Ce este erectia? Afla ce inseamna si cat poate dura

14-04-2022
de catre SAM Distribution
Ce este erectia? Afla ce inseamna si cat poate dura

Ce este erectia? 

Erecția, se refera la cresterea fluxului de sânge către corpurile cavernoase, ceea ce permite organului sexual masculin să se rigidizeze și să-și mărească dimensiunea. Obținerea unei erecții complete permite un act sexual satisfăcător si ajută la menținerea performanței sexuale. Deci, ce cauzează o erecție, cum apare o erecție? Ce este, ce înseamnă erectia? Care sunt factorii responsabil pentru o erecție masculină?

Ce înseamnă erecția? - Definitie

Erecția - reprezinta capacitatea de a obține și de a menține rigiditatea adecvată a organului sexual, necesară pentru inițierea și finalizarea cu succes a actului sexual. 

Mecanismul de erecție se bazează pe interacțiunea dintre sistemul nervos (periferic și central) și sistemul vascular. Erecția are loc ca urmare a stimulării neuronilor parasimpatici, care sunt localizați în segmentele sacrale laterale ale măduvei spinării. Acțiunea impulsurilor nervoase determină relaxarea vaselor de sange mici care furnizează sânge corpului spongios și corpurilor cavernosi ai penisului. Aceasta relaxare apare din cauza creșterii nivelului de oxid nitric. 

Este de remarcat faptul că acțiunea sistemului nervos simpatic declanșează și alte acțiuni, cum ar fi: contracția epididimului și a canalului deferent, precum și a veziculelor seminale și a glandei prostatice. Datorită acestor contracții, sperma este eliberată în uretră, ceea ce face posibilă ejacularea. Trebuie subliniat faptul că sistemele vascular, nervos și endocrin sunt responsabile de producerea unei erecții.

Cum arata o erectie la un barbat?

Potența și erecția sunt probleme extrem de importante care compun masculinitatea bărbaților. Deci, cum ar trebui să arate o erecție corectă, completă la un bărbat? 

Trebuie remarcat faptul că în timpul unei erecții complete, penisul crește în volum și lungime, este mai rigid și mai ridicat. Erecția corectă este un factor care permite contactul sexual și penetrarea vaginală. Erecția incompletă poate cauza probleme cu potența. Din acest motiv, dacă nu reușiți să obțineți o erecție completă a penisului, ar trebui să consultați un medic.

Cand apare prima erectie?

La barbati, prima erecție are loc foarte devreme. Se observă că erecțiile apar deja în uter, ceea ce înseamnă că acestea sunt prezente aproape din primele zile de viață. 

Erecția la băieți este perfect normală și permite creierului să controleze eficiența sistemului reproducător. Cu toate acestea, trebuie subliniat că, în timp ce erecția poate apărea în uter, erecția completă este de obicei obținută în adolescență. Această situație este direct legată de creșterea nivelului de testosteron, adică a hormonului sexual masculin care stimulează activitatea sexuală. 

Este de remarcat faptul că erecția băieților este o etapă în atingerea maturității sexuale.

Câte minute poate dura o erecție masculină?

Erecția la bărbați poate varia ușor ca durata, deoarece este influențată de nivelul de excitare și de modul in care se desfasoara actul sexual. O erecție durează de obicei între 7 și 13 minute. Cu toate acestea, stimulii senzoriali sunt propice pentru menținerea unei erecții lungi și complete. 

Erecția este o afecțiune care durează până când ejaculezi. Din acest motiv, este important să vă lucratii mușchii cu exercitiile Kegel, deoarece acest lucru vă permite să întârzieți apariția spermei și să prelungiți erecția.

ce este erectia

Fazele erectiei - Cum si cand se obtine o erectie?

Erecția penisului este un proces complex în care pot fi distinse diferite faze. Deci, cum se dezvoltă o erecție? 

De obicei, erecția apare atunci când esti influențat de stimuli vizuali sau senzoriali (masturbare sau contact fizic). Cu toate acestea, prima etapă a unei erecții este asociată cu un dezechilibru care apare între fluxul de sânge arterial și fluxul de sânge venos. Această etapă vă permite să ajungeți la următoarea fază de erecție, adică rigidizarea și creșterea volumului penisului. 

Această afecțiune este direct legată de creșterea cantității de sânge din penis. Următoarea fază este comprimarea venelor. Acest lucru reduce fluxul de sânge, ceea ce vă permite să obțineți o erecție completă. Ultima fază a unei erecții masculine este ejacularea. Când ejaculezi, ai un orgasm.

Pana la ce varsta are un barbat erectie?

Fertilitatea masculină durează toată viața, ceea ce înseamnă că procesul de producere a spermei nu se oprește. Cu toate acestea, indiferent de capacitatea de reproducere, activitatea sexuală este limitată. Merită subliniat faptul că este determinata de capacitatea de a obține o erecție. 

Odată cu vârsta, la bărbați apar probleme cu erecția. La bărbații în vârstă aceste probleme sunt de obicei asociate cu apariția bolilor cardiovasculare, aterosclerozei sau diabetului. 

Realizarea unei erecții la bărbați este posibilă până la vârsta de 60-70 de ani, în funcție de starea de sănătate și de condiția fizică. 

Cu toate acestea, merită subliniat că dezvoltarea medicinei face posibilă obținerea unei erecții chiar și la bătrânețe prin utilizarea terapiei hormonale adecvate sau prin utilizarea de pastile pentru potenta, care susțin performanța sexuală.

Menținerea performanței sexuale este strâns legată de posibilitatea de a obține o erecție completă. De obicei, disfuncția erectilă apare la bătrânețe. Acest lucru nu înseamnă însă că problemele cu potența nu pot apărea la tineri. 

Cu toate acestea, cauzele disfuncției erectile la o vârstă fragedă sunt de obicei de altă origine decât la bărbații în vârstă.

Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua

Produse

Reducere
7%
148,00 lei 138,00 lei
Reducere
8%
123,00 lei 113,00 lei
Reducere
12%
95,00 lei 84,00 lei
Reducere
10%
139,00 lei 125,00 lei
Nu a fost gasit niciun produs cu optiunile selectate