Când căutați metoda perfectă de contracepție, va puteti orienta catre un plasture contraceptiv, care este considerat a fi una dintre cele mai eficiente metode de contracepție.
Plasturii contraceptivi sunt o metodă de contracepție pentru femeile care doresc să-și protejeze ficatul de actiunea medicamentelor. Acest lucru se datorează faptului că hormonii intră direct în fluxul sanguin, prin piele. Plasturii contraceptivi conțin aceeași hormoni ca și pilula contraceptivă orală combinată.
Plasturele contraceptiv reprezinta una dintre metodele hormonale de contracepție. Este o alternativa in cazul persoanelor care nu doresc sa ia pastile.
Acesti plasturi contraceptivi funcționează mai bine decât pilulele contraceptive. In plus, hormonii conținuti în plasture ocolesc sistemul digestiv și sunt mult mai siguri pentru femeile cu probleme hepatice.
Metoda se numeste transdermica si consta in aplicarea pe piele a unui plasture contraceptiv care contine hormoni feminini sintetici, care sunt echivalentii hormonilor sexuali feminini naturali. Hormonii pătrund în piele, prevenind sarcina.
Plasturele contraceptiv lipit de piele eliberează în mod constant hormoni care intră în sânge și previn ovulația - ovulul nu este eliberat din ovar, deci nu poate fi fertilizat.
Primul plasture se aplică pe piele în prima zi a ciclului. După o săptămână, este înlocuit cu unul nou. Este mai bine să alegeți un loc diferit de fiecare dată pentru a nu provoca iritații ale pielii. După 3 săptămâni, există o pauză de o săptămână pentru menstruație. Sunt recomandate urmatoarele zone pentru aplicare:
Nu aplicati pe sâni. De asemenea, este recomandat să evitați locurile care pot fi frecate de haine.
Pielea trebuie să fie sănătoasă, fără zgârieturi, arsuri solare, semne sau negi.
Procesul de lipire a plasturelui în sine este extrem de simplu. Cel mai bine este să faceți acest lucru conform instrucțiunilor producătorului incluse în pachet. Un plasture aplicat corespunzător funcționează până la o săptămână și este un contraceptiv eficient.
Cercetările arată clar că aceasta este una dintre cele mai eficiente si sigure metode contraceptive, iar lipsa necesității înlocuirii constante reprezinta un avantaj. Cu toate acestea in unele cazuri poate fi necesar sa optati pentru o alta metoda contraceptiva.
Plasturii contraceptivi pot provoca efecte secundare cum ar fi:
In cazul utilizarii unui plasture contraceptiv, indicele Pearl este unul ridicat de 0,5–1,6, ceea ce inseamna ca este o metoda contraceptiva sigura. Nu este nevoie să folosiți protecție suplimentară, de exemplu prezervative.
Eficacitatea fiecărei metode de contracepție este măsurată de Pearl Index, care arată câte din 100 de femei rămân însărcinate în timp ce folosesc acea metodă de contracepție. Când plasturii sunt utilizați corect, eficacitatea lor este între 0,5 și 1,6 pe baza indicelui menționat mai sus. În practică, înseamnă că maximum 1 femeie din 100 poate ramane insarcinata.
Sursa articol - mayoclinic.org.
Nici o postare găsită