Asexualitatea - simptome, ce este?

19-05-2017
de catre SAM Distribution
Asexualitatea - simptome, ce este?

Conceptul de asexualitate era aproape necunoscut în trecut, dar astăzi, mai mult ca niciodată, este în centrul atenției. Este un subiect interesant și în același timp delicat. Deci, să încercăm să clarificăm ce este asexualitatea? 

Ce este asexualitatea? 

Conform specialistilor, asexualitatea ca orientare sexuală se caracterizează printr-o lipsă de atracție sexuală. Asexualitatea înseamnă absența atracției sexuale față de alte persoane. De asemenea, este diferita de abstinența sexuală, care este alegerea de a rămâne inactiv sexual ca o rezistență împotriva dorinței și atracției.

Este definită în prezent de unii sexologi, ca a patra orientare sexuală, alaturi de heterosexuali, homosexuali și bisexuali, dar totusi nu este o alegere. Cu toate acestea, există persoane care devin asexuale într-un anumit moment al vieții lor, la fel cum se poate întâmpla ca o persoana sa-si schimbe viziunea după o viață de asexualitate.

Ce inseamna asexual - O persoana asexuală poate să se atașeze, să creeze relații mai mult sau mai puțin strânse, poate să-i iubească pe ceilalți, să aibă un partener și să se logodească, dar nu este atrasă sexual.

Persoanele asexuale reprezintă un procent mic din populație, aproximativ 1 %. Cercetările științifice arată că persoanele asexuale sunt mai des femei.

Care sunt cauzele asexualitatii?

Persoanele asexuale nu prezintă niciun interes pentru sex, inca din copilarie, iar la maturitate nu simt nevoia să stabilească relații sexuale.

In cazul unor persoane, reducerea libidoului poate fi cauzată, de administrarea  medicamentelor, insa trebuie subliniat totuși că persoanele asexuale nu simt deloc atracție. Nu este o problema asociată cu o scădere a dorinței sexuale (libidoului), deoarece în cazul lor atracția sexuală nu a apărut niciodată.

În cazul în care lipsa nevoilor sexuale sau scăderea libidoului apar la o persoană care a manifestat anterior interes pentru sex, avem de-a face mai degrabă cu tulburări ale libidoului decât cu asexualitatea.

Persoanele asexuale sunt complet lipsite de nevoi sexuale. Este o lipsă permanentă și înnăscută de atracție sexuală. Persoanele asexuale nu văd nimic inadecvat în comportamentul și sentimentele lor și de obicei, nu recurg la sfatul unui sexolog pentru 
tratament. 

Cum sa traiesti cu o persoana asexuala?

Asexualitatea nu trebuie să meargă mână în mână cu răceala emoțională: o persoană asexuală poate fi capabilă să creeze legături emoționale profunde și să creeze relații durabile. Ca orice relație și o relație cu o persoană asexuală necesită onestitate și comunicarea nevoilor tale partenerului.

Asexualitatea este aceeași cu răceala sexuală?

Propoziția de mai sus este FALSĂ. Asexualitatea este o lipsă totală de atracție sexuală, iar frigiditatea sexuală este o situație cauzată temporar, printre altele, de oboseală cronică sau traume sexuale. Oamenii reci au simțit sau simt în continuare atracție sexuală, dar din anumite motive refuză să întrețină relații sexuale. În multe cazuri, este cauzată de o afecțiune medicală, inclusiv diabet și boli cardiovasculare. 

Persoanele asexuale nu fac sex?

Acesta este o afirmatie FALSĂ. Persoanele asexuale pot face sex, dar nu experimentează nici o plăcere: nu se simt entuziasmați când au o relație intimă cu o altă persoană. Cu toate acestea, sunt capabili să ajungă la orgasm, dar cele mai frecvente situații nu au legătură cu sexul. Mulți asexuați duc o viață sexuală normală și fac sex din diverse motive, inclusiv pentru a-i face pe plac partenerului lor, dar mulți asexuați au și copii.

Oamenii asexuali pot avea o relație?

Da, desigur. Persoanele asexuale pot trăi într-o relație fericită, dar cel mai adesea formează cupluri asexuale, creând așa-numitele „relații albe”. Pot da afecțiune, iubire, sunt romantici, afectuoși și devotați partenerului lor. Cu toate acestea, nu au nevoie de momente intime și sfera sexuală nu este necesară pentru ca aceștia să simtă satisfacție într-o relație cu o altă ființă umană.

Asexualitatea este înnăscută și nu poate fi vindecată.

Da este adevarat. Asexualitatea nu poate fi „dobândită”, este o stare de lucruri cu care ne naștem, asemănător orientării sexuale, de aceea apar din ce în ce mai multe voci pentru recunoașterea asexualității ca a patra orientarea sexuală. Totuși, se întâmplă ca după un timp să apară dorința. Cu toate acestea, cazurile sunt destul de rare.

Subiectul asexualității este încă în studiu si rămâne inca necunoscut. Cu toate acestea, sunt în curs de desfășurare numeroase studii privind problema asexualității, care vor permite explorarea cauzelor acestui fenomen și cu siguranță vor contribui la creșterea toleranței față de astfel de persoane.

Citeste si Ce este BDSM sau comanda pastile potenta

Ultima actualizare a paginii: 07.11.2022

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua