Ce este BDSM: Ghid pentru incepatori

16-11-2020
de catre SAM Distribution
Ce este BDSM: Ghid pentru incepatori

BDSM este un tip de sex care se bazează pe o relație de dominație-supunere. Abrevierea din limba engleză „Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism” ineamna dominanță/subordonare, constrângere/sadomasochism. Termenul se referă la o serie de practici și jocuri erotice bazate pe durere, dezechilibru de putere și umilință între doi sau mai mulți parteneri.
 
Scopul BDSM-ului este reprezentat de bunăstarea persoanelor implicate, care nu coincide întotdeauna cu plăcerea sexuala. În unele cazuri, persoanele implicate vor sa obțina o satisfacție mentală intensă, mai mult decât orgasmul. Acestea se simt excitate provocând durere sau supunându-se dorințelor partenerului.

Deși este o practică scandaloasă și degradantă pentru foarte multe persoane, cuplurile care experimentează BDSM-ul il consideră extrem de atrăgător și chiar reușesc să-si îmbunătățească comunicarea în relație.

Ce inseamnă BDSM?

Asa cum am menționat mai sus, termenul defineste o serie de practici, în care o persoană joacă rolul dominant și cealaltă joacă rolul de supus. Cei care se angajează în relații BDSM, de fapt, sunt extrovertiți, deschiși la noi experiențe, conștienți de sine și mai puțin nevrotici. 

Termenii top, Bottom și Switch sunt folosiți pentru a descrie rolurile pe durata unui act uneori sexual, sau pot fi folosiți ca identitate psihologică, socială și sexuală, precum și pentru a indica preferința. 

  • Dominant sau Top (Partenerul dominant) - in BDSM, top poate însemna un partener dominant.
  • Submissive sau Bottom (Partenerul controlat sau sclavul) - înseamnă că o persoană adoptă rolul de supus, fiind si beneficiarul activității respective.
  • Switch (Cameleonul) - partenerul care se bucura de placere din ambele roluri si poate face schimb.

Relația dintre dominant si supus se bazează în primul rând pe responsabilitate, deoarece acțiunile persoanei dominante determină dacă persoana supusă este in siguranta. Este important să rețineți că, deși practicile BDSM pot implica durere sau jocuri cu rolului caracterizate prin dominare și supunere, acestea necesită, utilizarea unor măsuri de siguranță.

BDSM, consimțământ și cuvinte de siguranta

În plus față de practicile sexuale normale, BDSM-ul poate include negocieri înainte de sex, consimțământ și cuvinte de siguranță. Un cuvânt de siguranta este un cuvânt pe care o persoană îl poate folosi atunci când ajunge la un punct in care jocul erotic a luat o turnură nedorită.

Consimțământul dintre două persoane este cunoscut sub numele de SSC (Safe, Sane and Consensual - Sigur, Sănătos și Consensual) sau RACK (Risk-aware Consensual Kink - Risc asumat și consensual)

Este o practică obișnuită pentru persoanele care practica BDSM, să introducă un cuvânt de siguranta, care, atunci când este rostit, oprește imediat jocul erotic, dacă lucrurile încep să scape de sub control. Poate fi un cuvânt care nu are legătură cu sexul.

Sistemul semaforului:
Multe persoane aleg sa foloseasca sistemul semaforului. Acesta fiind si cel mai comun și ușor de utilizat. Fiecare culoare este folosită pentru a exprima ce simți și ce vrei. 

  • Roșu: înseamnă stop. Acest lucru însemna că vrei ca partenerul tău să oprească imediat. Ar trebui să fie folosit atunci când nu te simțiți confortabil.
  • Galben: Poate însemna, că ai atins limita sau că te confruntați cu disconfortul fizic.
  • Verde: Folosesti culoarea verde dacă iti place ceea ce face partenerul si te simțiți confortabil.

Citeste si articolul: Zone erogene la barbati - harta punctelor sensibile

Sfaturi si trucuri

Lumea BDSM are propriile terminologii. Poate fi intimidant pentru începători, dar există câteva sfaturi și trucuri care vă pot ajuta.

Comunicarea este critică. Înainte să începeti, trebuie să vorbiti despre interesele și limitele voastre. Dacă vă implicați în ceva, trebuie să fie ceva despre care ati vorbit în prealabil.

Începeți încet - Jucurile sexy sau discuțiile murdare, vă pot ajuta să vă explorați fanteziile. Sunt un punct bun de plecare pentru a afla ce vă place și ce vă face sa va simțiți confortabil.

Alegeti un cuvant de siguranta si nu ezitati sa-l folositi. BDSM-ul ar trebui să fie distractiv pentru toți cei implicați - așa că, dacă ceva nu funcționează, sau este prea mult, ar trebui sa spuneți acest lucru și să încercați altceva.

Întrebări frecvente

Este ceva în neregulă cu mine (sau partenera mea) dacă suntem interesati de BDSM?
Nu. Interesul pentru BDSM este destul de raspandit. Mai mult, cineva care are un interes pentru BDSM poate fi perfect sănătos și dorința de a încerca activități perverse nu este o indicație a niciunei probleme de sănătate mintală sau de altă natură. 

BDSM-ul este periculos?
Unele activități care intră sub umbrela BDSM pot fi periculoase dacă nu sunt realizate corect. Acesta este motivul pentru care este atât de important să stabiliți limite.

Cum poți răni pe cineva pe care îl iubești?
Uneori oamenii se concentrează pe durerea fizică sau chiar pe elementele de umilire mentală. BDSM are loc într-un cadru consensual: ambii parteneri doresc și sunt de acord.

Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua