbajul obișnuit, ejacularea este uneori confundată sau asociată cu orgasmul, deoarece de cele mai multe ori ambele procese au loc simultan sau aproape simultan. Există situații în care, în momentul excitării foarte puternice, ejacularea are loc fără orgasm, sau când orgasmul nu este însoțit neaparat de ejaculare. 

Acesta din urmă poate fi atunci când bărbatul are un alt act sexual intr-o perioadă scurtă de timp sau s-a masturbat intens înainte, iar testiculele nu au ținut pasul cu producerea de sperma. De asemenea, poate exista un orgasm fără ejaculare atunci când bărbatul are o problemă cu permeabilitatea canalului deferent.

Imposibilitatea de a ejacula este, de asemenea, unul dintre simptomele unor boli grave, precum boala Parkinson sau diabetul. 
Este posibilă și ejacularea retrogradă, adică o situație în care întregul mecanism de ejaculare funcționează corect doar până la un anumit punct. Spermatozoizii nu sunt aruncați afară, ci din uretră înapoi în vezică.

Citește și: Cresterea libidoului la barbati - Cele mai eficiente metode.

Orgasm (climax)

După cum am spus, totuși, ejacularea și orgasmul apar de obicei aproape simultan. Ce este un orgasm ? Nu există o definiție precisă a acestui mecanism, cu atât mai mult cu cât orgasmul feminin este una, iar orgasmul masculin este altceva. 

Simplu spus, se poate presupune că orgasmul este punctul culminant, momentul de vârf al excitarii, momentul în care se simte cea mai mare plăcere sexuală.

Afla despre: Top leacuri populare pentru potenta.

Cum este să ai un orgasm?

A simți un orgasm puternic. De cele mai multe ori, orgasmul este perceput ca o stare de euforie, însoțit de frisoane foarte puternice, plăcute și contracții involuntare ale multor mușchi ai corpului. Orgasmul masculin se simte cel mai puternic nu prin penis, ci în zona anusului, prostatei și coloanei vertebrale. Plăcerea de a avea un orgasm se poate răspândi până la vârful degetelor și poate fi simțită chiar si în ceafă.

Puterea orgasmului este sporită de mișcarea spermatozoizilor în canalele deferente și uretra în timpul ejaculării care însoțește punctul culminant.

Te mai poti documenta cu: Lipsa apetitului sexual la barbati - cauze si tratament.

Lipsa orgasmului masculin

Lipsa orgasmului la un bărbat nu este la fel de comună ca în cazul femeilor, cu toate acestea, bărbații uneori pun capăt sexului fără a se bucura in totalitate de moment. 

Această situație poate fi intamplatoare sau cronică. În acest ultim caz, ar trebui să fie un motiv de îngrijorare, fiind probabil o mărturie a altor probleme decât problemele sexuale care afectează corpul sau psihicul.

Lipsa orgasmului unui bărbat poate fi cauzată de factori hormonali, cum ar fi scăderea nivelului de testosteron. Dar lipsa orgasmului la un bărbat poate fi, de asemenea, rezultatul unor tulburări neurologice și leziuni sau boli ale sistemului nervos.

Daca te confrunti cu probleme de potenta de natura emotionala, incearca sa folosesti suplimente potenta. De cele mai multe ori acestea cresc increderea barbatului si te pot ajuta sa treci pentru emotii.

Foarte numeroase sunt cazurile ce se produc din cauza factorilor psihologici și emoționali. 

Printre cauzele psihologice și emoționale se numara:

  • stări de anxietate, 
  • nevroze,
  • traume, 
  • prejudecăți, 
  • stima de sine scăzută etc.

Important de stiut ca lipsa orgasmului la un bărbat poate fi și rezultatul abuzului de alcool, droguri și țigări.

Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua

Produse

Reducere
6%
101,00 lei 95,00 lei
Reducere
26%
139,00 lei 103,50 lei
Reducere
11%
61,00 lei 54,00 lei
Reducere
2%
44,00 lei 43,00 lei
Nu a fost gasit niciun produs cu optiunile selectate